BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Xerxes DZB – Feyenoord (KNVB Beker - donderdag 1 november 2012 , 20:45)

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Feyenoord Nieuws
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 27 september 2012 - 23:55   quote  deeplink  
xerxesdzb_vlag.jpg

Clubhistorie

1904 - XerxesDZB - 2012

Hoewel in 2004 het 100-jarig bestaan is gevierd als XerxesDZB bestaat de club pas sinds 2000 onder deze naam. Eind jaren negentig pakten donkere wolken zich samen boven de RFC Xerxes. Oorzaken waren een teruglopend ledenaantal en de dreiging van een verhuizing in verband met de komst van de HSL-lijn die dwars over het complex aan de Xerxesweg zou gaan lopen. Kortom geen goed vooruitzicht voor het nieuwe millenium.

Na een aantal gesprekken met verenigingen welke om diverse redenen niet tot een positief resultaat leidden, zijn in december 1999 de gesprekken met DZB Zevenkamp op gang gekomen.

Wat was de winst voor DZB Zevenkamp?  DZB Zevenkamp was ook al een reeds jaren bestaande vereniging welke een zeer groot aantal jeugdleden telde waarvan een aantal elftallen op redelijk tot hoog niveau voetbalden. De standaard senioren teams speelden op zaterdag en zondag in de 4e klasse. Voor veel talentvolle jeugdleden was de stap naar de senioren van DZB Zevenkamp gezien het betrekkelijk lage niveau niet erg aantrekkelijk. Om te komen tot een situatie dat de jeugd door kon stromen naar een hoger niveau was de fusie dus zeer aantrekkelijk. Door de fusie gingen de senioren teams op zaterdag in de tweede klasse en op zondag in de derde klasse spelen. Dit was het niveau waarop Xerxes speelde.
 
Sportief gezien waren de eerste twee seizoenen redelijk succesvol.

- In 2003 degradeerde Zondag 1 echter naar de vierde klasse.
- In 2004 werd Zaterdag 1 kampioen van de 2e klasse en promoveerde Zaterdag 1 voor het eerst in de geschiedenis naar de eerste klasse.
- In 2008 promoveerde Zondag 1 weer naar de derde klasse.
- Eind 2009 werd dan eindelijk begonnen aan de verbouwing en aanpassing van ons complex, met als eerste resultaat 6 geheel verbouwde fraaie kleedkamers.
- In 2010 promoveerde zaterdag 1 naar de Hoofdklasse
- In 2010 degradeerde zondag 1 naar de vierde klasse.
- In juni 2010 vertrekt de hockeyvereniging OMHC naar Nesselande en komt het gehele compex ter beschikking van XerxesDZB, direct wordt begonnen met de verbouw van de hockey accomodatie.
- In juli 2010 wordt gestart met de aanleg van een kunstgras veld op de locatie van de 2 oude hockeyvelden. Dit veld zal het hoofdveld worden van XerxesDZB.
- In het debuutjaar (2011) in de hoofdklasse werd zaterdag 1 knap tweede achter kampioen GVVV
- In 2011 promoveerde Zondag 1 weer naar de derde klasse.
- In 2012 promoveerde Zondag 1 naar de tweede klasse.

 
Xerxes

Xerxes is opgericht op 1 maart 1904 door een groep scholieren die voor het merendeel woonde in het westen van Rotterdam. Als kleine RVB-club speelde het op 13 november 1904 de eerste competitiewed strijd thuis tegen het derde elftal van Achilles. Het werd een 8-3 overwinning. Er werd gespeeld op het terrein aan de Zanddijk, op de plaats waar tegenwoordig het oude GEB-gebouw nog staat.

In april 1907 werd het eerste kampioenschap behaald en was er promotie van de RVB naar de toen nog niet Koninklijke NVB. In 1911 wordt Xerxes wederom kampioen en is er promotie naar de tweede klasse.

Als Xerxes in 1931 afdelingskampioen wordt in de tweede klasse, kan het gaan meespelen voor promotie naar de eerste klasse. In de eerste klasse speelt Xerxes regelmatig tegen clubs als Feyenoord, Sparta, ADO, VUC, Ajax en Blauw Wit.

Vele jaren kan Xerxes zich makkelijk handhaven op het hoogste niveau. Vanaf 1958 worden de resultaten steeds slechter met als resul taat dat Xerxes in 1960 moet degraderen uit het betaalde voetbal. In de seizoenen 1960-61 en 1961-62 wordt Xerxes kampioen van Nederland bij de amateurs. In 1962 wordt Xerxes door dit succes weer toegelaten tot het betaalde voetbal.
In 1965 en 1966 is er promotie waardoor Xerxes de Eredivisie bereikt. In de hoogste afdeling behaalt Xerxes goede resultaten met spelers als Nol Heijerman, Piet Kriesch, Wim van Hanegem, Hans Dorjee, Lazar Radovic, Rob Jacobs en keeper Eddy Treytel.

Door de fusie met DHC uit Delft in de zomer van 1967 moet de amateur tak gescheiden worden van de prof tak,  Xerxes als amateurs moeten terugkeren naar de vierde klasse. Het zouden succes volle jaren, worden want in 1969, 1970, 1971, en 1972 werd men kampioen.
 
Door ook in 1976 kampioen te worden promoveerde Xerxes naar de Hoofdklasse. Het laatste grote succes werd behaald in mei 1980 toen Xerxes sterker bleek te zijn dan RVC en kampioen werd van de hoofdklasse A. De nacompetitie om het kampioenschap van Nederland met als tegenstanders Rohda-Raalte en Caesar zou succesvol worden afgesloten en na 1961 en 1962 was Xerxes voor de derde keer de sterkste amateurploeg van Nederland.

Het  voormalige Xerxes was vele jaren leverancier van internationals, die of in hun Xerxes-tijd of later het Oranje -shirt droegen. Namen als Wim Lagendaal, Faas Wilkes, Coen Moulijn, Willem van Hanegem, Eddy Treytel spreken nog steeds tot de verbeelding, maar ook Jan Everse, de gebroeders v.d. Broek en Bart Latuheru haalden het Oranje-shirt.
 
Daarnaast leverde Xerxes in de loop der jaren meer dan 15 amateur internatio nals zoals Martin Snoeck, Piet Kriesch, Frans Meyer, Kees-Jan Snoeck, Ton Rijsdijk, Paul de Winter en Gert-Jan Pleysier en UEFA-jeugdinternationals, zoals Winand van Loon en Nico Jalink.

Tientallen Xerxanen vonden hun weg naar het betaalde voetbal, veelal naar Sparta, Feyenoord en Excelsior, maar ook naar clubs als Go Ahead Eagles, AZ, PSV, Cambuur, NAC, Volendam, Ajax en naar het buitenland (Italië, Spanje en België). De bekendste onder hen waren Jan Villerius, Hennie Michielsen, Ad Verhoeven, Nol Heijerman, Nico Jalink, Piet den Boer, Bart Latuheru, Ger de Winkel, Jan Everse, Dennis Valentijn en Martin Snoeck.

Tenslotte leverde Xerxes ook voetbaltrainers onder ander Leo Beenhakker, Hans Dorjee, Rob Jacobs, Joop Brand, Hans Croon, Kurt Linder, Sander Popovics, Hans Maus, Bep v.d. Heyden, Arnold Lobman, Makkie Nijssen, André van Geld eren , Hans Loovens ,Ronald Felten, Cor Hazebroek nu bij de zondag-tak en Winand van Loon bij de zaterdag-afdeling.

Xerxes werd 3 maal kampioen van Nederland bij de zondagamateurs en 5 maal winnaar van de RD-cup (Zaterdag- en Zondagafdeling).
 
 images?q=tbn:ANd9GcTMAoVBE0fFf4pz5-uXxZbnbUu2BxCmMDg3UVdtL_xxYYydQYgT
Geschiedenis DZB/Zevenkamp

In 1935 werd in het café van Thomas van Bennekom op de hoek van de Zomerhofstraat en de Schoterbosstraat een voetbalvereniging opgericht, men koos als naam : DZB (de Zomerhof Boys) Men koos de kleuren groen (shirt en kousen) en wit (broek).  In 1938 kreeg DZB de beschikking over een eigen veld aan de Abraham van Stolkweg. DZB werd kampioen in 1939,1940,1941 en 1942.Door het laatste kampioenschap promoveerde men naar de KNVB.

Vanaf 1940 speelde DZB op het nieuwe sportcomplex Laag Zestienhoven, door het bombardement van 14 mei 1940 werd de Zomerhofstraat grotendeels verwoest en gingen het clubarchief en de administratie verloren.

Na de moeilijke oorlogsjaren verhuisde DZB in 1947 naar wederom een nieuw gemeenschappelijk complex, nu aan de Gordelweg.
Opvallend is dat men een eeuwige vierde klasser werd, 43 jaren op dat niveau tot aan de fusie is best opvallend te noemen. Af en toe een stapje terug, maar snel werd de stap omhoog weer gemaakt.
 
In 1983 maakte het bestuur tijdens een ledenvergadering kenbaar dat men wilde streven naar een eigen complex. Tot grote vreugde van allen kreeg men de mededeling van de dienst Sport en Recreatie dat er in de nieuwbouwwijk Zevenkamp een terrein beschikbaar kwam.

Op 27 maart 1984 ging de eerste paal in de grond en op 3 november werd de eerste steen gelegd van het clubhuis door Mevrouw A.J.Rovers - Kemp. Daardoor was de verhuizing van Rotterdam Noord naar Rotterdam Oost een feit.
 

Zaterdagvoetbal
Phoenix

Zowel Xerxes als DZB zijn van origine zondagclubs, maar op dit moment is het vooral de Zaterdag-tak die aan de weg timmert. Zowel bij Xerxes als DZB was als sprake van een Zaterdag-afdeling. Hieronder vindt U de beknopte geschiedenis van de Zaterdag-afdeling.

Voor het ontstaan van de Xerxes Zaterdag moeten wij terug tot 1973. Spelers waren ontevreden over de gang van zaken bij de vv Hillegersberg richten op 17 mei 1973 een nieuwe club op genaamd "Phoenix". Men vindt onderdak bij Aeolus.  Phoenix start in de derde klasse RVB en wordt kampioen in 1974,1975 en 1976 en promoveert naar de 4e klasse KNVB. Het veld van Aeolus voldeed echter niet aan de KNVB normen en zo komt Phoenix zeshonderd meter verder terecht bij Xerxes. Het leidt niet tot een fusie, maar tot een samensmelting in 1979. Zo is de Zaterdag-\tak van Xerxes een feit. Men wordt opnieuw kampioen en promoveert na het seizoen 1979-1980 naar de 3e klasse. Tot aan de fusie speelt men wisselend in de vierde, derde en tweede klasse.
 
WIA (Wakker in Alles)
WIA zag het levenslicht in Kralingen op 5 mei 1927 en werd opgericht door jongelui die niet op zondag mochten voetballen. Er werd gevoetbald eerst aan het oude Toepad, later aan de Gordelweg en weer later op Laag Zestienhoven. Op 18 september 1970 werd de eerste paal geslagen voor een nieuw terrein aan de Van der Duyn van Maasdamweg, daar speelde WIA tot 1988. In deze 61 jaar kwam men niet verder als de eerste klasse van de RVB.

In de jaren tachtig kreeg WIA het financieel steeds moeilijker door een constant dalend ledenaantal.
Tijdens een buitengewonde ledenvergadering op 29 april 1988 gingen de leden accoord met een voorstel tot verdergaan als zaterdag afdeling van DZB.

In de jaren 1988-2000 lukte het eenmaal om de derde klasse van de KNVB te bereiken. Maar in het jaar voor de fusie degradeerde men naar de vierde klasse en het laatste jaar zelfs naar de vijfde klasse.

De naam WIA is niet helemaal verloren gegaan, maar leeft nog voort in een florerende zaalvoetbaltak, waar veel bekende journalisten (Leo Verheul, Emile Schelvis en Hugo Borst), die van harte mee hebben gewerkt aan ons jubileumboek, een plekje hebben gevonden.

Goaltune Xerxes


Xerxes staat gedeelde eerste met ASWH met 10 uit 4 in de zaterdag hoofdklasse B

de laatste 2 uitslagen: 
22 sep XerxesDZB - Alexandria'66 4-2
15 sep Nivo Sparta - XerxesDZB 0-2

programma deze week 

29 sep, 14:30 Excelsior M. - XerxesDZB Sportpark Excelsior M.

Ik krijg de historie van de ontmoetingen tussen deze clubs niet gecopieerd, mocht je hier interesse in hebben dan kun je onderstaande link aanklikken..
http://feyenoord.netwerk.to/historie/tegenstander.php?id=47

Feyenoord gaat op dinsdag 30 oktober, woensdag 31 oktober of donderdag 1 november op bezoek bij de Rotterdamse amateurvereniging. De definitieve speeldatum wordt in een later stadium bekendgemaakt. Zoals het er nu voor staat word dit duel op het kasteel afgewerkt.

Beeldmatriaal
Wedstrijd 29-10-2011


-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 28 september 2012 door RenatoBos --
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - donderdag 27 september 2012 - 23:55   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 27 september 2012 - 23:55 schreef RenatoBos het volgende:
Later meer info..
We wachten met smart af! :)
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 27 september 2012 - 23:59   quote  deeplink  
Voilà..d:-)
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:00   quote  deeplink  
Spelen we maar in de Kuip hè..d:-)
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - vrijdag 28 september 2012 - 00:01   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 27 september 2012 - 23:59 schreef RenatoBos het volgende:
Voilà..d:-)
RB///HELD!
tomson
 tomson - vrijdag 28 september 2012 - 00:02   quote  deeplink  
Haha... Later meer info :)
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - vrijdag 28 september 2012 - 00:03   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:00 schreef RenatoBos het volgende:
Spelen we maar in de Kuip hè..d:-)
Vind het niet zo erg. Ideale loting, dichtbij, amateurclub met een mooie historie, derby en een zekerheidje dat je doorgaat of er moeten hele rare dingen gebeuren.
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:03   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:01 schreef T-FeYeN00rD het volgende:

[..]

RB///HELD!
T-FeYeN00rD///TresidenT..
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:04   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:02 schreef tomson het volgende:
Haha... Later meer info :)
Was vergeten die lap tekst te kopiëren..d:-))
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:04   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:03 schreef T-FeYeN00rD het volgende:

[..]

Vind het niet zo erg. Ideale loting, dichtbij, amateurclub met een mooie historie, derby en een zekerheidje dat je doorgaat of er moeten hele rare dingen gebeuren.
Stop jij eens met drinken..!!!
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - vrijdag 28 september 2012 - 00:04   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:03 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

T-FeYeN00rD///TresidenT..
JWT! ;)
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - vrijdag 28 september 2012 - 00:05   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:04 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

Stop jij eens met drinken..!!!
Kutloting!
tomson
 tomson - vrijdag 28 september 2012 - 00:05   quote  deeplink  
Zag een van de spelers op tv zeggen dag hij het liefst een grote club zou loten. Krijgt hij toch een ouderwets mooi affiche..
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:06   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:05 schreef T-FeYeN00rD het volgende:

[..]

Kutloting!
Hoe laat??
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:07   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:05 schreef tomson het volgende:
Zag een van de spelers op tv zeggen dag hij het liefst een grote club zou loten. Krijgt hij toch een ouderwets mooi affiche..
En een afstraffing..!!
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - vrijdag 28 september 2012 - 00:08   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:06 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

Hoe laat??
In de rust van Xerxes - Feyenoord.
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:12   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:08 schreef T-FeYeN00rD het volgende:

[..]

In de rust van Xerxes - Feyenoord.
En dan ga je nu al drinken, je lijkt Hoogie wel..
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - vrijdag 28 september 2012 - 00:13   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:12 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

En dan ga je nu al drinken, je lijkt Hoogie wel..
pfff, we zijn gewoon LEVENSGENIETERS.
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - vrijdag 28 september 2012 - 00:14   quote  deeplink  
Klotezooi!

FR1908Nieuwsþ@FR1908Nieuws

Xerxes DZB speelt haar thuiswedstrijden op kunstgras.
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - vrijdag 28 september 2012 - 00:14   quote  deeplink  
FR1908Nieuwsþ@FR1908Nieuws

Het is overigens niet ondenkbaar dat Xerxes-Feyenoord ergens anders gespeeld wordt. Amateurclubs wijken vaker uit voor grote wedstrijden.
tomson
 tomson - vrijdag 28 september 2012 - 00:15   quote  deeplink  
Lijkt me een strak plan.
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:20   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:15 schreef tomson het volgende:
Lijkt me een strak plan.
Wat..???
tomson
 tomson - vrijdag 28 september 2012 - 00:21   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:20 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

Wat..???
In de kuip spelen !
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:27   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:21 schreef tomson het volgende:

[..]

In de kuip spelen !
Nee, trouwens kom er nou maar eens uit, ti's mooi genoeg geweest Tommie..
5035282-cute-baby-boy-spelen-in-een-blauw-plastic-kuip.jpg
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:29   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:23 schreef T-FeYeN00rD het volgende:

[..]

En dan houden we onze buiken nog in he! Je bent gewoon jaloers!
Zekers ik wou dat ik ook zo'n zwarte ventilator had als naast je computer..!!
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - vrijdag 28 september 2012 - 00:35   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:29 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

Zekers ik wou dat ik ook zo'n zwarte ventilator had als naast je computer..!!
BegrijpeLIJK.
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 00:38   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:35 schreef T-FeYeN00rD het volgende:

[..]

BegrijpeLIJK.
d:-)
FR-Henk
 FR-Henk - vrijdag 28 september 2012 - 00:45   quote  deeplink  
Xerxes...Historie.
Mooi.
tomson
 tomson - vrijdag 28 september 2012 - 01:09   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 00:27 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

Nee, trouwens kom er nou maar eens uit, ti's mooi genoeg geweest Tommie..
[ afbeelding ]
LUL :)
FR-Henk
 FR-Henk - vrijdag 28 september 2012 - 01:10   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 01:09 schreef tomson het volgende:

[..]

LUL :)
Snees?
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 01:13   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 01:09 schreef tomson het volgende:

[..]

LUL :)
Die heb je toch ook wel gewassen hè ventje..!!!
tomson
 tomson - vrijdag 28 september 2012 - 01:13   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 01:10 schreef FR-Henk het volgende:

[..]

Snees?
Wie ?
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 01:15   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 01:09 schreef tomson het volgende:

[..]

LUL :)
FR-Henk
 FR-Henk - vrijdag 28 september 2012 - 01:16   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 01:13 schreef tomson het volgende:

[..]

Wie ?
Snees!
RedDevil1990
 RedDevil1990 - vrijdag 28 september 2012 - 05:43   quote  deeplink  
Lekker dichtbij
Ken de helft van de selectie in de rust alvast naar huis hopen we dan maar
Snees
 Snees - vrijdag 28 september 2012 - 09:27   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 28 september 2012 - 01:16 schreef FR-Henk het volgende:

[..]

Snees!
Probeer je mij nou uit mn tent te lokken.Nou je hebt me waar je me hebben wilt.
Goedemorgen aapie.
Wim2
 Wim2 - vrijdag 28 september 2012 - 09:59   quote  deeplink  
300-movie-image-rodrigo-santoro.jpg
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 28 september 2012 - 17:35   quote  deeplink  
Koeman blij met bekerloting

ronald.koeman.335.jpg

Nadat Feyenoord in de tweede ronde van de KNVB beker had afgerekend met N.E.C. werd de ploeg donderdagavond tijdens de loting voor de derde ronde gekoppeld aan Xerxes DZB. Hiermee staat er voor Feyenoord een echte stadsderby op het programma tegen de Rotterdamse amateurvereniging, waar clubiconen als Coen Moulijn en Willem van Hanegem in het verleden voor uitkwamen. Trainer Ronald Koeman is tevreden met de uitkomst van de bekerloting. Vooral voor Xerxes DZB is dit fantastisch, reageerde de oefenmeester vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in De Kuip.

Ook voor zijn eigen ploeg zag Koeman louter voordelen na de loting. Het is mooi dat er in het bekertoernooi een Rotterdamse derby op het programma staat. Ook is het voor ons lekker dichtbij. Ik kan me goed voorstellen dat deze wedstrijd met name bij hen nu al heel erg leeft. Voor ons is dat anders, aangezien het duel pas over een aantal weken wordt gespeeld en er in de tussentijd voor ons nog zeer belangrijke wedstrijden op het programma staan. Ik denk dat wij een goede kans maken om verder te komen.

Xerxes DZB speelt haar thuiswedstrijden op het Sportpark Faas Wilkes aan de oostkant van Rotterdam. Op dit moment komen de Rotterdammers uit in de hoofdklasse B. De band tussen Feyenoord en Xerxes DZB gaat al decennia terug. In het verleden kwamen clubiconen als Coen Moulijn, Willem van Hanegem en Eddy Treijtel uit voor de Rotterdamse amateurvereniging, die tot 1967 uitkwam in het betaalde voetbal.
Bron:Feyenoordleven
Wim2
 Wim2 - vrijdag 28 september 2012 - 17:36   quote  deeplink  
xerxes-300.jpg
van geil
 van geil - zaterdag 29 september 2012 - 13:01   quote  deeplink  
moet te pakken zijn....
rich Arnhem
 rich Arnhem - zaterdag 29 september 2012 - 13:12   quote  deeplink  
Is er nu een verplichte buscombi of kunnen we er vrij naar toe?
Bosifyable
 Bosifyable - zaterdag 29 september 2012 - 20:24   quote  deeplink  
Metrocombi.
Snees
 Snees - zaterdag 29 september 2012 - 21:15   quote  deeplink  
0-10
RenatoBos
 RenatoBos - zondag 30 september 2012 - 11:35   quote  deeplink  
Minimaal..!!
piet de paler
 piet de paler - zondag 30 september 2012 - 11:42   quote  deeplink  
Is het waar dat veel Xerxes (huidige) fans Feyenoord fans zijn ?
RenatoBos
 RenatoBos - zondag 30 september 2012 - 11:47   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 30 september 2012 - 11:42 schreef piet de paler het volgende:
Is het waar dat veel Xerxes (huidige) fans Feyenoord fans zijn ?
Feyenoord is DE club van Rotterdam
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 02 oktober 2012 - 16:51   quote  deeplink  
Bekerduel met Xerxes/DZB vastgesteld op 1 november

De KNVB heeft de wedstrijd tussen Xerxes/DZB en Feyenoord in de derde ronde van het toernooi om de KNVB beker vastgesteld op donderdag 1 november om 20.45 uur. De locatie waar de wedstrijd gespeeld gaat worden is nog niet bekend. Feyenoord werd vorige week donderdag tijdens de loting voor de derde ronde van het bekertoernooi al gekoppeld aan Xerxes/DZB, alleen was de definitieve speeldatum toen nog vastgesteld.
Bron:Officiële Feyenoord Clubsite
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 05 oktober 2012 - 14:04   quote  deeplink  
Lokatie Xerxes-Feyenoord nog steeds niet bekend

Het is nog steeds niet duidelijk waar de bekerderby Xerxes/DZB-Feyenoord op 1 november gespeeld zal worden.

De amateurclub heeft een duidelijke voorkeur voor het stadion van Sparta. De politie heeft liever dat de ontmoeting op Woudestein wordt afgewerkt. Komende woensdag zal er een definitief besluit worden genomen.

In verband met ongeregeldheden in het recente verleden voelt de politie er weinig voor om 10.000 Feyenoord-fans naar Spangen te laten komen. Een duel op Woudestein is wat hen betreft beter controleerbaar, omdat het dan maar om 3.500 toeschouwers gaat.

Xerxes/DZB kan aan een ontmoeting op Het Kasteel, mits uitverkocht, natuurlijk veel meer verdienen dan aan een wedstrijd op Woudestein. De zaterdaghoofdklasser wil snel duidelijkheid om met de kaartverkoop aan de slag te kunnen.

Dat de politie haar bedenkingen heeft is niet heel vreemd. In april 2011 liep de bekerfinale voor beloftenelftallen tussen Jong Feyenoord en Jong Vitesse uit de hand op de tribunes van het Kasteel. Ook de strijd om de Zilveren Bal tussen Sparta en Feyenoord verliep in januari 2011 niet geheel vlekkeloos.
Bron:FRFanatic
FR-Henk
 FR-Henk - vrijdag 05 oktober 2012 - 18:57   quote  deeplink  
In De Kuip dan maar. Maakt geen ruk uit.
tomson
 tomson - vrijdag 05 oktober 2012 - 19:20   quote  deeplink  
Lekker tot woensdag blijven steggelen. Reuze interessant allemaal.
En eindstand kan er bijna niemand een kaartje bemachtigen omdat het waarschijnlijk toch wel Woudenstein wordt.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3097
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Xerxes DZB – Feyenoord (KNVB Beker - donderdag 1 november 2012 , 20:45)









0.0083541