|
Royaal
|
|
|
Tekst zoals op Feyenoord.nl
De eenwording van Feyenoord is vandaag (dinsdag 21 december) officieel bekrachtigd met de ondertekening van de eenwordingsdocumenten door vertegenwoordigers van Sportclub Feyenoord, Stadion Feijenoord en Feyenoord Rotterdam.
In het Feyenoord museum in de Rotterdamse Kuip tekenden namens de betaald voetbal organisatie Dick van Well, de voorzitter van de Raad van Commissarissen, RvC-lid Jos van der Vegt en de directeuren Eric Gudde, Onno Jacobs en Mark Koevermans de overeenkomsten. Namens NV Stadion Feijenoord zetten President-commissaris Carlo de Swart, commissaris Hans Blankert en directeur Jan van Merwijk hun handtekening . Voorzitter Aad van der Laan, penningmeester Peter Bak en secretaris Cees Ultee bekrachtigden namens Sportclub Feyenoord de eenwording, die een einde maakt aan dertig jaar scheiding.
v.l.n.r Cees Ultee, Dick van Well, Carlo de Swart en Aad van der Laan tijdens de ondertekening van de eenwordingsdocumenten. (Foto: Feyenoord Media/John de Pater)
De gesprekken over de eenwording namen enige jaren in beslag, door de complexiteit van de materie, maar nu is dan formeel sprake van één Feyenoord-familie. De drie familieleden(BVO, de amateurclub en het Stadion) blijven financieel en juridisch onafhankelijk. Onderwerpen die het belang van meerdere familieleden aangaan, zullen worden besproken en gestuurd vanuit de nieuwe centrale stichting. In deze stichting, met de toepasselijke naam Stichting Feyenoord, zullen alle drie de familieleden twee afgevaardigden hebben. Het stichtingsbestuur bestaat uit: Dick van Well, Jos van der Vegt, Carlo de Swart, Hans Blankert, Cees Ultee en Peter Bak.
Tevreden gezichten bij alle betrokkenen. Na meer dan 30 jaar scheiding is weer sprake van één Feyenoord-familie. (Foto: Feyenoord Media/John de Pater)
Het nieuwe stadion is een voorbeeld van zon belangrijk onderwerp. Het is voor alle betrokken partijen (gemeente, investeerders, etc.) belangrijk om hierover met één Feyenoord te kunnen praten. Herontwikkeling van het sportcomplex Varkenoord is een ander belangrijk onderwerp in dit kader. Bijkomende voordelen die betrokkenen verwachten te behalen liggen onder meer op het gebied van kostenbesparingen, omzetvergroting, synergie en imago.
Het voor Feyenoord belangrijkste element zit in de bescherming van het cultuur historisch erfgoed van de familie. Alle memorablia, het logo, de clubkleuren, de plaats waar Feyenoord zal spelen, trainen en opleiden, zijn vanaf nu verankerd en beschermd door de Stichting Feyenoord. Daarnaast zal deze stichting op termijn het eigendom van de meerderheid van de aandelen in het stadion verwerven.
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 21 december 2010 door Royaal -- |
|
|