BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Van het pad af in zeist.

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
hotjumper
 hotjumper - dinsdag 24 januari 2012 - 21:33   quote  deeplink  
http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/204081/KNVB_wil_hooligans_harder_aanpakken.html
quote:

KNVB wil hooligans harder aanpakken
Voetbalbond KNVB is niet tevreden over de resultaten van de voetbalwet. De invoering had hooligans beter en sneller moeten aanpakken, maar dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag niet het geval.
Om het hooliganisme in Nederland te bestrijden vroeg de KNVB jarenlang om de invoering van de voetbalwet. Bijna anderhalf jaar geleden werd de wet geïntroduceerd, maar blijkt sindsdien aan het doel voorbij te schieten.

De voetbalbond heeft inmiddels opgeroepen tot langere straffen en een lagere bewijslast. Groepen die rellen veroorzaken moeten veel harder worden aangepakt, meent de KNVB.

Alleen de aanwezigheid bij een rel zou al voldoende reden moeten zijn om een gebiedsverbod op te leggen. Het voorstel kan rekenen op politieke bijval. Woensdag zal de Kamer zich buigen over de wet.
nu is even wacht tot standrecht wordt ingevoerd
FR-Elmo
 FR-Elmo - dinsdag 24 januari 2012 - 21:35   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 24 januari 2012 - 21:33 schreef hotjumper het volgende:
http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/204081/KNVB_wil_hooligans_harder_aanpakken.html

[..]

nu is even wacht tot standrecht wordt ingevoerd
wat een ongelooflijke onzin van de knjb, dus als er zondag met de ME wederom wordt geoefend in het bakstenen koppen en ik loop net langs dan ben ik dus de lul... pfffffff
mag je zeker ook geen kliko meer gooien?

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 24 januari 2012 door FR-Elmo --
Bosifyable
 Bosifyable - dinsdag 24 januari 2012 - 21:36   quote  deeplink  
quote:
KNVB: Bewijslast voetbalsupporters omkeren
De voetbalwet zou hét middel zijn om de bende losgeslagen hooligans in Nederland te temmen. Eindelijk een wet die het onmogelijk zou maken om nog te rellen in en rondom het stadion. Waar kenners, specialisten en goed ingevoerde voetbalfans het eens waren dat zon wet niet zou werken, hielden de KNVB, de lobbyisten, justitie en de politie stug vol. De wet was het Ei van Columbus. Vandaag geeft de KNVB toe dat de wet heeft gefaald en dat het anders en strenger moet. Het ergste is dat de voorgestelde draconische maatregelen van de KNVB bijval vinden van zowel het CDA en de PVV.

Wat is er zo draconisch aan? Kortgezegd vindt de KNVB dat de bewijslast voor opgepakte voetbalfans (in groepsverband) omgekeerd moet worden en dat zelfs omstanders opgepakt mogen worden. Gijs de Jong, competitiemanager bij de KNVB, komt er op Een Vandaag flink in. Hij haalt als voorbeeld de rellen bij het Maasgebouw aan. Van de rellen bij het Maasgebouw waren 30 mensen die iets deden, de rest had echter ook een verantwoordelijkheid. Voor ons is het: Sta je erbij, dan ben je erbij. Je moet je maar ontrekken van de groep, anders ben je het haasje. Als je het zo leest een wellicht terechte opmerking, die echter wel in een ander daglicht gezien moet worden.

Met andere woorden: Als je kijkt naar rellen en je wordt opgepakt, dan wil de KNVB dat je strafrechtelijk vervolgd gaat worden. Je moet zelf maar bewijzen dat je geen kwade intenties had. Maar ook als je uitmaakt van een groep van 500 man, waarvan 10 mensen ineens beginnen te rellen, dan loop je in de nieuwe plannen van de KNVB kans om een stadionverbod te krijgen, strafrechtelijk vervolgd te worden en je moet aantonen dat je niets met die 10 mensen te maken had. Een moeilijke opgave, als je de hersenspinsels van de Jong probeert te volgen.

De KNVB is geinspireerd door de voetbalwetgeving in Engeland, waar dit lange tijd de gewoonte is. De bewijslast in Engeland is in deze wetgeving filterdun gemaakt en is zelfs omgekeerd. Er zijn voorbeelden van mensen die veroordeeld zijn puur op basis van 1 ooggetuigeverslag, tegenstrijdige verslagen en zelfs een foto waarop geen geweldspleging te zien is. De wetgeving is uiterst dubieus en wordt binnenkort ter toetsing neergelegd bij het Europees Hof.

De KNVB wil, uit monde van Gijs de Jong, de bewijslast ook nog eens omdraaien. In plaats dat het Openbaar Ministerie moet aantonen dat iemand iets kwaads in zijn/haar zin had, moet een persoon aantonen dat hij/zij te goeder trouw was. De Jong: Die ene individu die te goeder trouw was, kan dat makkelijk aantonen. Beste Gijs, bel eens met Danny Knuit uit Breda. Hij bezocht voor het eerst in 16 jaar een wedstrijd, kwam ongewild in een charge terecht, werd door 6 politiemensen als een beest afgetuigd en kreeg pas na anderhalf jaar van de rechter te horen dat hij gelijk had. In die anderhalf jaar probeerde men deze situatie in de doofpot te stoppen, werd Danny ook nog eens door politie en het Openbaar Ministerie bedreigd en geintimideerd om af te zien van stappen tegen de politie en heeft hij geruime tijd lichaamlijke en geestelijke schade aan dit optreden overgehouden.

Lief en onnozel Gijsje, dat politie, justitie en KNVB geweldsexcessen bestrijdt is niet meer dan terecht. Wanneer de KNVB echter lobbyt om de burgerrechten van mensen aan te tasten, schiet jouw bondje te ver door. Het feit dat de voetbalbond bij partijen als het CDA en de PVV medestanders vindt (citaat vanuit de partijen: bewijslast moet zelfs naar beneden, of worden omgedraaid) is een zorgwekkende ontwikkeling te noemen. Het inleveren van vrijheden, het omdraaien van bewijslast en het filterdun maken van bewijslast om de grote massa een illusie van veiligheid te bieden is vanuit democratisch oogpunt gevaarlijk, zeer gevaarlijk. Nu begint het met voetbalfans, waar eindigt het?

(Bericht is rechtstreeks overgenomen van indehekken.nl, we wisten het zelf niet beter te verwoorden.)
tomson
 tomson - dinsdag 24 januari 2012 - 21:40   quote  deeplink  
Was ook al een item over op 1 vandaag,uiteraard ruim opgeluisterd met beelden van het maasgebouw incident.
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 24 januari 2012 - 21:51   quote  deeplink  
Precies altijd maar weer die Feyenoordsupporters in beeld brengen, bah....
piet de paler
 piet de paler - dinsdag 24 januari 2012 - 22:10   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 24 januari 2012 - 21:33 schreef hotjumper het volgende:
http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/204081/KNVB_wil_hooligans_harder_aanpakken.html

[..]

nu is even wacht tot standrecht wordt ingevoerd
Ja ik heb wel eens eerder gezegd .Voetbal staat boven de wet.
Als ik naar het stadion ga dan:wordt er gevraagd om mijn papoort (seizoenskaart) wordt ik gefouilleerd,moet ik betalen met een eigen valuta,heb geen recht meer om mijn mening te verkondigen (censuur op spreekkoren en spandoeken) ik wordt gebrandmerkt als een hooligan of als iemand van mijn stamleden die er uit zien als een feyenoord fan.Een bankoverval pleegt staat er Feyenoord fan overvalt bank.De Knvb is nog een hogere rechtsvorm die er alles aan doet dat er steeds minder mensen met plezier naar hun club gaan,En dit alles lost niets op en 1000meter van het stadion waar ik woon wordt mijn huisje leeg gehaald door ?????en daar wordt door de reguliere rechtsgang niets aan gedaan.EN TOCH HOU IK VAN MIJN CLUB EN BEN BIJNA THUIS.
hoogvliet010
 hoogvliet010 - woensdag 25 januari 2012 - 01:26   quote  deeplink  
03032010035.jpg

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5988
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Van het pad af in zeist.









0.0055160