BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: professionaliteit directie

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Els
 Els - dinsdag 20 januari 2009 - 10:11   quote  deeplink  
Legioen wil weer twaalfde man zijn Van onze Telesportredactie

ROTTERDAM - Langzamerhand gaat het gezonde verstand weer zegevieren bij de achterban van Feyenoord. Tenminste als de internetfora en de sfeer rond de trainingen van Feyenoord een juiste afspiegeling zijn van de gevoelens bij het legioen.
Tot ontsteltenis van velen werden de spelers van Feyenoord in Heerenveen in de steek gelaten door de meegereisde fans. De supporters kozen de kant van de weggestuurde Gertjan Verbeek, hoewel hij na naamgenoot Pim Verbeek met afstand de slechtst presterende trainer in De Kuip is sinds de invoering van het betaalde voetbal. Niemand is groter dan de club, maar het belang van Feyenoord werd in het Friese Haagje even op het tweede plan gezet voor individuen.

Iedereen is verantwoordelijk voor z'n eigen daden, maar de beleidsbepalers hebben met hun gedrag rond het ontslag van Verbeek onverantwoord gehandeld richting de spelersgroep en Feyenoord tekort gedaan. Vanwege dramatisch communicatiebeleid werd er een bijzonder eenzijdig beeld geschetst, waar te veel aanhangers gevoelig voor waren. Alsof er een eerstejaarsstudent communicatie aan de knoppen zat.

Ten eerste werd de persconferentie over het ontslag van Verbeek tegelijkertijd gepland met de door de fans aangekondigde verzameling voor het Maasgebouw om opheldering te vragen over de gang van zaken in De Kuip. Voor de massaal toegestroomde media gunde directeur Eric Gudde de ontslagen Verbeek en opgestapte Peter Bosz achter de tafel alle ruimte om hun straatje schoon te vegen en de spelersgroep de zwartepiet toe te spelen.

In plaats van de falende Verbeek via de achteruitgang te laten verdwijnen naar Jubbega, mocht hij met toestemming van de leiding als een held door de voordeur vertrekken. Wat volgde was dat de martelaar als een volksmenner met de handen omhoog het toegestroomde volk nog even opzette tegen de spelers. Gudde stond ernaast, keek ernaar en oogde net zo bedroefd als de aanwezige fans. Terwijl z'n communicatieadviseur evenverderop met z'n handen over elkaar de zaak uit de hand liet lopen.

Gudde had beter direct op adequate wijze kunnen anticiperen. Met een juiste inschatting en daarop afgestemd communicatiebeleid zouden de reacties bij de achterban anders zijn geweest en zou het belang van Feyenoord werkelijk zijn gediend, in plaats van individuele motieven van Verbeek, Gudde en Bosz te laten prevaleren.

Inmiddels lijkt het kwartje gevallen bij het legioen en is de verwachting dat het elftal vanavond massaal wordt gesteund in de jacht op de enig overgebleven hoofdprijs, de nationale beker. Uiteindelijk is iedereen bij Feyenoord alleen daarbij gebaat. Inmiddels heeft de Feyenoord Supportersvereniging de fans opgeroepen weer de twaalfde man te zijn tegen Heerenveen. Daarbij werd fijntjes verwezen naar 1991, toen de Rotterdammers er net zo beroerd voor stonden, maar gesteund door duizenden fans in Eindhoven een heroïsche bekerzege boekten in de halve finale tegen kampioen PSV. Achteraf bleek het de grote ommekeer
hotjumper
 hotjumper - dinsdag 20 januari 2009 - 10:13   quote  deeplink  
lang leve de transparantie
daag gj
 daag gj - dinsdag 20 januari 2009 - 10:44   quote  deeplink  
nooit geen transparantie meer bij ons, klagen, zeiken en kankeren mogen we maar geen recht van spreken.
berk
 berk - dinsdag 20 januari 2009 - 11:23   quote  deeplink  
Nu iedereen zijn hart heeft kunnen luchten (niet altijd even opbouwend) wordt het tijd om weer als een man achter de jongens te gaan staan. Afbebroken is er al genoeg. Nu weer bouwen!!!
hotjumper
 hotjumper - dinsdag 20 januari 2009 - 11:24   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 20 januari 2009 - 11:23 schreef berk het volgende:
Nu iedereen zijn hart heeft kunnen luchten (niet altijd even opbouwend) wordt het tijd om weer als een man achter de jongens te gaan staan. Afbebroken is er al genoeg. Nu weer bouwen!!!
en wat heeft dat hier mee te maken?

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5884
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: professionaliteit directie









0.0084161