BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Ajax - Groningen (zaterdag 15 september 2018, 20:45); 3 - 0

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Ajax Nieuws
Eide
 Eide - woensdag 12 september 2018 - 10:56   quote  deeplink  
Foto-RTV-Noord.jpg

Ajax heeft geen auw overgehouden aan de interlandperiode. Frenkie de Jong debuteerde meer dan verdienstelijk bij Oranje en Matthijs de Ligt liet als een van de weinigen zien dat hij het huidige niveau van het Nederlands elftal ruim overstijgt. Alle internationals zijn op het oog zonder blessures terug gekomen van de nationale ploeg en alleen Daley Blind zal hoofdpijn hebben overgehouden aan zijn optreden. In de Eredivisie wacht Groningen als opwarmer voor de eerste thuiswedstrijd in de Champions League tegen AEK en de lastige uitwedstrijd tegen PSV. Juist bij dergelijke wedstrijden is het belangrijk om goed voor de dag te komen om met vertrouwen een lastige week tegemoet te gaan.

Ajax speelde in haar historie maar liefst 109 duels tegen FC Groningen. Daarvan won Ajax er 74 en gingen er 14 verloren. 21 Duels eindigden in een gelijk spel. Vorig seizoen won Ajax twee maal waarbij vooral de uitwedstrijd een hele lastige bleek. Het jaar ervoor verloor Ajax het kampioenschap door een gelijkspel in Groningen waarbij de Groningse goal afgekeurd had moeten worden. Van de afgelopen 10 wedstrijden werden er 7 gewonnen, 1 verloren en werd er 2 maal gelijk gespeeld. Al het puntverlies werd geleden op bezoek in het uiterste noordoosten van Nederland. In Amsterdam won Ajax de afgelopen jaren altijd. Het laatste puntverlies in eigen huis dateert van 2007 toen Ajax voor de competitie gelijk speelde tegen Groningen.

Groningen is het verhaal van een club in verval. Een aantal jaren terug timmerde Groningen, samen met buurman Heerenveen, aan de wed om zich structureel in de subtop te kunnen vestigen. Vooral de scouting van de Groningers was geweldig. Sindsdien is die lijn niet doorgezet en worden de resultaten, bezoekersaantallen en budgetten als maar minder. Dit seizoen is vooralsnog een dieptepunt waarin Groningen zich presenteert als een degradatiekandidaat. Groningen heeft pas 3 punten uit 4 wedstrijden en staat 16e. Trainer Danny Buijs beschikt over de minst scorende aanval van de Eredivisie. De Groningers scoorde pas 2 maal. Defensief lijken 7 tegengoals niet eens verkeerd, totdat het veldspel daarbij wordt bekeken. Met Ajax en AZ in het vooruitzicht gaat Groningen een hele moeilijke week tegemoet waarbij het vurig zal hopen op een stunt.

Groningen speelt dit seizoen in een 4-5-1 formatie. Op papier staan er twee controleurs maar met oud-Ajacied en linksback Warmerdam als linkermiddenvelder mag en moet je eigenlijk spreken van drie controleurs of misschien wel een 5-mans verdediging. De aanvallende impulsen moeten komen van Breij, Doan en Casseirra of Mahi die nog vechten om wie de vaste spits gaat worden. Breij en Doan zijn de enige doelpuntenmakers. De aanvallers van Groningen staan allemaal op nul treffers.

Ajax staat na 4 wedstrijden op de meest hatelijke plaats van de ranglijst, namelijk 2e. Alleen koploper PSV is nog zonder puntverlies. Met de lastige uitwedstrijd in Eindhoven in het vooruitzicht zal wederom willen laten zien dat het voetballend met afstand de beste ploeg van Nederland is. Met 11 goals is Ajax de een na productiefste ploeg achter PSV. Verdedigend staat er geen maat op Ajax. Er werd pas 1 treffer geïncasseerd en dat zal Ajax vast zo willen houden. Klaas Jan Huntelaar is de topscorer en statistische MVP van Ajax met 4 treffers en 1 assist. Tadic en Ziyech volgen met respectievelijk 3 en 2 goals en beide 1 assist. Voetballend is Ziyech natuurlijk met afstand de belangrijkste speler van Ajax en is de wisselwerking tussen Ziyech, tadic, De Jong en KJH fenomenaal.

Het laatste duel tussen Ajax en Groningen was de uitwedstrijd van vorig seizoen. In de Euroborg werd het 1-2 in een wedstrijd waar Ajax achter kwam, het moeilijk had, rood kreeg en door Kluivert en KJH er alsnog met de winst vandoor ging.



-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zondag 16 september 2018 door Eide --
Jaccio
 Jaccio - woensdag 12 september 2018 - 12:32   quote  deeplink  
Ik verwacht toch wel een vrij simpele overwinning. 4-0

Wordt een helse periode voor Ajax dit. Lastige wedstrijden en weinig tot geen rust.
Ben zeer benieuwd waar we staan na 7 oktober.
Voor de jonge jongens wordt het iniedergeval een zeer leerzame periode.
Enigma
 Enigma - woensdag 12 september 2018 - 13:01   quote  deeplink  
Eerst maar zien of het doorgaat ivm staking politie.
Eide
 Eide - woensdag 12 september 2018 - 13:34   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 12 september 2018 - 13:01 schreef Enigma het volgende:
Eerst maar zien of het doorgaat ivm staking politie.
Dat is nog een dingetje inderdaad. De burgemeester van Amsterdam moet beslissen of het door gaat. Nu is Groningen niet bepaald een risicowedstrijd. Ik denk dat het wel gaat gebeuren, mogelijk zonder uitsupporters.
Loetje
 Loetje - woensdag 12 september 2018 - 16:10   quote  deeplink  
Nou Halsema, win meteen krediet bij de Ajax supporters en laat het doorgaan.
Loetje
 Loetje - woensdag 12 september 2018 - 16:10   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 12 september 2018 - 12:32 schreef Jaccio het volgende:
Ik verwacht toch wel een vrij simpele overwinning. 4-0

Wordt een helse periode voor Ajax dit. Lastige wedstrijden en weinig tot geen rust.
Ben zeer benieuwd waar we staan na 7 oktober.
Voor de jonge jongens wordt het iniedergeval een zeer leerzame periode.
Ajax heeft al in geen 14 jaar ofzo 4x gescoord tegen Groningen. Ik ben tevreden met iedere zege op het moment.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - woensdag 12 september 2018 - 16:52   quote  deeplink  
Gewoon afgelasten!!
Positieve Arrogantie
 Positieve Arrogantie - woensdag 12 september 2018 - 17:02   quote  deeplink  
Ff kijken of Halsema ballen heeft, of mag je dat niet zeggen tegen een vrouw?
p111
 p111 - woensdag 12 september 2018 - 17:12   quote  deeplink  
Femke meid,zorg dat je alle mannen op je hand krijgt !!!! dus Groningen kom maar Femke regelt het.
p.s 4=0
Eide
 Eide - woensdag 12 september 2018 - 20:27   quote  deeplink  
Nijland belt met Van der Sar over politiestaking: ik denk dat we gewoon spelen

Hans Nijland gaat ervan uit dat FC Groningen zaterdag in de Johan Cruijff Arena gewoon in actie komt tegen Ajax. De directeur verwacht evenwel pas donderdag op zijn vroegst uitsluitsel over de dreigende politiestaking en de gevolgen daarvan.

Vooral het doorgaan van de wedstrijden Ajax-FC Groningen en AZ-Feyenoord is volgens Nijland een heet hangijzer. Op het duel tussen FC Utrecht en FC Emmen zou bijvoorbeeld minder druk staan. ,,In het geval van Feyenoord komen er altijd enorm veel uitsupporters mee. En bij Ajax lopen er 45.000 tot 50.000 man in en rond het stadion. Politie-inzet is zeker in die gevallen noodzakelijk.”

Nieuwe burgemeester
Nijland had dinsdagavond nog telefonisch contact met collega Edwin van der Sar van Ajax. ,,We verwachten voor donderdag geen duidelijkheid. Ik denk dat we gewoon spelen, al moet ik het antwoord schuldig blijven op de vraag waarop dat gebaseerd is. Met Femke Halsema is er ook een nieuwe burgemeester in Amsterdam. Ik heb geen flauw idee hoe zij erin staat. Wij hebben er in elk geval geen enkele invloed op.”

De politie levert momenteel een harde strijd voor een nieuwe en betere cao. Agenten dreigen dit weekeinde alleen op te treden bij ‘nood en dood’, waardoor het nog maar de vraag is of de vierde speelronde van de eredivisie volledig kan worden afgewerkt.

Bron
Jaccio
 Jaccio - donderdag 13 september 2018 - 08:43   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 12 september 2018 - 16:10 schreef Loetje het volgende:

[..]

Ajax heeft al in geen 14 jaar ofzo 4x gescoord tegen Groningen. Ik ben tevreden met iedere zege op het moment.
Toch denk ik dat ze eroverheen walsen.
Maargoed, dat is puur gebaseerd op mijn gevoel over beide clubs op dit moment.
p111
 p111 - donderdag 13 september 2018 - 09:32   quote  deeplink  
Op dit moment is Groningen wel er zwak,dus ik verwacht geen problemen.Wat hun op de been houd is onze Sergio Padt.Hopelijk dat na Ajax onze Colombiaan is gaat scoren bij Groningen.De enige die gevaarlijk is bij Groningen is uiteraard een ex Ajacied Warmerdam nogwel een back.
Positieve Arrogantie
 Positieve Arrogantie - donderdag 13 september 2018 - 16:02   quote  deeplink  
Ajax komt met een melding. Vooralsnog heeft de gemeente de goedkeuring geven om de wedstrijd door te laten gaan.

https://www.ajax.nl/streams/actueel/ajax-fc-groningen-gaat-vooralsnog-door-.htm?utm_source=headliner.nl&utm_medium=link&utm_term=free&utm_content=textlink&utm_campaign=Headliner.nl
p111
 p111 - donderdag 13 september 2018 - 23:06   quote  deeplink  
Zie je wel op Femke kan je rekenen !!!
Eide
 Eide - vrijdag 14 september 2018 - 08:16   quote  deeplink  
De KNVB meldt dat Ajax - Groningen sowieso door gaat. Ajax gaat kennelijk de veiligheid in en in de directe omgeving van het stadion zelf regelen. Burgemeester Halsema wacht af met een officiele beslissing tot het overleg tussen de politie en de vakbonden afgerond is.

Update: Zeker negen duels gaan door bij mogelijke politiestaking

De afgelopen week verschenen er berichten in de media over een op handen zijnde politiestaking. Als dit doorgaat, is er een mogelijkheid dat komende speelronde (14, 15 en 16 september) vanuit veiligheidsoverwegingen niet alle geplande wedstrijden in het betaald voetbal (Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie) door kunnen gaan.

Hierover onderhouden we nauw contact met de clubs en gemeentes. Zij werken momenteel keihard aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden. De wedstrijden waarvan we nu al bevestigd hebben gekregen dat ze doorgaan zijn:

SC Cambuur – Telstar
De Graafschap – VVV-Venlo
Willem II – Excelsior
Ajax - FC Groningen
ADO Den Haag - PSV
NAC Breda – Fortuna Sittard
sc Heerenveen – Heracles Almelo
FC Utrecht - FC Emmen
PEC Zwolle - Vitesse

Deze lijst wordt ge-update. Zodra andere wedstrijden bevestigd zijn, laten wij dat op deze plek weten. Uiteraard hopen we voor de fans en clubs dat alle wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Bron
Eide
 Eide - vrijdag 14 september 2018 - 17:33   quote  deeplink  
De politiestaking is geheel van de baan dus die zorgen kunnen definitief de kast in.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zaterdag 15 september 2018 - 15:27   quote  deeplink  
Jammer eigenlijk!
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 20:37   quote  deeplink  
Gebruikelijke opstelling...

Onana,
Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico.
De Jong, Schone, Tadic,
Neres, Huntelaar en Ziyech
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 20:52   quote  deeplink  
Tegenstanders spelen altijd wel compact tegen ons, maar dit slaat nergens meer op. 5 man stijf achterin, 3 pal ervoor, 2 pal daarvoor en 1 zwerft wat
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 20:58   quote  deeplink  
Schandalig!!!! Nico geen buitenspel. Was gelijk!
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:04   quote  deeplink  
Vind dit dan weer veel te makkelijk
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:04   quote  deeplink  
BAM!
Hasjkoph
 Hasjkoph - zaterdag 15 september 2018 - 21:05   quote  deeplink  
Goedmakertje voor het onterechte buitenspel. Dankjewel Zeefuik.
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:05   quote  deeplink  
Voel me net als de ArenA doorgaans hier... Veel lege plekjes, haha!
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:05   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 15 september 2018 - 21:05 schreef Hasjkoph het volgende:
Goedmakertje voor het onterechte buitenspel. Dankjewel Zeefuik.
Eens, ik vind dit echt veel te simpel. Je kan zeggen dat er contact is, ik vind het wijvengedrag
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:11   quote  deeplink  
Iets teveel trucjes wat mij betreft bij slechts een 1-0 stand.
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:15   quote  deeplink  
Geef Te Wierik dan ook lekker geel ofzo, die maakt al 6 overtredingen ofzo...
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:19   quote  deeplink  
Vervelend en irritant potje tot op heden. Voornamelijk Higler die het nogal warrig maakt. Groningen wil niet en Ajax denkt iets te simpel. Het is immers maar 1 goal.
Eide
 Eide - zaterdag 15 september 2018 - 21:20   quote  deeplink  
Aardige start, matig vervolg tot dusver.
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:21   quote  deeplink  
Pfff.....
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:22   quote  deeplink  
Weer een goedmaker ofzo op de pingel?

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 15 september 2018 door Loetje --
Hasjkoph
 Hasjkoph - zaterdag 15 september 2018 - 21:22   quote  deeplink  
Fijne scheidsrechter die Higler
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:22   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 15 september 2018 - 21:22 schreef Hasjkoph het volgende:
Fijne scheidsrechter die Higler
Die man kan er helemaal niets van.
Hasjkoph
 Hasjkoph - zaterdag 15 september 2018 - 21:24   quote  deeplink  
Hoe is dat verdomme geen geel dan
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:25   quote  deeplink  
Dit is dan toch ook geel....
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 15 september 2018 - 21:25   quote  deeplink  
Haha met 2 maten meten scheids?
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 15 september 2018 - 21:30   quote  deeplink  
Eerstvolgende keer dat Huntelaar gaat liggen in het strafschopgebied krijgt hij een pingel en Groningen geel.
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:30   quote  deeplink  
Wedstrijd loopt door die lul nog uit de klauwen
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 15 september 2018 - 21:33   quote  deeplink  
Leek op hands overigens
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:34   quote  deeplink  
Ajax begon uitstekend, kwam makkelijk door en komt meer dan verdiend op 1-0. Erna neemt Higler de wedstrijd over en laat Ajax zich er teveel in meeslepen. Zit veel tegen, wordt met 2 maten gemeten, onterecht afgekeurde goal maar ook een belachelijke penalty. Gelukkig herpakt Ajax zich de laatste 5 minuten een beetje. Neemt niet weg dat het absoluut geen tijd is voor gallery play en je moet oppassen, niet alleen voor een gelijkmaker maar ook voor schorsingen
Hasjkoph
 Hasjkoph - zaterdag 15 september 2018 - 21:50   quote  deeplink  
Die analisten dichten Groningen wel echt te veel kans toe. Hebben echt nul inbreng gehad op dat ene schotje. "Ja, ze zijn nog volop in de race". Als Ajax gewoon speelt zoals normaal wordt dit een 2 à 3 - 0.
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:52   quote  deeplink  
Opzich eens, al heb je in hun perspectief met 1-0 achter nog alle kans. Hoeft er maar eentje in te gaan he
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:53   quote  deeplink  
Zo'n momentje kan dat dus zijn
Hasjkoph
 Hasjkoph - zaterdag 15 september 2018 - 21:53   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 15 september 2018 - 21:52 schreef Loetje het volgende:
Opzich eens, al heb je in hun perspectief met 1-0 achter nog alle kans. Hoeft er maar eentje in te gaan he
Klopt ook absoluut, maar om nou te stellen dat Groningen het goed doet vind ik te veel van het goede.
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:55   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 15 september 2018 - 21:53 schreef Hasjkoph het volgende:

[..]

Klopt ook absoluut, maar om nou te stellen dat Groningen het goed doet vind ik te veel van het goede.
Nouja, kijk hun eerste 4 wedstrijden XD. Spelen ze nu voor hun doen een stuk beter.
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:55   quote  deeplink  
Huntelaar zie ik alweer diverse keren reageren in plaats van anticiperen
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:56   quote  deeplink  
Het is veel en veel te nonchalant. Vragen om ellende straks.
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:57   quote  deeplink  
Schiet dan een keer zelf Neres
Jaccio
 Jaccio - zaterdag 15 september 2018 - 21:57   quote  deeplink  
Ze mogen ook best gewoon eens op doel schieten. Niet alles hoeft tot de doellijn aan gecombineerd te worden
Loetje
 Loetje - zaterdag 15 september 2018 - 21:58   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 15 september 2018 - 21:57 schreef Jaccio het volgende:
Ze mogen ook best gewoon eens op doel schieten. Niet alles hoeft tot de doellijn aan gecombineerd te worden
En vooral steeds door het midden

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3143
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Ajax - Groningen (zaterdag 15 september 2018, 20:45); 3 - 0









0.0214850