BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: De gezondheid van het Nederlandse voetbal.

Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Eide
 Eide - maandag 09 juli 2012 - 08:11   quote  deeplink  
Naar aanleiding van de onderstaande reactie van Boudewijn schreef ik het volgende antwoord. Maar misschien is de gezondheid van het Nederlandse voetbal en het Financial Fairplay toch wel iets om te bediscussiƫren. Vandaar dit topic.

quote:
Op maandag 09 juli 2012 - 01:07 schreef Boudewijn het volgende:

[..]

De Kunduz coalitie. Gelukkig komen er nieuwe verkiezingen!!
Maar de hogere lasten op topinkomens heeft toch alleen indirect een effect op een club want spelers willen dan bij nieuwe contractbesprekingen meer geld zien. Voor de lopende contracten zal het PSV of welke club dan ook toch niet meer kosten?
Dit gaat zeker nog geld kosten, ongeveer 15 miljoen over alle BVOs, + nog eens de 30 miljoen van de doorberekening van de politie inzet = 45 miljoen over alle BVOs. Er vanuit gaande dat er een progressieve verdeling komt gaan de grootste clubs het zwaarst getroffen worden. In het bovenstaande is de verhoging van de BTW nog niet eens meegenomen.

Overigens gaan verkiezingen hier weinig aan veranderen. Nederland heeft een begrotingstekort en dat geld moet gevonden worden. Beide maatregelen zijn natuurlijk gewoon ordinaire belastingen. Maar wat voor kabinet er nu ook zit, ergens gaan harde maatregelen genomen worden. En nu raken die maatregels het voetbal.

Dat is vervelend maar tegelijkertijd wel logisch. Iedereen wordt getroffen door de versobering van allerlei zaken en oplopende lasten, en dus ook de voetballerij. De voetballerij heeft echter jarenlang een schitterende zeepbel opgetrokken die nu is geknapt. PSV riep jaren dat het op het jaar CL moest spelen om de begroting rond te krijgen.... En dan blijkt de situatie vrij nijpend te zijn. Dat ligt niet aan het huidige kabinet, vorige of toekomstige, dat ligt volledig aan de voetballerij waar te veel, te vaak, boven de stand wordt geleefd.

Soms is dat vrij simpel op te lossen, zoals destijds bij Ajax waar het verlies was ingegeven door een salarishuis dat de pan uit rees. Door salarissen, meer gebruik van eigen jeugd en andere maatregels was dit tekort vrij snel teruggedrongen. In Eindhoven werd men vorig jaar geconfronteerd met een situatie waar bijna geen uitweg meer mogelijk was. De gemeente was het laatste redmiddel. PSV MOET dus zwarte cijfers gaan schrijven, iets wat uitdagend lijkt nu er alweer geen CL in het verschiet ligt, en de kosten dus enorm dreigen op te lopen.

Weet iemand toevallig of de KNVB nog actie onderneemt op die 30 miljoen aan politiekosten? In de eerste reactie gaf de KNVB aan niet te weten waar dat bedrag vandaan kwam en dat dit ook niet overeen kwam met hun schattingen.
Eide
 Eide - maandag 09 juli 2012 - 08:13   quote  deeplink  
De discussie werd ingegeven door het onderstaande, wat op basis is van een bericht van Rik Elfrink, PSV volger in dienst van het Eindhovens Dagblad

In Eindhoven maakt men zich grote zorgen over de financiƫle gezondheid van de club. PSV heeft een negatief eigen vermogen, 92 miljoen kortlopende schulden, 23 miljoen verlies in het afgelopen seizoen. Hoewel 50 miljoen van die kortlopende schuld bij de gemeente belegd is in de roemruchtige constructie rond de grond van het stadion.

Het beruchte Kunduz akkoord dreigt echter deze situatie nijpender te maken. De hogere lasten op topinkomens en de doorberekening van politie inzet dreigt nu toch echt voor serieuze problemen te gaan zorgen in Eindhoven.
Boudewijn
 Boudewijn - maandag 09 juli 2012 - 14:13   quote  deeplink  
Dat de kosten van de politie inzet en verhoging van de btw heeft logische negatieve gevolgen voor de kosten voor de BVO.
Maar hoe heeft een hogere belasting op topinkomens direct al gevolgen voor een club? Toch alleen voor de personen die deel uit maken van die club?
Eide
 Eide - maandag 09 juli 2012 - 14:59   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 09 juli 2012 - 14:13 schreef Boudewijn het volgende:
Dat de kosten van de politie inzet en verhoging van de btw heeft logische negatieve gevolgen voor de kosten voor de BVO.
Maar hoe heeft een hogere belasting op topinkomens direct al gevolgen voor een club? Toch alleen voor de personen die deel uit maken van die club?
Ik probeer dat uit Pieter Zwart te trekken, maar hier op basis van wat ik zelf weet:

Er komt eenmalige belasting voor hogere inkomens. Werkgevers moeten van werknemers die in 2012 meer dan 150.000 euro verdienden, in 2013 een extra heffing van 16 procent inhouden. Dat houdt dus in dat vrijwel elke eredivisieclub met terugwerkende kracht over het gehele jaar 16% over de salarissen van hun spelers moeten gaan betalen. Ajax betaald per jaar ongeveer 40 miljoen aan salarissen. Ajax moet dus hierover nog eens ruim 6 miljoen overmaken aan de Nederlandse staat.

Daarmee is Ajax ruim koploper, maar ook PSV gaat over de 4 miljoen heen bijvoorbeeld. Kortom, een flinke kostenpost. Zou eenmalig moeten zijn, maar dat was het kwartje van Kok ook.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5970
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: De gezondheid van het Nederlandse voetbal.









0.0050029