BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: KNVB beslist: Ajax nummer één, geen promotie/degradatie

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Ajax Nieuws
Eide
 Eide - vrijdag 24 april 2020 - 17:20   quote  deeplink  
KNVB beslist: Ajax nummer één, geen promotie/degradatie

Ajax wordt niet uitgeroepen tot landskampioen, maar is met het oog op de verdeling van de Europese tickets wel aangewezen als nummer één van de eredivisie. Dat heeft de KNVB besloten, nu de competitie door de gevolgen van de coronacrisis niet kan worden afgemaakt.

Daarnaast is er geen promotie en degradatie in de hoogste voetbaldivisies. ADO Den Haag en RKC Waalwijk, de nummers zeventien en achttien van de eredivisie, blijven actief op het hoogste niveau. Cambuur en De Graafschap, de nummers één en twee van de eerste divisie, spelen ook volgend jaar in de eerste divisie.

Top vijf gaat Europa in
Het bestuur betaald voetbal van de KNVB besloot de huidige stand op de ranglijst aan te houden voor de verdeling van Europese tickets. De UEFA adviseerde de nationale bonden donderdag al zo dicht mogelijk bij de competitiestand te blijven.

Daarom spelen Ajax en AZ in de (voorronde van de) Champions League en gaan de nummers drie tot en met vijf, Feyenoord, PSV en Willem II, de (voorrondes van de) Europa League in.

1920x1080a.jpg
De verdeling van de Nederlandse tickets voor Europese toernooien NOS

Het bestuur betaald voetbal van de KNVB, bestaande uit algemeen directeur Eric Gudde en commercieel directeur Jean Paul Decossaux, nam vrijdag de definitieve beslissingen. Zij deden dit na intensief overleg met alle betrokken partijen, om zeker te weten dat er voldoende draagvlak zou zijn.

Om juridisch zo sterk mogelijk te staan en boze clubs in de rechtszaal de baas te blijven, voerde de KNVB-directie afgelopen dagen veel gesprekken. Doel was om risico-inschattingen te maken en stemmingen te peilen.

Twee opties voor de profclubs
Alle 34 profclubs uit ere- en eerste divisie ontvingen vrijdagochtend een brief van de voetbalbond, waarin hen drie scenario's werden voorgelegd. De optie om met twintig ploegen in de eredivisie te spelen, werd door de KNVB op voorhand ernstig ontraden.

De vraag was dan ook of de clubs voor of tegen het promoveren/degraderen tussen de twee hoogste divisies zouden zijn. Via een democratische stemming konden de clubs hun voorkeur aangeven bij de KNVB.

Geen Europees voetbal voor Utrecht
Het grootste slachtoffer van de besluitvorming lijkt FC Utrecht, dat nog een competitieduel moest inhalen en nummer vijf Willem II daardoor nog had kunnen passeren.

Bovendien had Utrecht zich geplaatst voor de bekerfinale. De Domstedelingen blijven desondanks met lege handen achter.

Bron
pth
 pth - vrijdag 24 april 2020 - 19:32   quote  deeplink  
Volgens mij was iedereen het er al over eens dat FC Kutrecht na het Nederlandse voetbal belachelijk te hebben gemaakt tegen Bal op ‘t dak 7 uit Luxemburg en de Ballende Bakkers 9 uit Bosnië nooit meer Europa in mogen.
nummer10
 nummer10 - vrijdag 24 april 2020 - 19:45   quote  deeplink  
kortom, de stand zoals die was, maar voor de rest is het seizoen gewist.. wat een jaar, en wat gaat dit vreemd de geschiedenis boeken in..
nummer10
 nummer10 - vrijdag 24 april 2020 - 19:47   quote  deeplink  
alleen wat ik niet snap, er was toch rechtstreekse plaatse voor de groepsfase dit jaar voor Nl ? sorry geen tijd om alles door te lezen op internet vandaag..
Eide
 Eide - vrijdag 24 april 2020 - 19:49   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 april 2020 - 19:47 schreef nummer10 het volgende:
alleen wat ik niet snap, er was toch rechtstreekse plaatse voor de groepsfase dit jaar voor Nl ? sorry geen tijd om alles door te lezen op internet vandaag..
Alleen als de winnaar zich via de stand in de eigen competitie ook plaatst voor de CL. Dat blijft nu voorlopig onduidelijk.
Eide
 Eide - vrijdag 24 april 2020 - 19:51   quote  deeplink  
Vrijwel direct nadat deze beslissingen openbaar werden, kwam er harde kritiek van clubs. SC Cambuur en De Graafschap, die door het besluit niet zullen promoveren, spreken respectievelijk van "de grootste schande ooit" en "een poppenkast". FC Utrecht en AZ, de nummer zes en twee van de Eredivisie, melden de voorgestelde verdeling van de Europese tickets niet te accepteren.
Bron

AZ gaat nu dus zeiken over die bijna zekere CL plaats. Volgens mij hebben ze geen poot om op te staan. De wijze waarop de stand wordt bepaald staat duidelijk in de voetbalregels. Dan hadden ze maar meer goals moeten maken.
pth
 pth - vrijdag 24 april 2020 - 19:55   quote  deeplink  
Nee AZ Retteketet en papieren klappertjes in de CL daar zit buiten de kaasboer ook maar iemand op te wachten. Godvergeten jostiband vereniging ....
nummer10
 nummer10 - vrijdag 24 april 2020 - 20:00   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 april 2020 - 19:51 schreef Eide het volgende:
Vrijwel direct nadat deze beslissingen openbaar werden, kwam er harde kritiek van clubs. SC Cambuur en De Graafschap, die door het besluit niet zullen promoveren, spreken respectievelijk van "de grootste schande ooit" en "een poppenkast". FC Utrecht en AZ, de nummer zes en twee van de Eredivisie, melden de voorgestelde verdeling van de Europese tickets niet te accepteren.
Bron

AZ gaat nu dus zeiken over die bijna zekere CL plaats. Volgens mij hebben ze geen poot om op te staan. De wijze waarop de stand wordt bepaald staat duidelijk in de voetbalregels. Dan hadden ze maar meer goals moeten maken.
denk dat alle competities gaan stoppen, kan bijna niet anders. dus dan zal het indd gewoon groepsfase worden.. mjah met de uefa weet je het nooit
Eide
 Eide - vrijdag 24 april 2020 - 22:18   quote  deeplink  
De positie van FC Utrecht kan ik begrijpen. Die hadden door de bekerfinale een Europees ticket gegarandeerd. Dat je die dan zo kwijt raakt vindt ik wel iets van. Ik denk dat ze daar terecht iets mee willen doen. Idem eigenlijk voor Cambuur en De Graafschap, beide leken hard op weg naar promotie.

Maar AZ? AZ heeft echt geen enkele poot om op te staan en verzanden nu puur in het Calimerosyndroom.
remco k
 remco k - vrijdag 24 april 2020 - 22:47   quote  deeplink  
Wel bijzonder. Az riep dat ze de competitie moesten stoppen. Wat hadden ze dan verwacht?

En iedereen gaf az een dikke pluim omdat az het als enige zou doen zonder eigenbelang.

Nou, dat blijkt.
Eide
 Eide - vrijdag 24 april 2020 - 23:01   quote  deeplink  
Uit het KNVB Handboek competitiezaken 2019/20:

2.5 Rangorde in competitie, kampioenschap, promotie, degradatie
1. Algemeen (tijdens de competitie)
a. Het totaal aantal behaalde wedstrijdpunten bepaalt de rangorde gedurende de competitie.
b. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het aantal verliespunten bepalend voor de positie op de ranglijst, dat wil zeggen hoe meer verliespunten, hoe lager de positie.
c. Zijn het aantal wedstrijdpunten en het aantal verliespunten gelijk, dan is het doelsaldo bepalend. Onder
doelsaldo wordt verstaan het aantal doelpunten ‘vóór’ verminderd met het aantal doelpunten ‘tegen’.
d. Is het doelsaldo gelijk, dan bepaalt het aantal doelpunten vóór de rangorde.
e. Is het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend

Duidelijker wordt het niet. Ajax en AZ zijn gelijk in winst- en verliespunten. Ajax heeft een doelsaldo van +45 versus +37 voor AZ en 68 goals voor versus 54 voor AZ. Ofwel, AZ heeft geen poot om op te staan en duikt nu de slachtofferrol is waarmee meteen de agenda duidelijk is.

Ze hadden gewoon via een maas in het web gehoopt dat ze tot kampioen uitgeroepen zouden worden en nog belangrijker, zo directe plaatsing CL opeisen. Daardoor is ook meteen duidelijk wat voor misselijke rol AZ heeft gespeeld richting de media en de fans.
Eide
 Eide - vrijdag 24 april 2020 - 23:10   quote  deeplink  
En dan straks wel met het handje klaar staan om een percentage van het startgeld van Ajax op te strijken.

Bahbah. Wat valt AZ hier door de mand zeg.
nummer10
 nummer10 - zaterdag 25 april 2020 - 01:47   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 april 2020 - 23:10 schreef Eide het volgende:
En dan straks wel met het handje klaar staan om een percentage van het startgeld van Ajax op te strijken.

Bahbah. Wat valt AZ hier door de mand zeg.
indd heel erg, ik vond het tof dat az zei van stop maar.. en nu dit.. en wat betreft het handje ophouden... dat zijn veel meer clubs die normaal ajax niks gunnen.. hoop dat die clubs kapot gaan overigens (zoals een fc twente, denhaag etc)
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zaterdag 25 april 2020 - 09:47   quote  deeplink  
De KNVB maakt weer duidelijk wat voor wanordelijke teringzooi het in Zeist is!
Eide
 Eide - zaterdag 25 april 2020 - 09:56   quote  deeplink  
Ik vind de behandeling tijdens de crisis diep ondermaats van de KNVB. Daar bestond de mogelijkheid al te inventariseren wat de clubs wilden, draagvlak te creëren en tot een breed gedragen gezamenlijk besluit te komen.

Nu moest dat tot de laatste dag wachten en hebben verschillende clubs zich geprobeerd te verschuilen achter het niet uitbrengen van een stem. Daarnaast is het natuurlijk waanzin om collega-clubs over elkaar te laten stemmen als het over promotie/degradatie gaat. Dat is een recept voor kwaad bloed tussen clubs.

De keuze die de KNVB nu heeft genomen is logisch en verklaarbaar. Het pad daar naartoe is verschrikkelijk.
Eide
 Eide - zaterdag 25 april 2020 - 10:05   quote  deeplink  
Het schijnt trouwens dat Ajax de Eredivisie en KNVB te verstaan heeft gegeven dat de geldkraan niet ruim open gaat. Ten eerste vindt Ajax dat de zorgvuldig aangelegde buffer en het gezonde beleid niet mag betekenen dat het daarom maar geld moet uitdelen, zeker omdat er clubs zijn die totaal geen buffers hebben opgebouwd. Ten tweede vind Ajax het uitermate hypocriet dat clubs nu om solidariteit vragen terwijl de veranderagenda (onder andere kunstgras) werd getorpedeerd omdat allerlei clubs alleen aan zichzelf dachten. Ten slotte is Ajax niet vergeten hoe talloze clubs nooit solidariteit tonen als het om Ajax gaat. Denk daarbij aan het CL-avontuur van vorig seizoen.

Kortom, Ajax is de andere clubs meer dan schijtziek en is niet van plan exorbitante bedragen op tafel te leggen nu het de andere clubs uitkomt.

Edit: En de reactie van AZ op de eindstandbepaling natuurlijk.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 25 april 2020 door Eide --
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zaterdag 25 april 2020 - 10:14   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 25 april 2020 - 10:05 schreef Eide het volgende:
Het schijnt trouwens dat Ajax de Eredivisie en KNVB te verstaan heeft gegeven dat de geldkraan niet ruim open gaat. Ten eerste vindt Ajax dat de zorgvuldig aangelegde buffer en het gezonde beleid niet mag betekenen dat het daarom maar geld moet uitdelen, zeker omdat er clubs zijn die totaal geen buffers hebben opgebouwd. Ten tweede vind Ajax het uitermate hypocriet dat clubs nu om solidariteit vragen terwijl de veranderagenda (onder andere kunstgras) werd getorpedeerd omdat allerlei clubs alleen aan zichzelf dachten. Ten slotte is Ajax niet vergeten hoe talloze clubs nooit solidariteit tonen als het om Ajax gaat. Denk daarbij aan het CL-avontuur van vorig seizoen.

Kortom, Ajax is de andere clubs meer dan schijtziek en is niet van plan exorbitante bedragen op tafel te leggen nu het de andere clubs uitkomt.
En gelijk hebben ze! Niks meer en niks minder!!
remco k
 remco k - zaterdag 25 april 2020 - 10:23   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 25 april 2020 - 09:47 schreef Ajax Warrior het volgende:
De KNVB maakt weer duidelijk wat voor wanordelijke teringzooi het in Zeist is!
Eens. En met name nu. Die hebben geen goed moment gekend.
p111
 p111 - zaterdag 25 april 2020 - 11:45   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 25 april 2020 - 10:05 schreef Eide het volgende:
Het schijnt trouwens dat Ajax de Eredivisie en KNVB te verstaan heeft gegeven dat de geldkraan niet ruim open gaat. Ten eerste vindt Ajax dat de zorgvuldig aangelegde buffer en het gezonde beleid niet mag betekenen dat het daarom maar geld moet uitdelen, zeker omdat er clubs zijn die totaal geen buffers hebben opgebouwd. Ten tweede vind Ajax het uitermate hypocriet dat clubs nu om solidariteit vragen terwijl de veranderagenda (onder andere kunstgras) werd getorpedeerd omdat allerlei clubs alleen aan zichzelf dachten. Ten slotte is Ajax niet vergeten hoe talloze clubs nooit solidariteit tonen als het om Ajax gaat. Denk daarbij aan het CL-avontuur van vorig seizoen.

Kortom, Ajax is de andere clubs meer dan schijtziek en is niet van plan exorbitante bedragen op tafel te leggen nu het de andere clubs uitkomt.

Edit: En de reactie van AZ op de eindstandbepaling natuurlijk.
Pefect verwoord, laat die schijtbakken zorgen dat ze zelf hun zaakjes in orde hebben.
1 punt van kritiek is de niet promotie van Cambuur met 11 punten voor !!!dat is killing voor die club.
pth
 pth - zaterdag 25 april 2020 - 13:15   quote  deeplink  
Laat al die kut verenigingen (de goede uitgezonderd) hun hand maar op gaan houden bij hun fantastische achterbannetjes die in het algemeen blijer zijn met problemen voor Ajax dan succes van hun eigen club ...
pth
 pth - zaterdag 25 april 2020 - 13:19   quote  deeplink  
Nog even wachten tot AZ het water aan de lippen staat en dan voor een prikkie hun topspelers weghalen. Klaar met die pleuris provincialen aangevoerd door een über kakkerlak.
Pietje
 Pietje - zaterdag 25 april 2020 - 16:46   quote  deeplink  
Maar met het reglement in de hand zal AZ totaal kansloos zijn.

Dit doet mij denken aan het seizoen 2006/2007. Toen stonden Ajax, AZ en PSV bij het begin van de laatste speelronde alledrie op 72 punten. AZ was koploper maar verloor de laatste wedstrijd. Ajax thuis tegen Willem II en PSV thuis tegen Vitesse. PSV moest met meer dan drie doelpunten verschil winnen dan Ajax. Ajax stond met 2-0 voor en PSV met 3-1 voor. Fictief was Ajax kampioen tot de blessuretijd begon. In die blessuretijd scoorde PSV nog 2 keer, waaronder één van Cocu in buitenspelpositie. Een traumatische ervaring voor elke Ajacied!
Beide clubs 75 punten. Doelsaldo Ajax +49 En doelsaldo PSV +50

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op zaterdag 25 april 2020 door Pietje --
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zaterdag 25 april 2020 - 22:58   quote  deeplink  
Viel op dat het KNVB-centrum op dit moment beveiligd wordt. Hekken gesloten en beveiligers op het terrein. Hek zat normaal nooit dicht.
nummer10
 nummer10 - zondag 26 april 2020 - 02:04   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 25 april 2020 - 22:58 schreef Ajax Warrior het volgende:
Viel op dat het KNVB-centrum op dit moment beveiligd wordt. Hekken gesloten en beveiligers op het terrein. Hek zat normaal nooit dicht.
mmmh geen idee hoe dat normaal gaat, maar geloof je gelijk !
Eide
 Eide - zondag 26 april 2020 - 08:32   quote  deeplink  
Tja, je ziet het met die telefoonmasten. Er lopen ruim voldoende halve zolen rond in Nederland.
Eide
 Eide - zondag 26 april 2020 - 23:27   quote  deeplink  
Zo, solidariteit is definitief het raam uit. Zelfs de burgemeester van Doetinchem is begonnen met modder gooien. Als je geld hebt en een goed beleid hebt gevoerd moet je kennelijk solidair zijn, maar anders mag je rollebollend over straat met uitsluitend oog voor het eigen belang.
Onze Ajax
 Onze Ajax - maandag 27 april 2020 - 11:17   quote  deeplink  
Ongeacht welke (eind)beslissing ook genomen werd, niemand was daar zeer tevreden over.
Achteraf gezeik van andere clubs richting Ajax is ook geen juiste oordeel. Ajax heeft niets misdaan om de zaak zo te laten verlopen.

Als het om geld gaat, iedereen weet dat Ajax in hetzelfde schuitje zit. Maar wat men niet weet is dat Ajax de meeste en allerhoogste eindafrekening per jaar heeft. In principe komt Ajax op eenzelfde eindsaldo uit. Nee, wij Ajax moeten onze geld zelf houden om de problemen boven water te houden.

En omdat Ajax (mogelijk) plannen heeft om in een buitenlandse competitie te spelen, gaan de andere clubs echt onder ogen zien dat vooral zij met hun neus op de feiten worden gewezen, inclusief het verder verslechteren van de Eredivisievoetbal.

Aan krokodillentranen hebben we niets in het Nederlandse voetbal.
Mocht Ajax daadwerkelijk niet meer in de Eredivisie gaan spelen dan krijgt de rest het heel erg zwaar, daar zij dan de lasten van het Nederlandse voetbal niet meer kunnen tillen.

Wat mij betreft mag Ajax zijn eigen weg gaan bewandelen ongeacht welke resultaat.

Het wordt eens tijd dat de andere clubs met hun neus op de feiten moet worden gedrukt.
Dan pas krijgen we (eindelijk) een echte beeld te zien van het Nederlandse voetbal daadwerkelijk is .
nummer10
 nummer10 - maandag 27 april 2020 - 11:39   quote  deeplink  
ajax heeft al hulp geboden maar is niet genoeg.. vind men... zal toch wat zijn als wij een twente (gemeente enschede) bijv in leven moeten houden.. gezonde clubs gaan nu overleven, ook zonder hulp.. clubs die het moeilijk hebben vallen nu om.. kan er niet wakker om liggen aangezien die wss op langere termijn toch kapot gaan.. dus ook hier roeit het coronoa de zwakken uit..
p111
 p111 - maandag 27 april 2020 - 13:21   quote  deeplink  
Het is leuk al die calimero,s katten op Ajax,maar kijk even naar elke uitwedstrijd van Ajax,want dan worden al die clubs weer gelukkkig van Ajax omdat ze dan een UITVERKOCHT huis hebben.Dus calimero,s bedank Ajax maar en hoop maar dat Ajax blijft dat scheelt een hoop geld voor jullie clubje.
AkaS
 AkaS - maandag 27 april 2020 - 15:38   quote  deeplink  
Hoe ouder ik word hoe meer ik me erger aan mensen, de schijnheiligheid en de kromheid waarmee onze maatschappij wordt geregeerd door mensen die dit niet verdienen!!!

Allereerst het gezeik van AZ.... Waar halen ze het lef vandaan om onze nummer 1 positie te betwisten en notabene te roepen dat ze het beste team van NL hebben....

Volgens mij zijn ze vergeten dat Ajax lange tijd een grote kern van basisspelers moest missen. Hadden ze tegen ons gespeeld met iedereen fit, zouden ze compleet weggespeeld zijn!

Even deze nuance aanbrengen. Los van het feit dat ik blijf zeggen dat ten Hag met de spelers die wel opgesteld konden worden, er betere resultaten geboekt hadden moeten worden. Had je dit gezeik ook niet gehad.

Dan nu het einde van de competitie...

Wat een spastisch gedoe allemaal. De competitie heeft niet zijn reguliere einde gekregen als gevolg van een buitengewone situatie die wereldwijd effect heeft en had.

Hoe krom is het nu om te zien en horen hoe alles afgerond wordt.

Waarom nou eens niet gewoon logisch... Laatste competitie speeldag is einde competitie en de stand is de stand, dus Ajax kampioen.

Nu eindig je eerste, maar ben je geen kampioen. Gevolg: geen rechtstreekse plaatsing bij de Uefa wat op zich toch al een verzameling kutventjes is die ons legaal mag besodemieteren. Iedereen weet het, iedereen ziet het en iedereen laat het gebeuren. Keer op keer!

Juve heeft van ons gewonnen in de CL maar hebben bewezen doping gebruikt.... Waarom dan niet met terugwerkende kracht verliezers en dus Ajax winnaars plus boete te betalen aan Ajax ipva uefa.. Heeft niets met corona te maken, maar geeft aan hoe onlogisch de beslissingen zijn en hoogstwaarschijnlijk vanwege politieke gronden die wij niet kunnen waarnemen.

Waarom nou niet gewoon op zijn titatovenaars…. En alles staat stil!

Standen worden gehandhaaft en we beginnen het nieuwe seizoen weer opnieuw.

Nationale bonden, uefa en FIFA storten het over de rug van de voetbalclubs verdiende geld vanuit hun bankrekening naar de clubs en we beginnen gewoon weer opnieuw...

En zij dus ook!
Eide
 Eide - maandag 27 april 2020 - 18:25   quote  deeplink  
Weet je wat helemaal bizar is? Als AZ 1e had gestaan en Ajax 2e en Ajax had geroepen dat ze het kampioenschap en CL-plaatsing zou verdienen zou Nederland te klein zijn. De opmerkingen over misplaatste arrogantie zouden ons aan alle kanten om de oren vliegen.
Onze Ajax
 Onze Ajax - maandag 27 april 2020 - 22:09   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 27 april 2020 - 18:25 schreef Eide het volgende:
Weet je wat helemaal bizar is? Als AZ 1e had gestaan en Ajax 2e en Ajax had geroepen dat ze het kampioenschap en CL-plaatsing zou verdienen zou Nederland te klein zijn. De opmerkingen over misplaatste arrogantie zouden ons aan alle kanten om de oren vliegen.
Nederland zou niet alleen te klein zijn, daar ik me héél soms aanvraagt of Ajax niet te groot is geworden voor Nederland.

Ik bedoel ermee omdat Ajax plannen heeft om met de 26 of 32 andere Europese clubs een eigen competitie wil hebben om daarin in te spelen. Moeten we Ajax hier gelijk in geven ? Waarom niet eigenlijk ?

Ajax) wil zich verder doen ontwikkelen om (veel) beter te worden, iets wat in de Nederlandse voetbalcompetitie vooraf al niet gaat worden. Dit is slechts mijn gedachtegang en mening.

Het is de komende twee a vier jaar een kwestie van blijven afwachten denk ik.
Maar voorlopig is dit mijn geachten. Meer niet.
Pietje
 Pietje - dinsdag 28 april 2020 - 00:01   quote  deeplink  
Zojuist in het journaal is bekend gemaakt dat het besluit van de KNVB nog geen uitgemaakte zaak is. Veel clubs zijn ontevreden en willen een nieuwe algemene vergadering uitschrijven. Daar zijn slechts vier clubs voor nodig.
Er zijn een fors aantal clubs die ontevreden zijn over de verdeling van de Europese tickets, alsmede over de promotie/degradatie regeling.
Kortom, het is nog geen gelopen koers dat Ajax als nummer één wordt aangewezen en zich daarmee plaatst voor de poulefase van de CL.
Als dat doorgang vindt, wordt het KNVB-reglement met voeten getreden. Ik denk serieus dat er veel clubs een hekel aan Ajax hebben en nu de kans schoon zien om Ajax een hak te zetten.
Eide
 Eide - dinsdag 28 april 2020 - 05:30   quote  deeplink  
Er is eigenlijk geen mogelijkheid Ajax een hak te zetten. Dat lijkt mij sportief en juridisch waterdicht. De promotie/degradatie-regeling en het laatste EL-ticket is natuurlijk een heel andere zaak. Ik denk dat er nog 6 clubs zijn die echt met mogelijke gevolgen te maken kunnen krijgen te weten; ADO, RKC, Cambuur, De Graafschap, Utrecht en Willen II. Slechts 3 daarvan zullen voor herziening van dat besluit zijn. De bal ligt een beetje bij AZ wat dat betreft.
AkaS
 AkaS - dinsdag 28 april 2020 - 08:39   quote  deeplink  
Het moet voor iedereen toch helder zijn dat het Coronavirus iets is dat niemand had kunnen voorzien en dat deze uitzonderlijke situatie verantwoordelijk is voor een uitzonderlijke afronding van deze competitie jaargang... En dat helaas de huidige competitiestand de eindstand moet zijn...

En dan zou het natuurlijk geweldig en out of the box logische oplossing zijn om de KNVB bekerfinale te laten doorgaan ipv de Johan Cruijff schaal en daarmee het begeerde europese ticket eerlijk te laten verdienen.

Laat de FIFA en uefa maar de nationale bonden financiel compenseren en de KNVB in ons geval de in nood gekomen clubs financieel ondersteunen. Dat hoeft Ajax toch niet te doen.... Normaliter zou dat competitievervalsing heten als Ajax een andere club financieel zou steunen...
Pietje
 Pietje - dinsdag 28 april 2020 - 09:59   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 28 april 2020 - 05:30 schreef Eide het volgende:
Er is eigenlijk geen mogelijkheid Ajax een hak te zetten. Dat lijkt mij sportief en juridisch waterdicht. De promotie/degradatie-regeling en het laatste EL-ticket is natuurlijk een heel andere zaak. Ik denk dat er nog 6 clubs zijn die echt met mogelijke gevolgen te maken kunnen krijgen te weten; ADO, RKC, Cambuur, De Graafschap, Utrecht en Willen II. Slechts 3 daarvan zullen voor herziening van dat besluit zijn. De bal ligt een beetje bij AZ wat dat betreft.
Het was Marjan Olfers, sportadvocaat en voormalig Ajax-commissaris, die zei dat het beslist geen uitgemaakte zaak is.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 28 april 2020 door Pietje --
Eide
 Eide - dinsdag 28 april 2020 - 15:33   quote  deeplink  
Tja, volgens mij is het KNVB-regelement glashelder. Ik zou persoonlijk niet weten hoe AZ dan moet gaan aantonen dat de reglementaire stand een onjuiste weergave van de seizoensprestaties is.
Pietje
 Pietje - dinsdag 28 april 2020 - 16:08   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 28 april 2020 - 15:33 schreef Eide het volgende:
Tja, volgens mij is het KNVB-regelement glashelder. Ik zou persoonlijk niet weten hoe AZ dan moet gaan aantonen dat de reglementaire stand een onjuiste weergave van de seizoensprestaties is.
Ik ben ook geen jurist, dus ik moet je het antwoord ook schuldig blijven. Het viel mij gisteren wel op dat Marjan Olfers behoorlijk onzeker was over de afloop. Ze zei letterlijk "dat het beslist geen gelopen koers zal zijn". En dat vond ik op zijn minst opvallend, omdat het reglement van de KNVB erg duidelijk is. En Olfers is wél een jurist!
Pietje
 Pietje - woensdag 29 april 2020 - 11:56   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 april 2020 - 23:01 schreef Eide het volgende:
Uit het KNVB Handboek competitiezaken 2019/20:

2.5 Rangorde in competitie, kampioenschap, promotie, degradatie
1. Algemeen (tijdens de competitie)
a. Het totaal aantal behaalde wedstrijdpunten bepaalt de rangorde gedurende de competitie.
b. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten is het aantal verliespunten bepalend voor de positie op de ranglijst, dat wil zeggen hoe meer verliespunten, hoe lager de positie.
c. Zijn het aantal wedstrijdpunten en het aantal verliespunten gelijk, dan is het doelsaldo bepalend. Onder
doelsaldo wordt verstaan het aantal doelpunten ‘vóór’ verminderd met het aantal doelpunten ‘tegen’.
d. Is het doelsaldo gelijk, dan bepaalt het aantal doelpunten vóór de rangorde.
e. Is het aantal doelpunten vóór gelijk, dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend

Duidelijker wordt het niet. Ajax en AZ zijn gelijk in winst- en verliespunten. Ajax heeft een doelsaldo van +45 versus +37 voor AZ en 68 goals voor versus 54 voor AZ. Ofwel, AZ heeft geen poot om op te staan en duikt nu de slachtofferrol is waarmee meteen de agenda duidelijk is.

Ze hadden gewoon via een maas in het web gehoopt dat ze tot kampioen uitgeroepen zouden worden en nog belangrijker, zo directe plaatsing CL opeisen. Daardoor is ook meteen duidelijk wat voor misselijke rol AZ heeft gespeeld richting de media en de fans.
Ik heb dit handboek nog eens goed bekeken (pfff wat een klus...) en constateerde dat het alleen geldt voor de amateur- en jeugdcompetities.
Ook dit handboek biedt onder andere oplossingen om KAMPIOENSCHAP en degradaties te bepalen bij gelijke stand. En daar wringt dan ook de schoen: Ajax is door de KNVB niet uitgeroepen tot kampioen, maar slechts AANGEWEZEN als nummer één van een onvoltooide competitie. Ik denk dat juristen hiermee aan de slag zullen gaan. Er zal overigens ook een handboek zijn voor het betaalde voetbal. Ik vermoed dat er weinig verschillen in regels zullen zijn ten opzichte van het amateur- en jeugdvoetbal.

Overigens heb ik Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, vanmorgen horen zeggen dat AZ een advocaat in de arm heeft genomen om in een rechtszaak tegen de KNVB het kampioenschap op te eisen op basis van uitzonderlijke omstandigheden in combinatie met een onderling resultaat met Ajax. Als zodanig eist AZ om als kampioen rechtstreeks toegelaten te worden tot de poulefase (of de play-offs) van de Champions League.

Op basis van het slechts "aanwijzen" (tot nummer één) door de KNVB i.p.v.het uitroepen tot kampioen is het niet uitgesloten dat een rechter in die eis van AZ meegaat, omdat geen enkel reglement hierin voorziet.
Dus is het woord aan de rechter. En daar doelde Marjan Olfers waarschijnlijk op door te stellen dat het bepaald geen gelopen koers is.

Wat een ongelooflijk smerige rol van AZ!! Ik had altijd wel sympathie voor die club, maar dat is nu direct verdwenen.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 29 april 2020 door Pietje --
nummer10
 nummer10 - woensdag 29 april 2020 - 12:09   quote  deeplink  
denk dat AZ daar geen vrienden mee maakt, daarbij denk ik ook niet dat ze dat gaan winnen en maken ze zichzelf compleet belachelijk.. geen kampioen, ajax op basis van punten boven aan, daarbij is er uberhaubt zoon ticket nog dankzij ajax..
Pietje
 Pietje - woensdag 29 april 2020 - 12:35   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 29 april 2020 - 12:09 schreef nummer10 het volgende:
denk dat AZ daar geen vrienden mee maakt, daarbij denk ik ook niet dat ze dat gaan winnen en maken ze zichzelf compleet belachelijk.. geen kampioen, ajax op basis van punten boven aan, daarbij is er uberhaubt zoon ticket nog dankzij ajax..
Niet in Amsterdam inderdaad, maar in bijvoorbeeld Eindhoven, Utrecht, Den Haag maar vooral in Rotterdam wel. En daarop doelde Marjan Olfers vermoed ik ook: er is veel haat (of is het jaloezie??!) richting Ajax.
remco k
 remco k - woensdag 29 april 2020 - 15:03   quote  deeplink  
Mocht een rechter dat beslissen. Dan vermoed ik dat Ajax misschien weleens uit de competitie zou kunnen stappen.
remco k
 remco k - woensdag 29 april 2020 - 15:07   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 29 april 2020 - 11:56 schreef Pietje het volgende:

[..]

Ik heb dit handboek nog eens goed bekeken (pfff wat een klus...) en constateerde dat het alleen geldt voor de amateur- en jeugdcompetities.
Ook dit handboek biedt onder andere oplossingen om KAMPIOENSCHAP en degradaties te bepalen bij gelijke stand. En daar wringt dan ook de schoen: Ajax is door de KNVB niet uitgeroepen tot kampioen, maar slechts AANGEWEZEN als nummer één van een onvoltooide competitie. Ik denk dat juristen hiermee aan de slag zullen gaan. Er zal overigens ook een handboek zijn voor het betaalde voetbal. Ik vermoed dat er weinig verschillen in regels zullen zijn ten opzichte van het amateur- en jeugdvoetbal.

Overigens heb ik Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, vanmorgen horen zeggen dat AZ een advocaat in de arm heeft genomen om in een rechtszaak tegen de KNVB het kampioenschap op te eisen op basis van uitzonderlijke omstandigheden in combinatie met een onderling resultaat met Ajax. Als zodanig eist AZ om als kampioen rechtstreeks toegelaten te worden tot de poulefase (of de play-offs) van de Champions League.

Op basis van het slechts "aanwijzen" (tot nummer één) door de KNVB i.p.v.het uitroepen tot kampioen is het niet uitgesloten dat een rechter in die eis van AZ meegaat, omdat geen enkel reglement hierin voorziet.
Dus is het woord aan de rechter. En daar doelde Marjan Olfers waarschijnlijk op door te stellen dat het bepaald geen gelopen koers is.

Wat een ongelooflijk smerige rol van AZ!! Ik had altijd wel sympathie voor die club, maar dat is nu direct verdwenen.
Dit is wat hij gister zei.

https://www.nporadio1.nl/sport/23372-az-directeur-eenhoorn-beraden-ons-deze-week-op-situatie

Waar heeft hij vandaag een interview gegeven dan?
Eide
 Eide - woensdag 29 april 2020 - 15:58   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 29 april 2020 - 11:56 schreef Pietje het volgende:

[..]

Ik heb dit handboek nog eens goed bekeken (pfff wat een klus...) en constateerde dat het alleen geldt voor de amateur- en jeugdcompetities.
De Eredivisieversie is minder leesbaar maar stelt:
quote:
Artikel 17 – Competitieresultaten
1. De rangorde in een competitie wordt bepaald door het aantal behaalde wedstrijdpunten. Bij een gelijk aantal wedstrijdpunten
is het aantal verliespunten bepalend voor de positie op de ranglijst, dat wil zeggen hoe meer verliespunten, hoe lager de
positie. Zijn het aantal wedstrijdpunten en het aantal verliespunten gelijk, dan is het doelsaldo bepalend. Is het doelsaldo
gelijk, dan is het aantal doelpunten "voor" beslissend. Is het aantal doelpunten "voor" gelijk, dan is het totale resultaat van de
onderlinge competitiewedstrijden beslissend waarbij de in een uitwedstrijd gescoorde doelpunten dubbel tellen. Indien het
totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden geen beslissing brengt of kan brengen dan wordt de rangorde
bepaald door:
De rest van artikel 17 geeft ook geen aanleiding om tot een andere conclusie te komen dan dat Ajax de rechtmatige nummer 1 is.

Ik ben echt heel benieuwd hoe AZ denkt aannemelijk te gaan maken dat de beslissing van de KNVB niet in alle redelijkheid binnen de kaders van de voetbalregelementen is genomen.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 29 april 2020 door Eide --
Eide
 Eide - woensdag 29 april 2020 - 16:01   quote  deeplink  
Overigens meldt geen enkele voetbalwatcher of AZ zelf dat ze de gang naar de rechter maken. Het laatste nieuws in nog altijd dat AZ het niet eens is met de beslissing van de KNVB en zich beraad op stappen.
Eide
 Eide - woensdag 29 april 2020 - 16:38   quote  deeplink  
Wat wel grappig is dat het plan dat door de Ajax-directie is voorgesteld door veel clubs wordt gezien als de beste oplossing. Er waren, nadat Overmars zich heel duidelijk uitsprak, al 14 Eredivisieclubs voor dat plan. Toen wilde men naar buiten toe toch vooral scoren, nu blijkt plots dat Ajax het vrij goed snapte.

Dat plan was overigens geen degradatie, eenmalig twee 1e divisieploegen laten promoveren. Geen kampioen en de bekerfinale als eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen laten spelen.
Pietje
 Pietje - woensdag 29 april 2020 - 17:25   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 29 april 2020 - 15:07 schreef remco k het volgende:

[..]

Dit is wat hij gister zei.

https://www.nporadio1.nl/sport/23372-az-directeur-eenhoorn-beraden-ons-deze-week-op-situatie

Waar heeft hij vandaag een interview gegeven dan?
Vanmorgen om 09:50u. Ik weet helaas niet welke zender op de radio aan stond. De radio was door mijn vrouw aangezet. Het was vlak voor het nieuws van 10 uur. Ik mag aannemen dat het geen "grappige caberatier" was...
Overigens kon ik het zelf ook nergens terugvinden.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 29 april 2020 door Pietje --
Pietje
 Pietje - woensdag 29 april 2020 - 17:27   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 29 april 2020 - 16:38 schreef Eide het volgende:
Wat wel grappig is dat het plan dat door de Ajax-directie is voorgesteld door veel clubs wordt gezien als de beste oplossing. Er waren, nadat Overmars zich heel duidelijk uitsprak, al 14 Eredivisieclubs voor dat plan. Toen wilde men naar buiten toe toch vooral scoren, nu blijkt plots dat Ajax het vrij goed snapte.

Dat plan was overigens geen degradatie, eenmalig twee 1e divisieploegen laten promoveren. Geen kampioen en de bekerfinale als eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen laten spelen.
Dat heb ik ook gelezen dat er een fors aantal clubs het met Ajax eens is.
Pietje
 Pietje - woensdag 29 april 2020 - 17:28   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 29 april 2020 - 16:01 schreef Eide het volgende:
Overigens meldt geen enkele voetbalwatcher of AZ zelf dat ze de gang naar de rechter maken. Het laatste nieuws in nog altijd dat AZ het niet eens is met de beslissing van de KNVB en zich beraad op stappen.
Dat had ik enkele dagen geleden juist wel begrepen. AZ wil samenwerken met de Graafschap en Cambuur.
Pietje
 Pietje - woensdag 29 april 2020 - 17:29   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 29 april 2020 - 15:58 schreef Eide het volgende:

[..]

De Eredivisieversie is minder leesbaar maar stelt:

[..]

De rest van artikel 17 geeft ook geen aanleiding om tot een andere conclusie te komen dan dat Ajax de rechtmatige nummer 1 is.

Ik ben echt heel benieuwd hoe AZ denkt aannemelijk te gaan maken dat de beslissing van de KNVB niet in alle redelijkheid binnen de kaders van de voetbalregelementen is genomen.
Duidelijk! Laten we maar afwachten.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5923
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: KNVB beslist: Ajax nummer één, geen promotie/degradatie









0.0096859