BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Eenwording Feyenoord bijna rond

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
 Headliner  Headliner - zaterdag 18 september 2010 - 05:37
Dit topic is geplaatst via het volgende nieuwsbericht:

Eenwording Feyenoord bijna rond (De Telegraaf)

Boudewijn
 Boudewijn - zaterdag 18 september 2010 - 05:52   quote  deeplink  
Eenwording Feyenoord bijna rond

ROTTERDAM - De éénwording van Feyenoord Rotterdam NV, Stadion Feijenoord en de Sportclub Feyenoord (met 1,6 miljoen euro in kas de rijkste amateurclub van Nederland) wordt in december van dit jaar de grootste ommezwaai in de geschiedenis van Feyenoord. Wat tientallen jaren elke ontwikkeling en groei van de club in de weg heeft gezeten, gaat nu gebeuren.

Dat en de komst van een nieuw stadion heeft grote aantrekkingskracht op potentiële geldschieters en op de grootste sponsors van de club. Tegen alle verwachtingen en doemscenario's in geven nieuwe geldschieters en grote partijen aan dat ze voor jaren hun steun aan Feyenoord willen vastleggen. Zelfs voor het nieuwe stadion staan er nu al grote bedrijven op, die hun naam aan de nieuwe voetbaltempel willen verbinden.

De KNVB gaf bij monde van directeur Henk Kesler, die elke drie maanden de rapporten van de licentiecommissie krijgt, deze zomer al aan, dat Feyenoord ondanks een schuldenlast van 36 miljoen 'echt op de goede weg is'. Bezuinigingen en verdere saneringen voeren nog zeker twee seizoenen de boventoon bij Feyenoord. Eric Gudde is daarbij voortdurend kop van jut. Hij wil slechts voorkomen dat de club opnieuw te veel uitgaven doet. Feyenoord zit al in categorie 1 en de licentie van een instituut en voetbalbolwerk als Feyenoord mag in zijn ogen niet in gevaar komen. Dat is zijn voortdurende boodschap aan Leo Beenhakker. Feyenoord moet noodgedwongen doorgaan met eigen talenten in afwachting van serieuze transferopbrengsten, slimme herfinanciering en een nieuwe kapitaalinjectie.

Het uitzicht op dat laatste is minder ver weg dan de achterban vermoedt. Er zal bij Feyenoord geen Jordania worden binnengelaten. De club, zegt de directie, is van het volk. Maar intussen zit de top van de club niet stil en worden nieuwe wegen bewandeld. Op het financiële dieptepunt van de club deden dit jaar aan de 'Feyenoord Investors Cup' (een speciaal golfevenement voor grote Feyenoord-investeerders) in Rhoon maar liefst vijftig man mee. Vorige maand kwamen er in het kader van de Feyenoord Business Club zelfs 160 man uit het bedrijfsleven bij eenzelfde soort evenement. Algemeen directeur Eric Gudde: "Meer konden er de baan niet in."

"De groep investeerders bij Feyenoord is ooit begonnen met een enkel spelersfonds, maar die groep is groter en hechter geworden. De meesten maken duidelijk dat Feyenoord van hen juist nu alle steun krijgt", zegt Gudde. "Ondanks wisselvallige resultaten blijven ook de supporters ons trouw. Daar zijn wij dankbaar voor."

De topman van Feyenoord wil zich verder nog niet uitlaten over de financiële ontwikkelingen bij zijn club. Wel zegt Gudde dat de eenwording van de amateurclub Feyenoord (met 53 procent van de aandelen in het stadion een belangrijke partij), de betaald voetbal organisatie Feyenoord en het stadion Feijenoord op alle fronten vertrouwen kweekt. Gudde: "De eenwording is vanuit omzetgroei, kostenbesparing en zeker ook imago belangrijk voor de hele Feyenoord-familie."

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3144
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Eenwording Feyenoord bijna rond









0.0070769