BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Rapport van de eerste seizoenshelft

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 09 januari 2013 - 14:06   quote  deeplink  
Rapport van de eerste seizoenshelft

819-01.gif

Het eredivisieseizoen is over de helft, alle clubs hebben achttien van de totaal 34 wedstrijden gespeeld. Voordat in mei de prijzen verdeeld worden, is het tijd voor een tussenbalans. Welk cijfer staat op het rapport van de achttien eredivisieteams?

FC Utrecht: 8,5

Wie voorafgaand aan dit seizoen voorspeld had dat FC Utrecht de winterstop in zou gaan als nummer zes van de Eredivisie, was voor gek verklaard. De verwachtingen waren laag, gevreesd werd zelfs voor een gevecht tegen degradatie. Halverwege het seizoen ligt de jonge ploeg van coach Jan Wouters echter keurig op koers voor de play-offs. Als FC Utrecht Europees voetbal haalt, is dat relatief gezien een knappere prestatie dan als pakweg PSV of Ajax kampioen wordt.

Feyenoord: 8,5

Ook Feyenoord begint het nieuwe jaar met een fraai cijfer op het rapport. Je zou het bijna vergeten, maar de club raakte in de zomer zijn complete as (Ron Vlaar, Karim el Ahmadi, Otman Bakkal, John Guidetti) kwijt en moest door de beperkte financiële middelen in de zomer inventief zijn in de zoektocht naar vervangers. Als je dan halverwege het seizoen drie punten achter koploper PSV staat, kan je concluderen dat iedereen in Rotterdam-Zuid het afgelopen half jaar een topprestatie geleverd heeft.

RKC Waalwijk: 8

De club krijgt relatief weinig aandacht in de media, maar RKC Waalwijk staat halverwege het seizoen gewoon in het linkerrijtje. RKC in het linkerrijtje, het blijft bijzonder. Na vorig seizoen, waarin RKC de finale van de play-offs haalde, ga je het bijna normaal vinden dat de kleine Brabantse club in het linkerijtje staat, maar dat is het natuurlijk niet. Als je met één van de kleinste begrotingen van de Eredivisie halverwege op plek negen staat, verdien je een dikke acht.

Vitesse: 7,5

Het is dat Vitesse een paar weken te vroeg aan zijn winterslaap begon, anders was deze 7,5 een negen geweest. Want als Vitesse het tegen VVV Venlo (3-1 verlies), RKC (2-2) en SC Heerenveen (2-1 verlies) niet zo lelijk had laten liggen, waren de Arnhemmers fier koploper in de Eredivisie geweest. Die drie resultaten zorgen voor een kleine kater, maar de zeges op Feyenoord, Ajax én PSV mogen niet vergeten worden. Na de winter moet blijken of de decemberdip een incident was.

PEC Zwolle: 7

PEC Zwolle bewijst iedere week dat het een verrijking is voor de Eredivisie. Coach Art Langeler laat zijn elftal op een leuke, positieve manier voetballen. En waar in de eerste weken van het seizoen de punten nog uitbleven, beloont PEC Zwolle zichzelf de laatste tijd steeds vaker. De ploeg sloot 2012 af als nummer veertien van de Eredivisie en staat dus boven de rode streep. Als promovendus met leuk voetbal veertiende staan, dan verdien je een mooi cijfer.

PSV: 7

De koploper van de Eredivisie staat op dit lijstje in de subtop. De reden: gezien alle investeringen in de selectie die de club uit Eindhoven de laatste jaren gedaan heeft, móet PSV eigenlijk ook kampioen worden. Als je na achttien wedstrijden dan aan kop staat lig je op koers, maar het houdt allemaal niet over. PSV is nog te wisselvallig en was in de topper tegen Ajax zelfs ronduit slecht. Om de huidige koppositie te behouden, moet het de komende maanden echt nog een stukje beter.

FC Twente: 7

FC Twente krijgt hetzelfde rapportcijfer als PSV. De Tukkers hebben ook evenveel punten en staan gedeeld aan kop, maar voor hen geldt hetzelfde als voor PSV: het kan nog beter. Twente begon het seizoen uitstekend met zeven zeges in de eerste acht wedstrijden, maar het voetbal werd naarmate het seizoen vorderde steeds minder. Als FC Twente blijft voetballen zoals de laatste weken, gaat het geen kampioen worden. Maar de uitgangspositie voor de tweede seizoenshelft is prima als je gedeeld aan kop staat, dus toch een ruime voldoende.

ADO Den Haag: 7

ADO Den Haag sluipt geruisloos richting de play-offs om Europees voetbal. De ploeg uit de Hofstad pakt overal zijn puntjes mee en hoewel het allemaal minder in het oog springt dan in het voor ADO zo succesvolle seizoen 2010/ 2011, toen het onder John van den Brom zevende werd en via de play-offs een Europa League-ticket pakte, staat de club nu bijna op dezelfde positie als toen. ADO is bezig aan een goed seizoen.

NEC: 6,5

Een grijze muis kan je NEC dit seizoen niet noemen, gezien het grote aantal rode kaarten dat de ploeg in achttien duels verzameld heeft. Zes keer rood, waarvan drie keer voor Kevin Conboy, dat staat niet fraai op je rapport. Dat NEC ondanks die rode gloed toch een prima cijfer scoort, komt omdat het verder prima presteert. Plek zeven, dat is voor NEC-begrippen uitstekend. Hou dit vol, en pak iets minder rood, dan verandert deze 6,5 in mei in een 7,5.

Ajax: 6,5

Dit cijfer is door een Ajacied zelf gegeven, namelijk Toby Alderweireld. We begonnen niet goed aan het seizoen, maar de laatste weken ging het richting de zeven of acht. Daarom komt het gemiddeld op een 6,5 uit, zei de Belgische verdediger na de laatste wedstrijd van 2012, tegen FC Utrecht. Ajax begint januari in de wetenschap dat het er de afgelopen jaren altijd veel slechter voor stond, dus de club heeft alle reden om optimistisch te zijn. Zeker omdat het de laatste weken prima voetbalt.

Heracles Almelo: 6,5

Wie neutraal voetballiefhebber is er bij één eredivisieclub een seizoenkaart mag kopen, zou er goed aan doen naar Heracles Almelo te gaan. Wedstrijden van de club zijn eigenlijk nooit saai, dat bewijst ook het doelsaldo van 35-35. Een doelsaldo van 35-35 na achttien duels houdt in dat een gemiddeld duel in 2-2 eindigt. Enige minpunt: het aantal punten. Tiende is niet slecht, maar Heracles moet nog naar beneden kijken. Iets meer winnen en het feest is compleet.

VVV Venlo: 6

Voor VVV Venlo telt dit seizoen maar één ding: overleven. De eerste maanden van dit seizoen leek dat een onhaalbare opdracht, want de ploeg pakte slechts drie punten uit de eerste acht duels. Maar toen begin november de eerste overwinning behaald werd, uit bij AZ, kwam de ploeg los. Ook Willem II en Vitesse werden geklopt en met vijftien punten staat de ploeg nu zestiende. Dat is niet slecht en zeker gezien de stijgende lijn van de laatste twee maanden, verdient VVV een voldoende.

FC Groningen: 6

FC Groningen rolt vrij anoniem het seizoen door. De ploeg van Robert Maaskant pakt zijn puntjes en staat op een redelijke elfde plaats, maar is een beetje de grijze muis van de competitie. Alleen Michael de Leeuw valt in positieve zin op, verder is het vlees noch vis. Door de positie, en het uitzicht op het linkerrijtje, verdient FC Groningen een voldoende, maar meer ook niet.

Willem II: 5,5

Als hekkensluiter van de Eredivisie staat Willem II nog relatief hoog op dit lijstje. Dat de club uit Tilburg een beter tussenrapport heeft dan een handvol andere teams, komt door de stijgende lijn die te zien is. Willem II pakt de laatste weken steeds vaker puntjes en heeft een manier van spelen gevonden, vol strijdlust, die voor geen enkele tegenstander eenvoudig te bestrijden is. Van de laatste vijf duels verloor Willem II er slechts één, dat zijn cijfers waar coach Jurgen Streppel tevreden over zal zijn. Als de club dit kan doorzetten, moet het directe degradatie kunnen ontlopen.

AZ: 5

De ploeg die vorig seizoen nog winterkampioen was, staat nu drie punten boven de rode degradatiestreep. Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden, zoals het vertrek van sterkhouders Rasmus Elm en Niklas Moisander. Maar wat AZ dit seizoen laat zien, is beneden peil. Toch is er nog niets verloren, want het gat met de top-acht valt te overzien en bovendien zit AZ nog in de beker. Genoeg mogelijkheden dus om het seizoen toch nog goed af te sluiten.

SC Heerenveen: 5

Toen Marco van Basten tekende bij SC Heerenveen, dacht hij ongetwijfeld bij een stabiele subtopper te zijn beland. Maar vooralsnog is de club uit Friesland geen subtopper en niet eens een middenmoter, maar degradatiekandidaat. Het meest pijnlijk was de reeks die de club eind november en begin december neerzette, toen het uit duels tegen RKC, VVV, Willem II en Roda JC bij elkaar slechts twee punten haalde. Dankzij een 2-1 zege op Vitesse werd het jaar toch nog goed afgesloten, maar het zal in 2013 veel beter moeten. Anders haalt San Marco de zomer niet.

Roda JC Kerkrade: 5

Ook Roda JC-trainer Ruud Brood kon door een succes op de laatste speelronde toch met een redelijk gevoel het nieuwe jaar in. Door de zwaarbevochten 2-4 zege op concurrent VVV Venlo begint Roda 2013 net boven de rode degradatiestreep, iets waar het lange tijd niet naar uitzag. Maar dat neemt niet weg dat Roda niet tevreden mag zijn over het spel en de prestaties dit seizoen.

NAC Breda: 4,5

Niet zo lang geleden reisde geen enkele ploeg graag af naar Breda. Voor eigen publiek kon NAC Breda van iedereen winnen, ook van de topclubs. Die tijden lijken ver weg en de 1-6 nederlaag tegen PSV op de slotdag van 2012 is veelzeggend. Niemand is meer bang voor NAC. Het won deze competitie pas drie keer, staat voorlaatste en moet dus nadrukkelijk vrezen voor degradatie. En omdat ook het spel niet bepaald hoopgevend is, moet NAC Breda in 2013 voor het ergste vrezen.
Bron:FCUpdate

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 09 januari 2013 door RenatoBos --
Wim2
 Wim2 - woensdag 09 januari 2013 - 14:44   quote  deeplink  
Wij krijgen wel een erg hoog cijfer terwijl het gewoon de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn wanneer we halverwege 3 punten achter de koploper staan.

Edit ik hoop dat NAC degradeert alleen voor die kop van LULRING.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 09 januari 2013 door Wim2 --
lijdensweg
 lijdensweg - woensdag 09 januari 2013 - 17:16   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 09 januari 2013 - 14:44 schreef Wim2 het volgende:
Wij krijgen wel een erg hoog cijfer terwijl het gewoon de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn wanneer we halverwege 3 punten achter de koploper staan.

Edit ik hoop dat NAC degradeert alleen voor die kop van LULRING.
Kom op man! Leedvermaak moeten we blijven houden. Dus NAC erin houden vanwege LULRING ...
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 09 januari 2013 - 18:30   quote  deeplink  
Juist..
van geil
 van geil - zondag 13 januari 2013 - 16:30   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 09 januari 2013 - 14:44 schreef Wim2 het volgende:
Wij krijgen wel een erg hoog cijfer terwijl het gewoon de normaalste zaak van de wereld zou moeten zijn wanneer we halverwege 3 punten achter de koploper staan.

Edit ik hoop dat NAC degradeert alleen voor die kop van LULRING.
ah,,,,heb jij m gevonden......

ontopic....n 7 is wel genoeg....
lijdensweg
 lijdensweg - zondag 13 januari 2013 - 17:27   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 13 januari 2013 - 16:30 schreef van geil het volgende:

[..]

ah,,,,heb jij m gevonden......

ontopic....n 7 is wel genoeg....
Een 6 is meer dan genoeg
van geil
 van geil - maandag 14 januari 2013 - 16:40   quote  deeplink  
6,99 dan.....
FR-Henk
 FR-Henk - maandag 14 januari 2013 - 17:47   quote  deeplink  
Een 8.
Wim2
 Wim2 - maandag 14 januari 2013 - 17:50   quote  deeplink  
eeen 5
kuipje
 kuipje - maandag 14 januari 2013 - 17:53   quote  deeplink  
een 6.. eerst wedstrijden domineren.. dan pas juichen..

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5983
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Rapport van de eerste seizoenshelft









0.0071351