Op donderdag 10 maart 2011 - 16:57 schreef sportdwaas het volgende:Pom Trafasie
Ingrediënten:
6 stuks Mixed Pickles
1 Madam Jeanette peper
5 bouillonblokjes
2 uien
2 tomaten
1 bosje selderij
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram doperwten
sap van 1 geperste sinaasappel
500 gram kipfilet
4 1/2 eetlepels suiker
1 pot (360ml) Faja Lobi Pom Trafasie (roerbakmix)
3 teentjes knoflook
8 eetlepels zonnebloemolie
250 gram halvarine
1 kg Pomtayer (geraspt uit diepvries)
100 ml water
Waar zijn de benodigde Surinaamse Faja Lobi producten verkrijgbaar?
Bereidingswijze:
Kip:
Olie verhitten en de kipfilet hierin bakken tot het gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Pom Trafasie (roerbakmix), de selderij (fijn gesneden), uien (in ringen gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), knoflook, Madam Jeanette peper, doperwten en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden), toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; voeg het water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.
Let op: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van Pom Trafasie.
Pomtayer:
De pomtayer ontdooien (laat het in de verpakking een nacht staan staan, het water uitlekken), en hieraan de suiker, bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap toevoegen, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide kip hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooie pomtayermengesel.
Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pomtayermengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-1 ½ uur in een voorverwarmde electrische oven of 22 minuten in de heteluchtoven op de magnetron- én grillstand op 200 graden gaar; de Pom Trafasie is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.
Serveertip:
Serveren met rijst en/of Surinaams Puntje tijdens Studio Sport en wegspoelen met een Euroshopper biertje.