BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Prachtige lofzang El Pais voor Ajax

Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
El Torro
 El Torro - dinsdag 18 december 2018 - 17:13   quote  deeplink  
In El Pais van 18-12-2018 stond een prachtige lofzang op het spel van Ajax.Hierbij de vertaling:

Niets kan de status van Ajax in Europa wegnemen. De verdienste is groter dan de risico's van het voetbal, die in de afgelopen tijd ook vergeetachtig is geworden. Nog niet zo lang geleden werd het belang van sommige clubs bijeengebracht door te kijken naar een ??Super League naar Amerikaans ontwerp. Het betreft de sterkste teams van vandaag de dag. Sommigen van hen verhoogde de inzet door oliedollars van Russische of Amerikaanse bankiers. Onder de 16 gekozen inbraken Ajax, Porto en Benfica, drie teams met twee of meer kampioenschappen in de Europa Cup, evenals formidabele talent fabrieken. Ze worden gekwetst door de beperkte grenzen van hun markt, gebaseerd op kleine landen in omvang, inwoners en gebrek aan economische middelen van televisierechten.

De onbetaalbare schuld bij Ajax

Zoals altijd bij Ajax, zal een wereldleger van analisten hun spel met Real Madrid volgen in de laatste 16 van de Champions League. Sinds 1995 wisten de Amsterdammers niet meer de Champions League te winnen. Twee jaar na het effect van het Bosman-arrest werd de club geliquideerd en is zijn prachtige visie gebruikt door een aantal van zijn krachtige rivalen. Ajax heeft een onbetwiste stijl van spelen en een bijna onbegrijpelijke melkweg van de sterren voortgebracht: Cruijff, Keizer, Neeskens, Krol, Rep, Haan, van Basten, Bergkamp, ??Kluivert, Kanu, van der Sar, Overmars, broertjes de Boer, Seedorf, Litmanen, Ibrahimovic, Sneijder en Eriksen, naast andere hemellichten. Piet Keizer, was de enige die het aandurfde om suprematie in Nederland van Cruyff tebetogen, iedereen verliet de club om te spelen in de grote teams in Europa en in het algemeen om zich onmiddellijk te verbeteren.

De betrouwbaarheid van dit beleid om jonge en uitzonderlijke talenten optreden leiden typeert Ajax van de overgrote meerderheid van Europese teams. Het lijkt moeilijk om zijn meesterschap in dit hoofdstuk te bespreken. Het is een onbetwistbaar kenmerk, maar het vertegenwoordigt ook een onvermijdelijk drama. Ajax kan de talenten die hij produceert niet behouden. Het is geen eigen probleem, maar van de bijzonderheid van zijn omgeving: het kleine Holland stopt niet met het belichten van verschijnselen die alleen de grote markten, met name Engeland, Italië en Spanje, kunnen betalen.

Zijn weerstand tegen ontmoediging is bewonderenswaardig. Experts zeggen dat het huidige Ajax een van de twee of drie beste teams van de laatste 25 jaar is, en dat is niet vreemd als het gaat om Ajax. Het maakt indruk met de overtuiging van een club in zijn effectieve en creatieve trainingsmodel, ondersteund door een criterium dat bestand is tegen de huidige mode. Het DNA van de voetbalclub g wordt geïdentificeerd met de 4-3-3 en de gevolgen weten we allemaal al een halve eeuw: technische uitmuntendheid, het bezit van de bal aanvallend spel, het overwicht van de uiteinden, de essentiële rol van halverwege het midden, kortom, dat veroorzaakte zoveel impact in het Spaanse voetbal en voornamelijk in Barça. Als dat geen grootheid is, is voetbal ellendig geworden.

Een club met deze ongewone eigenschappen kan een leidende rol niet verlaten. Integendeel, hun vasthoudend verzet tegen capitulatie en hun wil om te gedijen in het midden van een ongunstige structuur verhogen de categorie van hun uitdaging, ze maken Ajax nog bewonderenswaardiger. Iets is zeker, het piepjonge Ajax waarmee Real Madrid te maken krijgt, zal enkele van de volgende sterren van het voetbal tevoorschijn komen: de centrale De Ligt, het Braziliaanse einde Neres en de middenvelders Van de Beek en Frenkie de Jong. "Wie De Jong neemt, krijgt de grote prijs van het voetbal," zei onlangs een prestigieuze coach, een van de velen die de Nederlandse club in de gaten houdt en nooit de onbetaalbare schuld die het voetbal met Ajax heeft, vergeet.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 18 december 2018 door El Torro --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3165
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Prachtige lofzang El Pais voor Ajax









0.0079088