BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Top 10 meest onruststokende (ex)spelers

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
RedDevil1990
 RedDevil1990 - donderdag 23 december 2010 - 18:38   quote  deeplink  
Lijst van goal.com afgehaald

10: Mounir El Hamdaoui
Met veel bombarie belandde hij afgelopen zomer in Amsterdam. De sportwinkel van El Hamdaoui kon naar eigen zeggen wel failliet worden verklaard bij een transfer naar Ajax. Daar moest de Amsterdamse club garant voor staan, net als de duurste Mercedes uit de selectie. Ajax ging mee in de eisen van El Hamdaoui, want door zijn komst leek het kampioenschap van Ajax  immers een zekerheidje. De samenwerking met Luis Suarez leek een garantie voor succes. Maar nee, dat was het niet. Het vertrek van Martin Jol betekende de komst van Frank de Boer en mogelijk het einde van El Hamdaoui bij Ajax. Nadat hij gepasseerd werd tegen AC Milan meldde hij zich ziek. Sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer voor Ajax en lijkt hij aan te sturen op een breuk.

9: José Fortes Rodriguez
In 2004 nam de aanvoerder van AZ de Fair Play prijs in ontvangst uit de handen van toenmalig KNVB-directeur Henk Kesler. Zelf hechtte Fortes Rodriguez weinig waarde aan fair play. In 2005 werd hij door RBC Roosendaal een tijdje op non-actief gezet nadat hij na een wedstrijd voor de camera's van Talpa zei dat scheidsrechter René Temmink de uiterlijke kenmerken vertoont van iemand die lijdt aan het syndroom van down. Hierna moest de verdediger door het stof. Hij bood in verschillende tv-programma's, waaronder Voetbal Insite, zijn excuses aan. "Ik wilde alleen Temmink kwetsen, niet de mensen met het syndroom van Down. Ik wil iedereen die heb gekwetst excuses aanbieden", aldus Fortes Rodriguez vijf jaar geleden. Inmiddels is hij werkzaam als scout voor AZ.

8: Romario
Romario is misschien wel de meest luie voetballer die PSV ooit heeft gehad. Trainen vond de Braziliaan maar niks. Zijn inzet tijdens de oefeningen was dan ook minimaal. 'Op de training heeft nog nooit iemand drie punten gepakt', moet de spits gedacht hebben. Van 1988 tot 1993 was Romario de held van PSV. Hij was succesvol in Eindhoven. Teamgenoten hadden een hekel aan hem vanwege zijn instelling op de training, maar hingen vervolgens om zijn nek als hij er op zondag weer drie in schoot. Naar eigen zeggen heeft Romario meer dan duizend doelpunten gemaakt in zijn loopbaan. Dat aantal bereikte hij bij Vasco da Gama. Naar verluidt betaalde hij het salaris van zijn ploeggenoten om zelf in de spits te mogen spelen. De Braziliaanse club organiseerde wedstrijden tegen Bal op 't dak 7 om over de magische grens van duizend goals te reiken.

7: Dani
Hij is inmiddels gestopt met voetballen, maar kon er volgens Johan Cruijff aardig wat van toen hij nog bij Ajax speelde. Cruijff noemde de Portugees namelijk het grootste talent bij Ajax en vond dat hij iedere wedstrijd moest spelen. Dat vond Dani zelf ook en gooide er met de pet naar. Hij was in zijn periode bij Ajax een bekend gezicht geworden in het uitgaansleven van Amsterdam en stond bij de club inmiddels bekend als een probleemgeval. Bij Feyenoord wordt Dani gehaat vanwege zijn 'doodschop' tijdens de Klassieker. Hij ging alleen door op doelman Patrick Lodewijks, die eerder bij de bal was dan de Portugees. Ondanks dat haalde Dani hard door op de keeper.

6: Ahmed 'Mido' Hossam
Ajax ging in 2001 aan de haal met Ahmed 'Mido' Hossam. De Egyptenaar kon geweldig voetballen, dat was al snel duidelijk. Maar ondanks dat lag hij niet goed in de groep. Het kwam hem te staan op een ruzie met trainer Ronald Koeman, waarna hij een half jaar verhuurd werd aan Celta de Vigo. Het meest opvallende incident gebeurde in de rust van een wedstrijd van Ajax. Zlatan Ibrahimovic was inmiddels gearriveerd in de ArenA en de twee konden niet goed met elkaar overweg. Mido gooide in de kleedkamer uit frustratie een schaar naar Ibrahimovic. De Zweed bleef ongedeerd, maar het waren wel de eerste tekenen van een breuk tussen Mido en Ajax.

5: Zlatan Ibrahimovic
Als voetballer geniaal, maar toch ook een speler met een steekje los. Bij AC Milan heeft hij dit seizoen al vreemde dingen laten zien. Ook in zijn periode bij Ajax was hij lang niet onbesproken. In het seizoen 2002/2003 kwam hij in aanvaring met verschillende ploeggenoten, waaronder Mido. Hij was ook geen vrienden met Rafael van der Vaart. Tijdens de ontmoeting tussen Zweden en Oranje liet Ibrahimovic zijn toenmalige ploeggenoot achter met een versuikte enkel. Ondanks zijn soms dwaze acties binnen en buiten de lijnen, herinnert men Zlatan als een geniale voetballer. Zijn goal in de Amsterdam ArenA tegen NAC Breda was er een van grote schoonheid. Hij slalomde langs zes spelers, waarna hij Davy Schollen liet vissen.

4: Johan Cruijff
Vanuit zijn huis in Spanje zorgt hij via zijn column in De Telegraaf voor veel opschudding binnen Ajax. Maar ook als speler kon de legendarische nummer 14 zorgen voor onrust. Toen Ajax en Feyenoord in de jaren tachtig allebei streden om het kampioenschap, maakte Cruijff een gewaagde overstap. Omdat Ajax zijn contract in 1983 niet wilde verlengen, besloot Cruijff bij Feyenoord te tekenen. Hij maakte Feyenoord vervolgens voor het eerst in tien jaar tijd kampioen van Nederland. Ook won hij met de Rotterdammers de KNVB Beker. Ook was Cruijff fel aanhanger van het sportmerk Puma. Omdat het Nederlands elftal toen speelde met Adidas en Cruijff een contract had met Puma, wilde hij in eerste instantie. Toch kwam er een oplossing. Cruijff speelde de interland met in plaats van drie, twee strepen.

3: Leonardo
Leo, de bij vlagen onuitstaanbare knuffelbeer van NAC Breda, gaat een conflict niet uit de weg. Afgelopen zomer pikte hij het niet dat de vertrekkende Kees Kwakman zich negatief over hem uit liet. Leonardo en Kwakman vochten de ruzie via de media uit. Maar wat Kwakman over de Braziliaan zei betrof een kern van waarheid. De selectie van NAC had het ook gehad met Leonardo. Nadat hij een tijdje bij de beloften van de club uit Breda werd gestald werd hij in genade aangenomen. Maar hij bleef voor opschudding zorgen. Leo wil namelijk iedere minuut spelen. Keer op keer gunde hij de bank geen blik bij het verlaten van het veld en zocht direct de kleedkamer op. Zelfs wanneer hij in de 89e minuut een publiekswissel krijgt, is Leo boos.

2: Barry van Galen
Niet alleen in de voetbalwereld is deze oud-speler bekend, maar ook bij justitie. In 2004 raakte hij betrokken bij een ruzie op de kermis in Assendelft. Hij werd een klein jaar later veroordeeld tot 60 uur werkstraf voor het mishandelen van twee vrouwen. Buiten het veld een moeilijke jongen, maar ook binnen de lijnen. Lang was hij recordhouder met 82 gele kaarten en was dus niet vies van een overtreding meer of minder. Iets waar Van Galen zelf ook niet trots op is, is een incident dat hem in 2000 overkwam. Tijdens een wedstrijd tegen Telstar ging hij een kopduel aan met Richard Stricker. Dit had hij liever niet gedaan. Stricker lag twee dagen in coma en kon nooit meer spelen op het hoogste niveau.

1: Ricky van den Bergh
Hij kan latjetrappen als geen ander en is ook een persoonlijkheid uit duizenden. Iedere club die deze speler binnenhaalde wist dat het voorbij was met de rust. Vrienden met een trainer is hij nog nooit geworden en dat zal ook niet gebeuren. Zijn periode bij ADO was een aaneenschakeling van conflicten. Het bestuur, André Wetzel, John van den Brom, allemaal moesten ze eraan geloven. Een vertrek uit Den Haag kon dan ook niet uitblijven. Hij keerde twee weken geleden terug op het oude nest: Sparta Rotterdam. Ook daar maakten de nieuwelingen al snel kennis met de speler. Een week nadat hij tekende werd hij aangehouden bij een verkeersruzie. "Ik werd afgesneden, schrok me dood. Die man ging toeteren, bumperkleven en duwde me van de weg af. Bij het stoplicht gaf ik een klap op zijn raam. Hij stapte uit. Daarna vlogen we elkaar aan", vertelde Van den Bergh in het AD.

Misschien hebben jullie nog spelers in gedachten die hier makkelijk tussen hadden kunnen staan?
Misschien wel een leuk discussie topic dit?

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 23 december 2010 door RedDevil1990 --
qwerto
 qwerto - donderdag 23 december 2010 - 18:44   quote  deeplink  
Antony Lurling !
El Jardinero
 El Jardinero - donderdag 23 december 2010 - 18:46   quote  deeplink  
Lazovic???
Stylzz
 Stylzz - donderdag 23 december 2010 - 18:46   quote  deeplink  
V. Hooijdonk
El Jardinero
 El Jardinero - donderdag 23 december 2010 - 18:47   quote  deeplink  
Wim Janssen
sterski010
 sterski010 - donderdag 23 december 2010 - 18:48   quote  deeplink  
vertonghen
RedDevil1990
 RedDevil1990 - donderdag 23 december 2010 - 18:54   quote  deeplink  
Lurling is zeker een bloedzuiger.
Elke x voordat hij tegen Feyenoord moet voetballen krijg je die
kampvuur verhalen van hem dat hij Feyenoord wel even de das omdoet door te scoren
El Jardinero
 El Jardinero - donderdag 23 december 2010 - 19:26   quote  deeplink  
oh dacht zijn zus?
el1986
 el1986 - donderdag 23 december 2010 - 19:47   quote  deeplink  
goh wat apart.. de meeste komen bij de club van 020 vandaan..
el1986
 el1986 - donderdag 23 december 2010 - 19:48   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 23 december 2010 - 18:46 schreef El Jardinero het volgende:
Lazovic???
klopt..
van persie was in zijn tijd bij ons feyenoord ook geen makkelijke..
MMM
 MMM - donderdag 23 december 2010 - 20:14   quote  deeplink  
Auassar
Quiroz
 Quiroz - donderdag 23 december 2010 - 20:34   quote  deeplink  
Babovic
el1986
 el1986 - donderdag 23 december 2010 - 20:36   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 23 december 2010 - 20:34 schreef Quiroz het volgende:
Babovic
lol
ted
 ted - donderdag 23 december 2010 - 20:38   quote  deeplink  
die knabbel-babbel suarez ;wat een stuk vuil !
el1986
 el1986 - donderdag 23 december 2010 - 20:40   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 23 december 2010 - 20:38 schreef ted het volgende:
die knabbel-babbel suarez ;wat een stuk vuil !
die naam wil ik niet eens lezen.. gadverredamme
ancifr
 ancifr - donderdag 23 december 2010 - 20:41   quote  deeplink  
vlaar-fer-wijnaldum
Stylzz
 Stylzz - donderdag 23 december 2010 - 20:48   quote  deeplink  
Ik zie dat 020-072 is.
Afas afas (kaas)joden aan t ...
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 23 december 2010 - 21:57   quote  deeplink  
Volg de beker niet meer, teveel wonden van opgelopen dit jaar.
Leon FR1908
 Leon FR1908 - donderdag 23 december 2010 - 22:18   quote  deeplink  
NR 1 heet Peter Bosz!!!!
MMM
 MMM - donderdag 23 december 2010 - 22:41   quote  deeplink  
Henk Timmer
FR-Han
 FR-Han - donderdag 23 december 2010 - 22:47   quote  deeplink  
chari en obiku!!! hebben verdomme 2 jaar het forum op stelten gezet!
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 23 december 2010 - 22:48   quote  deeplink  
niet gemerkt
FR-Han
 FR-Han - donderdag 23 december 2010 - 22:51   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 23 december 2010 - 22:48 schreef FR-Henk het volgende:
niet gemerkt
dan had je betert moeten kijken! timmer was bloedzuigend ernstig man
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 23 december 2010 - 23:07   quote  deeplink  
ga nou niet zeggen dat je er nog steeds last van hebt?
FR-Han
 FR-Han - donderdag 23 december 2010 - 23:18   quote  deeplink  
geintje henk. exuus voor mijn zottigheid
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 23 december 2010 - 23:42   quote  deeplink  
Maar kan zotter, obiku. Niet te normaal he.
de kromme 73
 de kromme 73 - vrijdag 24 december 2010 - 14:48   quote  deeplink  
alle ajacieden van 1900 tot heden.
FR-Henk
 FR-Henk - vrijdag 24 december 2010 - 16:59   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 december 2010 - 14:48 schreef de kromme 73 het volgende:
alle ajacieden van 1900 tot heden.
da's mooi, pak je meteen alle corruptie en fraude v.a. 1900 aan.
Anti-020
 Anti-020 - vrijdag 24 december 2010 - 17:12   quote  deeplink  
timmie de cler
FR-Han
 FR-Han - vrijdag 24 december 2010 - 17:15   quote  deeplink  
mark wotte?
Stylzz
 Stylzz - vrijdag 24 december 2010 - 17:24   quote  deeplink  
Wim jansen?
Leon FR1908
 Leon FR1908 - vrijdag 24 december 2010 - 17:36   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 december 2010 - 17:24 schreef Stylzz het volgende:
Wim jansen?
Nee!!!
BRAYY
 BRAYY - vrijdag 24 december 2010 - 17:41   quote  deeplink  
Al deze mensen! dankjewel wiki :P

Overstappers
van Feyenoord naar Ajax
Henk Groot - 1965 directe transfer
Ruud Geels - 1974 speelde tussendoor bij een andere club
Jan Everse - 1977 directe transfer
Wim Jansen - 1980 speelde tussendoor bij een andere club
Jan Sørensen - 1987 speelde tussendoor bij een andere club
Arnold Scholten - 1995 directe transfer
Dean Gorré - 1997 speelde tussendoor bij een andere club
Richard Knopper - speelde in de jeugd van Feyenoord
Henk Timmer - 2002 directe huurtransfer
Leonardo - 2007 speelde tussendoor bij een andere club
Evander Sno - 2008 speelde tussendoor bij een andere club

van Ajax naar Feyenoord
Eddy Pieters Graafland - 1958 directe transfer
Henk Groot - 1963 directe transfer
Theo van Duivenbode - 1969 directe transfer
Martin van Geel - 1988 speelde tussendoor bij een andere club
René Notten - 1978 directe transfer
Tscheu La Ling 1986 speelde tussendoor bij een andere club
Johnny Rep - 1984 speelde tussendoor bij een andere club
Simon Tahamata - 1984 speelde tussendoor bij een andere club
Johan Cruijff - 1983 directe transfer
Keje Molenaar - 1985 speelde tussendoor bij een andere club
Arnold Scholten - 1989 directe transfer
Rob Witschge - 1990 speelde tussendoor bij een andere club
John van Loen - 1993 directe transfer
Ronald Koeman - 1995 speelde tussendoor bij een andere club
Peter van Vossen - 1998 speelde tussendoor bij een andere club
Henk Timmer - 2006 speelde tussendoor bij een andere club
Angelos Charisteas - 2006 directe transfer
Tim de Cler - 2007 speelde tussendoor bij een andere club
Evander Sno - 2005 speelde bij de jeugd van Ajax

Trainers
Hans Kraay trainde bij Ajax in 1974/75 en bij Feyenoord in 1982/83 en 1988/89
Leo Beenhakker is bij beide clubs meerdere malen actief geweest.
Stylzz
 Stylzz - vrijdag 24 december 2010 - 17:42   quote  deeplink  
Ik vroeg me af wat ie eigenlijk nu precies deed
Leon FR1908
 Leon FR1908 - vrijdag 24 december 2010 - 17:43   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 december 2010 - 17:42 schreef Stylzz het volgende:
Ik vroeg me af wat ie eigenlijk nu precies deed
Na zijn voetbal carriere niks !!Ook niet die paar jaartjes dat hij in de kelder van de KUIP zat!!!
Vnny
 Vnny - vrijdag 24 december 2010 - 23:59   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 december 2010 - 17:15 schreef obiku010 het volgende:
mark wotte?
JA die verdiend echt een kogel
FR-Han
 FR-Han - zaterdag 25 december 2010 - 12:27   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 24 december 2010 - 23:59 schreef Vnny het volgende:

[..]

JA die verdiend echt een kogel
kan je nagaan. is niet eens een oud spelert geweest. maar wat houden we nog van hem!
Leon FR1908
 Leon FR1908 - zondag 26 december 2010 - 21:46   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 25 december 2010 - 12:27 schreef obiku010 het volgende:

[..]

kan je nagaan. is niet eens een oud spelert geweest. maar wat houden we nog van hem!
was wel de sterspeler van fortuna vlaardingen in 1978...
gek genoeg ging die club een jaar daarna failliet?
Quiroz
 Quiroz - dinsdag 28 december 2010 - 07:10   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 23 december 2010 - 20:34 schreef Quiroz het volgende:
Babovic
.
MMM
 MMM - dinsdag 28 december 2010 - 10:35   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 23 december 2010 - 20:34 schreef Quiroz het volgende:
Babovic///held
.
Milo
 Milo - dinsdag 28 december 2010 - 12:27   quote  deeplink  
waarom noemt niemand gullit?
FR-Henk
 FR-Henk - dinsdag 28 december 2010 - 12:29   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 28 december 2010 - 12:27 schreef Milo het volgende:
waarom noemt niemand gullit?
Dat je die naam durft te posten...
Milo
 Milo - dinsdag 28 december 2010 - 12:47   quote  deeplink  
ik wel!
ancifr
 ancifr - dinsdag 28 december 2010 - 12:59   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 28 december 2010 - 12:47 schreef Milo het volgende:
ik wel!
gangster
FR-Henk
 FR-Henk - dinsdag 28 december 2010 - 13:25   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 28 december 2010 - 12:47 schreef Milo het volgende:
ik wel!
als ik al aan die mislukte rasta denk moet ik...
Milo
 Milo - dinsdag 28 december 2010 - 13:44   quote  deeplink  
kotsen?
FR-Henk
 FR-Henk - dinsdag 28 december 2010 - 13:45   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 28 december 2010 - 13:44 schreef Milo het volgende:
kotsen?
klopt...het ontbijt ligt er alweer uit. Je wordt bedankt.
Milo
 Milo - dinsdag 28 december 2010 - 13:51   quote  deeplink  
graag gedaan!

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3097
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Top 10 meest onruststokende (ex)spelers









0.0068111