BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Formule 1 / topic: Spa Belgie

Headliner: Formule 1 Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
hoogvliet010
 hoogvliet010 - zondag 11 augustus 2013 - 02:28   quote  deeplink  
VVout, zeg het maar! :)
VVout
 VVout - zondag 11 augustus 2013 - 12:43   quote  deeplink  
Nou Hoogy, dit gaat 'm worden,

1 Kimi Räikkönen ... Gaat de race winnen, een man met karakter, een goede auto op een karaktervol circuit.

2 Lewis Hamilton ... Ze hebben de auto eindelijk in de hand en gaan vanaf voorgaande race punten pakken.

3 Mark Webber ...... Als er dan toch een RB tussen moet zitten dan Webber.

4 Fernando Alonso .. Jammer voor hem maar zijn auto is wederom niet snel genoeg en mist net de top.

5 Nico Rosberg ..... Zit in het team van Hamilton en de wagen is goed en die Duitsert helaas ook.

Giedo van der Garde Kansloze missie, jammer dat er steeds Nederlanders bij betrokken zijn bij zulke teams.

Sebastian Vettel ... Wordt een paar plaatsen terug gezet van wegen een domme actie in de qualy, waardoor hij in de race zijn geduld verliest en tijdes de race met Felipe Massa.

We gaan het zien over 2 weekjes.
VVout
 VVout - zaterdag 24 augustus 2013 - 08:14   quote  deeplink  
Twee weken voorbij, vandaag de qualy en ben echt benieuwd hoe de kaarten verdeeld zijn.

Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het is ondanks de vele vernieuwingen nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt.

Er zijn twee pitlanes in Francorchamps. De oorspronkelijke pitlane ligt beneden na "La Source" en voor de "Raidillon" met de uitgang na die bocht, de nieuwe, die gebouwd werd voor de Formule 1, begint bovenaan halverwege de "Bus stop" met de uitgang vlak na "La Source".

De "Eau Rouge aan Raidillon", vaak foutief slechts "Eau Rouge" voor de gehele bochtencombinatie terwijl dat slechts het kleine knikje onderaan de heuvel is is wellicht het meest beroemde en beruchte stukje Francorchamps. Het is een prachtige lange bocht (genoemd naar het riviertje Eau Rouge dat onder de baan doorloopt) net na de oude pitlane die de renners rechts naar boven het dennenbos inleidt. Deze bocht wordt als alles goed gaat "volgas" genomen.

De La Source is een onvervalste hairpin, zoals gezegd net voor de oude pitlane. De bocht gaat rechts naar beneden en hier staan de piloten zo goed als stil.

De Busstop is misschien de meest omstreden bocht van allemaal. Het is een chicane die werd ontworpen om de gemiddelde snelheid naar beneden te halen. De naam voor de chicane is afgeleid van een typisch Belgisch probleem. Het circuit had geld nodig voor de aanleg van de chicane, zonder die chicane zou de Formule 1 van Spa verdwijnen. Om geld te krijgen van de overheid was het grote probleem. De Vlaamse parlementariërs weigerden geld vrij te maken voor Spa, want zij zagen kansen voor het (Vlaamse) circuit van Zolder om weer Formule 1 te gaan organiseren. Toen heeft men geld aangevraagd voor een bushalte en opslagplaats voor strooizout (dit gedeelte van het circuit was toen openbare weg), dat geld kregen ze en vervolgens is de chicane aangelegd.

Kortom een interessant circuit die met zijn snelheid naar alle waarschijnlijkheid uitgevochten gaat worden door RB en Merc.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 24 augustus 2013 door VVout --
VVout
 VVout - zaterdag 24 augustus 2013 - 18:58   quote  deeplink  
We hadden een onbestendige Qualy in Spa en omdat di Resta net voor de ergste regen in Q3 zijn tijd neer zette zou hij zowat nog Pole hebben gehaald. De regen hield tijdens Q3 aan het einde weer op en een voor een zette ze toch nog een goede snelste tijd neer. Rossberg nee Webber, arch Vinger en dan aan het einde gelukkig toch Hamilton.

We verwachten morgen voor de race weer onbestendig weer in Spa, het kan dus alle kanten op waar zelfs de langzamere deelnemers een kans gaan maken. Het zal veel afhangen van de bandentactiek en deels ook wat geluk.

Uitslag van de Kwalificatie in Spa-Francorchamps.

Spa_Q_2013.png
VVout
 VVout - zondag 25 augustus 2013 - 16:48   quote  deeplink  
Voor de volledigheid de uitslag van de race, naar mijn persoonlijke smaak is de regen helaas uitgebleven. Ik vind het nog schlimmer dat onze Vingert weer eens de race heeft kunnen winnen. Over Alonso heb ik me verbaast hij had een super start en knap 2e geëindigd. Het is lullig voor di Resta hoe hij van de baan is gekegeld, hij had zonder meer in de punten gezeten. Voor de rest snel afsluiten en naar de volgende wedstrijd.

Spa_R_2013.png
hoogvliet010
 hoogvliet010 - maandag 26 augustus 2013 - 08:51   quote  deeplink  
Netjes VVoutje, idd jammer dat er geen bak water viel. Had het een stuk leuker gemaakt.
Tevens ook jammer van Raikkonen..
VVout
 VVout - maandag 26 augustus 2013 - 09:56   quote  deeplink  
Idd, Räikkönen na lange tijd pech (Door zijn remmen getrapt en daardoor blijvende schade aan het systeem), uitgerekend nu hij best wel lekker onderweg was en kostbare punten in de achtervolging heeft verspeeld. Hij kan naar alle waarschijnlijk de wk titel wel vergeten.

Het door de remmen trappen wordt veroorzaakt doordat de carbon schijfrem te ver is afgesleten waardoor je de plunjers achter de blokjes uit zijn houder drukt. De overmatige slijtage kan een productiefout van de schijf zijn maar waarschijnlijk eerder te wijten aan een brute rem actie, waardoor door te hoge temperatuur de schijf in een keer beschadigd wordt.

Jammer Kimi de volgende keer beter.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 26 augustus 2013 door VVout --
hoogvliet010
 hoogvliet010 - dinsdag 27 augustus 2013 - 12:34   quote  deeplink  
De oververhitting van de remmen werd waarschijnlijk veroorzaakt door een tear-off die vast kwam te zetten in het koelingskanaal.
VVout
 VVout - woensdag 28 augustus 2013 - 14:56   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 27 augustus 2013 - 12:34 schreef hoogvliet010 het volgende:
De oververhitting van de remmen werd waarschijnlijk veroorzaakt door een tear-off die vast kwam te zetten in het koelingskanaal.
Das pas echt lullig zeg, hoeveel pech heb je dan.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3144
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Formule 1 Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Formule 1 / topic: Spa Belgie









0.0058188