BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Feyenoord misbruikt de play-offs

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Brian
 Brian - zaterdag 16 april 2011 - 13:56   quote  deeplink  
http://nieuws.nl.msn.com/home/voetbalcolumn-feyenoord-misbruikt-de-play-offs

'Feyenoord misbruikt de play-offs'
Column - De Eredivisie zindert van spanning. Het zijn de leukste weken van de voetbalcompetitie. De emoties van de hoofdrolspelers zijn goed voor de kijkcijfers. We willen straks allemaal close de frustratie en blijdschap in beeld zien. We vreten het. Met een iets andere blik kan je je ook kapot ergeren. Ik betrap mezelf er steeds meer op. Bovenin is het razend spannend. Maar verder? Onderin is het pleit beslecht en in de subtop is het vooral sneu, heel erg sneu. Feyenoord belichaamt dat nog het beste.
Jaren geleden waren ze bij de KNVB zo verstandig om play-offs in te voeren. Ook clubs op kansloze posities als tien, elf, twaalf hebben sindsdien met play-offs nog perspectief op een mooi slotstuk van het seizoen. Een slimme zet, want de interesse van de toeschouwers en tv-kijkers ebt niet weg zolang een ploeg nog ergens om speelt.
Bij Feyenoord spelen ze ook nog om de play-offs. Na de overwinning op FC Utrecht is dat extra gaan leven. Trainer Mario Been gelooft er heilig in dat het kan. Met vier overwinningen moet het kunnen, beamen ook zijn sleutelspelers.
Je zult zeggen dat de ambities van Feyenoord gezond zijn. Als sporter moet je altijd het hoogste nastreven. Daar is niets tegenin te brengen. Het irritante zit in de strategie achter die boodschap.
Bij Feyenoord is alles verkeerd gegaan dit seizoen. Ook nu nog is het theoretisch mogelijk dat de club degradeert. Die kans is klein, maar dat het nog steeds een optie is zegt na dertig speelronden voldoende. Het bestaan van de play-offs is een zegen voor de club. Het dient als camouflage voor een seizoen lang falen. Eén mooie eindsprint en alle fans kunnen uitzien naar een vrolijke zomer. Wie had dat gedacht toen de club vijftiende stond?
Hoe het echt zit? Feyenoord wil zich schadevrij naar het eind van de competitie spelen. Geen supportersoproer, geen ontslagen trainer of uitgefloten spelers. De elfde plek volstaat, maar nu is het om de rust te behouden wel lekker als er wat aas wordt voorgehouden. De play-offs worden misbruikt om in rustig vaarwater te blijven.
Denk je echt dat Feyenoord er op zit te wachten om ergens in juli aan te treden in Azerbeidsjan of Letland in de tweede voorronde van de Europa League? Gevolgd door een thuisduel waar het stadion nog niets eens voor een derde gevuld zal worden. Misschien wel weer gevolgd door een confrontatie in de derde voorronde en de play off ronde. Allemaal in de hoop om na zes (!) duels in de krotten van het Europese voetbal de groepsfase te bereiken.
Daar verdien je misschien wel iets, wat je kan wegstrepen tegen de behoorlijke verliespost van de zes duels ervoor.
Op die manier Europa instromen, grenst aan waanzin. Het is geldverslindend en de hele voorbereiding wordt naar de filistijnen geholpen. Bij Feyenoord weten ze dat. Bij NAC en Heerenveen ook. Maar het uitspreken is als vloeken in de kerk. Liever beweren ze het tegenovergestelde.
Zielig is het.

Door Bart de Vries
Brian
 Brian - zaterdag 16 april 2011 - 13:57   quote  deeplink  
Wat ik triest vind is deze Man !
Hij is zelf triest.

Hij heeft een trieste kijk op zaken,
en schrijft een triest stukje.
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - zaterdag 16 april 2011 - 14:15   quote  deeplink  
http://forum.headliner.nl/topic-21101/
piet de paler
 piet de paler - zaterdag 16 april 2011 - 14:15   quote  deeplink  
Wat een onzin stukkie verhaal.De man moet maar eens naar de dokter gaan en prozac vragen

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5114
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Feyenoord misbruikt de play-offs









0.0047600