BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Kink in kabel voor Feyenoord

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
johan mansveld
 johan mansveld - woensdag 20 mei 2009 - 06:40   quote  deeplink  
ROTTERDAM - Het verhaal van Michel Perridon en zijn groep Feyenoordgezinde ondernemers klonk als een klok, toen het begin februari wereldkundig werd gemaakt. Sindsdien wacht Het Legioen al ruim drie maanden in spanning af wanneer de gesprekken over de voorgestelde kapitaalinjectie eindelijk hun vruchten af zullen werpen.

Betrokkenen zelf doen er het zwijgen toe, maar goed geïnformeerde bronnen melden dat het hele proces op zijn gat ligt. Na bestudering van de financiële cijfers zou Perridon niet langer van zins zijn een financiële injectie te geven. Desondanks willen hij en een collega-zakenman nog wel altijd zitting nemen in de raad van commissarissen.

De situatie is zo, dat Feyenoord inmiddels eerder redding vanuit het buitenland verwacht dan vanuit Dordrecht, waar het hoofdkantoor van Perridons bedrijf Trust International zich bevindt. Een geïnteresseerde partij heeft zich aangediend en er staan besprekingen op de rol. Het laatste levensteken van de onderhandelingen tussen Perridon en Feyenoord dateert van meer dan twee maanden geleden. Feyenoord maakte toen bekend dat de investeerders als eisen hadden gesteld, dat de club volledige inzage in de financiële cijfers gaf en een sluitende begroting op moest stellen voor het komende seizoen.

Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord gaf deze week aan dat de club pas aan het einde van de transfertermijn het financiële plaatje helemaal rond zal hebben. Er is nog een gat van naar verluidt drie miljoen euro, dat met commerciële activiteiten en de eventuele verkoop van een speler moet worden weg gewerkt.

Twee goed ingevoerde bronnen melden nu dat Perridon is teruggedeinsd voor de financiële positie van Feyenoord. Het accountantskantoor van Gerard Bouwer, tevens lid van de raad van toezicht van de KNVB, heeft naar de cijfers gekeken. Naar aanleiding van die bevindingen zou Perridon niet langer geld in de club willen stoppen. Wel heeft hij zijn expertise aangeboden en voorgesteld evenals collega-zakenman Rob Slotboom zitting te nemen in de raad van commissarissen. Perridon als commissaris met deskundigheid op commercieel vlak en Slotboom als commissaris met verstand van technische zaken. Een voorstel dat binnen de club niet goed is gevallen. Onder meer technisch adviseur Leo Beenhakker zou geen trek hebben in een dergelijke constructie.

Alles wijst erop dat het verhaal-Perridon als een nachtkaars uitgaat. Omdat Feyenoord nog onverminderd behoefte heeft aan een kapitaalinjectie is recent een belronde uitgevoerd onder kapitaalkrachtige relaties om te kijken of er Feyenoord-gezinde zakenmannen zijn, die wel bij willen springen.

Telegraaf: door Valentijn Driessen & Jeroen Kapteijns

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 20 mei 2009 door johan mansveld --
johan mansveld
 johan mansveld - woensdag 20 mei 2009 - 07:22   quote  deeplink  
De baby maakte me wakker om 05:30 uur. Na de voeding stond ik met frisse tegenzin op en dacht, ik ga koffie zetten en eens kijken of er nieuws is uit het Rotterdamse. Ik zette mijn computer aan en ik zag de krantenkoppen al voor me: "Investeerders werken schuld Feyenoord weg!". "Feyenoord krijgt forse kapitaalsinjectie". "Feyenoord presenteerd deze week grote aankopen" Maar toen de koffie er door was en mn peukie op was en ik op de site van de Telegraaf keek, zag ik bovenstaande tekst. Ik kneep even in mijn arm. "Ja, ik was al wakker en nee er zat geen lichte vorm van chloroform in mijn koffie".

Gister zag ik huilende supporters in Sittard. Ik heb geen moer met die club, maar vind het wel erg voor de mensen die de club een warm hart toedragen, die er alles voor over hebben, die geel/groen bloed in hun aderen hebben. Ik dacht bij mezelf, hoeveel mensen zouden er kapot gaan van verdriet als de KNVB de stekker uit feyenoord trekt?

Ik denk werkelijk dat het bestuur van Feyenoord de KNVB voor moet zijn en Fiorentina als voorbeeld moet nemen. We hebben torenhoge schulden en geen inkomsten om ze af te lossen. Integendeel, de begroting moet fors omlaag. Fiorentina was kapot, maar na een herstart zijn ze er sterker uitgekomen dan ooit.

Geacht bestuur van Feyenoord: naar de kloten zijn we al, iedereen weet het, jullie ook, dus ga niet langer bedelen tegen beter weten in. Laat je failliet verklaren, flikker al die volgevreten pseudovedetten eruit, ga met de echte jongens verder, laat de hele RvC oppleuren en laat de geldschieters feyenoord weer opbouwen, een jaartje jupilerleague is niet zo erg als je daar de club mee redt. Wij, de supporters, blijven wel komen, ook als fucking AGOVV (for crying out loud) langskomt. Feyenoord is eerder van de grond af aan opgebouwd, doe het nu opnieuw, en laat de club overnemen door mensen die cappabel genoeg zijn om dit te kunnen en waak, waak, waak met je leven voor alle wottes, guddes en boszsen die er alleen zelf beter van willen worden met hun creatieve boekhoudkundige gepruts.

Wij, de supporters, weten al lang dat er niets meer te redden valt, dus jullie hoeven ons niet meer in bescherming te nemen. Onderneem actie nu het nog kan!!

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 20 mei 2009 door johan mansveld --
Els
 Els - woensdag 20 mei 2009 - 07:57   quote  deeplink  
Johan, je bent dan je proflicentie kwijt: alle spelers de deur uit en mogelijk hoofdklasse. Was het maar zo simpel, maar ook dit lijkt geen oplossing. Als het artikel klopt, moet er 3 miljoen overbrugd worden. Dat is met de verkoop van 2 of 3 spelers wel op te vangen. Als de geruchten van faillissement aaanhouden natuurlijk niet, dan wachten clubs en zaakwaarnemers gewoon tot dat gebeurt, en alle spelers van Feyenoord transfervrij zijn.
johan mansveld
 johan mansveld - woensdag 20 mei 2009 - 08:01   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 - 07:57 schreef Els het volgende:
Johan, je bent dan je proflicentie kwijt: alle spelers de deur uit en mogelijk hoofdklasse. Was het maar zo simpel, maar ook dit lijkt geen oplossing. Als het artikel klopt, moet er 3 miljoen overbrugd worden. Dat is met de verkoop van 2 of 3 spelers wel op te vangen. Als de geruchten van faillissement aaanhouden natuurlijk niet, dan wachten clubs en zaakwaarnemers gewoon tot dat gebeurt, en alle spelers van Feyenoord transfervrij zijn.
Ze hebben geen geld om 30 miljoen te dokken, zelfs niet af te betalen. Dus ik zie geen andere mogelijkheden....
El
 El - woensdag 20 mei 2009 - 08:33   quote  deeplink  
Aan deze constructie zitten nog wel meer haken en ogen, hoor. Het zou juridisch gezien ook zo maar kunnen dat alle sponsers onder de contracten uit kunnen, seizoenkaarthouders hun kaart terug mogen geven en zelfs de overeenkomst met het stadion zou kunnen komen te vervallen. Je bestaat dan gewoon in eerste instantie niet meer. Dit risico lijkt mij veel te groot.
danny four
 danny four - woensdag 20 mei 2009 - 08:37   quote  deeplink  
Ik geloof eigelijk niks meer van al die verhalen,want nu nog spelers kopen ook nog met zo,n situatie dat kan ik me niet voorstellen,maar toch met verlichte geest Gudde derbij kan alles he.
Het grootste probleem is dat niemand nog de leiding kan en/of wil nemen en durft te zeggen zo doen we het,want de boodschap dat je een geupdate jupiler team moet inbrengen volgend seizoen maakt ook niet al teveel vriendjes inside.
Gudde en Jacobs houden met steun van een groepje gratis en voor niks investeerders welwillende hulpverleeners op afstand met grote fantastico verhalen....want mocht de club deze armtierige situatie door(waarschijnlijk)gemeentelijke hulp overleven dan heeft men het zakelijk toppie gedaan en een bijna gratis Pr vlaggetje met feyenoord erop dat Hotel Casino de kuip heet.
Gudde en Jacobs worden keihard gesteund vanuit de achterban(perridon kliekje)dat kan niet anders,want nergens ken ik een soort gelijke situatie waar zulke geitekeutel verkopers nog niet in de pek met kippeveren zitten.bah stelletje valse pruts profeten
loopt in eigen parochie de boel onder te zeiken.
Pietje1
 Pietje1 - woensdag 20 mei 2009 - 09:08   quote  deeplink  
Deze berichten zijn er elk jaar, Johan. Elk jaar zijn er wel zogenaamde investeerders. vorig jaar toch ook? Die vent van Davilex? Het is nu meer uitgemeten in het nieuws, maar het werd van te voren al gemeld dat deze zogenaamde Feyenoord supporters toch weer terug zullen trekken. Failliet gaan is geen optie, dan is het gedaan met Feyenoord. We spelen dan in de hoofdklasse of met een beetje geluk in de topklasse die volgend jaar start. Er blijven dan 0 spelers van niveau want die willen betaald voetbal spelen. We kunnen beter nog even in de schulden zitten en geen nieuwe spelers kunnen kopen dan dat we amateurvoetbal spelen, toch? Fiorentina kreeg straf van de bond voor omkoopschandalen daarom hebben ze in de eerste divisie gespeeld, maar volgens mij zijn ze nooit officieel failliet verklaard hoor. Daarbij komt kijken dat Italie Nederland niet is. Als wij in Spanje zouden voetballen dan zijn wij ineens de club met de minste schulden... Het is erg krom in Europa en daar zou die Franse klootzak eens iets aan moeten doen. Gelijke monniken gelijke kappen.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 20 mei 2009 door Pietje1 --
hotjumper
 hotjumper - woensdag 20 mei 2009 - 09:30   quote  deeplink  
Els heeft gelijk, een, vrijwillig, faillisement is geen optie. Feit is gewoon dat er in Nederland geen kapitaalkrachtige mensen zijn die onvoorwaardelijk Feyenoord financieel, willen of kunnen ondersteunen zoals dat bijvoorbeeld in Engeland, Spanje of Italie gebeurt. Het feit dat de rvc en gudde en jacobs gebrouilleerd zijn met een ee groot gedeelte van de businessclub helpt ook niet.
Het lijkt me dat gudde en jacobs het beste kunnen ophoeren net als de huidige rvc en dat ze echte Feyenoorders als Poelman en Benno Leeser een kans geven er nog wat van te maken.

Denk dat die hond van een kessler in zeist handenwrijvend zit te wachten tot ie net als bij fortuna ook bij Feyenoord de stekker er uit kan trekken.
danny four
 danny four - woensdag 20 mei 2009 - 09:30   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 - 09:08 schreef Pietje1 het volgende:
Deze berichten zijn er elk jaar, Johan. Elk jaar zijn er wel zogenaamde investeerders. vorig jaar toch ook? Die vent van Davilex? Het is nu meer uitgemeten in het nieuws, maar het werd van te voren al gemeld dat deze zogenaamde Feyenoord supporters toch weer terug zullen trekken. Failliet gaan is geen optie, dan is het gedaan met Feyenoord. We spelen dan in de hoofdklasse of met een beetje geluk in de topklasse die volgend jaar start. Er blijven dan 0 spelers van niveau want die willen betaald voetbal spelen. We kunnen beter nog even in de schulden zitten en geen nieuwe spelers kunnen kopen dan dat we amateurvoetbal spelen, toch? Fiorentina kreeg straf van de bond voor omkoopschandalen daarom hebben ze in de eerste divisie gespeeld, maar volgens mij zijn ze nooit officieel failliet verklaard hoor. Daarbij komt kijken dat Italie Nederland niet is. Als wij in Spanje zouden voetballen dan zijn wij ineens de club met de minste schulden... Het is erg krom in Europa en daar zou die Franse klootzak eens iets aan moeten doen. Gelijke monniken gelijke kappen.
Helder en treffend verwoord pietje.
hotjumper
 hotjumper - woensdag 20 mei 2009 - 09:34   quote  deeplink  
inderdaad pietje.

die tering eufa zou eens wat aan die ongelijkheid qua financiële regelgeving moeten doen.
Stylzz
 Stylzz - woensdag 20 mei 2009 - 09:43   quote  deeplink  
Helemaal niets in rotterdam.....
Pietje1
 Pietje1 - woensdag 20 mei 2009 - 10:06   quote  deeplink  
Ben bang van niet nee... Ach strijden om lijfsbehoud is ook spannend.... :-|

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3168
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Kink in kabel voor Feyenoord









0.0092749