BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Spannende midweek en meer. Kristallen bol speelronde 21

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - maandag 01 februari 2010 - 13:44   quote  deeplink  
Het is nog niet gedaan in de competitie. Het zijn zware dagen voor PSV en zie puntverlies in de competitie en uitschakeling in de beker zijn het gevolg.

Twente lijkt de draad weer te hebben opgepakt. Het ziet er naar uit dat we een titelrace tegemoet gaan die op de laatste speeldag pas beslist kan worden. En dat ondanks de afwezigheid van de play-offs.

De klassieker eindigde in een 1-1 gelijkspel en daar kwam Feyenoord goed weg met een zachte landing maar het was verdiend want na de achterstand werd er volop risico genomen. Het kanon Suarez staat nog steeds niet goed afgesteld dus dat zat niet tegen. Van Hanegem vindt het positiespel van de Rotterdammers nog niet goed en hij heeft daar natuurlijk gelijk in. Er wordt kortom te weinig vrij gelopen. Men zou de beelden van Suarez eens moeten bestuderen. Hij loopt voortdurend vrij en is continue in beweging zonder dat als een blind paard te doen.

De enige treffer van Ajax was niet alleen te wijten aan de foute opbouw van Landzaat maar mede aan traag omschakelen na onverwacht balverlies. Iedereen in de verdediging deed maar wat (het leek het vorige seizoen wel) en Ajax sneed er kundig doorheen. Dankzij de treffer van Wijnaldum (ging eens goed diep) werd het zondag geen harde landing voor Feyenoord. Die treffer werd toegerekend aan Emanuelson. Ik vond eigenlijk dat hij de bal ongelukkig raakte (het is een ijverige en goede jongen)en omdat Stekelenburg om onduidelijke redenen verkoos uit te komen kon Georginio maximaal profiteren.

Het feit dat Vink de penalty niet gaf was te wijten aan de manier waarop de Vrij verdedigde. Snel en onverstoorbaar ging hij met zijn actie door daarmee niemand echt de tijd gunnend er over te denken. Mazzel afgedwongen naar mijn mening, de Vrij heeft het net als Fer, Wijnaldum en Leerdam. Meer jeugde AUB. Ook de klachten van Advocaat, de Vloet en de subtiele wijze waarop M. Been inspeelde op deze discussies hebben geholpen Vink bij voorbaat te laten marchanderen. De schwalbe van Tomasson kan de boeken in als het toppunt van domheid want als hij gewoon had blijven staan had ie misschien kunnen scoren of voortrekken.

Het zal erom spannen vandaag hoe de selecties van de clubs er morgen uitzien maar de volgende wedstrijden zijn van eerste zorg en met name Feyenoord en Ajax lopen risico als ze niet geconcentreerd aan de start verschijnen

Bookmaker odds (www.betfair.com) tussen haakjes)

NAC - AZ 1-1 (2,82/3,45/2,44)
Ik hou het op een gelijkspelletje. De terugkeer naar de Eredivisie zal Advocaat nog heel zwaar vallen. De transfer van Ari naar Spartak en Pocognoli naar Standard geeft aan dat Dick misschien is ingehuurd voor andere zaken dan trainen. Goed uitverkopen via zijn netwerk...

FC Groningen - ADO Den Haag 3-1(4.5/4.8/7.4)
Dit kan, mag en zal geen problemen opleveren voor de Groningers.

NEC - Willem II 1-3 (1,75/3,8/5,2)
NEC raakt vermoeid en Willem II heeft goed ingehuurd, maar ja met Aerts weet je het nooit.

VVV - Heerenveen 1-3 (2,62/3,4/2,72)
Zonder Janmaat moet het lukken.

PSV - FC Utrecht 3-1 (1,35/4,3/9)
Van mij mogen ze allebei verliezen maar dat kan helaas niet. Er zal bij PSV toch iemand moeten opstaan die de boel op sleeptouw neemt.

FC Twente - Heracles 2-1(1,4/4,5/9)
Het is nog niet de tijd van het jaar voor een vriendendienst. Na het puntje in Utrecht zou je denken dat er uit bij grote bruur meer in kan zitten. Misschien maar zet er geen geld op

Ajax -Roda JC 4-2 (1,27/6,2/14)
Feyenoord bracht het beste in Ajax naar boven en een overwinning in Rotterdam had de Amsterdammers een goed zetje kunnen geven. Hier moet nu gewonnen worden van de Limburgers en dan zondag van Twente.

Sparta - Vitesse 1-3 (2,82/3,25/2,5)
In bedekte termen drong Hugo Borst aan op een trainerswissel. Als het zo is dat Adelaar van Tiggelen tegenspreekt heeft dat geen zin. Als wel dan wel. Ik ben geen fan van Adelaar maar ook niet van Sparta.

RKC - Feyenoord 2-6 (5,2/3,7/1,67)
Mijn prognose is gebaseerd op de aanvallende kracht van RKC met Boerrigter en Benson, het feit dat de Cler linksback zal spelen afgewogen tegen het papieren kwaliteitsverschil. Als Feyenoord1 had gewonnen van Ajax dan was deze wedstrijd echt gevaarlijk geweest. Nu zullen ze vol aan de bak gaan.

De tussenstand qua voorspellingen (juiste winnaar/gelijkspel):Bookmakers (105 uit 180)
Sportdwaas (101 uit 180, 11 uitslagen exact goed)

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEKRĀ©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen:

www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl
www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5115
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Spannende midweek en meer. Kristallen bol speelronde 21









0.0079510