BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: En dit is zoals het echt is.

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Feyenoord Nieuws
dobias
 dobias - donderdag 13 oktober 2011 - 11:02   quote  deeplink  
Een deel van de Feyenoord-aanhang ageert tegen vermeend financieel wanbeleid in de Kuip. Volgens de clubleiding zijn de Rotterdammers juist hard op weg om weer kerngezond te worden. NUsport dook de papieren en wandelgangen in, op zoek naar de waarheid. "Die 30 miljoen komt eraan."

Bij Feyenoord kijken ze graag naar FC Twente. Die club wist onder voorzitter Joop Munsterman binnen een aantal jaren een huishoudboekje vol met schulden om te toveren tot een geordende administratie van een winstgevend en succesvol voetbalbedrijf. Dat moet Feyenoord ook lukken. "FC Twente is een mooi voorbeeld voor ons," bevestigt algemeen directeur Eric Gudde van de Rotterdammers. "Die club verkeerde in 2003 in grote problemen door een belastingschuld, een selectie met onderlinge problemen en stadionplannen waarvan werd gezegd: dat kan nooit. Maar de acht jaar erna hebben ze met een consistent beleid en veelal dezelfde mensen hoog in de organisatie iets geweldigs neergezet. Chapeau. Zo willen wij het ook doen."

Het Rotterdamse respect voor de Twentse top blijkt wederzijds. "Het kan lang of kort duren, maar er komt een moment dat Feyenoord weer samen met Ajax financieel en sportief de grootste club van het land wordt," zegt Twente-preses Munsterman. "Dat kán gewoon niet anders, met zo'n goede jeugdopleiding, zo'n trouwe aanhang en zo veel grote bedrijven in de regio. Feyenoord is de club van de toekomst."

Open brief
Bij de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) zetten ze daar al maanden grote vraagtekens bij. Na een jaar vol vruchteloze gesprekken tussen verschillende fangroeperingen en de directie van Feyenoord zegde het FSV-bestuur op 6 juni via een open brief wegens 'jarenlang wanbeleid' het vertrouwen op in die directie én de Raad van Commissarissen. Hoewel de FSV, waarbij 20.000 supporters zijn aangesloten, sindsdien in gesprek bleef met de clubleiding en afstand nam van het geweld bij het Maasgebouw door tientallen hooligans voor de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, blijft de voorhoede van de fans ageren tegen de directie. Volgens de harde supporterskern heeft de huidige Feyenoord-top niet de benodigde kwaliteiten om de club uit het sportieve en financiële wak te trekken. Dat financieel directeur Onno Jacobs uiterlijk aan het eind van het jaar vertrekt is voor hen niet genoeg: ook de in december 2007 aangetreden Gudde en de begin 2009 aangestelde commercieel directeur Mark Koevermans moeten wijken.

Hoog salarishuis
De kritische Feyenoord-fans en de Feyenoord-directie betichtten elkaar de laatste weken over en weer van het verspreiden van leugens. Wij gebruikten die weken om los van alle emoties de papieren en wandelgangen in te duiken, op zoek naar de waarheid over de financiële situatie van Feyenoord.

Een blik op de jaarcijfers van de afgelopen seizoenen maakt één ding direct duidelijk: de club komt van ver. Voormalig president-commissaris Jorien van den Herik liet Feyenoord bij zijn vertrek eind 2006 met een schuld van enkele tientallen miljoenen euro's achter. Die schuld werd in de anderhalf jaar daarop met zeker de helft teruggebracht, maar in het seizoen 2008-2009 ging het financieel weer helemaal mis. In de jaren daarvoor was het bedrijfsresultaat telkens een paar miljoen euro negatief geweest, een cijfer dat in 2007/2008 al opliep tot 7,5 miljoen euro door het halen van dure krachten als Roy Makaay, Giovanni van Bronckhorst en Kevin Hofland. Die verliezen kon de club echter altijd opvangen dankzij de lucratieve verkoop van spelers als Dirk Kuyt, Salomon Kalou, Romeo Castelen en Royston Drenthe. In 2008 slaagde Feyenoord er niet in om ook maar één speler voor veel geld te verkopen. Toch werd veel geld uitgegeven aan het moderniseren van de kleedkamers en de fitnessruimte in de Kuip. Daarnaast werd een schikking met de Belastingdienst getroffen van 5 miljoen euro, te betalen in termijnen. Aan het begin van 2009 kreeg trainer Gertjan Verbeek bij zijn ontslag vervolgens een flinke vergoeding mee en moest Feyenoord halsoverkop een overbruggingsfinanciering aanvragen om de salarissen nog te kunnen betalen.

Naast een negatief bedrijfsresultaat van 8,3 miljoen euro vanwege een veel te hoog salarishuis noteerde Feyenoord over het boekjaar 2008/2009 een negatief transferresultaat van meer dan 7 miljoen euro. Dat kwam mede door de aanschaf van Karim El Ahmadi, voor wie Feyenoord 5 miljoen euro aan FC Twente overmaakte. Met Jon Dahl Tomasson kwam datzelfde jaar nog een grootverdiener naar de Kuip. Hij ging meer dan een miljoen euro per jaar verdienen. Zulke uitgaven kon Feyenoord zonder Champions League-voetbal nooit terugverdienen. Gevolg: het totale verlies bedroeg medio 2009 bijna 17 miljoen euro en de schulden explodeerden naar meer dan 23 miljoen. Voor het kopen van Sekou Cissé (3,5 miljoen euro) en Dani Fernandez (1,5 miljoen) sloten de Rotterdammers die zomer een deal met externe investeerders, die later terugbetaald moeten worden. Daardoor liep de schuld verder op.

Recessie
De licentiecommissie van de KNVB greep in en degradeerde Feyenoord in juli 2009 naar categorie 1, de ziekenboeg van Nederlandse bvo's. Tot oktober 2012 kwam de Stadionclub onder curatele te staan. Voor spelersaankopen ging het stoplicht op rood; de nadruk kwam meer dan ooit op de eigen jeugd te liggen. De banden met satellietclub Excelsior werden aangehaald.

Maar met behalve Van Bronckhorst, Makaay, Hofland, El Ahmadi en Tomasson ook nog de grootverdieners Tim de Cler en Denny Landzaat onder contract gaf de club nog altijd flink meer geld uit dan er binnenkwam. In 2009/2010 leed Feyenoord een kleine 4 miljoen euro verlies op de exploitatie. Door afschrijving op dure aankopen als Chun-Soo Lee, El Ahmadi en Cissé en het opnieuw uitblijven van grote spelersverkopen boekte Feyenoord een negatief transferresultaat van 9,1 miljoen euro. Inclusief rentelasten kwam het totale verlies uit op 14 miljoen.

Mede door de economische recessie liepen ook de sponsor- en zakelijke inkomsten sterk terug. Zo werd in 2009/2010 bijvoorbeeld 600.000 euro minder verdiend aan de verkoop van business seats dan het seizoen ervoor. De inkomsten uit de verkoop van reclameborden in het stadion holden met 400.000 euro achteruit. Op 1 juli 2010 was de schuld opgelopen naar 35 miljoen euro. Enkele maanden later was die al gestegen naar 43 miljoen euro (waarvan 28 miljoen rentedragend), het financiële dieptepunt in de clubhistorie.

Luxe stoelen
Benno Leeser had het toen al voor gezien gehouden als preses van de Business Club van Feyenoord. De Amsterdamse diamantair vertrok in 2009 na vijftien jaar voorzitterschap, uit onvrede met het gevoerde beleid. "Ik vond en vind dat er bij Feyenoord geen goede directie en Raad van Commissarissen zit," zegt Leeser. "Eric Gudde is ongetwijfeld een harde werker, maar hij mist het charisma en de contacten om een voetbalclub te leiden." De tegenvallende inkomsten uit zakelijke activiteiten zijn de huidige directie volgens Leeser aan te rekenen. "Ze luisteren niet naar de markt. Je zou je bijvoorbeeld kunnen voorstellen dat je business seats richting de zijkanten van het stadion goedkoper maakt dan in het midden, maar dat gebeurt niet. De verkoop van luxe stoelen in Vak KK is geflopt. Er gaan bij Feyenoord veel dingen verkeerd, al zit het economisch natuurlijk ook niet mee."

Onderzoeker Pieter Nieuwenhuis van bureau Hypercube, dat onder andere de KNVB, de UEFA en een aantal voetbalclubs adviseert zag ook het een en ander fout gaan. "Feyenoord had de afgelopen jaren geen goed beeld van de markt. De club haalde spelers als Dwight Tiendalli en El Ahmadi van middenmoters en gaf ze drie tot vijf keer meer salaris. En qua sponsoring zit de club al jaren op het niveau van AZ en Twente, terwijl Feyenoord in potentie evenveel sponsorgeld zou kunnen binnenhalen als Ajax. Nu halen ze maar de helft op. De afstand tussen de potentie van de club en de realiteit is nergens zo groot als bij Feyenoord."

Vrienden
Maar het proces naar financieel herstel is een jaar geleden onmiskenbaar ingezet. Met dank aan de Vrienden van Feyenoord (VvF), die op 28 oktober 2010 op het podium verschenen. Deze groeiende investeerdersgroep redde de club met een forse kapitaalinjectie van de ondergang. VvF-directeur Pim Blokland en Gudde maakten zij aan zij bekend dat de tot 43 miljoen euro opgelopen schuld van Feyenoord door een aandelentransactie met 17 miljoen was teruggebracht. In ruil daarvoor kregen de Vrienden 30 procent van de Feyenoord-aandelen in handen, plus zeggenschap.

Blokland, die later zou toetreden tot de Raad van Commissarissen van Feyenoord, kondigde aan dat zou worden getracht om minstens 30 miljoen euro voor de club bijeen te brengen, in ruil voor 49 procent van de aandelen. Snel groeide het door de Vrienden bijeen gebrachte bedrag daarna tot boven de 20 miljoen euro. Al dat geld ging rechtstreeks naar de schuldsanering, wat rentelasten scheelde. Desondanks maakte Feyenoord in 2010/2011 nog altijd verlies. De club presenteert de jaarcijfers van dat seizoen pas volgende maand, maar ingewijden laten aan NUsport weten dat het operationele verlies een kleine acht ton bedraagt. Dat is meer dan de 'kleine plus' waar Gudde in oktober vorig jaar nog op hoopte en het verlies van 'hooguit enkele tonnen' waar hij in januari tijdens een trainingskamp in Oman over sprak.

Ook het transferresultaat over afgelopen seizoen eindigt iets in de min. De lopende afschrijvingen op grote aankopen uit het recente verleden overstijgen in bedrag de transferinkomsten uit de verkoop van Luc Castaignos (aan Internazionale), Nathan Aké (Chelsea) en Karim Rekik (Manchester City) voor in totaal zo'n drie miljoen euro. Dat klinkt allemaal zorgwekkender dan het is. Door grote salaris-, rente- en afschrijvingskosten waar Feyenoord niet van het ene op het andere jaar vanaf kon, werd het gelimiteerde verlies voorafgaand aan vorig seizoen al ingecalculeerd en begroot. De KNVB gaf de club toestemming om dit seizoen meer uit te geven dan er binnenkwam en de club bleef volgens de bond keurig binnen de aangereikte bandbreedtes.

Zwarte cijfers
Dit seizoen moet Feyenoord van de KNVB voor het eerst weer zwarte cijfers schrijven. Anders promoveert de club in oktober 2012 niet naar categorie 2. In dat geval wordt de proflicentie volgens de bondsregels ingetrokken. Maar alles wijst erop dat het zover niet zal komen. De club is vanaf 2009 keihard gaan snoeien in de uitgaven door personeel te ontslaan, afdelingen samen te voegen en dure spelers te laten vertrekken. De begroting slonk van 45,9 miljoen euro in 2008/2009 naar 35 miljoen in dit seizoen. Van het salarishuis voor de spelers gingen enkele verdiepingen af. Werkte Feyenoord in 2009/2010 nog met een spelersbudget van 19,5 miljoen euro, dit seizoen verdienen de spelers samen minder dan 12 miljoen.

Mede doordat afscheid werd genomen van dure aankopen met een doorlopend contract (Tomasson, De Cler en Luigi Bruins) en de verkoop van Leroy Fer en Georginio Wijnaldum voor in totaal 10,5 miljoen euro verwacht Feyenoord dit seizoen een flinke plus in zijn transferresultaat te scoren, al gaat een kwart van de transfersommen van Fer en Wijnaldum naar investeerders in twee talent pools.

Nieuwe sponsors
Ook de Vrienden van Feyenoord helpen de club nog altijd aan inkomsten. Lange tijd leek het erop dat de investeerdersgroep de gehoopte 30 miljoen euro niet zou binnenhalen voordat de inschrijftermijn in september 2012 sluit. Maar Pim Blokland heeft nieuws. "Die 30 miljoen komt eraan," zegt de VvF-directeur. "Ik heb de toezeggingen ervoor al binnen, alleen is nog niet al het beloofde geld op onze bankrekening gestort. Vóór oktober 2012 zal het zeker zover zijn. Mogelijk zelfs al volgende maand bij het bekendmaken van de jaarcijfers."

Dankzij de kapitaalinjecties van de Vrienden komt de Stadionclub steeds dichter bij een positief eigen vermogen. Maar ook als Feyenoord volgend jaar naar categorie 2 verhuist, blijft het oppassen. Als de club binnen twee jaar na de promotie opnieuw in categorie 1 wordt geplaatst, verliest de club alsnog zijn licentie. Binnen de club zijn ze daarom hard aan het werk om de inkomstenstroom structureel te vergroten, ondanks dat de financiële groeimogelijkheden in de Kuip beperkt zijn. Voor dit seizoen wordt al een stijging in de sponsorinkomsten verwacht. Commercieel directeur Mark Koevermans slaagde er dit najaar in om met HDI-Gerling en Saint-Gobain Weber Beamix twee nieuwe sponsors binnen te halen. Het al sinds 1991 aan de club gebonden Amstel verlengde begin deze maand zijn tot 2012 lopende sponsorcontract tot 2014.

Koevermans' volgende grote uitdaging is het vinden van een nieuwe hoofd- en shirtsponsor. Het al ruim twintig jaar aan de club verbonden ASR (voorheen Fortis en Stad Rotterdam Verzekeringen) stopt uiterlijk per 1 juli 2013. Het huidige contract loopt op 1 juli 2012 af. Lukt het Feyenoord niet om voor die tijd een opvolger te vinden, dan blijft ASR nog maximaal een jaar aan. De deal met ASR levert Feyenoord 5 miljoen euro per jaar op. Alleen Ajax (10 miljoen euro) en PSV (7,5 miljoen) vangen op jaarbasis meer van hun grootste sponsor. Sportmarketeer en directeur Bob van Oosterhout van bureau Triple Double geeft de Rotterdammers desondanks een goede kans om een grotere sponsor dan ASR te vinden. "Feyenoord blijft een ijzersterk voetbalmerk. De sportieve successen vallen de laatste jaren weliswaar niet mee, maar het hondstrouwe, gepassioneerde legioen van zo'n 2,5 miljoen fans van de club blijft voor elk bedrijf een interessante klantenkring. De waarde van Feyenoords shirtsponsoring ligt ongeveer 1,5 tot 2,5 miljoen euro hoger dan het bedrag van ASR."

Reus
Qua businessruimte nadert Feyenoord in de Kuip de grenzen van de financiële groei. De luxe businessunits zijn altijd uitverkocht, maar veel bezitters van een 'gewone' business seat laten wedstrijden schieten omdat ze geen fatsoenlijke maaltijd kunnen krijgen. In het Maasgebouw is namelijk slechts ruimte voor 150 eters. Tot teleurstelling van Gudde schuift de gemeenteraad van Rotterdam de besluitvorming over een nieuw stadion echter voor zich uit. Op zijn vroegst eind dit jaar wordt bekend of de lokale overheid wil meebetalen en waar de thuishaven moet komen. "Elk jaar dat wij geen nieuw stadion hebben, kunnen wij ons financieel nauwelijks ontwikkelen," zegt Gudde. "De komst ervan is onontbeerlijk voor Feyenoord."

Van Oosterhout beaamt dat. "Een nieuw stadion geeft een voetbalclub veel extra commerciële mogelijkheden. De recettes gaan omhoog en je kunt het hele stadion of delen ervan laten sponsoren. Zo kan een club grote stappen zetten. De minimale groeipotentie bedraagt zeker 5 tot 10 miljoen euro. Dat hebben we de laatste jaren bij AZ, FC Groningen en Twente kunnen zien." Munsterman kan erover meepraten. "Als je als club een nieuw stadion betrekt, worden niet alleen de commerciële mogelijkheden verruimd, er ontstaat ook een nieuw elan rond de club. Vipboxen stromen vol, drommen sponsors dienen zich aan, alles komt in een stroomversnelling. In korte tijd kun je sportief en financieel flink groeien. En dan kan het snel gaan. Zeker met een club als Feyenoord. Als die reus zich opricht, zit hij snel genoeg weer op zijn paard."
willem v G
 willem v G - donderdag 13 oktober 2011 - 11:43   quote  deeplink  
Een goed en kloppend verhaal geen spelt tussen te krijgen. Maar ik geloof niet dat die woede van een aantal suporters iets van de laatste jaren is het zit veel dieper, want ik geloof ook wel dat het weer goed komt maar daarna lukt het de club niet om op koers te blijven, dat leert het verleden, het is de club namelijk nooit gelukt om in 5 jaar 3 keer kampioen te worden of structureel voor meerdere jaren echt mee te doen voor de titel, Feyenoord moet die mensen die jaren binnen de club rond lopen en die alleen maar teren op het verleden vervangen voor frisse vakbekwame medewerkers (scouting) dus met respect afscheidt nemen. Verder alleen maar focussen op de toekomst en trainers aanstellen die het eerste laten voetballen waarvoor mensen een kaartje kopen namelijk herkenbaar voetbal.Feyenoord moet weer met de borst vooruit en pleziet uitstralen!!!
KKL
 KKL - donderdag 13 oktober 2011 - 13:18   quote  deeplink  
Benno Leeser had het toen al voor gezien gehouden als preses van de Business Club van Feyenoord. De Amsterdamse diamantair vertrok in 2009 na vijftien jaar voorzitterschap, uit onvrede met het gevoerde beleid. "Ik vond en vind dat er bij Feyenoord geen goede directie en Raad van Commissarissen zit," zegt Leeser. "Eric Gudde is ongetwijfeld een harde werker, maar hij mist het charisma en de contacten om een voetbalclub te leiden." De tegenvallende inkomsten uit zakelijke activiteiten zijn de huidige directie volgens Leeser aan te rekenen. "Ze luisteren niet naar de markt. Je zou je bijvoorbeeld kunnen voorstellen dat je business seats richting de zijkanten van het stadion goedkoper maakt dan in het midden, maar dat gebeurt niet. De verkoop van luxe stoelen in Vak KK is geflopt. Er gaan bij Feyenoord veel dingen verkeerd, al zit het economisch natuurlijk ook niet mee."

Onderzoeker Pieter Nieuwenhuis van bureau Hypercube, dat onder andere de KNVB, de UEFA en een aantal voetbalclubs adviseert zag ook het een en ander fout gaan. "Feyenoord had de afgelopen jaren geen goed beeld van de markt. De club haalde spelers als Dwight Tiendalli en El Ahmadi van middenmoters en gaf ze drie tot vijf keer meer salaris. En qua sponsoring zit de club al jaren op het niveau van AZ en Twente, terwijl Feyenoord in potentie evenveel sponsorgeld zou kunnen binnenhalen als Ajax. Nu halen ze maar de helft op. De afstand tussen de potentie van de club en de realiteit is nergens zo groot als bij Feyenoord."


Deze alinea's verwoorden precies hoe het is en dat het nooit wat wordt.

En uit categorie 1 ?
Uitgesloten.
De financiële puinhoop wordt alleen maar groter, ook dit seizoen wordt er weer met verlies gedraaid.
Mijn stellige voorspelling: uiterlijk juni 2012 gaat de stekker eruit, dwz: de licentie wordt ingetrokken.
Misschien kunnen ze dan een deal maken met Excelsior voor een doorstart op hun licentie.
Anders is het over en uit!

Binnen de bond (KNVB) is er niemand die nog een cent geeft voor de kansen van Feyenoord.
Zw' 28
 Zw' 28 - donderdag 13 oktober 2011 - 13:32   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 13:18 schreef KKL het volgende:
Benno Leeser had het toen al voor gezien gehouden als preses van de Business Club van Feyenoord. De Amsterdamse diamantair vertrok in 2009 na vijftien jaar voorzitterschap, uit onvrede met het gevoerde beleid. "Ik vond en vind dat er bij Feyenoord geen goede directie en Raad van Commissarissen zit," zegt Leeser. "Eric Gudde is ongetwijfeld een harde werker, maar hij mist het charisma en de contacten om een voetbalclub te leiden." De tegenvallende inkomsten uit zakelijke activiteiten zijn de huidige directie volgens Leeser aan te rekenen. "Ze luisteren niet naar de markt. Je zou je bijvoorbeeld kunnen voorstellen dat je business seats richting de zijkanten van het stadion goedkoper maakt dan in het midden, maar dat gebeurt niet. De verkoop van luxe stoelen in Vak KK is geflopt. Er gaan bij Feyenoord veel dingen verkeerd, al zit het economisch natuurlijk ook niet mee."

Onderzoeker Pieter Nieuwenhuis van bureau Hypercube, dat onder andere de KNVB, de UEFA en een aantal voetbalclubs adviseert zag ook het een en ander fout gaan. "Feyenoord had de afgelopen jaren geen goed beeld van de markt. De club haalde spelers als Dwight Tiendalli en El Ahmadi van middenmoters en gaf ze drie tot vijf keer meer salaris. En qua sponsoring zit de club al jaren op het niveau van AZ en Twente, terwijl Feyenoord in potentie evenveel sponsorgeld zou kunnen binnenhalen als Ajax. Nu halen ze maar de helft op. De afstand tussen de potentie van de club en de realiteit is nergens zo groot als bij Feyenoord."


Deze alinea's verwoorden precies hoe het is en dat het nooit wat wordt.

En uit categorie 1 ?
Uitgesloten.
De financiële puinhoop wordt alleen maar groter, ook dit seizoen wordt er weer met verlies gedraaid.
Mijn stellige voorspelling: uiterlijk juni 2012 gaat de stekker eruit, dwz: de licentie wordt ingetrokken.
Misschien kunnen ze dan een deal maken met Excelsior voor een doorstart op hun licentie.
Anders is het over en uit!

Binnen de bond (KNVB) is er niemand die nog een cent geeft voor de kansen van Feyenoord.
KKL vraagje.. ik zie je her en der reageren dat het einde van Feyenoord nabij is..

Waar zijn jou bronnen op gebaseerd? want je bent er best stellig van overtuigd??
KKL
 KKL - donderdag 13 oktober 2011 - 13:46   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 13:32 schreef Zw' 28 het volgende:

[..]

KKL vraagje.. ik zie je her en der reageren dat het einde van Feyenoord nabij is..

Waar zijn jou bronnen op gebaseerd? want je bent er best stellig van overtuigd??
Mijn bronnen zijn personen die direct in contact staan met medewerkers binnen de KNVB.

Die laten af en toe weleens iets 'los' over oa Feyenoord.

Feyenoord heeft een plan in moeten dienen om weer gezond te worden.
Dat werd verplicht gesteld door de KNVB.

Maar tot nu toe, ook Blokland geeft dit toe in interviews, is er nog te weinig geld binnen gekomen.
Wel zijn er toezeggingen gedaan maar of die daadwerkelijk financieel ook geplaatst worden weet zelfs Blokland op dit moment niet.
Vandaar dat hij het nu weer heeft over oktober 2012.
Ze hebben totaal geen zekerheden dat het geld werkelijk binnen wordt gehaald.

Ze gokken en hopen....

Dat weet de KNVB ook.
En die zien het somber in, dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 13 oktober 2011 door KKL --
FR-Elmo
 FR-Elmo - donderdag 13 oktober 2011 - 13:51   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 13:46 schreef KKL het volgende:

[..]

Mijn bronnen zijn personen die direct in contact staan met medewerkers binnen de KNVB.

Die laten af en toe weleens iets 'los' over oa Feyenoord.

Feyenoord heeft een plan in moeten dienen om weer gezond te worden.
Dat werd verplicht gesteld door de KNVB.

Maar tot nu toe, ook Blokland geeft dit toe in interviews, is er nog te weinig geld binnen gekomen.
Wel zijn er toezeggingen gedaan maar of die daadwerkelijk financieel ook geplaatst worden weet zelfs Blokland op dit moment niet.
Vandaar dat hij het nu weer heeft over oktober 2012.
Ze hebben totaal geen zekerheden dat het geld werkelijk binnen wordt gehaald.

Ze gokken en hopen....

Dat weet de KNVB ook.
En die zien het somber in, dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
iedere keer zie je een artikel en word je weer optimistisch, en dan toch binnen een paar dagen wordt die hoop weer de grond ingeboort.... ik weet inmiddels niet meer wat ik ervan moet denken.. hoop maar op het beste.
dobias
 dobias - donderdag 13 oktober 2011 - 13:53   quote  deeplink  
Er staat voor 90% positieve dingen in en er is een negatief dingetje en dat wordt eruit gehaald.
FR-Elmo
 FR-Elmo - donderdag 13 oktober 2011 - 13:54   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 13:53 schreef dobias het volgende:
Er staat voor 90% positieve dingen in en er is een negatief dingetje en dat wordt eruit gehaald.
je hebt ook maar 1 negatief dingetje nodig om je licentie kwijt te raken.... ik zit ook niet op een goednieuws show te wachten, wil gewoon helderheid. en haal dat negatieve punt er dan maar uit.... weet meteen iedereen waar ie aan toe is toch?!
hoogvliet010
 hoogvliet010 - donderdag 13 oktober 2011 - 13:56   quote  deeplink  
Geloof er geen moer van, maar we zien het wel eind Oktober 2012!
FR-Elmo
 FR-Elmo - donderdag 13 oktober 2011 - 13:59   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 13:56 schreef hoogvliet010 het volgende:
Geloof er geen moer van, maar we zien het wel eind Oktober 2012!
waar geloof je dan geen moer van? dat het goed gaat of dat het juist niet goed gaat?
hoogvliet010
 hoogvliet010 - donderdag 13 oktober 2011 - 14:02   quote  deeplink  
Wat kklaltijdmaarnegatief zegt, geloof nooit dat het zo slecht gaat!
FR-Elmo
 FR-Elmo - donderdag 13 oktober 2011 - 14:22   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 14:02 schreef hoogvliet010 het volgende:
Wat kklaltijdmaarnegatief zegt, geloof nooit dat het zo slecht gaat!
toch zal KKL ook niet zomaar dat soort dingen zeggen....
hoogvliet010
 hoogvliet010 - donderdag 13 oktober 2011 - 14:23   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 14:22 schreef FR-Douwe het volgende:

[..]

toch zal KKL ook niet zomaar dat soort dingen zeggen....
Geeft ook niet, ik geloof het gewoon niet! Thats all!
dobias
 dobias - donderdag 13 oktober 2011 - 14:25   quote  deeplink  
Dit bericht is onderzocht doo reen onafhankelijke partij.
En je leest dat het er goed uit ziet.

tuurlijk is het zo dat als er iets onverwachts gebeurd en je weer miljoenen kwijt bent dat het ook weer zo mis kan gaan.

En dat er iemand opstapt wil nog niet zeggen dat diegenen gelijk heeft. Want er blijven er ook een hoop zitten.
FR-Elmo
 FR-Elmo - donderdag 13 oktober 2011 - 14:30   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 14:25 schreef dobias het volgende:
Dit bericht is onderzocht doo reen onafhankelijke partij.
En je leest dat het er goed uit ziet.

tuurlijk is het zo dat als er iets onverwachts gebeurd en je weer miljoenen kwijt bent dat het ook weer zo mis kan gaan.

En dat er iemand opstapt wil nog niet zeggen dat diegenen gelijk heeft. Want er blijven er ook een hoop zitten.
hij was niet de enige die opgestapt is hoor... en dan heb je het niet over koekebakkers.. Poelmann ging ook weg vanwege een verschil van inzicht..

En dat het onderzocht is door een onafhankelijke partij zegt me nu niet zoveel: ook die kijken niet in de huishoudboekjes van dit moment, geven ook alleen maar conclusies op basis wat iedereen kan inzien, verder trappen ze ook best wat open deuren in...
Zw' 28
 Zw' 28 - donderdag 13 oktober 2011 - 15:23   quote  deeplink  
Thnx voor je uitleg @ KKL..

Eigenlijk moraal van het verhaal.. op dit moment kunnen we er niets meer aan doen behalve hopen..

Wij als supporters krijgen nooit genoeg geld bij elkaar in ieder geval zelfs in samenspraak met bedrijven in R'dam om Feyenoord "met een nieuw" bestuur draaide te hebben..

Nog ff een extra vraag.. als Feyenoord zelf valt.. gaat SC Feyenoord er dan ook aan?

Kan Feyenoord dan z'n licentie nog terug krijgen op een of andere manier?

Geschat vermogen Pim Blokland: €16-20 miljoen (in z'n eentje kan hij het ook niet doen..

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 13 oktober 2011 door Zw' 28 --
Stylzz
 Stylzz - donderdag 13 oktober 2011 - 16:29   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 14:22 schreef FR-Douwe het volgende:

[..]

toch zal KKL ook niet zomaar dat soort dingen zeggen....
Hij is de enige...
FR-Elmo
 FR-Elmo - donderdag 13 oktober 2011 - 16:31   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 16:29 schreef Stylzz het volgende:

[..]

Hij is de enige...
hier wel ja, weet niet hoe dat elders is? En daarnaast denk ik niet dat we allemaal bronnen hebben zoals hij aangeeft ze te hebben dus zal hij misschien de enige zijn die zoiets kan zeggen? Ik weet in ieder geval dat het mij heen en weer schud tussen hoop en vrees...
Stylzz
 Stylzz - donderdag 13 oktober 2011 - 16:32   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 16:31 schreef FR-Douwe het volgende:

[..]

hier wel ja, weet niet hoe dat elders is? En daarnaast denk ik niet dat we allemaal bronnen hebben zoals hij aangeeft ze te hebben dus zal hij misschien de enige zijn die zoiets kan zeggen? Ik weet in ieder geval dat het mij heen en weer schud tussen hoop en vrees...
Je leest t nergens
En ik lees veel.

Maar we zien t wel. Tis toch onomkeerbaar ondertussen
lijdensweg
 lijdensweg - donderdag 13 oktober 2011 - 16:56   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 13:18 schreef KKL het volgende:
Benno Leeser had het toen al voor gezien gehouden als preses van de Business Club van Feyenoord. De Amsterdamse diamantair vertrok in 2009 na vijftien jaar voorzitterschap, uit onvrede met het gevoerde beleid. "Ik vond en vind dat er bij Feyenoord geen goede directie en Raad van Commissarissen zit," zegt Leeser. "Eric Gudde is ongetwijfeld een harde werker, maar hij mist het charisma en de contacten om een voetbalclub te leiden." De tegenvallende inkomsten uit zakelijke activiteiten zijn de huidige directie volgens Leeser aan te rekenen. "Ze luisteren niet naar de markt. Je zou je bijvoorbeeld kunnen voorstellen dat je business seats richting de zijkanten van het stadion goedkoper maakt dan in het midden, maar dat gebeurt niet. De verkoop van luxe stoelen in Vak KK is geflopt. Er gaan bij Feyenoord veel dingen verkeerd, al zit het economisch natuurlijk ook niet mee."

Onderzoeker Pieter Nieuwenhuis van bureau Hypercube, dat onder andere de KNVB, de UEFA en een aantal voetbalclubs adviseert zag ook het een en ander fout gaan. "Feyenoord had de afgelopen jaren geen goed beeld van de markt. De club haalde spelers als Dwight Tiendalli en El Ahmadi van middenmoters en gaf ze drie tot vijf keer meer salaris. En qua sponsoring zit de club al jaren op het niveau van AZ en Twente, terwijl Feyenoord in potentie evenveel sponsorgeld zou kunnen binnenhalen als Ajax. Nu halen ze maar de helft op. De afstand tussen de potentie van de club en de realiteit is nergens zo groot als bij Feyenoord."


Deze alinea's verwoorden precies hoe het is en dat het nooit wat wordt.

En uit categorie 1 ?
Uitgesloten.
De financiële puinhoop wordt alleen maar groter, ook dit seizoen wordt er weer met verlies gedraaid.
Mijn stellige voorspelling: uiterlijk juni 2012 gaat de stekker eruit, dwz: de licentie wordt ingetrokken.
Misschien kunnen ze dan een deal maken met Excelsior voor een doorstart op hun licentie.
Anders is het over en uit!

Binnen de bond (KNVB) is er niemand die nog een cent geeft voor de kansen van Feyenoord.
Waardeloos gelul, dat is het enige wat ik van jou en over jou kan zeggen!
Je kan gewoon niet erkennen dat Feyenoord op de goede weg zit qua financien, en daardoor kan je je gelijk niet halen.........
lijdensweg
 lijdensweg - donderdag 13 oktober 2011 - 16:57   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 13:46 schreef KKL het volgende:

[..]

Mijn bronnen zijn personen die direct in contact staan met medewerkers binnen de KNVB.

Die laten af en toe weleens iets 'los' over oa Feyenoord.

Feyenoord heeft een plan in moeten dienen om weer gezond te worden.
Dat werd verplicht gesteld door de KNVB.

Maar tot nu toe, ook Blokland geeft dit toe in interviews, is er nog te weinig geld binnen gekomen.
Wel zijn er toezeggingen gedaan maar of die daadwerkelijk financieel ook geplaatst worden weet zelfs Blokland op dit moment niet.
Vandaar dat hij het nu weer heeft over oktober 2012.
Ze hebben totaal geen zekerheden dat het geld werkelijk binnen wordt gehaald.

Ze gokken en hopen....

Dat weet de KNVB ook.
En die zien het somber in, dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
LULVERHAAL .................. niks meer dan dat!
lijdensweg
 lijdensweg - donderdag 13 oktober 2011 - 16:58   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 14:22 schreef FR-Douwe het volgende:

[..]

toch zal KKL ook niet zomaar dat soort dingen zeggen....
Juist wel omdat ie altijd al TEGEN dit bestuur en RvC is geweest. En KKL kan er gewoon niet tegen dat ie het gaat verliezen.
lijdensweg
 lijdensweg - donderdag 13 oktober 2011 - 16:59   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 14:30 schreef FR-Douwe het volgende:

[..]

hij was niet de enige die opgestapt is hoor... en dan heb je het niet over koekebakkers.. Poelmann ging ook weg vanwege een verschil van inzicht..

En dat het onderzocht is door een onafhankelijke partij zegt me nu niet zoveel: ook die kijken niet in de huishoudboekjes van dit moment, geven ook alleen maar conclusies op basis wat iedereen kan inzien, verder trappen ze ook best wat open deuren in...
Maar Boudewijn Poelmann zit wel in de groep bij Pim Blokland.......dus ?
FR-Elmo
 FR-Elmo - donderdag 13 oktober 2011 - 18:00   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 16:59 schreef lijdensweg het volgende:

[..]

Maar Boudewijn Poelmann zit wel in de groep bij Pim Blokland.......dus ?
houdt niet automatisch in dat hij het met het huidige bestuur eens is toch? kan ook vanuit bezorgdheid zijn dat hij er in is gestapt.
Ik zeg hiermee niet of ik voor of tegen iemand ben maar wil graag feiten zien en die heb ik tot nu toe nog niet gezien.
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 13 oktober 2011 - 18:19   quote  deeplink  
Stom geouwehoer allemaal.
Ben er nu alweer klaar mee.
hotjumper
 hotjumper - donderdag 13 oktober 2011 - 20:10   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 16:56 schreef lijdensweg het volgende:

[..]

Waardeloos gelul, dat is het enige wat ik van jou en over jou kan zeggen!
Je kan gewoon niet erkennen dat Feyenoord op de goede weg zit qua financien, en daardoor kan je je gelijk niet halen.........
Hoezo? Hij quote gewoon uit het stuk van nusport, of is dat helemaal niet waar? Of is alleen het deel waar dat jouw aanspreekt.
Even voor de goede orde, 12 oktober 2012 is te laat om de licentie te redden........
rich Arnhem
 rich Arnhem - donderdag 13 oktober 2011 - 20:26   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 13:46 schreef KKL het volgende:

[..]

Mijn bronnen zijn personen die direct in contact staan met medewerkers binnen de KNVB.

Die laten af en toe weleens iets 'los' over oa Feyenoord.

Feyenoord heeft een plan in moeten dienen om weer gezond te worden.
Dat werd verplicht gesteld door de KNVB.

Maar tot nu toe, ook Blokland geeft dit toe in interviews, is er nog te weinig geld binnen gekomen.
Wel zijn er toezeggingen gedaan maar of die daadwerkelijk financieel ook geplaatst worden weet zelfs Blokland op dit moment niet.
Vandaar dat hij het nu weer heeft over oktober 2012.
Ze hebben totaal geen zekerheden dat het geld werkelijk binnen wordt gehaald.

Ze gokken en hopen....

Dat weet de KNVB ook.
En die zien het somber in, dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
De vriend van mijn nicht en diens neef heeft een vriend en diens zus der vriend zei dat het morgen zaterdag is... En dus is het waar. De KNVB geeft een persbericht uit waaruit blijkt dat Feyenoord wel degelijk op de goede weg is en jouw vriend die bevriend is met een KNVB medewerker zal dan beter weten hoe het er voor staat?

Ik denk dat de KNVB zich volstrekt belachelijk maakt als zij na dit persbericht ineens in juli 2012 de licentie in zouden trekken.

http://www.knvb.nl/nieuws/16702/knvb-veroordeelt-geweld-en-steunt-feyenoord

Wat ik zo vreemd vind is dat er zogenaamde bewijzen worden aangedragen voor hoe slecht het gaatmaar die niet te controleren zijn. De positieve dingen vanuit diverse media bronnen worden per direct terzijde geschoven en er wordt gelijk gezocht naar iets anders om weer op te kunnen zeiken.

Gudde en Co hebben grote fouten gemaakt maar op dit moment (kijkend naar het moment van starten van de VvF) kan ik hen nog niet op grove fouten betrappen. Helaas kan ik dat niet zeggen van een aantal mensen die het niet eens zijn met het beleid.

"De pen is machtiger dan het zwaard"

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 13 oktober 2011 door rich Arnhem --
stray
 stray - donderdag 13 oktober 2011 - 20:30   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 11:02 schreef dobias het volgende:
Vóór oktober 2012 zal het zeker zover zijn. Mogelijk zelfs al volgende maand bij het bekendmaken van de jaarcijfers."

Dankzij de kapitaalinjecties van de Vrienden komt de Stadionclub steeds dichter bij een positief eigen vermogen.
moeilijk he om het positieve er uit te halen
of is t juist te makkelijk t negatieve er uit te halen
voor oktober 2012 mogenlijk zelfs volgende maand
sevillana
 sevillana - donderdag 13 oktober 2011 - 20:56   quote  deeplink  
tsja, . . . hoe dan ook, de waarheid is hard!
stray
 stray - donderdag 13 oktober 2011 - 21:00   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 20:56 schreef sevillana het volgende:
tsja, . . . hoe dan ook, de waarheid is hard!
tsja maar wat is de waarheid
rich Arnhem
 rich Arnhem - donderdag 13 oktober 2011 - 21:03   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 21:00 schreef stray het volgende:

[..]

tsja maar wat is de waarheid
Dat zullen we in juli 2012 weten.
stray
 stray - donderdag 13 oktober 2011 - 21:10   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 21:03 schreef rich Arnhem het volgende:

[..]

Dat zullen we in juli 2012 weten.
psies
en mss wel over een maand

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 13 oktober 2011 door stray --
rich Arnhem
 rich Arnhem - donderdag 13 oktober 2011 - 21:23   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 21:10 schreef stray het volgende:

[..]

psies
en mss wel over een maand
of naar Nick en Simon
sevillana
 sevillana - donderdag 13 oktober 2011 - 22:16   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 21:00 schreef stray het volgende:

[..]

tsja maar wat is de waarheid
hoe dan ook!
stray
 stray - donderdag 13 oktober 2011 - 22:23   quote  deeplink  
is t afwachten
Leon FR1908
 Leon FR1908 - donderdag 13 oktober 2011 - 22:24   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 21:00 schreef stray het volgende:

[..]

tsja maar wat is de waarheid
idd,het is een kwestie van goedgelovigheid,van beide zijdes..
JanM
 JanM - donderdag 13 oktober 2011 - 22:26   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 21:23 schreef rich Arnhem het volgende:

[..]

of naar Nick en Simon
De Waarheid was van Borsato, niet van N&S ...
Quiroz
 Quiroz - vrijdag 14 oktober 2011 - 18:31   quote  deeplink  
Als er niemand bij de KNVB is die nog een cent geeft voor de kansen van Feyenoord waarom dan dit bericht:

Mogelijk komt Feyenoord op enige termijn in categorie 2 van de KNVB, wat duidt op een verbetering van de financiële positie. Vandaag stelde Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, dat de club 'constructief' werkt aan verbetering van de huidige situatie.

Conclusies konden daar echter nog niet aan worden verbonden.

De Rotterdamse club zit nu in categorie 1. Dat wil zeggen dat de situatie zorgwekkend is.

Van Oostveen: 'Feyenoord voert een verstandig beleid om weer financieel gezond te zijn. De KNVB, en in het bijzonder de licentiecommissie, constateert dat de club zich aan het goedgekeurde plan van aanpak houdt om weer in categorie 2 te komen.' (ANP/Redactie)
Quiroz
 Quiroz - vrijdag 14 oktober 2011 - 18:34   quote  deeplink  
Er is simpelweg geen beleid te voeren met zoveel schulden... Daarom zou ik Erik Gudde laten saneren, saneren, saneren en daarna laten optyfen, maar ik ben maar een minderjarige Irakiër.
sevillana
 sevillana - vrijdag 14 oktober 2011 - 18:41   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 14 oktober 2011 - 18:34 schreef Quiroz het volgende:
Er is simpelweg geen beleid te voeren met zoveel schulden... Daarom zou ik Erik Gudde laten saneren, saneren, saneren en daarna laten optyfen, maar ik ben maar een minderjarige Irakiër.
idd :)
FR-Elmo
 FR-Elmo - woensdag 16 november 2011 - 08:16   quote  deeplink  
Feyenoord weer stap dichter bij zwarte cijfers

Feyenoord maakt vandaag de officiële jaarcijfers over het boekjaar 2010/2011 bekend. De aandeelhouders hebben gisteren het financiële verslag goedgekeurd.

Hoewel de exacte getallen pas vandaag naar buiten komen, is wel duidelijk dat de clubleiding flink is gevorderd met het financiële herstel.

Dat meldt AD Sportwereld.

Algemeen directeur Eric Gudde zal overigens nog wel verliesgevende cijfers presenteren, maar de negatieve cijfers zullen volledig in overeenstemming zijn met het plan van aanpak dat door de licentiecommissie van de KNVB is goedgekeurd.

De club zal uiterlijk komende zomer terugkeren in de veilige categorie 2, maar het is niet volledig uitgesloten dat de licentiecommissie eerder groen licht geeft aan de club om terug te keren op de transfermarkt.

De lucratieve transfers van Leroy Fer naar FC Twente en Georginio Wijnaldum naar PSV zorgen er immers voor dat de cijfers voor volgend boekjaar positief zullen zijn. Voor de twee zelf opgeleide spelers werd opgeteld elf miljoen opgehaald. 'Zwarte cijfers' worden komende zomer geëist door de licentiecommissie KNVB, na jaren van verliesgevende jaarcijfers.

Feyenoord speelt op zaterdag 14 januari tegen de Zwitserse kampioen FC Basel. De Rotterdammers werken het oefenduel met de deelnemer aan de Champions League af in het Spaanse Marbella. De ploeg van trainer Ronald Koeman speelt op 7 januari ook nog een oefenwedstrijd tegen topklasser IJsselmeervoge (Mikos Gouka)

bron www.ad.nl

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 16 november 2011 door FR-Elmo --
KKL
 KKL - woensdag 16 november 2011 - 08:37   quote  deeplink  
Begin deze maand moest Feyenoord bij de licentiecommissie de begroting indienen voor het volgende jaar en ook de jaarcijfers van het afgelopen jaar.
U raad het al; dat was weer eens pijnlijk.
Feyenoord riep vorig jaar rond deze tijd dat ze afgelopen jaar één euro positief zouden draaien.
Helaas pindakaas, de begroting was weer eens (voor de 6e keer op rij) wat te rooskleurig opgesteld door Dick van Well en Onno Jacobs (die volgens insiders trouwens bij Feyenoord blijft werken tot aan de zomer, maar goed die domme supportertjes denken toch dat hij in december weg gaat).

Eric Gudde heeft nergens verstand van dus die begroting sloeg weer nergens op. Resultaat: tonnen verlies.
Het is echter nog lang geen nood aan de man, vandaag zal Feyenoord de jaarcijfers publiek kenbaar gaan maken.
Voor de 6e keer zal Eric Gudde met stoïcijns gezicht vertellen dat hij zo fantastisch werk doet met zijn organisatie.
Voor de 6e keer zal dat een leugen zijn en voor de 6e keer zullen er supporters zijn die dat gewoon doodleuk geloven die propaganda.
Cijfers liegen er niet om zeggen ze wel eens, maarja, 6 jaar achter elkaar rood draaien en toch het voordeel van de twijfel krijgen.
Ik hoop niet dat deze mensen ooit bij mij thuis de boekhouding komen doen.

Tot dusver de negatieve kant.
Feyenoord heeft namelijk ook weer wat extra aandelen verkocht aan de VvF.
Tussen de 21 en 24 miljoen euro is er inmiddels omgezet in aandelen, daarnaast zijn er bij de VvF tussen de 5 en 6 miljoen euro aan toezeggingen binnen.
Dat betekend dus dat het fantastische doel bereikt is.
Financieel krijgt Feyenoord nu eindelijk weer wat lucht, die aandelen moeten binnen vijf jaar wel allemaal teruggekocht zijn maar dat zien we dan wel weer.
Het gaat om het nu tenslotte.
De zogenaamde gezondmaking is daarmee een feit er is alleen één probleem:
Iemand die over zijn hele lichaam eczeem heeft en zijn arm is er na jaren eindelijk vanaf is nog lang niet volledig van zijn probleem af.
Verder is het namelijk nog allemaal idioterie wat de klok slaat.
Nieuwe stadion, nieuwe trainingscomplex, nieuwe elftallen, parkeergarages allemaal ideeën die ook binnen die vijf jaar gerealiseerd moeten worden.

Iets zegt mij dat deze mensen nu pas echt heel gevaarlijk gaan worden voor Feyenoord!!
Feyenoord till i die
 Feyenoord till i die - woensdag 16 november 2011 - 08:53   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 13 oktober 2011 - 13:46 schreef KKL het volgende:

[..]

Mijn bronnen zijn personen die direct in contact staan met medewerkers binnen de KNVB.

Die laten af en toe weleens iets 'los' over oa Feyenoord.

Feyenoord heeft een plan in moeten dienen om weer gezond te worden.
Dat werd verplicht gesteld door de KNVB.

Maar tot nu toe, ook Blokland geeft dit toe in interviews, is er nog te weinig geld binnen gekomen.
Wel zijn er toezeggingen gedaan maar of die daadwerkelijk financieel ook geplaatst worden weet zelfs Blokland op dit moment niet.
Vandaar dat hij het nu weer heeft over oktober 2012.
Ze hebben totaal geen zekerheden dat het geld werkelijk binnen wordt gehaald.

Ze gokken en hopen....

Dat weet de KNVB ook.
En die zien het somber in, dat het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
Je bent een zwartkijker.
Het is vreemd dat ik tegenovergestelde berichten hoort van mensen binnen de KNVB.
We moeten het gewoon afwachten en zien wat de tijd brengt.
Ik hoor het een en jij het ander.
Weer iemand anders hoort misschien weer hele andere dingen.
Er moet gewoon geen stemming meer gemaakt worden en we moeten het maar afwachten.
Er iets aan veranderen kunnen we toch niet.
Feyenoord till i die
 Feyenoord till i die - woensdag 16 november 2011 - 08:58   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 16 november 2011 - 08:37 schreef KKL het volgende:
Begin deze maand moest Feyenoord bij de licentiecommissie de begroting indienen voor het volgende jaar en ook de jaarcijfers van het afgelopen jaar.
U raad het al; dat was weer eens pijnlijk.
Feyenoord riep vorig jaar rond deze tijd dat ze afgelopen jaar één euro positief zouden draaien.
Helaas pindakaas, de begroting was weer eens (voor de 6e keer op rij) wat te rooskleurig opgesteld door Dick van Well en Onno Jacobs (die volgens insiders trouwens bij Feyenoord blijft werken tot aan de zomer, maar goed die domme supportertjes denken toch dat hij in december weg gaat).

Eric Gudde heeft nergens verstand van dus die begroting sloeg weer nergens op. Resultaat: tonnen verlies.
Het is echter nog lang geen nood aan de man, vandaag zal Feyenoord de jaarcijfers publiek kenbaar gaan maken.
Voor de 6e keer zal Eric Gudde met stoïcijns gezicht vertellen dat hij zo fantastisch werk doet met zijn organisatie.
Voor de 6e keer zal dat een leugen zijn en voor de 6e keer zullen er supporters zijn die dat gewoon doodleuk geloven die propaganda.
Cijfers liegen er niet om zeggen ze wel eens, maarja, 6 jaar achter elkaar rood draaien en toch het voordeel van de twijfel krijgen.
Ik hoop niet dat deze mensen ooit bij mij thuis de boekhouding komen doen.

Tot dusver de negatieve kant.
Feyenoord heeft namelijk ook weer wat extra aandelen verkocht aan de VvF.
Tussen de 21 en 24 miljoen euro is er inmiddels omgezet in aandelen, daarnaast zijn er bij de VvF tussen de 5 en 6 miljoen euro aan toezeggingen binnen.
Dat betekend dus dat het fantastische doel bereikt is.
Financieel krijgt Feyenoord nu eindelijk weer wat lucht, die aandelen moeten binnen vijf jaar wel allemaal teruggekocht zijn maar dat zien we dan wel weer.
Het gaat om het nu tenslotte.
De zogenaamde gezondmaking is daarmee een feit er is alleen één probleem:
Iemand die over zijn hele lichaam eczeem heeft en zijn arm is er na jaren eindelijk vanaf is nog lang niet volledig van zijn probleem af.
Verder is het namelijk nog allemaal idioterie wat de klok slaat.
Nieuwe stadion, nieuwe trainingscomplex, nieuwe elftallen, parkeergarages allemaal ideeën die ook binnen die vijf jaar gerealiseerd moeten worden.

Iets zegt mij dat deze mensen nu pas echt heel gevaarlijk gaan worden voor Feyenoord!!
Hier ben ik het 100% mee eens!
Dit zijn feiten die iedereen weet.
FR-Henk
 FR-Henk - woensdag 16 november 2011 - 09:20   quote  deeplink  
Ik snap je zorgen wel KKL, al staat je zwartgalligheid jegens de machtsdragers me soms wat tegen.
Prio van Gudde cs. was saneren. Dáár kun je Gudde niets in verwijten. Heb ik altijd gevonden en blijf dat zeggen. Iemand is schuldig tot het tegendeel bewezen is, nietwaar?
Gudde is géén visionair, géén boegbeeld, géén netwerker, géén beleidsontwikkelaar. Daar liggen de zwaktes.
Indien Feyenoord op veilig staat zou een nieuwe directie op laatstgenoemde onderdelen moeten gaan inzetten.
Feyenoord till i die
 Feyenoord till i die - woensdag 16 november 2011 - 09:22   quote  deeplink  
Die visionairen hebben Feyenoord in de zeer hoge schuld gebracht!!
Charisma is het magische woord!!
FR-Henk
 FR-Henk - woensdag 16 november 2011 - 09:24   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 16 november 2011 - 09:22 schreef Feyenoord till i die het volgende:
Die visionairen hebben Feyenoord in de zeer hoge schuld gebracht!!
Charisma is het magische woord!!
Charisma is een onderdeel die gepaard moet gaan met de noodzakelijke daden.

Crijff heeft volgens velen (ik niet) charisma. Maar zijn daden van nu hebben 020 niet gelukkiger gemaakt.
Feyenoord till i die
 Feyenoord till i die - woensdag 16 november 2011 - 09:30   quote  deeplink  
v.Geel heeft charisma!
FR-Henk
 FR-Henk - woensdag 16 november 2011 - 09:36   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 16 november 2011 - 09:30 schreef Feyenoord till i die het volgende:
v.Geel heeft charisma!
Herken ik niet echt, maar dat hoeft hij ook niet te hebben. Z'n daden benne goed.
Feyenoord till i die
 Feyenoord till i die - woensdag 16 november 2011 - 09:38   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 16 november 2011 - 09:36 schreef FR-Henk het volgende:

[..]

Herken ik niet echt, maar dat hoeft hij ook niet te hebben. Z'n daden benne goed.
Zie andere topic!

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5962
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: En dit is zoals het echt is.









0.0109469