BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Feyenoord praat met investeerders

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Het-Legioen.nl
 Het-Legioen.nl - woensdag 11 februari 2009 - 18:19   quote  deeplink  
Feyenoord praat met investeerders

Feyenoord praat volgende week met de groep investeerders die zich onlangs per brief bij de club hebben gemeld. De Raad van Commissarissen van de Rotterdamse club komt vrijdag bijeen en zal de directeuren Eric Gudde en Onno Jacobs dan formeel toestemming geven om met de ondernemers om tafel te gaan
Het is niet duidelijk welke concrete voorwaarden de geldschieters, die Feyenoord al eerder te hulp kwamen, stellen aan de financiele injectie. Wel is duidelijk dat ze een vorm van inspraak eisen, omdat ze ontevreden zijn over de manier waarop Feyenoord in het verleden is omgegaan met de sponsorgelden.

Overname
Een eventuele transactie waarbij investeerders een meerderheid van de aandelen van de club in handen krijgen, is niet uitgesloten, maar moet eerst juridisch onderzocht worden. Dat Feyenoord daartoe bereid is, toont aan dat de beleidsbepalers dit gebundelde initiatief van de ondernemers zeer serieus nemen. Een andere voorwaarde is de snelle éénwording van Feyenoord. De investeerders willen dat er meer vaart komt in het proces, waarbij het Stadion Feijenoord, de amateurtak en de stichting, waarin het betaalde voetbal is ondergebracht, snel één organisatie worden. Algemeen directeur Eric Gudde kreeg die opdracht ook mee bij zijn aanstelling.

Kwaliteitsimpuls
Over de hoogte van het bedrag dat de investeerders in Feyenoord willen stoppen is geen concrete duidelijkheid. Een constructie zoals in de laatste jaren bij een club als FC Twente is gehanteerd, is een optie. Daar waren zakenlui niet bereid tot het aflossen van schulden die in het verleden waren opgebouwd, maar werd het geinvesteerde bedrag direct ingezet om de selectie te versterken. In dat geval is een aanzienlijk lager bedrag nodig om de spelersgroep van de nieuwe trainer Mario Been een kwaliteitsimpuls te geven. In dat kader roemen de investeerders de kwaliteiten van de nieuwe hoofdtrainer die bij N.E.C. heeft aangetoond met beperkte middelen een uitstekend functionerende selectie samen te stellen.

Geen plek voor Timmer
"Mario Been is als geen ander in staat om met zijn inventiviteit en creativiteit een vernieuwde spelersgroep samen te stellen die snel weer een rol van betekenis te spelen," aldus oud-trainer Rob Jacobs, die tegenwoordig analist is voor RTV Rijnmond. "De selectie van Feyenoord is niet in balans en ik schat in dat Been doorgaat met talenten als Slory, Bruins en Wijnaldum, die in een nieuw elftal belangrijk kunnen worden, mits ze drie of vier spelers hebben die echt iets toevoegen. Giovanni van Bronckhorst en Roy Makaay zouden ook prima in dat plaatje passen." Henk Timmer past volgens niet in de plannen van Been. De keeper vertrekt na dit seizoen ondanks een clausule in zijn contract waarin staat dat zijn contract verlengd zou worden als hij dit seizoen dertig wedstrijden speelt.

Komst Beenhakker niet uitgesloten
De komst van Leo Beenhakker naar De Kuip is nog altijd niet uitgesloten. De huidige bondscoach van Polen zou zelf graag bij Feyenoord aan de slag gaan als technisch directeur, maar de Poolse bond houdt zijn overgang voorlopig tegen. Een mogelijke dubbelfunctie, waarbij Beenhakker snel formeel als adviseur aan de slag gaat, is een serieuze optie. Voordeel van de komst van Beenhakker als opvolger van Peter Bosz is zijn uitstekende relatie met Been. Bij tal van andere clubs ging het mis tussen de hoofdtrainer en technisch directeur, omdat de laatste zich teveel met de dagelijkse gang van zaken wilde bemoeien en er geen strikte scheiding was tussen de takenpakketten van beide functionarissen. Been en Beenhakker hebben een goede band en vertrouwen elkaar. Beenhakker gaf Been de kans als assistent-trainer in De Kuip en ze werkten ook goed samen tijdens het WK in 2006, waar ze met Trinidad en Tobago actief waren.

Bron: RTV Rijnmond
Feyenoord till i die
 Feyenoord till i die - woensdag 11 februari 2009 - 19:10   quote  deeplink  
Hoop dat we voor de verandering eens goed op de hoogte gehouden worden.
Stefio
 Stefio - woensdag 11 februari 2009 - 19:26   quote  deeplink  
jah en dat ze Hofland en Makaay en De Cler niet laten gaan die komen nu weer een beetje op gang vooral Hofland tegen groningen deed hij het goed vond ik!!!

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3096
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Feyenoord praat met investeerders









0.0051560