BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Hulp voor Been?

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
just-me
 just-me - maandag 24 januari 2011 - 07:38   quote  deeplink  
Bestuurders en directeuren zijn er om het opportunisme soms het hoofd te bieden, maar soms ook om aan toe te geven. In die spagaat zit de leiding van Feyenoord.

Geeft de directie in De Kuip op de achtergrond steeds nadrukkelijker gestuurd door investeerder en nieuwbakken commissaris Pim Blokland gehoor aan alle onvrede binnen en rond de club richting trainer-coach Mario Been? Of houdt de leiding vertrouwen in Been als hoofdverantwoordelijke?

Ingrijpen is onvermijdelijk want het ziet er niet naar uit dat Been de boel in zijn eentje weer op de rit krijgt bij Feyenoord. Het pleit voor de trainer dat hij ook na de smadelijke nederlaag tegen De Graafschap niet wil opgeven, een vechter is, zijn ploeg vertrouwen in zal praten en hard gaat trainen.

Alleen is dit plaatje zo grijsgedraaid door Been dat niemand hem nog hoort, laat staan dat zijn spelersgroep het nog verstaat. De clubleiding van Feyenoord moet er nu alles aan doen om de vrije val van het eerste elftal een halt toe te roepen.

Met een veertiende plaats en een nederlaag in De Kuip tegen laagvlieger De Graafschap kan de club ook zomaar zestiende of zeventiende eindigen en veroordeeld worden tot de play-offs met clubs uit de Jupiler League. Een ingreep bij het eerste elftal wordt onvermijdelijk.

Dit betekent niet automatisch dat Been ontslagen moet worden. Sterker, de leiding van Feyenoord moet Been juist hulp aanbieden. Zoiets kan heel goed door hem uit de wind te zetten met tijdelijk een Feyenoord-zwaargewicht als Wim Jansen of Wim van Hanegem naast hem.

Accepteert Been zo iemand niet dan zijn de consequenties voor Been. Als hij zn ego opzij zet en goed in de spiegel kijkt dan zal hij het toestaan in het belang van zijn Feyenoord. En gaat Been mee in zon constructie dan houdt Feyenoord ook alle opties open om de nieuw aan te stellen technisch directeur zijn eigen technische staf te laten samenstellen. Eventueel met een rol voor Been daarin.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5936
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Hulp voor Been?









0.0046780