BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Het grote Feyenoord & de coronacrisis topic

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Feyenoord Nieuws
Positivo
 Positivo - woensdag 25 maart 2020 - 20:51   quote  deeplink  
Daarop kwam Petrus bij hem staan en vroeg: ‘Heer, als mijn broeder of zuster tegen mij zondigt, hoe vaak moet ik dan vergeving schenken? Tot zevenmaal toe?’ Jezus antwoordde: ‘Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.’
piet de paler
 piet de paler - woensdag 25 maart 2020 - 20:57   quote  deeplink  
Beeeeeeeeeee beeeeeeeeeeeeeeeeee
Leon FR1908
 Leon FR1908 - woensdag 25 maart 2020 - 21:03   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 25 maart 2020 - 14:22 schreef Positivo het volgende:

[..]

Het coronavirus herschrijft nu al de geschiedenis van onze jonge 21ste eeuw. ‘In Europa is het gebrek aan solidariteit tussen de lidstaten soms nog schokkend’, zegt schrijver Geert Mak. ‘En China is nu plots genereuzer dan de VS, die het grote rampgebied dreigen te worden.’
Maarten Rabaey 23 maart 2020, 08:01
Kan een onvoorspelbare crisis als deze het concrete einde inluiden van regeringen – en zélfs politieke systemen – als deze pandemie lang zou aanhouden?

“Ja, de geschiedenis leert dat toch wel. Dat is zelfs heel vaak gebeurd. Als je heel goed kijkt naar de grote veranderingen in de middeleeuwen – hoe een oorlog begon of een opstand ontstond – dan zie je dat daar dikwijls een paar jaar hongersnood aan voorafging, of een epidemie zoals de pest. Er waren altijd heel ontregelende gebeurtenissen, kortom. Ik denk dat nu voor een aantal leiders het uur van de waarheid aanbreekt. Nu moeten ze laten zien wat ze kunnen. Dit geldt evengoed voor regimes en staatssystemen. Een situatie zoals nu versterkt en verhevigt bovendien veranderingen die al gaande waren.”

In Europa lijkt het nu ieder voor zich. De grenzen zijn dicht. Regeringsleiders en de Commissie overleggen wel via video, maar humanitaire steun voor elkaar ontbreekt. Wat zegt dit over de EU vandaag?

“De gezondheidszorg is nog steeds een nationale zaak, het is geen taak voor de EU. We zien nu hoe alle systemen verschillend reageren. Iedereen pakt dit aan op zijn eigen manier. Je ziet ook dat in tijden van nood iedereen nog clustert rond zijn eigen familie, stad en omgeving. We zien hoe emotioneel de nationale eenheid nog altijd is. Europa heeft dat wijgevoel nog altijd niet kunnen bereiken. Als het erop aankomt is het gebrek aan solidariteit tussen de lidstaten soms nog schokkend, net zoals we zagen tijdens de migratiecrisis.”

“Aan de andere kant zien we dat er op economisch en financieel terrein wel enorm veel gezamenlijk is opgezet, in een noodvaart. Ook dat is Europa. De EU en de eurozone hebben veel geleerd van de vorige crisissen. De lijnen zijn nu ongekend kort. Er was in 2012 drie jaar eurocrisis nodig voor toenmalig ECB-voorzitter Mario Draghi ‘whatever it takes’ in de mond nam. Nu zegt zijn opvolgster Christine Lagarde hetzelfde binnen drie dagen.”

Geert Mak: 'Als het erop aankomt is het gebrek aan solidariteit tussen de lidstaten soms nog schokkend, net zoals we zagen tijdens de migratiecrisis.'
Vele rechten van vrij grensverkeer zijn intussen opgeschort. Komen ze na deze crisis zomaar terug of is er dan geen Schengenruimte meer?

“Er spelen zich nu natuurlijk bizarre taferelen af. Zelfs tussen België en Nederland worden antieke grensposten heropgericht. Burgerlijke vrijheden worden nu ook enorm beperkt in landen als Frankrijk, Italië, Spanje, en zelfs in de Lage Landen. In oorlogstoestanden gebeuren de raarste dingen op het gebied van burgerrechten, maar dat veert in democratieën meestal heel snel terug. Tegelijk zie je dat bepaalde regimes deze crisis misbruiken om hun totalitaire systeem te verstevigen. De Hongaarse premier Viktor Orbán plaatste bijvoorbeeld een groot aantal bedrijven onder een militair regime.”

Intussen levert China hulp aan Italië, maar leert het de wereld ook hoe het een bevolking kan controleren. Dreigt deze autoritaire greep over het individu een exportmodel te worden, of is een democratie sterker in een crisis omdat de bevolking haar overheid méér vertrouwt?

“Dat weten we nog niet. Dit kan ook een vertrouwenscrisis worden. Ik zie wel dat er in veel landen – elk op een eigen manier – nu nog een groot vertrouwen is in de aanpak van de overheden. Maar de culturele verschillen zijn groot. In China heeft altijd al een heel sterke collectieve cultuur bestaan. Ook de houding van de burgers tegenover de staat verschilt sterk, bijvoorbeeld in noordelijk en zuidelijk Europa. De problemen in Italië hebben ook te maken met de wantrouwige houding naar de staat. Dit wreekt zich nu op een gruwelijke manier. Wij zijn behoorlijk gezagsgetrouw als het erop aankomt. Tenzij deze crisis heel lang gaat duren verwacht ik dat het hele systeem van de controlemaatregelen tijdelijk is.”

“Dat kunnen we niet zeggen over de opkomst van China. Opeens zie je dat de VS wegzakken in de machtsverhoudingen op wereldniveau. De Amerikanen zijn enkel met zichzelf bezig terwijl China grote sier maakt. Je ziet een heel duidelijke kanteling plaatsvinden op dat vlak. China doet nu dingen die de VS tot voor kort deden. De VS bleven in de wereld veel gezag en vertrouwen behouden, ondanks de rare strapatsen die ze soms uithaalden, omdat ze heel snel en slim genereus konden zijn. Dat doen de Chinezen nu! Plots zijn zij internationaal heel genereus terwijl de VS in chaos dreigen weg te zakken.”

Welke wonden zijn er in deze crisis geslagen tussen de EU en de VS?

“De wonden waren al heel diep. Dit bevestigt alleen maar dat Europa op zichzelf is aangewezen. Eigenlijk is Europa nog heel vriendelijk. Als je kijkt naar de reële bedreigingen zou het veel realistischer zijn geweest dat de EU de grens had gesloten voor de VS. Met pijn in het hart zie ik hoe daar door de chaotische aanpak, de volstrekt incompetente federale leiding, en het feit dat veel Amerikanen geen medische dekking hebben, veel mensen gedwongen worden om rond te lopen met de coronasymptomen. De VS worden het grote rampgebied, ben ik bang. Het aantal doden daar zal heel snel gaan stijgen. De armste mensen zullen het zwaarst getroffen worden. Het zal hartbrekend worden.”

Botst het trumpisme – en in bredere zin het populisme – hier op zijn limieten?

“Het zorgsysteem was al problematisch. Maar normaal kunnen Amerikanen ongelooflijk goed improviseren en noodmaatregelen nemen. Er is nu een incompetente president die de voorbije jaren alle adults in the room de deur heeft gewezen. Zijn huidige regering bestaat uit B- en C-figuren. Zijn adviseurs uit de ambtenarij zijn misschien wel goed, maar hun lokale bureaus zijn door besparingen half gesloopt. Dat wordt een héle nare erfenis”.

Geert Mak: 'Voor een aantal leiders en staatssystemen breekt nu het uur van de waarheid aan.' ©Thomas Sweertvaegher
Plots blijkt ook het just-in-time-principe van de geglobaliseerde economie uiterst kwetsbaar en herontdekt men de nood aan strategische voorraden.

“We zien nu de beide kanten van de globalisering, de zwakke en de sterke – ook in Europa. Iedereen beseft dat het te riskant is als je van een paar producenten afhankelijk bent. Tegelijk blijft het voordeel van de globalisering de coördinatie. Zo werken we wel goed samen op financieel en academisch gebied.”

“Maar deze pandemie zal zeker voor herbezinning zorgen. Naast de globalisering gaat immers ook het op één na grootste dogma van de voorbije decennia aan het wankelen, de vrije markt. Je ziet nu een hele reeks vitale beroepen die vrij mogen bewegen, zoals verplegers. Het zijn grotendeels dezelfde sectoren die het voorbije jaar zijn afgeknepen door besparingen. Eigenlijk zien we nu dat de vrije markt een schijnwerkelijkheid is geweest. Men vond het bijvoorbeeld ook niet rendabel om vaccins tegen coronavirussen te ontwikkelen terwijl alle virologen zo’n pandemie zagen aankomen. Naast een renationalisering zullen we nu een veel grotere aandacht en eerherstel voor de publieke zaak zien, denk ik.”

Kunnen onze democratieën dat bolwerken als de welvaart zou wegvallen door een coronarecessie?

“De publieke zaak hangt heel sterk af van het soort leiders. Dit is ook een examen voor hen. EU-politici als Ursula von der Leyen en Charles Michel kunnen groeien of wegzakken in hun rol. Politici als Trump en de Britse premier Boris Johnson krijgen het zeker zwaar. Ze draaiden altijd op bluf en pr. Ze hadden weinig inhoud. Nu moeten ze plots iets kunnen laten zien.”
Misschien wel het meest interessante stuk dat ik hier gelezen heb.
VVout
 VVout - woensdag 25 maart 2020 - 21:26   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 25 maart 2020 - 13:36 schreef piet de paler het volgende:
Beeeeeeeeee beeeeeeee zij het lammetje, en zoog aan mijn vingers.
En al een goed receppie gevonden?
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 25 maart 2020 - 22:29   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 25 maart 2020 - 20:57 schreef piet de paler het volgende:
Beeeeeeeeeee beeeeeeeeeeeeeeeeee
Piet heeft op een ooi gezeten..!!
Positivo
 Positivo - donderdag 26 maart 2020 - 04:18   quote  deeplink  
Wanneer werden de maatregelen genomen?
6 maart: Brabanders die kuchen moeten binnen blijven (19 dagen geleden)
9 maart: Nederlanders mogen geen handjes meer schudden (16 dagen geleden)
10 maart: Geen grote evenementen in Brabant, zo veel mogelijk thuiswerken (15 dagen geleden)
12 maart: Geen grote evenementen in Nederland, zo veel mogelijk thuiswerken (13 dagen geleden)
15 maart: Horeca dicht, scholen zoveel mogelijk dicht (10 dagen geleden)
23 maart: samenscholingsverbod (2 dagen geleden)

In tijden van dagelijkse buikpijn-bulletins over nieuwe doden en besmettingen had RIVM-directeur Jaap van Dissel plots een bemoedigende boodschap, vanochtend in de Tweede Kamer. Terwijl het aantal doden steeg naar 356 en ziekenhuizen zich opmaken voor de grootste patiëntenhausse in de moderne geschiedenis, geeft een aantal ontwikkelingen Van Dissel hoop. Wat ziet hij dan? En wat kunnen we ermee?

De R
De R zit in de maand, en hoe. Het is één van de belangrijkste letters in het lexicon van de epidemiologen en virologen. R0 staat voor het aantal mensen dat een (corona)patiënt gemiddeld besmet. Ligt die factor tussen de twee en de drie dan is er eigenlijk geen houden aan, en zie je de explosieve groei die Nederland - net als China, Italië en een groot deel van de wereld - de afgelopen weken teisterde.

Door minder sociaal verkeer en opbouw van immuniteit moet de R-factor dalen en de groei afvlakken, dan zal het aantal besmette personen ook gaan dalen. En dat is precies wat het RIVM nu constateert, na invoer van alle gegevens en contactonderzoeken bij coronapatiënten. Bij de uitbraak begin maart besmette een gemiddelde patiënt nog bijna twee anderen, inmiddels - ook na allerlei sociale restricties - kruipt de R richting de één in het model dat Van Dissel aan de Tweede Kamer liet zien.

En als de R onder de één komt, sterft een epidemie, zo vertelt hoogleraar theoretische epidemiologie Hans Heesterbeek (Universiteit Utrecht): ,,Als het RIVM ziet dat de R daalt, is dat op zich positief. Alleen ga je dat nu niet meteen terugzien in dalende aantallen doden of ziekenhuisopnames. Dat volgt daar weken later op.”

De zwarte lijn is de ontwikkeling van de R, waar Van Dissel aan refereert. Hoe hoger die R is, hoe meer anderen een coronapatiënt besmet. Als de R rond de 1 ligt, blijft het aantal patiënten grofweg constant. Iedere patiënt besmet één andere persoon, maar wordt zelf (meestal) ook weer beter. Bij een R onder nul dooft het virus uit.
De zwarte lijn is de ontwikkeling van de R, waar Van Dissel aan refereert. Hoe hoger die R is, hoe meer anderen een coronapatiënt besmet. Als de R rond de 1 ligt, blijft het aantal patiënten grofweg constant. Iedere patiënt besmet één andere persoon, maar wordt zelf (meestal) ook weer beter. Bij een R onder nul dooft het virus uit. © RIVM
Stroom zieken lijkt zich te stabiliseren
Het RIVM stelde vandaag ook dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnamen mogelijk afvlakt. Dat inzicht komt voort uit een nieuwe manier van rapporteren. De nieuwe methode geeft volgens het RIVM een beter beeld dan de dagelijkse updates die de afgelopen weken over het land werden uitgestort. De grafieken die nu getoond worden, laten inderdaad een vlakkere lijn zien, sinds een dag of vijf. De toekomst zal leren of dat beeld stand houdt.

Tekst loopt door onder de grafiek

Het aantal patiënten dat per dag in het ziekenhuis wordt opgenomen, zoals geregistreerd door de regionale GGD’s.
Het aantal patiënten dat per dag in het ziekenhuis wordt opgenomen, zoals geregistreerd door de regionale GGD’s. © ADR
Het RIVM heeft nóg een statistiek waar het hoop uit put. Voor elke patiënt bekeken onderzoekers op welke datum ze precies besmet zijn. Als dat aantal per besmettingsdatum oploopt, is dat geen goed signaal. Elke dag worden dan immers meer mensen ziek. Het virus grijpt dan nog steeds om zich heen.

In de analyse van het RIVM, die nog wel met veel onzekerheden is omgeven, loopt de lijn sinds 11 maart echter redelijk vlak. Een vlakke lijn betekent dat het tempo waarin het virus zich verspreidt constant is: elke dag worden ongeveer evenveel mensen ziek. Met andere woorden: het virus is onder controle.

De datum van 11 maart lijkt verklaarbaar. Een dag eerder kwamen de eerste echt forse maatregelen in Brabant: evenementen werden afgelast, Brabanders moesten zo veel mogelijk thuis werken. Nog een dag daarvoor kondigde Mark Rutte aan dat Nederlanders geen handen meer mochten schudden. Op 12 maart werden landelijk alle grote evenementen afgelast. Mogelijk hebben deze maatregelen dus effect gehad.

Ziekenhuispatiënten, onderverdeeld naar besmettingsdatum:

Ziekenhuispatiënten, gerangschikt naar de eerste dag dat ze ziek waren. De rode balk geeft daadwerkelijk geregistreerde gevallen aan, de grijze balk is een inschatting van wat daar nog bij gaat komen. Mensen die vandaag, morgen of volgende week in het ziekenhuis terecht komen, werden namelijk al eerder ziek.
Het RIVM verwacht op basis van de huidige inzichten dat de grijze en rode balkjes bij elkaar opgeteld een goede afspiegeling vormen van het aantal besmettingen per datum. Die lijn is dus sinds 13 maart redelijk stabiel.
Er zijn wel een aantal mitsen en maren. Niet alle patiënten in het ziekenhuis worden getest, daardoor is het beeld incompleet. Ook kunnen de schattingen (de grijze balken dus) in de loop der tijd nog veranderen.
Ziekenhuispatiënten, gerangschikt naar de eerste dag dat ze ziek waren. De rode balk geeft daadwerkelijk geregistreerde gevallen aan, de grijze balk is een inschatting van wat daar nog bij gaat komen. Mensen die vandaag, morgen of volgende week in het ziekenhuis terecht komen, werden namelijk al eerder ziek. Het RIVM verwacht op basis van de huidige inzichten dat de grijze en rode balkjes bij elkaar opgeteld een goede afspiegeling vormen van het aantal besmettingen per datum. Die lijn is dus sinds 13 maart redelijk stabiel. Er zijn wel een aantal mitsen en maren. Niet alle patiënten in het ziekenhuis worden getest, daardoor is het beeld incompleet. Ook kunnen de schattingen (de grijze balken dus) in de loop der tijd nog veranderen. © RIVM
En nu de realiteit, in een ziekenhuis in Breda
Jan Kluytmans, arts-microbioloog in het Amphia Ziekenhuis in Breda, bekeek de toch voorzichtig positieve stemming boven de rivieren met enige reserve. ,,Het is te vroeg voor conclusies”, zegt hij. ,,Bij ons in het ziekenhuis zien we dit nog niet terug.”

Net als andere Brabantse ziekenhuizen staat ook het Amphia nog steeds onder hoogspanning. Woensdag waren er 110 bewezen en 26 verdachte coronagevallen in Breda opgenomen. Als er de afgelopen dagen niet honderden Brabantse patiënten naar het noorden waren vervoerd, waren dat er nog een stuk meer geweest.

Kluytmans vreest dat de het RIVM te vroeg victorie kraait en dat de cijfers niet de meest actuele stand van zaken tonen. ,,Ik ben bang dat er een vertraging in de rapportage vanuit de GGD zit”, meldt hij op twitter. Een woordvoerder van het RIVM bestrijdt dat: uitzonderingen daargelaten zijn de gemelde ziekenhuisopnamen maximaal 24 uur oud, stelt hij.

Hoe dan ook, de stroom nieuwe patiënten houdt voorlopig niet op in Brabant, integendeel, zo bevestigt ook een woordvoerder van ROAZ, waarin de ziekenhuizen verenigd zijn. De piek wordt in Brabant dit weekend verwacht. ,,,We zien hier nog steeds een storm op ons afkomen.”

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 26 maart 2020 door Positivo --
Positivo
 Positivo - donderdag 26 maart 2020 - 04:25   quote  deeplink  
Hopelijk vandaag weer goede cijfers ben inmiddels de media en deskundigen zat en asociale hamsteraars of mensen die supermarkt personeel bedreigen ,dagjes uit gaan en onze zorg onnodig in gevaar brengen en onwillige burgemeesters A’dam die niet achter de maatregelen staan, of mensen die een slaatje slaan uit de crises uitkeringen onterecht aanvragen of de Action toeleveranciers niet betalen ea ,die in de kamer aan de schandpaal zijn genageld . Neem alleen de viroloog van het RIVM serieus. Voortaan alleen Rutte voor de microfoon. De persconferentie was een ramp aldus Rutte, met vier man en zal ook nooit meer in deze vorm gegeven worden.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 26 maart 2020 door Positivo --
Positivo
 Positivo - donderdag 26 maart 2020 - 07:09   quote  deeplink  
Amsterdam waar de Burgemeester liever de maatregelen niet wil uitvoeren hoogste cijfer qua stijging Corona 387 procent .

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 26 maart 2020 door Positivo --
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 26 maart 2020 - 09:20   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 16 maart 2020 - 12:30 schreef Positivo het volgende:
Is gewoon de natuur teveel mensen ouderen en zwakke worden opgeruimd.
Hee P.....is het nou complot of wat is het nou?
Stop er nou gewoon mee ventje.
Zinloos.
VVout
 VVout - donderdag 26 maart 2020 - 09:24   quote  deeplink  
Ik stond met de kerst in een skilift, z'n gondel met op zijn gemak 100 mensen. Naast me een bus Chinezen die ook ff de top wilde bezoeken en heb al snel aan dit moment terug gedacht.

Terug in Duitsland iedereen alleen nog maar carnaval wat telt. Tsja dat virus was toch wel iets ernstigs maar eerst gaan we feesten.

Toen kwam de krokusvakantie, iedereen weer op wintersport en weet ik waar heen en niet te vergeten carnaval vieren natuurlijk lekker rijen dik aan de alcohol en hossen maar.

Echt op dat moment dacht ik alleen maar, ben ik nou zo gek of zij zo dom. Sorry hoor, maar vele om me heen wilde het niet zien en zelfs nu denken sommige nog het zal wel goed komen.
piet de paler
 piet de paler - donderdag 26 maart 2020 - 09:43   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 25 maart 2020 - 22:29 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

Piet heeft op een ooi gezeten..!!
Tja geen vriendin , die zit in Mali
MightyAce
 MightyAce - donderdag 26 maart 2020 - 09:46   quote  deeplink  
Deurbeleid handhaven kost 1 medewerker van opening tot sluit. Heel veel discussies, mensen vinden het onzin. Nederlanders zijn het domste volk op aarde.
VVout
 VVout - donderdag 26 maart 2020 - 09:54   quote  deeplink  
Hier in de Pfalz hebben de meeste mensen respect voor dit beleid. Ben alleen gisteren bij de DM, Real, Waschau geweest en bij de Rewe jawel lagen nog 3 pakken keukenrol en heb er wijselijk gewoon één in mijn wagen gepleurt !"§$%&/()=@@@
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 26 maart 2020 - 10:20   quote  deeplink  
Maak samen met team van 11 collegae nu 9 dagen waarneming in een gemeente van 40.000 inwoners. Op straat, plantsoen, supermarkt, winkelcentrum etc.

Gaandeweg neemt men de overheidsregels serieuzer en in acht. Geldt ook meer en meer voor jeugd.
Best bemoedigend. Ook veel zelfcorrectie.

Het zijn de jankerds die aandacht willen trekken. En uitsluitend zien wat NIET goed gaat.
piet de paler
 piet de paler - donderdag 26 maart 2020 - 11:07   quote  deeplink  
Ik kam met mijn ervaringen met de meest ergste ziektes niet blijven benadrukken
Was je handen
Hou je lichaam schoon
Blijf op afstand
Gebruik handschoenen
En eentje die mij altijd bijgebleven is poets je tanden ( gezond gebit schoon gebit is het portaal van je lichaam)
Sterkte allemaal, en met discipline kom je er doorheen

Life is good

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 26 maart 2020 door piet de paler --
Positivo
 Positivo - donderdag 26 maart 2020 - 11:12   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 maart 2020 - 09:20 schreef FR-Henk het volgende:

[..]

Hee P.....is het nou complot of wat is het nou?
Stop er nou gewoon mee ventje.
Zinloos.
Beste Henk je zal ongetwijfeld je best doen en een aardige man zijn, maar jij begrijpt mij niet. Geeft niets licht alles nog een keer toe. ( Interpunctie ook aanwezig)

Is de natuur ja als er 8 miljard mensen op deze planeet wonen, veelal in arme landen waar geen hygiëne is en waar de mensen alles eten wat beweegt , vliegt , kruipt of loopt, dan zal de natuur met plagen en ziektes komen. Lijkt mij vrij logisch

Heb ook gezegd dat dit moet veranderen, de bevolkingsgroei en vergaande globalisering met open grenzen.

Goed hier laat ik het bij als zinloos ventje en ga verder met mijn werk want ik werk bij de pest pleuris onder hoge stress. Geeft niet ben gewend om daar mee om te gaan, vandaar dat deze crisis mij niet veel meer belast geestelijk en fysiek, dan pieken in het jaar.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 26 maart 2020 door Positivo --
piet de paler
 piet de paler - donderdag 26 maart 2020 - 15:24   quote  deeplink  
Beeeeeeeeeeee beeeeeeeeeeeeeee

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 26 maart 2020 door piet de paler --
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 26 maart 2020 - 15:25   quote  deeplink  
Ghehe..
van geil
 van geil - donderdag 26 maart 2020 - 15:27   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 maart 2020 - 15:24 schreef piet de paler het volgende:
Beeeeeeeeeeee beeeeeeeeeeeeeee
Kijk maar uit, is een wolf onderweg.
piet de paler
 piet de paler - donderdag 26 maart 2020 - 15:47   quote  deeplink  
John ?
van geil
 van geil - donderdag 26 maart 2020 - 21:34   quote  deeplink  
Ik mis Stylzz al een tijdje, alles goed Stylzz?
tomson
 tomson - donderdag 26 maart 2020 - 22:21   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 maart 2020 - 21:34 schreef van geil het volgende:
Ik mis Stylzz al een tijdje, alles goed Stylzz?
Is niet de oudste wel de wijste op het moment :)
van geil
 van geil - donderdag 26 maart 2020 - 22:23   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 maart 2020 - 22:21 schreef tomson het volgende:

[..]

Is niet de oudste wel de wijste op het moment :)
Ik hoop het!
Fart
 Fart - donderdag 26 maart 2020 - 22:24   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 15 maart 2020 - 16:46 schreef Stylzz het volgende:
Volgens mij is dit ook een goede plek om een week of wat niet te komen.
Week of wat zijn nog niet om.
Duurt nog een week of wat wegens verlenging
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 26 maart 2020 - 22:32   quote  deeplink  
Tis digitaal azijn.
Je mag elkaar toch wel eens digitaal op de bek slaan?
Fart
 Fart - donderdag 26 maart 2020 - 22:34   quote  deeplink  
Ja van mij wel.
Maar mag gewoon in het levwn ook hoor, niks mis mee om af en toe eens een puist op je gezicht te krijgen, word je hard van.
tomson
 tomson - donderdag 26 maart 2020 - 22:47   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 maart 2020 - 22:34 schreef Fart het volgende:
Ja van mij wel.
Maar mag gewoon in het levwn ook hoor, niks mis mee om af en toe eens een puist op je gezicht te krijgen, word je hard van.
Tssk tssk.. anderhalve meter !!!
Fart
 Fart - donderdag 26 maart 2020 - 22:55   quote  deeplink  
Stokslagen dan?
VVout
 VVout - vrijdag 27 maart 2020 - 02:28   quote  deeplink  
Lekker paintballen :)
Positivo
 Positivo - vrijdag 27 maart 2020 - 05:11   quote  deeplink  
Onderzoek wijst uit dat het virus wel een natuurlijke oorsprong moet hebben.

Het is een vraag die veel mensen, getroffen door de coronacrisis, momenteel bezighoudt: hoe heeft het zover kunnen komen? Waar komt dit virus vandaan? En hoe heeft het zich zo snel kunnen verspreiden? En al gauw duiken er dan natuurlijk wilde theorieën op. Zo zijn sommigen er bijvoorbeeld van overtuigd dat het virus door kwaadwillenden gemaakt en verspreid is.

Complottheorie onderuit geschoffeld
Onderzoekers van het Scripps Research Institute vegen die theorie nu echter van tafel. Tijdens een analyse van het nieuwe coronavirus en verwante virussen hebben ze namelijk geen enkele aanwijzing gevonden dat dit virus in een laboratorium tot stand is gekomen. Dat is te lezen in het blad Nature Medicine. “Door de beschikbare data omtrent het genoom van de ons bekende coronavirus-stammen te bestuderen, kunnen we nu met zekerheid zeggen dat SARS-CoV-2 (zoals het nieuwe coronavirus officieel door wetenschappers wordt aangeduid, red.) door natuurlijke processen is ontstaan,” aldus onderzoeker Kristian Andersen.

Eiwit
In hun studie focusten de onderzoekers zich met name op het stukje DNA dat codeert voor specifieke eiwitten, die zich aan de buitenzijde van het virus bevinden. Het virus gebruikt deze eiwitten om de buitenste wand van menselijke en dierlijke cellen te grijpen en penetreren. Deze eiwitten kunnen hun werk doen, dankzij een zogenoemd receptor-binding domain (RBD), waarmee het virus zich aan menselijke cellen kan binden en dankzij wat onderzoekers een ‘moleculaire flessenopener’ noemen: een onderdeel dat het virus vervolgens in staat stelt om gastcellen open te breken en binnen te gaan. Het onderzoek van Andersen en collega’s wijst uit dat het RBD-deel zo effectief is in het binden aan menselijke cellen dat dat alleen het resultaat kan zijn van natuurlijke selectie en niet door mensen kan zijn bedacht en gerealiseerd.

Moleculaire structuur
Daarnaast wijst ook de moleculaire structuur van het virus het idee dat het door mensen is gemaakt, van de hand. Want stel dat je van plan bent om een nieuw coronavirus te maken dat heel veel mensen ziek maakt of zelfs fataal wordt. Dan is het het meest voor de hand liggend dat je aan de slag gaat met een virus waarvan je weet dat het mensen ziek kan maken. En dat pas je vervolgens zo aan dat het zich gemakkelijker verspreidt of mensen nog zieker maakt. Maar als je kijkt naar de basis of ruggengraat van SARS-CoV-2 dan zie je dat die sterk verschilt van de ons reeds bekende coronavirussen en het meest lijkt op verwante virussen die we aantreffen onder vleermuizen en pangolins. “Deze twee kenmerken van het virus – de mutaties in het RBD-deel en de onderscheidende ruggengraat van het virus, sluiten uit dat het virus ontstaan is door manipulatie in het laboratorium,” concludeert Andersen.

Oorsprong
Het onderzoek ontkracht niet alleen een hardnekkige complottheorie, maar kan ook meer inzicht geven in de oorsprong van het virus. In hun studie schetsen Andersen en collega’s twee scenario’s die door hun analyse van het genoom van het virus onderschreven worden. Het eerste is dat het virus zoals we dat nu kennen door natuurlijke selectie volledig geëvolueerd is in een niet-menselijke gastheer en vervolgens op mensen is overgesprongen. Vermoedelijk is het virus geëvolueerd in vleermuizen en vervolgens via een tussen-gastheer overgesprongen op mensen. In dit scenario was het virus dus al ziekmakend en uitstekend in staat om menselijke cellen te enteren alvorens het via dieren op mensen werd overgedragen. Een andere mogelijkheid is dat een niet ziekmakende versie van het virus van een dierlijke gastheer overgesprongen is op mensen en vervolgens in die mensen is geëvolueerd tot het ziekmakende virus dat de wereld nu in zijn greep heeft. In dit scenario zou bijvoorbeeld het onderdeel dat het virus in staat stelt om menselijke cellen open te breken en binnen te gaan in mensen geëvolueerd kunnen zijn.

In het eerste scenario zou het virus – doordat het al helemaal ‘af’ was en klaar om zich onder mensen te verspreiden en ze ziek te maken – al snel nadat het van dier op mens was overgesprongen, tot een pandemie hebben geleid. In het tweede scenario is het denkbaar dat het virus eerst een tijdje onder mensen heeft gecirculeerd, alvorens de eigenschappen te ontwikkelen die het geschikt maakten voor het veroorzaken van een pandemie. Welk scenario het dichtst bij de werkelijkheid in de buurt komt, is in dit stadium lastig vast te stellen. Wel waarschuwen de onderzoekers dat het eerste scenario – waarin een kant-en-klaar en voor mensen gevaarlijk virus uit een dierlijke gastheer komt zetten, het mogelijk maakt dat het virus in de toekomst opnieuw de kop opsteekt. Het circuleert dan immers kant-en-klaar in dierlijke populaties en kan zomaar nog eens op een mens overspringen.

Dierenmarkten sluiten
Om bij China te blijven: ‘Natuurlijk zouden die dierenmarkten onmiddellijk moeten sluiten. Maar voor veel uitbraken van zoönosen geldt dat de directe bestrijding uit lapmiddelen bestaat en voorbijgaat aan onderliggende oorzaken: de toename van de humane populatie, verandering van ons gedrag en consumptiepatroon.’
In dit verband wijzen de hier geraadpleegde wetenschappers ook op het toegenomen toerisme en de (trofee)jacht in exotische oorden. Meer in het algemeen: de globalisering van economische activiteiten. Met alle risico’s van dien. Kuiken: ‘Door het vele reizen en het enorme handelsverkeer komen ziekten die vroeger lokaal zouden zijn gebleven nu wereldwijd voor. Covid-19 is daar een krachtig voorbeeld van. Wuhan is de ‘werkplaats van de wereld’, een tot voor kort tamelijk onbekende hub voor vliegverkeer. Als we niet zoveel reisden, zouden we de verspreiding van die ziekte hebben kunnen voorkomen.’

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 27 maart 2020 door Positivo --
Stylzz
 Stylzz - vrijdag 27 maart 2020 - 07:53   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 maart 2020 - 21:34 schreef van geil het volgende:
Ik mis Stylzz al een tijdje, alles goed Stylzz?
Alles prima hier, dank voor de belangstelling. Hopelijk blijven jullie ook gezond!
Ik hou mijn geestelijke gezondheid en gemoed op pijl door dit forum onder andere een tijd te mijden.

Dus vast tot later! Blijf gezond en verstandig.
tomson
 tomson - vrijdag 27 maart 2020 - 09:21   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 maart 2020 - 22:21 schreef tomson het volgende:

[..]

Is niet de oudste wel de wijste op het moment :)
*Ik herhaal* hahaha
van geil
 van geil - vrijdag 27 maart 2020 - 10:45   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 27 maart 2020 - 07:53 schreef Stylzz het volgende:

[..]

Alles prima hier, dank voor de belangstelling. Hopelijk blijven jullie ook gezond!
Ik hou mijn geestelijke gezondheid en gemoed op pijl door dit forum onder andere een tijd te mijden.

Dus vast tot later! Blijf gezond en verstandig.
Top.
en ja, eens.
Positivo
 Positivo - zaterdag 28 maart 2020 - 12:00   quote  deeplink  
Coronamaatregelen veroorzaken op langere termijn juist méér doden’
De maatregelen die genomen zijn om het coronavirus te bestrijden kosten meer levens dan ze opleveren. ,,Alleen zie je niet de doden die erdoor over twee jaar vallen.’’

Ira Helsloot, hoogleraar Besturen van Veiligheid aan de Radboud Universiteit, is ervan overtuigd dat de huidige coronamaatregelen meer schade aan de volksgezondheid toebrengen dan het aan winst oplevert. ,,De keuzes die nu worden gemaakt, worden gemaakt uit angst voor keuzes die hard zijn.’’

Toch al overlijden
Hij stelt dat een gemiddeld coronaslachtoffeer 80 jaar is, meerdere andere ziektes heeft en waarschijnlijk binnen een jaar toch al zou overlijden. ,,Je gunt iedereen een extra levensjaar. Maar als openbaar bestuur moet je kosten en baten in perspectief zien, tegen elkaar afwegen. Zulke zware maatregelen kosten ook levensjaren.’’

Met alle maatrege­len houden we maar een beperkt aantal mensen in leven, terwijl je er een veelvoud aan levensja­ren voor ‘weggooit’
Ira Helsloot
Hij wijst op de economische crisis waarin het land door de coronamaatregelen terechtkomt. ,,We hebben noodpakket van 80 miljard euro, geld dat we ook in de Nederlandse gezondheidszorg hadden kunnen steken. met dat geld hadden we 1 miljoen levensjaren kunnen winnen.’’

Wat een levensjaar in Nederland waard is, is gebaseerd op de wetenschappelijke qaly-benadering (‘Quality-adjusted life year’). Die wordt nu ook al gebruikt om te bepalen of iemand op zijn oude dag bijvoorbeeld nog in aanmerking komt voor een nieuwe nier. Op basis van die benadering is berekend dat een levensjaar in Nederland ongeveer 80.000 euro waard is.

Veelvoud aan levensjaren
,,Met alle maatregelen houden we maar een beperkt aantal mensen in leven, en vaak ook maar een jaar langer. Terwijl je er een veelvoud aan levensjaren voor ‘weggooit'.’’

En dat is nog los van het feit dat door de economische crisis ook een groot aantal mensen in de bijstand terecht zal komen. ,,Als je een inkomen hebt op bijstandsniveau leef je gemiddeld tien jaar korter dan iemand met een normaal inkomen. Dus al die mensen van wie het inkomen nu verdwijnt omdat ze ontslagen zijn of nog worden als gevolg van deze maatregelen gaan korter leven. Dat moet je meewegen.’’

Ordentelijke wijze
We moeten ook kijken naar al die mensen waar je levensja­ren van afneemt
Helsloot begrijpt dat zijn boodschap hard kan overkomen. ,,Je gunt al die oudere mensen dat ze in leven blijven en het is vreselijk als je om het leven komt door corona. Maar de overheid kijkt alleen maar vanuit het perspectief van de ziekenhuizen die overvol dreigen te raken en waar mensen niet meer op een ordentelijke wijze dood gaan. Dat zijn we niet meer gewend in dit land.

,,Maar we moeten ook kijken naar al die mensen waar je levensjaren van afneemt. Je moet goed kijken naar wat je nu recht voor je neus ziet gebeuren, maar ook naar de vele grotere ellende die er over een jaar of twee is als gevolg van wat je nu als overheid gedaan hebt.’’

Dat die overheid daar niet toe in staat is, verwijt Helsloot onder meer de media. ,,Media geven geen ‘body count’ als een griepepidemie is, of een koude winter of een hete zomermaand waarbij drieduizend mensen sterven.’’

Daarnaast kijken bijvoorbeeld specialisten van de intensive care ic ,,vooral naar dat deel waar zij verstand van hebben, waar ze met ziel en zaligheid hun best voor doen. Zij agenderen dat in de media: het is echt niet zo dat de overheid zelf is begonnen met klagen over een tekort aan ic-bedden.’’

Lastig om niks te doen
Op die manier is het voor bestuurders ‘bijna onmogelijk’ om te ontsnappen aan het idee dat er ingrijpende maatregelen moeten worden genomen om overvolle intensive cares te vermijden. ,,Als bestuurder ben je ook gewoon afhankelijk van je adviseurs. Als dan een intensivist en een viroloog zeggen dat je wat moet doen omdat de ic's overlopen, dan wordt het lastig om niks te doen.’’

Nu is niks doen ook niet waar Helsloot voor pleit. ,,Ik denk dat de allereerste maatregel misschien wel de beste was: blijf thuis als je ziek bent. En grote evenementen verbieden had misschien ook nog gekund, omdat het economisch effect daarvan misschien niet al te groot is.

Ik denk dat de allereer­ste maatregel misschien wel de beste was
,,Verder hadden ze na moeten denken hoe ze kwetsbare groepen op een sympathieke wijze hadden kunnen isoleren. Door bijvoorbeeld iedere Nederlander verplicht vrijwilliger te maken, zodat de kwetsbare groep boodschappen bezorgd kan krijgen.’’

Die maatregelen zouden in elk geval nauwelijks economisch effect hebben. ,,Het belangrijkste is dat de samenleving dan zo veel mogelijk door had kunnen draaien.’’

Toch maar slikken
De huidige maatregelen zouden alsnog teruggedraaid kunnen worden. ,,Maar dat is ingewikkeld. De medisch specialisten gaan niet zomaar van positie veranderen. En de Tweede Kamer gaat niet zomaar bij zinnen komen. Het is ook echt niet zo dat de regering nu ineens gaat zeggen: alles overziend moeten we dit toch maar slikken.’’

Helsloot heeft ,,echt een gevoel van diepe droefheid over wat we onszelf en onze samenleving voor de aankomende jaren aandoen. De klap die we nu aan het organiseren zijn, zijn we niet zomaar kwijt. We zijn niet in staat gebleken verder te kijken dan naar de patiënt van morgen. Daar word ik niet vrolijk van.’’
piet de paler
 piet de paler - zaterdag 28 maart 2020 - 12:16   quote  deeplink  
De samenleving draait toch wel, een mens kan zich goed aanpassen.
En worden steeds vindingrijker, de theorie die jij laat zien , is hard en jij roept een beetje mee ( laat de natuur zijn werk doen)
Nogmaals als je in je omgeving kijkt en iedereen boven de 60 moet creperen binnen jou familie ...........denk daar eens over na.....neem daar ven de tijd voor....................................en ademnood ( verdrinkingsdood) is een doodstrijd die jij niet wil meemaken en zien.
Ik begrijp wat je zegt, en we kunnen kijken naar deze theorie in Brazillie.
Maar het opsommen van geleerden tja........elk leven is voor mij veel waard, in mijn verleden vele mensen in veiligheid kunnen brengen, gaf mij veel voldoening meer dan het roepen ach dit is de natuur

Hopelijk begrijp je mijn agressie jegens jou , omdat je de harde jongen wil zijn prima.
Maar ik heb als harde jongen staan janken toen ik afgehakte hoofden zag bij de tootsies, sinds die tijd vind i, dat alle levens belangrijk zijn.
En gun ik een ieder een zachte dood op een mooie leeftijd.

Life is good

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 28 maart 2020 door piet de paler --
VVout
 VVout - zaterdag 28 maart 2020 - 12:20   quote  deeplink  
Het gaat hierbij maar weer om één ding en dat is geld, als we de financiële verplichtingen opschuiven en de bedrijven ondersteund worden hun werknemers in dienst te houden is alles best te overzien. Het laatste maakt effectief niet veel uit of je de bevolking gaat uitbetalen in de vorm van een werkloosheidsuitkering of via een omweg via het bedrijf. Ik geloof dat we er wel uit komen zo met mijn werknemers en dat we over afzienbare tijd weer dankbaar de werkvloer betreden. Onrust en mineur is wel het laatste wat we kunnen gebruiken, laten we positief naar de toekomst toe werken.
piet de paler
 piet de paler - zaterdag 28 maart 2020 - 12:22   quote  deeplink  
Ik denk ook dat veel mensen geen geld uitgeven, zodra dit opgelost is gaan de geld kranen open hahahaaha
Positivo
 Positivo - zaterdag 28 maart 2020 - 12:34   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 28 maart 2020 - 12:16 schreef piet de paler het volgende:
De samenleving draait toch wel, een mens kan zich goed aanpassen.
En worden steeds vindingrijker, de theorie die jij laat zien , is hard en jij roept een beetje mee ( laat de natuur zijn werk doen)
Nogmaals als je in je omgeving kijkt en iedereen boven de 60 moet creperen binnen jou familie ...........denk daar eens over na.....neem daar ven de tijd voor....................................en ademnood ( verdrinkingsdood) is een doodstrijd die jij niet wil meemaken en zien.
Ik begrijp wat je zegt, en we kunnen kijken naar deze theorie in Brazillie.
Maar het opsommen van geleerden tja........elk leven is voor mij veel waard, in mijn verleden vele mensen in veiligheid kunnen brengen, gaf mij veel voldoening meer dan het roepen ach dit is de natuur

Hopelijk begrijp je mijn agressie jegens jou , omdat je de harde jongen wil zijn prima.
Maar ik heb als harde jongen staan janken toen ik afgehakte hoofden zag bij de tootsies, sinds die tijd vind i, dat alle levens belangrijk zijn.
En gun ik een ieder een zachte dood op een mooie leeftijd.

Life is good
Ik begrijp je heel goed en niets is zo simpel als de professor schetst. Wat kan mij geld interesseren als het je familie betreft. Het enige dat ik hoop is dat dit een wake up call is voor de wereld. Het systeem is op maximale winst ingericht en open grenzen dan bedoel ik import uit goedkope landen en op yoga vakantie naar India . Vindt deze beperkte lockdown prima. Alleen moeten we hierna wel heel het systeem veranderen. Een woning van 10 vierkante meter in welke grote stad kost 300.000. Messi noem er maar 1 verdiend 25 miljoen. Ook artiesten worden gigantisch overbetaald. Wat heb je aan ze in deze crisis? Helemaal niets we moeten die bedragen die betaald worden niet normaal vinden. Goed wil er verder niet meer op ingaan maar het wordt tijd voor een andere mentaliteit, Dat Sinterklaas gezeur, milieu drammen etc stop er eens mee.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 28 maart 2020 door Positivo --
piet de paler
 piet de paler - zaterdag 28 maart 2020 - 12:36   quote  deeplink  
In dit statement kan ik me wel vinden.
tomson
 tomson - zaterdag 28 maart 2020 - 22:53   quote  deeplink  
Niet de beste herinneringen aan deze club, maar dit is grote klasse.

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2020/03/italiaanse-voetbalclub-stuurt-oudere-fans-een-zorgpakket

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 28 maart 2020 door tomson --
tomson
 tomson - zondag 29 maart 2020 - 14:09   quote  deeplink  
Het nieuws wordt met de dag gekker. Bij dit soort artikelen rijst mijn twijfel wel maar ik vrees het ergste

https://www.pzc.nl/dossier-coronavirus/ambulance-met-coronapatient-onderweg-naar-terneuzen-bij-liefkenshoektunnel-geweigerd-u-moet-gewoon-betalen~a1e376ca/
Leon FR1908
 Leon FR1908 - zondag 29 maart 2020 - 14:23   quote  deeplink  
De meningen over het coronavirus lopen hevig uiteen. Sommige vinden saamhorigheid en anderen, zoals Willem van Hanegem, vinden sommige sociale aspecten die het virus met zich meebrengt maar hoogst overdreven.

"Dat idee wordt ons ook allemaal een beetje opgedrongen. Onze koning hield vorige week een toespraak op televisie en veel mensen vonden het zo vreselijk mooi. Ik keek ernaar en dacht: hier zit toch totaal geen gevoel bij? Alles zo duidelijk voorgekauwd, voor mijn gevoel niet echt vanuit het hart", vertelt hij in Het Algemeen Dagblad. "Dat heb ik met meer van die initiatieven, hoor. Allemaal tegelijkertijd een liedje draaien op de radio, ik heb er echt niets mee."

"Laat ze zorgen dat de mensen in de zorg mondkapjes hebben. En applaudisseren voor de mensen die in de ziekenhuizen knokken voor de levens van mensen? Nu zijn het onze helden, maar zo hebben we ze in het verleden toch nooit behandeld? Integendeel. Ik vraag me af hoe het kan dat die mensen al zo lang, zo hard moeten werken voor een zeer bescheiden salaris. Al die politieke partijen wisten niet hoe snel ze in het verleden diverse ziekenhuizen moesten sluiten. Ik kwam de afgelopen jaren nog weleens in een ziekenhuis. Die mensen werken zo hard en dat doen ze nu weer. Nu valt het iedereen op, dat is misschien dan nog een voordeel", besluit van Hanegem.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zondag 29 maart 2020 door Leon FR1908 --
VVout
 VVout - zondag 29 maart 2020 - 14:49   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 29 maart 2020 - 14:09 schreef tomson het volgende:
Het nieuws wordt met de dag gekker. Bij dit soort artikelen rijst mijn twijfel wel maar ik vrees het ergste

https://www.pzc.nl/dossier-coronavirus/ambulance-met-coronapatient-onderweg-naar-terneuzen-bij-liefkenshoektunnel-geweigerd-u-moet-gewoon-betalen~a1e376ca/
Best bizar, ook dat de ambulancedienst dit vooraf al niet goed heeft geregeld.
Fart
 Fart - zondag 29 maart 2020 - 21:21   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 29 maart 2020 - 14:23 schreef Leon FR1908 het volgende:
De meningen over het coronavirus lopen hevig uiteen. Sommige vinden saamhorigheid en anderen, zoals Willem van Hanegem, vinden sommige sociale aspecten die het virus met zich meebrengt maar hoogst overdreven.

"Dat idee wordt ons ook allemaal een beetje opgedrongen. Onze koning hield vorige week een toespraak op televisie en veel mensen vonden het zo vreselijk mooi. Ik keek ernaar en dacht: hier zit toch totaal geen gevoel bij? Alles zo duidelijk voorgekauwd, voor mijn gevoel niet echt vanuit het hart", vertelt hij in Het Algemeen Dagblad. "Dat heb ik met meer van die initiatieven, hoor. Allemaal tegelijkertijd een liedje draaien op de radio, ik heb er echt niets mee."

Kan ik mij helemaal in vinden.
RenatoBos
 RenatoBos - maandag 30 maart 2020 - 19:26   quote  deeplink  
26% van mijn salaris in moeten leveren, maar heb gelukkig nog werk..voor hoe lang het nog gaat duren, vrees het ergste eigenlijk..
VVout
 VVout - maandag 30 maart 2020 - 21:54   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 30 maart 2020 - 19:26 schreef RenatoBos het volgende:
26% van mijn salaris in moeten leveren, maar heb gelukkig nog werk..voor hoe lang het nog gaat duren, vrees het ergste eigenlijk..
Dit is voor iedereen zo balen, goede mensen in je bedrijf hebben en ze moeten korten op hun salaris omdat het de deur uit vliegt.
RenatoBos
 RenatoBos - maandag 30 maart 2020 - 21:59   quote  deeplink  
Ik snap jou VV ken je positie maar bij mijn baas ligt het iets anders..
Leon FR1908
 Leon FR1908 - maandag 30 maart 2020 - 22:50   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 30 maart 2020 - 19:26 schreef RenatoBos het volgende:
26% van mijn salaris in moeten leveren, maar heb gelukkig nog werk..voor hoe lang het nog gaat duren, vrees het ergste eigenlijk..
Als de werkgevers 100% salaris uitbetalen krijgen werkgevers toch 90% vergoed van het rijk Renato?
van geil
 van geil - maandag 30 maart 2020 - 23:01   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 30 maart 2020 - 22:50 schreef Leon FR1908 het volgende:

[..]

Als de werkgevers 100% salaris uitbetalen krijgen werkgevers toch 90% vergoed van het rijk Renato?
De eerste grote bedrijven die zich hebben ingeschreven krijgen nog werktijdverkorting, oftewel een soort WW.
Dat is veel ongunstiger voor werknemers als de vernieuwde maatregelen .(17 maart was de uiterste datum)

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 30 maart 2020 door van geil --
Fart
 Fart - dinsdag 31 maart 2020 - 12:13   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 30 maart 2020 - 19:26 schreef RenatoBos het volgende:
26% van mijn salaris in moeten leveren, maar heb gelukkig nog werk..voor hoe lang het nog gaat duren, vrees het ergste eigenlijk..
Gelukkig je baan nog inderdaad, maar wel focked op gozert.
Hier hebben ze vooralsnog (enkel) de cao verhogingen terug getrokken.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3166
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Het grote Feyenoord & de coronacrisis topic









0.0213630