BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Dominic Adiyiah, mooi verhaal in De Pers

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Rovert
 Rovert - donderdag 12 november 2009 - 12:02   quote  deeplink  
De nieuwe spits van AC Milan heet Dominic Adiyiah. Pas negentien is de Ghanese concurrent van Klaas-Jan Huntelaar. Of toch niet?

Over de werkelijke geboorte van Dominic Adiyiah is niks bekend. In Ghana wordt geen officiële bevolkingsadministratie bijgehouden. Zijn paspoort is gebaseerd op geboortecertificaten die in zijn land op bijna elke hoek van de straat, naar eigen wens, kunnen worden ingevuld. Daar kan niemand van op aan. Hieronder vier geboortedata van Adiyiah die wél terug te vinden zijn.

1. Geboorte van een prof

In 2004 levert de Feyenoord Fetteh Football Academy in Ghana de eerste generatie spelers af. De 17- en 18-jarige jongens hebben een plek nodig om zich na de voetbalschool verder te ontwikkelen. Feyenoord Salgado in de eerste divisie biedt hen die mogelijkheid. Om het team goed te laten draaien, worden de jonge Feyenoord-scholieren langzaam gemengd met de volwassen spelers.

Dominic Adiyah, zoals zijn naam op dat moment wordt geschreven, is zon volwassen speler. Adiyah is niet opgeleid bij Feyenoord, zoals hij beweert. Hij is opgeleid bij Corners Babies, een club uit Kumasi waar Feyenoord wel mee samenwerkt. In 2002 beschrijft Ghana News Agency hoe Dominic de winnende treffer maakt voor het hoogste jeugdteam van Corners Babies tegen de achttienjarigen van Hearts of Oak.

Als Feyenoord (Salgado wordt uit de naam geschrapt) in 2004 naar de eredivisie promoveert, begint Dominic naam te maken. Verslagen uit die tijd zijn op internet terug te vinden. Als zijn huidige leeftijd klopt, zou hij op dat moment 14 jaar zijn. Reëler is dat hij dan 21 is. Want een 14-jarige in de eredivisie komt zelfs in Ghana niet voor.

2. Geboorte in Europa

Na afloop van het seizoen 2006/2007 wordt hij gekozen tot waardevolste speler. Dominic vertrekt dezelfde maand naar Kpando Hearts of Lions. In dat seizoen wordt hij met dertien doelpunten tweede op de topscorerslijst.

In augustus 2008 komt voor hem het grote moment waar veel Afrikaanse voetballers van dromen: het profcontract in Europa. De Ghanese pers rapporteert dat de 22-jarige Adiyah naar Frederikstad FK in Noorwegen vertrekt. Als zijn leeftijd nu klopt, zaten de landelijke media er toen flink naast. En dat terwijl het nieuws van zijn eigen zaakwaarnemer afkomstig was.

3. Geboorte op internet

In september 2008 wordt voor het eerst een Wikipedia-artikel over Dominic Adiyiah online gezet. Opvallend is de extra i in zijn achternaam. De carrière van Adiyiah voert langs dezelfde clubs als waar Adiyah speelde. In Ghana is de spelling van een naam niet zo belangrijk als hier. Zo wordt de naam van de Ghanese oud-president Kufour door Ghanese media ook regelmatig als Kuffour geschreven. En oud-Feyenoord speler Gyan staat in Ghana ook wel bekend als Djan.

Voor Dominic is het wel handig dat hij nu een nieuwe naam heeft, want over Adiyiah is nog niks bekend. Adiyiah is volgens de online encyclopedie eerst geboren in 1985. Nog geen twee weken later wordt het artikel aangepast. Dominic is dan opeens geboren in 1989. Dat blijft zijn officiële geboortejaar.

4. Geboorte van een topper

Tot verbazing van velen duikt Adiyiah in 2009 op in de Ghanese selectie voor spelers onder-20, vijf jaar na zijn debuut in de eredivisie. Tijdens het WK in Egypte speelt Dominic een fantastisch toernooi. Hij wordt topscorer en gekozen tot beste speler. Niet lang daarna verdient hij een transfer naar AC Milan, naar verluidt voor ruim een miljoen euro.

Als negentienjarige wacht hem een grote toekomst, denken ze in Italië. Maar in werkelijkheid kan Dominic Adiy(i)ah al op zijn top zijn. Hoeveel beter hij nog wordt en hoe lang zijn carrière nog duurt, weet niemand. Maar een jeugdspeler van negentien, dat is hij zéker niet.
Feyenoord till i die
 Feyenoord till i die - donderdag 12 november 2009 - 12:12   quote  deeplink  
Is weer een perfect voorbeeld van slecht scouten!!! Notabene uit je eigen opleiding!!!! In ieder geval bij een club waar je banden bij hebt.
Rovert
 Rovert - donderdag 12 november 2009 - 12:19   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 12 november 2009 - 12:12 schreef Feyenoord till i die het volgende:
Is weer een perfect voorbeeld van slecht scouten!!! Notabene uit je eigen opleiding!!!! In ieder geval bij een club waar je banden bij hebt.
Gaat er meer om dat zo'n speler al een jaar of 6 19 is
Feyenoord till i die
 Feyenoord till i die - donderdag 12 november 2009 - 12:23   quote  deeplink  
Dan nog moet je zo'n jongen halen!!
Stylzz
 Stylzz - donderdag 12 november 2009 - 12:39   quote  deeplink  
Ze komen niet meer voor spiegeltjes en kraaltjes.
Feyenoord till i die
 Feyenoord till i die - donderdag 12 november 2009 - 13:07   quote  deeplink  
Geef hem een huis en hij weet al niet meer hoe hij het heeft!!!
Rovert
 Rovert - donderdag 12 november 2009 - 16:07   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 12 november 2009 - 13:07 schreef Feyenoord till i die het volgende:
Geef hem een huis en hij weet al niet meer hoe hij het heeft!!!
Als niemand hem de kachel uitlegt, koud waarschijnlijk
Feyenoord till i die
 Feyenoord till i die - donderdag 12 november 2009 - 17:45   quote  deeplink  
Als hij alleen maar aan het trainen is voor het eerste heeft hij toch ook geen kachel nodig!
FeyenoordRandwijk
 FeyenoordRandwijk - vrijdag 13 november 2009 - 21:00   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 12 november 2009 - 17:45 schreef Feyenoord till i die het volgende:
Als hij alleen maar aan het trainen is voor het eerste heeft hij toch ook geen kachel nodig!
pfff......

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5908
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Dominic Adiyiah, mooi verhaal in De Pers









0.0070731