BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Ajax - AS Roma (donderdag 8 april, 21.00 uur) 1/4F Europa League 1-2

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Ajax Nieuws
Loetje
 Loetje - vrijdag 19 maart 2021 - 13:43   quote  deeplink  
Ew121laWQAM63jB.jpg

Datum en tijdstip: Donderdag 8 april, 21.00 uur
Locatie: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Scheidsrechter: Sergei Karasev
Competitie: UEFA Europa League (kwartfinale)

De wedstrijd
In alle opzichten het het een wedstrijd om eens echt voor te gaan zitten. Niet alleen is het een heenwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League, het zijn ook 2 grootmachten in deze competitie. Neem daarbij dat het ook nog eens 2 klassieke clubs zijn met een geweldige achterban, en de promotie voor deze wedstrijd is compleet. Nouja, deels dan want nog altijd zijn er geen supporters bij en dat verdiend deze wedstrijd absoluut.

De road to Gdansk, waar in mei de finale wordt gespeeld, is in volle gang. Ajax schakelde onderweg Lille en Young Boys uit, Roma het stugge Braga en het sterke Shakhtar Donetsk.
Inmiddels is het ook bekend dat de winnaar uit het tweeluik zich mag gaan richten op een naar aller waarschijnlijkheid halve finale tegen grootmacht Manchester United. Ofwel, zowel Ajax als Roma weet wat het te wachten staat.

Ons aller Ajax
Het is lastig om te zeggen hoe Ajax er over 17 dagen voorstaat, maar gezegd kan worden dat Ajax zich langzaam maar zeker richting de Europese subtop heeft genesteld. Ajax loot Roma en waar de meeste Ajax 6/7 jaar geleden kansloos zouden hebben geacht, is het nu een soort 50/50 geworden. Angst is er niet en menig Ajacied durft hardop te dromen van een 3e Europese halve finale in 5 jaar tijd. Dat is ongekend en mag Ajax dan ook toekomen.

In Europa mist Ajax Andre Onana en Sebastien Haller maar laat het met regelmaat toch weer aardige dingen zien. Het machtsvertoon waarmee Ajax in Lille en thuis tegen Young Boys speelde, laat zien dat er ook zonder deze 2 spelers veel in dit Ajax zit en het zeker niet bang hoeft te zijn voor het fysiek en snelle AS Roma. Ajax heeft laten zien geduldig te kunnen spelen, Ajax heeft laten zien veel kansen te kunnen creëeren maar de laatste tijd ook aardig gesloten te kunnen spelen.

De vraag is natuurlijk ook hoe erg de tol van een zwaar seizoen zichtbaar gaat zijn. Ajax is in staat gebleken om in een verkort seizoen met zelfs minder winterstop en structureel 3 wedstrijden per week, sowieso tot maart dit vol te kunnen houden. Dat is knap, helemaal als je je realiseert dat Ajax sinds de jaarwisseling 19 wedstrijden speelde en er 17 won en 2 gelijk heeft gespeeld. Laten we hopen dat super april daarom dan ook de beloning gaat worden met de goede resultaten door een dubbel in Nederland en een halve finale in Europa.

Onze tegenstander, AS Roma
Bij schrijven van dit topic is AS Roma de nummer 6 van Italië, 2 plaatsen onder Atalanta Bergamo, waartegen Ajax de knock-out fase van de Champions League door mis liep.

Afgelopen weekend verloor Roma thuis met 2-0 van Napoli. Tevens is het bekend dat oud Kakkerlak Rick Karsdorp geschorst is in Amsterdam!

Toch heeft Roma een voorhoede om je vingers bij af te likken. In de zogeheten kerstboomopstelling spelen de Romeinen met Edin Dzeko, Pedro Rodriguez en Stefan El-Sharaawy met een dodelijk goede voorhoede. Hier ligt dan zonder meer ook het gevaar van de Italianen en de plaats waar Ajax zich echt moet wapenen. De ruimte voor Ajax zou daarintegen moeten liggen tussen de verdediger Christante en middenvelder Pellegrini. Normaliter zou dat echt ideaal passen in de rol van Tadic als spits en op deze manier de zwakte van Roma bloot te leggen. Echter, met het wegvallen van Karsdorp sluit ik een echte 3mans defensie niet uit en dat er 1 persoon constant Tadic moet schaduwen. In dat geval wordt de rol van Klaassen, Neres en Antony zeer interessant.

Tot slot
In 2003 speelde Ajax in de toen nog 2e groepsfase van de Champions League 2x tegen AS Roma. Thuis won Ajax met 2-1, uit werd het 1-1 en daardoor kwam Ajax in de kwartfinale terecht, waar het in de slotseconde onderuit ging tegen AC Milan door ene meneer Inzaghi. Hieronder de beelden van de 2-1 thuiszege op de Romeinen.



-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 20 april 2021 door Loetje --
Ronald 1960
 Ronald 1960 - vrijdag 19 maart 2021 - 14:23   quote  deeplink  
Schitterend topic gap, weer netjes gedaan hoor ;-)
En nogmaals: Ik hoop op 2 mooie potten met ons aller AJAX als uiteindelijke winnaar!
p111
 p111 - vrijdag 19 maart 2021 - 14:50   quote  deeplink  
Geen verkeerde loting ,mooie ploeg om tegen te spelen 60/40 Ajax-Roma verhouding
remco k
 remco k - vrijdag 19 maart 2021 - 15:16   quote  deeplink  
Romaaar twee van de laatste 5 potjes gewonnen in Italië. Daar gaat het zeker niet van een leien dakje.
Onze Ajax
 Onze Ajax - vrijdag 19 maart 2021 - 15:16   quote  deeplink  
Lijk wel moeilijk, maar niet onmogelijk.
Eide
 Eide - vrijdag 19 maart 2021 - 15:22   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 19 maart 2021 - 14:23 schreef Ronald 1960 het volgende:
Schitterend topic gap, weer netjes gedaan hoor ;-)
2019_7$largeimg17_Wednesday_2019_063411060.jpg
AkaS
 AkaS - vrijdag 19 maart 2021 - 15:24   quote  deeplink  
AS Roma.... Mooie tegenstander !!!
Pietje
 Pietje - vrijdag 19 maart 2021 - 15:34   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 19 maart 2021 - 14:23 schreef Ronald 1960 het volgende:
Schitterend topic gap, weer netjes gedaan hoor ;-)
En nogmaals: Ik hoop op 2 mooie potten met ons aller AJAX als uiteindelijke winnaar!
Whahaha. Humor!!
Pietje
 Pietje - vrijdag 19 maart 2021 - 15:36   quote  deeplink  
Wat een machtig mooi affiche is Ajax-AS Roma. Een moeilijke, maar niet onmogelijke opdracht. Ik heb er zin in!
Eide
 Eide - vrijdag 19 maart 2021 - 15:49   quote  deeplink  
Ew2Vv2yWEAQ5NqF?format=jpg&name=small
Eide
 Eide - vrijdag 19 maart 2021 - 16:32   quote  deeplink  
Dit is Ajax' tegenstander AS Roma, een club die ploetert in topduels

Edin Dzeko, Henrich Mchitarjan, Pedro en Rick Karsdorp zijn de bekendste namen in de selectie van AS Roma, de club die Ajax treft in de kwartfinales van de Europa League. De Romeinen moeten de eer van het Italiaanse voetbal hooghouden op Europees niveau. De andere Italiaanse ploegen (Juventus, Atalanta Bergamo, Lazio en AC Milan) werden allemaal al uitgeschakeld in de Champions of Europa League.

Ajax treft met Roma de nummer zes van de Serie A. Koploper Internazionale is voor de club uit de Italiaanse hoofdstad bijna niet meer te achterhalen, maar Roma doet nog wel mee in de strijd om de tweede plaats.

768x432a.jpg

Roma wint maar geen topwedstrijd
Opvallend zijn de prestaties van Roma in de topwedstrijden in de Italiaanse competitie. Van de acht toppers, wedstrijden tegen Juventus, Internazionale, AC Milan en Atalanta, wist de ploeg van trainer Paulo Fonseca er geen te winnen. Het speelde drie keer gelijk en verloor vijf keer.

Bij Roma heeft oud-Feyenoorder Rick Karsdorp dit seizoen regelmatig een basisplaats. Hij speelde al 31 wedstrijden in alle competities en gaf in de Serie A vijf keer een assist. De 26-jarige verdediger scoorde zelf één keer. Karsdorp heeft bij Roma een aanvallende rol: coach Fonseca speelt in een 5-3-2-formatie (aanvallend 3-5-2), waardoor hij als een halve buitenspeler fungeert. In de returnwedstrijd tegen Sjachtar Donetsk werd Karsdorp in de 58ste minuut gewisseld, een minuut daarvoor pakte hij een gele kaart en daardoor is hij voor de eerste wedstrijd tegen de Amsterdammers geschorst.

Justin Kluivert staat ook onder contract bij Roma, maar wordt dit seizoen verhuurd aan RB Leipzig.

Landskampioen in 2001
Roma werd drie keer kampioen van Italië, de laatste keer was in 2001. Een Europese trofee ontbreekt nog op de erelijst van Roma. Drie jaar geleden speelden de Romeinen wel de halve finale van de Champions League, in 1991 de finale van de UEFA Cup en in 1984 de finale van de Champions Cup.

Ajax werd dit seizoen derde in de groepsfase van de Champions League en speelt zodoende in de Europa League. Het plaatste zich via Lille voor de achtste finales en Young Boys werd opzijgezet om de kwartfinales te bereiken.

Die Zwitserse ploeg zat met AS Roma in de groepsfase van de Europa League. Roma was net als Ajax twee keer te sterk voor de ploeg uit Bern. De Italianen werden eerste in de poule, waar ook CFR Cluj en CSKA Sofia in zaten.

Van der Meijde
Ajax ontmoet Roma pas voor de tweede keer in Europees verband. Eerder troffen de ploegen elkaar in de tweede groepsfase van de Champions League in 2002/2003. Ajax won toen met 2-1 in Amsterdam en in Rome werd het 1-1 door een razendsnelle en weergaloze goal van Andy van der Meijde. De Amsterdammers plaatsten zich toen voor de kwartfinales en AS Roma niet.

Bron

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 19 maart 2021 door Eide --
p111
 p111 - vrijdag 19 maart 2021 - 17:27   quote  deeplink  
Kijk even naar het doel gemiddelde,das behoorlijk laag.Dit moet te doen zijn uiteraard niet makkelijk maar geen top pleg op dit moment.
Loetje
 Loetje - maandag 22 maart 2021 - 15:22   quote  deeplink  
Topic inmiddels ingevuld!
Ronald 1960
 Ronald 1960 - maandag 22 maart 2021 - 16:38   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 22 maart 2021 - 15:22 schreef Loetje het volgende:
Topic inmiddels ingevuld!
En dan toch alsnog de echte credits voor het aanvullen. Top gedaan gap.
Jack Huntelaar
 Jack Huntelaar - maandag 22 maart 2021 - 19:55   quote  deeplink  
Geweldig gedaan Loetje en Eide!
remco k
 remco k - zondag 04 april 2021 - 19:50   quote  deeplink  
Zin in deze pot mensen. Benieuwd waar Ajax staat zonder Blind.

Toch wel een paar vraagtekens met de vorm van een aantal gezien de pot van vandaag en de grootste is het we of niet spelen van Stekelenburg.
Einzelganger
 Einzelganger - zondag 04 april 2021 - 22:43   quote  deeplink  
Exit voor ajaks bijlmer een dikke EXIT!!!
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - zondag 04 april 2021 - 22:49   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 04 april 2021 - 22:43 schreef Einzelganger het volgende:
Exit voor ajaks bijlmer een dikke EXIT!!!
Hahahaha lekker voor jou! Wij spelen nog lekker voor 3 prijzen!
Loetje
 Loetje - maandag 05 april 2021 - 11:03   quote  deeplink  
Stekelenburg,
Rensch, Timber, Martinez, Tagliafico,
Alvarez, Klaassen, Gravenberch,
Neres, Tadic, Antony

Geen gelul, geen poespas en gewoon spelen zoals we al succesvol waren.
Loetje
 Loetje - maandag 05 april 2021 - 11:04   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 04 april 2021 - 22:43 schreef Einzelganger het volgende:
Exit voor ajaks bijlmer een dikke EXIT!!!
Een Einzelganger met een spellingsgramatica van een goudvis die afgekeurd is bij het UWV.
p111
 p111 - maandag 05 april 2021 - 12:13   quote  deeplink  
Zal wel zijn hele leven een Einzelganger blijven,en terecht zulke mafkezen verdienen ook geen vrienden.
Loetje
 Loetje - maandag 05 april 2021 - 14:56   quote  deeplink  
El Sharaawy lijkt het dubbele treffen met Ajax te missen. Dat lijkt opzich op goed nieuws.
p111
 p111 - maandag 05 april 2021 - 15:19   quote  deeplink  
Wij Blind dat is toch ook geen voordeel.
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - maandag 05 april 2021 - 16:08   quote  deeplink  
Ajax heeft dit seizoen al vaker zonder Blind gespeeld en van die 7 wedstrijden is er maar 1 verloren! Beetje positiviteit mag best hoor!
Jack Huntelaar
 Jack Huntelaar - maandag 05 april 2021 - 17:32   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 05 april 2021 - 11:03 schreef Loetje het volgende:
Stekelenburg,
Rensch, Timber, Martinez, Tagliafico,
Alvarez, Klaassen, Gravenberch,
Neres, Tadic, Antony

Geen gelul, geen poespas en gewoon spelen zoals we al succesvol waren.
De juiste opstelling alleen Antony op rechts en Neres op links
AkaS
 AkaS - maandag 05 april 2021 - 20:09   quote  deeplink  
Mooie inleiding Loetje!

Ik ga voor 2x 2-1 winst voor Ajax!
bertus bikkel
 bertus bikkel - maandag 05 april 2021 - 21:19   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 05 april 2021 - 17:32 schreef Jack Huntelaar het volgende:

[..]

De juiste opstelling alleen Antony op rechts en Neres op links
Eens, dat is op dit moment de enige juiste opstelling. Hoop maar dat de Steek er weer bij kan zijn, anders wordt het wel.heel moeilijk....
We missen al Blind, Onana en Haller
Loetje
 Loetje - maandag 05 april 2021 - 21:29   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 05 april 2021 - 17:32 schreef Jack Huntelaar het volgende:

[..]

De juiste opstelling alleen Antony op rechts en Neres op links
Gewoon constant laten rouleren van kant in de wedstrijd, dan heb je er met beiden het meeste aan. Dus wie op links start, maakt geen drol uit

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 05 april 2021 door Loetje --
Loetje
 Loetje - maandag 05 april 2021 - 21:29   quote  deeplink  
Ik duim en bid echt dat Scherpen niet op goal staat hoor.
Eide
 Eide - maandag 05 april 2021 - 21:58   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 05 april 2021 - 21:29 schreef Loetje het volgende:
Ik duim en bid echt dat Scherpen niet op goal staat hoor.
Pakte die doorgebroken speler anders goed.
Eide
 Eide - maandag 05 april 2021 - 21:58   quote  deeplink  
Pakte die doorgebroken speler anders goed.
nummer10
 nummer10 - maandag 05 april 2021 - 22:13   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 05 april 2021 - 21:58 schreef Eide het volgende:
Pakte die doorgebroken speler anders goed.
Dat zeker. alleen denk ik dat steek op dit moment gewoon stukken verder is qua het neerzetten van de verdediging.. of steek ook echt de betere keeper is durf ik niet te zeggen aangezien steek erin kwam toen Ajax goed liep en weinig te doen had..
Eide
 Eide - maandag 05 april 2021 - 22:19   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 05 april 2021 - 22:13 schreef nummer10 het volgende:

[..]

Dat zeker. alleen denk ik dat steek op dit moment gewoon stukken verder is qua het neerzetten van de verdediging.. of steek ook echt de betere keeper is durf ik niet te zeggen aangezien steek erin kwam toen Ajax goed liep en weinig te doen had..
Steek is zeker een stuk verder. Scherpen werd gezien als de beste keeper van zijn generatie maar z'n ontwikkeling stagneert wat. Maar goed, Onana duurt nog wel even en Stekelenburg is een vraagteken. Scherpen is bepaald geen truttige derde keeper, maar hij is natuutlijk niet derde keeper voor niets.
nummer10
 nummer10 - maandag 05 april 2021 - 22:30   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 05 april 2021 - 22:19 schreef Eide het volgende:

[..]

Steek is zeker een stuk verder. Scherpen werd gezien als de beste keeper van zijn generatie maar z'n ontwikkeling stagneert wat. Maar goed, Onana duurt nog wel even en Stekelenburg is een vraagteken. Scherpen is bepaald geen truttige derde keeper, maar hij is natuutlijk niet derde keeper voor niets.
Eens
Loetje
 Loetje - dinsdag 06 april 2021 - 00:35   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 05 april 2021 - 21:58 schreef Eide het volgende:

[..]

Pakte die doorgebroken speler anders goed.
Zeker, maar dat was ook echt alles wat er goed ging

Wat een vreselijk onzekere factor is dat zeg
Loetje
 Loetje - dinsdag 06 april 2021 - 00:35   quote  deeplink  
Wanneer dient dat hoger beroep van Onana?
Ajax Warrior
 Ajax Warrior - dinsdag 06 april 2021 - 10:30   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 06 april 2021 - 00:35 schreef Loetje het volgende:
Wanneer dient dat hoger beroep van Onana?
Officiële datum is nog niet bekend. Wel werd in februari gemeld door de advocaat dat een uitspraak voor de zomer haalbare kaart is. Overigens denk ik dat dit hoger beroep net zo geruisloos gaat als de eerdere ontdekking en uitgesproken strafmaat. Dus dat er ineens een bericht komt vanuit Ajax met een uitkomst.
remco k
 remco k - woensdag 07 april 2021 - 08:49   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 05 april 2021 - 16:08 schreef Ajax Warrior het volgende:
Ajax heeft dit seizoen al vaker zonder Blind gespeeld en van die 7 wedstrijden is er maar 1 verloren! Beetje positiviteit mag best hoor!
Daarom. Sterker nog, men greep het toen aan om aan te tonen dat het zonder Blind prima ging.
p111
 p111 - woensdag 07 april 2021 - 12:15   quote  deeplink  
Ook graag een beetje steun aan onze jonge keeper als Steek niet kan keepen.
remco k
 remco k - woensdag 07 april 2021 - 12:26   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 07 april 2021 - 12:15 schreef p111 het volgende:
Ook graag een beetje steun aan onze jonge keeper als Steek niet kan keepen.
Er moet gewoon gepresteerd worden. Daar mag je iedereen op zijn prestaties afrekenen lijkt me.
p111
 p111 - woensdag 07 april 2021 - 12:54   quote  deeplink  
Klopt,alleen is hij derde keeper en een jonkie dus is de verwachting anders als bij Steek van 38.
Onze Ajax
 Onze Ajax - woensdag 07 april 2021 - 15:53   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 07 april 2021 - 12:15 schreef p111 het volgende:
Ook graag een beetje steun aan onze jonge keeper als Steek niet kan keepen.
Gelijk heb je. Kan hem veel meer vertrouwen geven.
Ondanks de afwezigheid van Blind, blijf ik denken aan een overwinning.
remco k
 remco k - woensdag 07 april 2021 - 16:49   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 07 april 2021 - 12:54 schreef p111 het volgende:
Klopt,alleen is hij derde keeper en een jonkie dus is de verwachting anders als bij Steek van 38.
Uiteraard.
Hummel10
 Hummel10 - donderdag 08 april 2021 - 07:35   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 06 april 2021 - 00:35 schreef Loetje het volgende:

[..]

Zeker, maar dat was ook echt alles wat er goed ging

Wat een vreselijk onzekere factor is dat zeg
Van Bergen vreselijk snel maar blijft een Blind paard.
Scherpen zag er bij de goal ook niet goed uit en gaf ook nog een paar rare ballen.
Heel onzeker indd heeft nog tijd nodig op het hoogste niveau.
Loetje
 Loetje - donderdag 08 april 2021 - 08:43   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 08 april 2021 - 07:35 schreef Hummel10 het volgende:

[..]

Van Bergen vreselijk snel maar blijft een Blind paard.
Scherpen zag er bij de goal ook niet goed uit en gaf ook nog een paar rare ballen.
Heel onzeker indd heeft nog tijd nodig op het hoogste niveau.
Juist, en daarom zo eens met Remco in deze.

Dit is geen fase van doe maar rustig aan, nee, je moet nu presteren. We praten over een kwartfinale van de Europa League.

Ik duim nogmaals dat Stekelenburg vanavond op doel staat.
p111
 p111 - donderdag 08 april 2021 - 09:10   quote  deeplink  
Als je Headliners leest over Roma missen zij een half elftal.Als je leest dat PSG wint bij Bayer M en afgelopen zondag de topwedstrijd verliest van Lille en wij 2x winnen van Lille dan mogen wij ons wel een beetje favoriet noemen t/o Roma toch.
Loetje
 Loetje - donderdag 08 april 2021 - 10:54   quote  deeplink  
1-3
Loetje
 Loetje - donderdag 08 april 2021 - 10:56   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 08 april 2021 - 09:10 schreef p111 het volgende:
Als je Headliners leest over Roma missen zij een half elftal.Als je leest dat PSG wint bij Bayer M en afgelopen zondag de topwedstrijd verliest van Lille en wij 2x winnen van Lille dan mogen wij ons wel een beetje favoriet noemen t/o Roma toch.
En wij verliezen van FC Groningen, die zijn dus beter dan Ajax en Roma?

Momentopnames, het zegt niks en het doet niks. Italianen zijn ongelooflijk listig. Daarbij hebben ze Shakthar helemaal tureluur gespeeld en dat zijn ook geen clowns.

Nee, het is 50/50. Beiden ploegen hun manco's en hier gaan echt kleine details het verschil maken
Jack Huntelaar
 Jack Huntelaar - donderdag 08 april 2021 - 12:54   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 08 april 2021 - 10:54 schreef Loetje het volgende:
1-3
Hou vol Brabo, hahaha!
Jack Huntelaar
 Jack Huntelaar - donderdag 08 april 2021 - 12:55   quote  deeplink  
Het kan wel eens een moeizame wedstrijd worden!
1-1

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3165
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Ajax - AS Roma (donderdag 8 april, 21.00 uur) 1/4F Europa League 1-2









0.0081548