BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Onderschatting, dat is duur. Speelronde 24

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - vrijdag 18 februari 2011 - 14:26   quote  deeplink  
Fraai gelijkspel van PSV en het gelijke spel was het directe resultaat van wederzijdse onderschatting. PSV dacht de 2e keus van Lille te kunnen oprollen en de Franse koploper Lille dacht de Nederlandse koploper te kunnen bedwingen zonder vele basisspelers. Denk niet dat de volgende ronde voor PSV nu een gebakken eitje is omdat Rijssel bij de lampies de eerste keus zal opstellen.

Twente deed goede zaken in Moskou maar onderschat de Tataren uit Kazan niet. Op een goed veld in de Grolsch Veste kan onderschatting de Tukkers fataal worden.

Tataren hebben ontzag voor niemand. Hier schrijven ze met veel plezier spotbrief aan Turkse Sultan (prachtig schilderij Repin):


Ajax zal zeker de volgende ronde halen omdat ik Anderlecht niet in staat acht 4x onbeantwoord te scoren in de Arena, een erewinstje voor de Paarsen lijkt het hoogst haalbare.

De leukste wedstrijden uit de EL en CL vond ik Sevilla-Porto en Arsenal-Barcelona. De spits van de verliezend WK-finalist deed het uitstekend. Wat opviel was de uitstekende conditie van de spelers en het onzelfzuchtige spel van de basisspelers. Kenmerk voor de top: speel een bal snel over in naar een vrijstaande man met als doel voorwaarts te gaan. Vrij simpel eigenlijk. Porto, kampioen Nederlandse clubs uitschakelen, rekende hard en professioneel af met Sevilla in een foutenrijke maar energieke wedstrijd.

In de vaderlandse competitie zijn VVV en Willem II ongemerkt mathematisch kansloos geworden voor de titel. Of één van de twee de nacompetitie kan ontlopen betwijfel ik. Twente is nog steeds de grootste kanshebber in mijn ogen voor de titel en de beker.

Over naar de orde van de dag de 24e speelronde en hier op hoop en gevoel de voorspellingen. Voor professionele koffiedikkijkers zoals bookmakers verwijs ik naar o.a. www.betfair.com.



FC Utrecht - Heracles Almelo 2-2
Peter Bosz claimde ten onrechte een rode kaart voor de Vrij (immers de Cler was nog in de buurt) maar verder speelt zijn team ook op een echte wei goed voetbal. FC Utrecht kan zich slecht oplaaien tegen op papier mindere ploegen en de Mertensaffaire gaat ook opspelen.



PSV - NAC Breda 4-0
Alleen onderschatting kan PSV punten kosten. Rutten zal het niet zover laten komen. NAC beweegt zich richting gevarenzone.

sc Heerenveen - AZ 4-1
De twee kroonprinsen van het vaderlands trainersgilde kunnen het uitvechten in Us Abe steadioon. Jans heeft de boel weer op de rails en de neuzen staan dezelfde kant op.

Excelsior - Willem II 1-3
De eerste uitoverwinning zal een feit worden. Ik voel het.

FC Twente - N.E.C. 3-2
Wordt spannend want onderschatting.

Ajax - VVV-Venlo 8-0
De Mercedes S rijdende Marotterkaanse sportvoddenkoning met 4 assists en 4 doelpunten de nieuwe lieveling van de voormalige Fside.

Vitesse - De Graafschap 2-2
Blijft een rommeltje in Arnhem. Wanneer verdwijnt die Spaanse clown als kok naar een vanderValk restaurant en neemt Suriprof Menzo het over? Kalezic zou ook een goede zijn voor Vites.

ADO Den Haag - Feyenoord 1-1
De verdediging van Feyenoord zal zwaar op de proef worden gesteld en het aanvangstijdstip belooft ook weinig goeds. Daarom zal een puntendeling des te verrassender zijn. Jonge hond Myachi. Kan hij zijn opzwepende tempo en spel lang volhouden?

FC Groningen - Roda JC 2-2
Roda herstelde zich knap van de 2-0 achterstand tegen Ajax. Dergelijke resultaten hebben een goed effect op het vertrouwen.

Urby's Recept van de week (Gio op wintersport in voormalig Nederlands Nieuw Guinea)

Wiener schnitzel met Italiaanse salade en gebakken aardappeltjes (of met een pot Euroshopper appelmoes en vette frietjes van de snackbar in de buurt).



Goede (bij voorkeur) varkensschnitzel kopen bij de Keurslager gepaneerd of ongepaneerd. Kijk voor het paneren van een schnitzel op http://passie.horeca.nl/content/15085/Het_paneren_van_vlees_bijvoorbeeld_schnitzel.html

Ingrediënten voor Italiaanse salade
300 gram sperziebonen
2 eetlepel olijfolie extra vierge
1,5 eetlepel balsamicoazijn
1 eetlepel grove mosterd
versgemalen peper
2 rode uien, in dunne ringen
1 schaal cocktailtomaten a 400 gram, in vieren
80 gram zwarte olijven zonder pit
80 gram jonge bladsla

Bereidingswijze voor Italiaanse salade
Kook de boontjes 7 min. in gezouten water. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Klop een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en peper en zout naar smaak. Schep de uitgelekte boontjes met de ui, de tomaten, de olijven en de dressing door elkaar. Verdeel de sla erover. Schep de sla vlak voor het serveren erdoor. Eventueel ook lekker met foccaciabrood en puntjes gorgonzola of roquefort.

Eten tijdens ADO Feyenoord of Studio Sport en wegspoelen met een Palmpje, Chouffe, Chianti of Beaujolais 2010.



Slijmbal paardenlul van de week:
René van der Gijp. Misschien moet ie ook een sabbatical nemen. Manolevje kennen we nu wel.

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEKR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen: www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl, www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:
Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse (politie-)troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan.

Dan moet het maar in Rio gebeuren!
Nijhuis naar de Jupiler League!

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3166
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Onderschatting, dat is duur. Speelronde 24









0.0072331