BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: NEC - Ajax (zaterdag 07 april 2017, 19:45); 1 - 5

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Ajax Nieuws
Eide
 Eide - vrijdag 07 april 2017 - 08:50   quote  deeplink  
nec-ajax.jpg

Ajax heeft afgelopen week buitengewoon goede zaken gedaan. Als je in 4 dagen tijd zowel Feyenoord als AZ verslaat mag je spreken van een uitstekende week. Het falen tegen Excelsior en Groningen is daarmee zeker niet teniet gedaan, maar Ajax is nog volop in de race om het kampioenschap. Veel rust is Ajax echter niet gegund. Na het midweekse duel met AZ heeft Ajax slechts 2 rustdagen voor het zaterdag weer de wei in moet. Op papier is NEC een niet al te moeilijke tegenstander. Dat was echter ook waar bij het duel tegen Excelsior. Juist in dit soort duels moet Ajax scherp zijn, iets wat dit seizoen al meermaals mis is gegaan.

Nogmaals het programma voor de maand april:
xxl.jpg

Ajax speelde in haar historie maar liefst 80 duels tegen NEC. Daarvan won Ajax er 59, er gingen er 4 verloren en 17 duels eindigden in een gelijk spel. De voorgaande 5 seizoenen was er 7 keer winst en werd er 3 maal gelijk gespeeld tegen de Nijmegenaren. Alle gelijke spelen waren vreemd genoeg in de eigen ArenA. Op bezoek in de Goffert moeten we terug naar het seizoen 2007/08 voor het laatste puntverlies voor Ajax, toen het 1-1 werd. Eerder dit seizoen rolde Ajax NEC op met 5-0. Die score is niet zomaar, duels met NEC leveren meestal veel doelpunten op. De laatste 11 duels (5 seizoen + de thuiswedstrijd dit jaar) leverden 34 goals voor en 7 goals tegen op.

NEC is de slechts presterende Eredivisieploeg van het kalenderjaar 2017. De Nijmegenaren wonnen 3 duels en verloren er 9 en hebben daardoor de minste punten van iedereen bij elkaar gesprokkeld sinds de winterstop. Ajax is lijstaanvoerder over het kalenderjaar 2017. NEC is bovendien ook de minst productieve ploeg van het kalenderjaar 2017 met slechts 9 goals voor. NEC verloor de 4 voorgaande wedstrijden en is dus bezig aan een dramatische reeks waarin het zelf slechts 1 maal scoorde. Het probleem in bij NEC is ook vooral het scorende vermogen. Alleen Roda JC deed minder treffers noteren. Verdedigend doet NEC het bijvoorbeeld even goed als nummer 9 Heracles. NEC is dus een tandloze tijger.

Het NEC van de Duitser Peter Hyballa werkt z'n wedstrijden vooral in een 4-3-3 formatie af, hoewel Hyballa ook 5-3-2 heeft gebruikt. Zo begon NEC tegen Vitesse in een 5-3-2 formatie. In beide gevallen speelt NEC met een middenveld met 2 controleurs. Dat NEC moeilijk scoort blijkt wel uit de topscorerslijst. Aanvaller Grot, meestal bankzitter, is bizar genoeg de topscorer met slechts 5 goals. Centrale verdediger Dumic is de nummer 2 op die lijst met 4 goals, evenveel als centrumspits Mayi. Oud-Ajcied Owusu-Abeyie, ondertussen alweer ontslagen in Nijmegen, is nog altijd de assistkoning met 4 assists. Fomitschow staat 2e op die lijst met3 assists net als de pas 17-jarige middenvelder Kadioglu en spits Mayi. Dit zijn tamelijk bizarre statistieken die precies aantonen waar de schoen wringt in Nijmegen.

Bij Ons Aller Ajax is Kasper Dolberg nog altijd een twijfelgeval. De spits van Ajax trainde gister pas weer voor het eerst met de selectie mee. In aanloop naar het duel met Schalke wacht Bosz een lastige keuze. Moet hij een risico nemen met Dolberg in aanloop naar dat duel en wat te doen met Traore die twee verdienstelijke wedstrijden als spits afwerkte. Naast deze keuze wacht Bosz nog meer keuzes. Van Ziyech is ondertussen duidelijk dat die niet 2 zware duels per week kan afwerken. Na een uitstekende pot tegen Feyenoord leek Ziyech tegen AZ na een goed eerste half uur echt vermoeid. De pas 17-jarige Kluivert gaf ook aan toch wel zware benen te hebben. Met het oog op het resterende programma in april moet Bosz misschien een aantal spelers rust gunnen. Tegelijkertijd heeft Ajax niet de luxe dat het zich een misstap kan veroorloven. Dit brengt Bosz toch in een lastige positie in een periode van 2 weken waarin zowel de EL als de Eredivisie op het spel staan.

In de ArenA eindigde Ajax - NEC in een 5-0 overwinning. Dolberg scoorde een zuivere hattrick met 3 prachtige goals.



-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 08 april 2017 door Eide --
Eide
 Eide - vrijdag 07 april 2017 - 09:42   quote  deeplink  
'Ajax moet serieus vrezen door blessuregeval; Bosz denkt na over risico'

Het is nog maar de vraag of Ajax komende zaterdag een beroep kan doen op Davy Klaassen. De middenvelder van de Amsterdammers is wegens een scheenbeenblessure nog altijd twijfelachtig voor het duel met NEC.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De aanvoerder van Ajax raakte woensdag tegen AZ geblesseerd en moest de strijd na 45 minuten staken. Hij liep twee kneuzingen op. De zwellingen waren donderdag afgenomen, maar de ochtendkrant vraagt zich af of trainer Peter Bosz risico durft te nemen met zijn middenvelder.

Ajax speelt zaterdag tegen NEC en volgende week donderdag in de Europa League tegen Schalke 04. Daarna wacht een thuisduel met sc Heerenveen, waarna de return tegen Schalke op het programma staat. Het weekend daarna moet Ajax op bezoek bij PSV. Dat zijn wedstrijden waarin de Amsterdammers Klaassen eigenlijk niet kunnen missen.

Daarnaast is er ook goed nieuws, want spits Kasper Dolberg trainde donderdag voor het eerst mee met de selectie. De Deense aanvaller moest de afgelopen duels door een blessure aan zich voorbij laten gaan, maar mogelijk keert hij tegen NEC weer terug.

Bron
Ajax we love you
 Ajax we love you - vrijdag 07 april 2017 - 10:19   quote  deeplink  
Als Dolberg er weer bij is, dan gaat het wel goedkomen :) Weer een moi stukkie en wat een zwaar programma.
remco k
 remco k - vrijdag 07 april 2017 - 12:25   quote  deeplink  
Ik denk dat je echt naar de ED moet kijken, en de EL als bonus moet gaan zien en juist daar lekker vrijuit gaan ballen, dan zijn ze ook nog eens op hun best..

Vanuit dan valt het best mee..

NEC uit, moet je normaal winnen.. Alleen die scheids he..
Heerenveen thuis, moet je normaal winnen..
PSBV uit, erg lastig
Jaccio
 Jaccio - vrijdag 07 april 2017 - 13:34   quote  deeplink  
Wat mis ik die Dolberg van bovenstaande samenvatting zeg..

Ik zet in op een 1-3 overwinning, maar hoop op een hogere uitslag.

Eens met Remco. EL is gewoon een bonus. Vol op de ED en een CL plaatsing
remco k
 remco k - vrijdag 07 april 2017 - 13:42   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 07 april 2017 - 13:34 schreef Jaccio het volgende:
Wat mis ik die Dolberg van bovenstaande samenvatting zeg..

Ik zet in op een 1-3 overwinning, maar hoop op een hogere uitslag.

Eens met Remco. EL is gewoon een bonus. Vol op de ED en een CL plaatsing
Mis die Dolberg?? Die speelde de laatste weken juist fantastisch goed??? Tot aan zijn blessure dan..
Jaccio
 Jaccio - vrijdag 07 april 2017 - 15:29   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 07 april 2017 - 13:42 schreef remco k het volgende:

[..]

Mis die Dolberg?? Die speelde de laatste weken juist fantastisch goed??? Tot aan zijn blessure dan..
Dolberg speelt bijna altijd goed vind ik. Hij oogde alleen toch net iets scherper toen
Eide
 Eide - vrijdag 07 april 2017 - 21:23   quote  deeplink  
Ajax nog zonder Dolberg op bezoek bij N.E.C.

Ajax moet het zaterdag tegen N.E.C. nog zonder Kasper Dolberg stellen. De Deense spits is nog niet wedstrijdfit, melden de Amsterdammers. Dolberg heeft vrijdag wel weer volledig meegetraind met de runner-up van de Eredivisie. De aanvaller miste de duels met Excelsior, Feyenoord en AZ vanwege een liesblessure.

Ajax-trainer Peter Bosz heeft Davy Klaassen wel opgenomen in zijn 21-koppige wedstrijdselectie. De middenvelder liep tegen AZ een scheenbeenblessure op, waardoor hij na rust niet terugkeerde op het veld. Volgens zijn club kan hij zaterdag weer meedoen. Ook Joël Veltman is weer inzetbaar, de verdediger zat woensdag tegen de Alkmaarders een schorsing uit.

Bron
Eide
 Eide - vrijdag 07 april 2017 - 23:00   quote  deeplink  
Ajax kan beschikken over Klaassen

Ajax kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen NEC toch al weer beschikken over Davy Klaassen. De aanvoerder van de Amsterdamse ploeg liep woensdag tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ (4-1) een kneuzing aan zijn scheenbeen op en moest zich in de rust laten vervangen. Klaassen blijkt snel genoeg hersteld om in Nijmegen weer mee te doen bij Ajax.

Dat geldt niet voor spits Kasper Dolberg. De negentienjarige Deen deed vrijdag weliswaar de volledige groepstraining mee, maar is volgens de medische staf en trainer Peter Bosz nog niet wedstrijdfit. Dolberg liep ruim drie weken geleden een liesblessure op tijdens het Europese duel met FC Kopenhagen en miste daardoor de laatste drie competitieduels van Ajax en ook een WK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken.

Bosz koos de laatste weken in de spits voor Bertrand Traoré, die tegen AZ de score opende. Justin Kluivert kreeg daardoor een kans op de vleugels.

Bron
Loetje
 Loetje - zaterdag 08 april 2017 - 04:52   quote  deeplink  
Kutwedstrijd. 2 thuiswedstrijden gehad tegen goede ploegen en nu weer op bezoek bij een mindere ploeg, op een klein veld en een ploeg die compact zal staan en erg fit is. Dit wordt een hele lastige
Hummel10
 Hummel10 - zaterdag 08 april 2017 - 08:07   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 08 april 2017 - 04:52 schreef Loetje het volgende:
Kutwedstrijd. 2 thuiswedstrijden gehad tegen goede ploegen en nu weer op bezoek bij een mindere ploeg, op een klein veld en een ploeg die compact zal staan en erg fit is. Dit wordt een hele lastige
Nee joh NEC speelt niet zo geweldig hoor. Komt goed
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 08 april 2017 - 08:35   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 07 april 2017 - 23:00 schreef Eide het volgende:
Ajax kan beschikken over Klaassen

Ajax kan zaterdag in de uitwedstrijd tegen NEC toch al weer beschikken over Davy Klaassen. De aanvoerder van de Amsterdamse ploeg liep woensdag tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen AZ (4-1) een kneuzing aan zijn scheenbeen op en moest zich in de rust laten vervangen. Klaassen blijkt snel genoeg hersteld om in Nijmegen weer mee te doen bij Ajax.

Dat geldt niet voor spits Kasper Dolberg. De negentienjarige Deen deed vrijdag weliswaar de volledige groepstraining mee, maar is volgens de medische staf en trainer Peter Bosz nog niet wedstrijdfit. Dolberg liep ruim drie weken geleden een liesblessure op tijdens het Europese duel met FC Kopenhagen en miste daardoor de laatste drie competitieduels van Ajax en ook een WK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken.

Bosz koos de laatste weken in de spits voor Bertrand Traoré, die tegen AZ de score opende. Justin Kluivert kreeg daardoor een kans op de vleugels.

Bron
Zou Klaassen rust geven en alleen inbrengen als het mis dreigt te gaan in de 2e helft
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 08 april 2017 - 08:37   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 07 april 2017 - 21:23 schreef Eide het volgende:
Ajax nog zonder Dolberg op bezoek bij N.E.C.

Ajax moet het zaterdag tegen N.E.C. nog zonder Kasper Dolberg stellen. De Deense spits is nog niet wedstrijdfit, melden de Amsterdammers. Dolberg heeft vrijdag wel weer volledig meegetraind met de runner-up van de Eredivisie. De aanvaller miste de duels met Excelsior, Feyenoord en AZ vanwege een liesblessure.

Ajax-trainer Peter Bosz heeft Davy Klaassen wel opgenomen in zijn 21-koppige wedstrijdselectie. De middenvelder liep tegen AZ een scheenbeenblessure op, waardoor hij na rust niet terugkeerde op het veld. Volgens zijn club kan hij zaterdag weer meedoen. Ook Joël Veltman is weer inzetbaar, de verdediger zat woensdag tegen de Alkmaarders een schorsing uit.

Bron
Lekker rustig aan doen met die jongen. Ik vertrouw erop dat onze voorhoede tegen NEC wel wat kansen weet te verzilveren
Onze Ajax
 Onze Ajax - zaterdag 08 april 2017 - 09:12   quote  deeplink  
Ik verwacht ook wel, dat Ajax de 3 punten meeneemt naar Amsterdam.
Alleen verwacht ik niet een grote overwinning omdat Nijhuis de wedstrijd fluit.
Daarom denk ik dat het een 0-2 of een 1-2 voor Ajax wordt.

Ook ik zou persoonlijk Klaassen deze wedstrijd rust geven, gezien de wedstrijd tegen Schalke '04 op komst is.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 08 april 2017 door Onze Ajax --
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 16:13   quote  deeplink  
De eerste berichten zijn dat de opstelling identiek zal zijn aan die tegen AZ, met uitzondering van de rechtsback positie. Daar keert Veltman terug en is Tete dus weer reserve.
046afca
 046afca - zaterdag 08 april 2017 - 19:02   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 08 april 2017 - 09:12 schreef Onze Ajax het volgende:
Ik verwacht ook wel, dat Ajax de 3 punten meeneemt naar Amsterdam.
Alleen verwacht ik niet een grote overwinning omdat Nijhuis de wedstrijd fluit.
Daarom denk ik dat het een 0-2 of een 1-2 voor Ajax wordt.

Ook ik zou persoonlijk Klaassen deze wedstrijd rust geven, gezien de wedstrijd tegen Schalke '04 op komst is.
Omdat nijhuis veel fysiek spel doorlaat? Tegen feyenoord waren zelf ontzettend sterk in de duels. Dus het ligt eerder aan ajax zelf als ze zich op fysiek laten afbluffen. Ze kunnen het degelijk wel. En dan nog, gezien ons team moet je makkelijk een veel hoger baltempo hebben waardoor je onder de druk uitvoetbalt.
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 08 april 2017 - 19:38   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 08 april 2017 - 16:13 schreef Eide het volgende:
De eerste berichten zijn dat de opstelling identiek zal zijn aan die tegen AZ, met uitzondering van de rechtsback positie. Daar keert Veltman terug en is Tete dus weer reserve.
Bosz ziet het kennelijk niet helemaal zitten in Tete
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 19:50   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 08 april 2017 - 19:38 schreef Jaccio het volgende:

[..]

Bosz ziet het kennelijk niet helemaal zitten in Tete
Hij houdt vast aan z'n basis, behalve in bijzondere gevallen. Die keuze is begrijpelijk.
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 19:50   quote  deeplink  
Bats, goal. Prima.
remco k
 remco k - zaterdag 08 april 2017 - 19:50   quote  deeplink  
Hoppa. Precies wat nodig is. Prima actie van Traore en Nerres
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 08 april 2017 - 19:50   quote  deeplink  
Mooi gedaan door Neres en met name de actie van Traore
046afca
 046afca - zaterdag 08 april 2017 - 19:51   quote  deeplink  
Goed begin.Geen genade. Doordrukken!
Onze Ajax
 Onze Ajax - zaterdag 08 april 2017 - 19:51   quote  deeplink  
Dat is wel lekker, een snelle 0-1 voorsprong.
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 19:51   quote  deeplink  
Traoré weer goed met het wegdragen hoor. Daarin is het echt heel goed.
remco k
 remco k - zaterdag 08 april 2017 - 19:54   quote  deeplink  
Hoppa. Nerres. Die begint lekker hoor.
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 19:54   quote  deeplink  
En 2. Goed gestoord zeg.
046afca
 046afca - zaterdag 08 april 2017 - 19:54   quote  deeplink  
Goedzo mannen! Dat doelsaldo opkrikken!
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 19:54   quote  deeplink  
Mazzeltje in de assist zeg maar. :)
remco k
 remco k - zaterdag 08 april 2017 - 19:54   quote  deeplink  
Ik wou zeggen heerlijke assist. Maar Youness speelt de bal niet eens.
Onze Ajax
 Onze Ajax - zaterdag 08 april 2017 - 19:55   quote  deeplink  
Dit loopt lekker. 0-2. Gewoon blijven doordrukken.
remco k
 remco k - zaterdag 08 april 2017 - 19:55   quote  deeplink  
Pff. Wat een heerlijk combinatie spel.
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 19:55   quote  deeplink  
Even een rondo om het middenveld en geen NEC die een schop uitdeelde. Jezus, je laat je toch niet zo voor lul zetten. Die zijn nu al volledig af.
remco k
 remco k - zaterdag 08 april 2017 - 19:56   quote  deeplink  
Voor rust er nog twee maken. Dan twee wissels in de rust voor de jongens die het nodig hebben.
046afca
 046afca - zaterdag 08 april 2017 - 19:56   quote  deeplink  
Zodra je 0-3 maakt, kan je echt aan een grote score gaan beginnen. 2-0 is nig altijd tricky
MightyAce
 MightyAce - zaterdag 08 april 2017 - 19:56   quote  deeplink  
Fluit maar af...
remco k
 remco k - zaterdag 08 april 2017 - 19:57   quote  deeplink  
Ik vind heel die hoge score niet interessant. Gewoon zorgen dat je snel ruim voor komt en dan lekker kalm aan uit spelen met zo snel mogelijk de nodige wissels.
046afca
 046afca - zaterdag 08 april 2017 - 20:02   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 08 april 2017 - 19:57 schreef remco k het volgende:
Ik vind heel die hoge score niet interessant. Gewoon zorgen dat je snel ruim voor komt en dan lekker kalm aan uit spelen met zo snel mogelijk de nodige wissels.
Hoe hoger de score, hoe makkelijker je voetbalt lijkt me en hoe meer je krachten kan sparen
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 20:02   quote  deeplink  
Hoge score is leuk voor de moraal maar op doelsaldo maken we het verschil met de kakkies echt niet meer goed hoor. Heel blijven, makkelijk uitspelen en nog een paar goals voor het gevoel is voldoende.
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 08 april 2017 - 20:07   quote  deeplink  
Youness
046afca
 046afca - zaterdag 08 april 2017 - 20:07   quote  deeplink  
Man man younes. Zo nonchalant
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 20:07   quote  deeplink  
Goede actie van Neres zeg, maar hoe krijgt Younes die bal over zeg.
Hasjkoph
 Hasjkoph - zaterdag 08 april 2017 - 20:09   quote  deeplink  
Hoe krijg je die niet tussen de palen....
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 20:09   quote  deeplink  
Ajax heeft best veel weg eigenlijk. Niet de eerste uitbraak van NEC
Hasjkoph
 Hasjkoph - zaterdag 08 april 2017 - 20:10   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 08 april 2017 - 20:09 schreef Eide het volgende:
Ajax heeft best veel weg eigenlijk. Niet de eerste uitbraak van NEC
Het is dat NEC gewoon er geen kut van kan
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 08 april 2017 - 20:11   quote  deeplink  
als je hier 8 goals maakt gaat dat echt wel in die koppies zitten hoor in Rdam. Alleen daarom al is het goed om zoveel mogelijk te scoren.
046afca
 046afca - zaterdag 08 april 2017 - 20:12   quote  deeplink  
De ligt oogt echt sloom. Volgens mij heeft hij teveel last
remco k
 remco k - zaterdag 08 april 2017 - 20:12   quote  deeplink  
Ach nee joh. Dat geloof ik niet dat scores in hun koppies gaat zitten. Daar is het doelsaldo verschil te groot voor.
Eide
 Eide - zaterdag 08 april 2017 - 20:17   quote  deeplink  
Neres laat zich goed zien.
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 08 april 2017 - 20:17   quote  deeplink  
Als je met 0-3 of 0-4 kan gaan rusten zou ideaal zijn.
Lekker Klaassen en Ziyech rust geven
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 08 april 2017 - 20:18   quote  deeplink  
Prachtig Traore

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5946
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: NEC - Ajax (zaterdag 07 april 2017, 19:45); 1 - 5









0.0125930