BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Herenakkoorden en meer. Speelronde 30.

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - zaterdag 03 april 2010 - 13:34   quote  deeplink  
In Engeland spelen verhuurde spelers niet tegen de verhuurder. Althans dat is volgens Martin Jol het gangbare gentleman's agreement. Geen Nederlandse journalist die onderzoekt of dit werkelijk zo is. Zou McLaren uitsluitsel kunnen geven?

Als Daley Blind zo goed is waarom verhuur je hem dan? Jol wil niet dat hij speelt want dan ziet iedereen wat voor koekenbakker hij is omdat niet de zoon van zijn hulptrainer back speelt maar Anita of Atouba? Trainers willen niet dat hun gebrek aan inzicht zichtbaar wordt.

Het geeft te denken dat Jol zo angstig is voor de verhuurden van Ajax. Een schijterige coach past toch niet in de Amsterdamse traditie. Je vraagt je overigens wel af als je naar Jol luistert of er niet meer herenakkoorden aan de orde van de dag zijn in het voetbal. Bij mijn prognoses zal ik de herenakkoordfactor meenemen tot het eind van dit seizoen.

In het honkbal had je een speler van de Yankees die met name in oktober tijdens de play-offs veel hits en homeruns produceerde. Roy Makaay lijkt een voorbeeld te nemen aan Mr. October Reggie Jackson en kan Feyenoord in april en mei Europa in schiet. En wie weet voor een derde van de prijs gaat hij spitsentrainerspeler worden voor de komende 2 jaar.

Feyenoord's gebrek is snelheid, balsnelheid, loopsnelheid. Het gaat allemaal te langzaam en de spelers lijken bang fouten te maken en bewegen in de ruimte zonder bal lijkt niet in het vocabulaire voor te komen. Door de snelheid op te voeren wordt het speelveld automatisch groter en krijgen Fer, Wijnaldum, Makaay en al die anderen meer ruimte goed positiespel. Wanneer valt het kwartje in Zuid? Om te weten dat Beenhakker niet meer is dan een bluftrainer hoef ik het boek van Nol de Ruiter niet te lezen en inmiddels lijkt zijn magie op de spelersmarkt ook uitgewerkt.

Twente geeft in Venlo het startsein voor deze speelronde en in de post-carnaval tijd zijn er altijd punten te halen in Venlo. Ajax gaat punten laten liggen in De Haag en dat lijkt een passende straf van de voetbalgoden voor de slappe poging tot psychologische oorlogvoering van Jol ten opzichte van de concurrentie.

Hier de voorspellingen voor de komende speelronde 30 (uiteraard allemaal finales) op hoop en gevoel.

Bookmaker odds (www.betfair.com) tussen haakjes)

VVV - FC Twente 1-3 (7/4.4/1.57)
Geen herenakkoord hier. Twente heeft na 2x CLvoorrondes alleen nog trek in directe plaatsing. En dat mag eventueel best wat kosten.

AZ - FC Utrecht 2-2 (1.52/4.7/7.2)
Geen herenakkoord maar desondanks toch een gelijkspelletje.

Roda JC - RKC Waalwijk 2-0 (1.38/5.2/10.5)
De punten gaan naar Limburg en daar zou best een akkoord aan ten grondslag kunnen liggen.

Vitesse - FC Groningen 3-1 (3.25/3.45/2.4)
Aan een gelijkspelletje heeft Vites weinig dus ik denk alles of niet en geen herenakkoord. Als Matavz die bal er nu gewoon in schiet had Twente nu al op de feestkar gekund.

Heerenveen - Sparta Rotterdam 2-1 (1.51/4.5/8)
Bij winst is Heerenveen van volgende week in de markt voor een herenakkoord.

ADO Den Haag - Ajax 3-3 (15.5/6.2/1.27)
Dit kan een hele gekke wedstrijd worden. Zeker geen herenakkoord met voetballende gekken als Buijs, vandenBergh, Milic en Derijck op het veld.

Feyenoord - NAC 3-2 (1.58/4.2/7)
De elleboog van Amoah maakte onderdeel uit van het herenakkoord. Nu Lurling nog. In de half1 wedstrijden doet de jeugd het niet goed.

Heracles - NEC 1-1 (1.71/3.95/5.9)
Met de voorzitter van Heracles valt zeker te praten. Met Gert-Jan niet maar dat is ook niet nodig. Herenakkoord hier want playoffs zijn binnen het bereik en leveren in Almelo zeker nog 1x een volle bak op.

Willem II - PSV 1-4 (10/5.4/1.38)
Met Rutten valt niet te praten en zijn tegenvoorstellen zijn doorgaans onverstaanbaar. Pijpers dacht gehoord te hebben we zullen niet te veel storen waar iedereen zeker wist te horen dat Rutten zei we zullen niet te veel scoren. En ook die boodschap kreeg Rutten niet over bij zijn selectie. Een genie is eenzaam en onbegrepen en bij Fred speelt dan mee dat hij vaak de stand vergeet.

De tussenstand qua voorspellingen (juiste winnaar/gelijkspel):Bookmakers (160 uit 260)
Sportdwaas (149 uit 260, 16 uitslagen exact goed)

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEKRĀ©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen:

www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl
www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3163
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Herenakkoorden en meer. Speelronde 30.









0.0102958