BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Ronald Koeman 50 jaar..!!!

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 maart 2013 - 01:12   quote  deeplink  
Ronald Koeman wordt vijftig, maar heeft de toekomst

581687_463221623750373_904913703_n.jpg

Ronald Koeman viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. Reden voor een terugblik op zijn imposante carrière. Sneeuwvlokje was als speler actief voor achtereenvolgens FC Groningen, Ajaks, PSV, FC Barcelona en Feyenoord. Overal waar hij speelde sleepte hij prijzen in de wacht. Als coach behaalde hij ook een hoop successen, maar dit was wat minder vanzelfsprekend.

Koeman kwam vandaag precies vijftig jaar terug ter wereld in Zaandam. Hij groeide echter op in Groningen. Onder de vleugels van vader Martin, zelf oud-profvoetballer, groeide Koeman uit tot een verdediger van grote klasse. Op 17-jarige leeftijd mocht de jongste zoon van Martin zich opmaken voor zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen. In dat eerste elftal speelde hij in drie seizoen in totaal 89 wedstrijden, waarin hij 33 keer tot scoren kwam.

Als speler

Ajaks

Deze prestaties waren voor Ajaks reden om Ronald Koeman aan te trekken. Ook bij deze club stond hij drie seizoenen lang onder contract. Dit waren ook de jaren waarin Sneeuwvlokje voor het eerst in zijn nog prille loopbaan een prijs omhoog mocht houden. Met de ploeg uit Amsterdom werd hij in het seizoen 1984/´85 kampioen. Het jaar daarop nam Koeman de nationale beker in ontvangst.

PSV

PSV trok Koeman in 1986 aan als libero. De ploeg uit Eindhoven wilde voor de prijzen gaan spelen en de hegemonie van de clubs boven de rivieren doorbreken. Dat werd onder leiding van Hans Kraay sr. en Guus Hiddink werkelijkheid. PSV mocht zich, in de jaren met Koeman in de gelederen, drie maal kronen tot kampioen van Nederland, éénmaal tot bekerwinnaar en één keer tot winnaar van de Europa Cup I (voorloper van de Champions League). Na deze succesvolle periode en het gewonnen EK van 1988 werd Koeman al lichtelijk afgeschreven in de media. De verdediger zou te traag en te dik zijn.

Barcelona

Maar Johan Cruijff ging in 1989 over het transferbeleid bij de Spaanse topclub Barcelona. Cruijff had al eerder met Koeman gewerkt, in zijn tijd bij Ajaks, en zag het overduidelijk in hem zitten. Deze blijk van waardering had zo zijn uitwerkingen op het spel van Koeman. Op een positieve manier welteverstaan. Als één van de elf spelers van het Dream Team veroverde Koeman de wereld met de finale van de Europa Cup I van 1991/'92 als absoluut hoogtepunt uit zijn carrière. Met de fameuze vrije trap tegen Sampdoria schoot Het Kanon zichzelf op Wembley de geschiedenisboeken in.

Feyenoord

In 1995 mocht Koeman zich een van de weinige spelers noemen die voor de gehele traditionele top drie als speler in actie was gekomen. Hij kwam terug als een gearriveerde speler met veel prijzen op zak en leek dan ook vooral te komen om af te bouwen. De periode bij de Rotterdamse club was dan ook niet erg succesvol, maar het was wel zijn laatste jaar als speler bij een profclub. In zijn twee seizoenen bij Feyenoord speelde hij onder andere samen met zijn twee huidige assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst.
Met deze spelers in de gelederen speelde Feyenoord een officiele afscheidswedstrijd voor Ronald Koeman. In De Kuip werd er tegen Lazio Roma gespeeld, met Koeman als aanvoerder. Koeman sloot daarmee een carrière af waarin hij in zeventien seizoenen (534 competitiewedstrijden) tot 145 goals kwam. Daarneest kwam hij 78 keer uit voor het nationale elftal.

Als trainer

Vitesse

Na zijn werkzaamheden als assistent bij Barcelona en het Nederlands elftal koos Koeman ervoor om als hoofdtrainer op eigen benen te gaan staan. Hij leidde de ploeg uit Arnhem uiteindelijk naar een keurige vierde plek en de interesse van 'de grote clubs' kon niet uitblijven.

Ajaks

Koeman koos er voor om terug te keren naar Amsterdom, maar dan als hoofdtrainer. Hij kon daar gaan werken met opkomende talenten als Zlatan Ibrahimovic, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Steven Pienaar. Een topteam dus. Met dit team behaalde hij dan ook zijn eerste en zijn tweede kampioenschap als trainer. Toch nam Koeman in 2005 ontslag. Ruzies met toenmalig technisch directeur Louis van Gaal en de spelersgroep zorgden ervoor dat de oud-voetballer er geen heil meer in zag en vertrok.

PSV

PSV haalde Koeman, na een seizoen in Portugal bij Benfica, terug naar Nederland. Dit keer was hij maar één seizoen werkzaam voor de ploeg uit Eindhoven. Koeman begon goed aan het seizoen, maar zijn formatie viel ver terug in de tweede seizoenshelft. Op de laatste speeldag van het seizoen 2006/'07 deed zijn ploeg nog wel mee om de titel, maar AZ en Ajaks hadden de beste papieren. De Alkmaarders hoefden alleen nog maar te winnen van Excelsior en mocht dit niet het geval zijn, dan moest Ajaks alleen nog maar Willem II achter zich zien te laten. PSV speelde een thuiswedstrijd tegen Vitesse, maar er was niemand die nog serieus rekening hield met een kampioenschap voor PSV. Alledrie de ploegen stonden gelijk qua punten, maar AZ en Ajax bleven PSV qua doelsaldo voor.
AZ verloor echter bij Excelsior, Ajaks won wel met 0-2, maar PSV won met maar liefst 5-1 van Vitesse. Dit was genoeg voor de ploeg van Koeman en PSV werd kampioen. Een huzarenstukje en reden om daar in het volgende seizoen een vervolg aan te geven, zou je zeggen. Maar niets van dat. Koeman vertrok en pakte de inmiddels welbekende 'trein' naar Valencia. Zonder succes. Ook het halve jaar bij AZ werd geen succes en niemand gaf nog een stuiver voor de loopbaan van Ronald Koeman als hoofdtrainer.

Feyenoord

Totdat Mario Been door de spelers van Feyenoord door middel van een stemronde op straat werd gezet. Technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Eric Gudde bepaalden samen een hotlist met een aantal toptrainers daarop, waaronder Ronald Koeman. Maar Koeman was toch een prestatietrainer? Koeman moest het toch hebben van een goede spelersgroep?
Niets bleek minder waar. In het seizoen 2011/'12 beweest de trainer het tegendeel. Met behulp van assistent-trainers Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst smeedde Koeman een hecht team van jonge talenten, aangevuld met een aantal ervaren krachten. Dit team kwam uit het niets op een tweede plaats terecht en de loopbaan van Koeman als hoofdcoach werd nieuw leven in geblazen.

2012/'13

Voor het eerst in lange tijd had Koeman de mogelijkheid om bij te tekenen bij de club waar hij werkzaam was. Iets wat hij ook deed. Vaste krachten Guidetti en Bakkal gingen terug naar de club waar zij van waren gehuurd en El Ahmadi en Vlaar vertrokken. De hele as van het elftal vertrok en Koeman kon opnieuw beginnen, maar ook dit seizoen zette hij een hecht team neer. Momenteel staat Feyenoord op een keurige gedeelde tweede plaats, met één punt achterstand op koploper Ajaks. Maar wat er ook nog staat te gebeuren en waar zijn ploeg dit jaar ook mag eindigen, de vijftigjarige Koeman heeft de (top-)clubs ongetwijfeld voor het uitkiezen aan het eind van het seizoen. Zo gaat hij terug naar de jaren waarin hij nog actief was als voetballer.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
12.jpg
13.jpg
15.jpg
Bron:FR12

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 21 maart 2013 door RenatoBos --
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 maart 2013 - 01:35   quote  deeplink  
Gefeliciteerd kanjer..
Sensi
 Sensi - donderdag 21 maart 2013 - 02:10   quote  deeplink  
Helemaal gelijk ook om nog een topic te openen, is het zeker waard! Nogmaals proficiat kanjerT met je 50ste verjaardag!
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 21 maart 2013 - 08:28   quote  deeplink  
Ronald, gefeliciteerd.
Mooi thema-uitgave F. Magazine trouwens. Alles rondom Koeman!
Is simpelweg hardstikke Feyenoorder.
van geil
 van geil - donderdag 21 maart 2013 - 09:20   quote  deeplink  
gefeliciteerd Ronald.
het cadeau is onderweg,verzorgd door de selectie.
pat
 pat - donderdag 21 maart 2013 - 10:02   quote  deeplink  
gefeliciflapstaard ouwe reus... bedankt
craven
 craven - donderdag 21 maart 2013 - 10:42   quote  deeplink  
Gefeliciteerd-> Vooral zoooo doorgaan :)
Jan Tol
 Jan Tol - donderdag 21 maart 2013 - 11:20   quote  deeplink  
Ronald van harte, je mooiste cadeau moet nog komen natuurlijk het KAMPIOENSCHAP, dat zou wat wezen hé... en het kan !!
deniet
 deniet - donderdag 21 maart 2013 - 11:58   quote  deeplink  
Ronald van Harte
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 maart 2013 - 12:19   quote  deeplink  
Abraham Koeman bedankt Feyenoord voor mooie entree

BF3plZhCUAA8ysh.jpg

Een jarige Jop behoort verrast te worden. Trainer Ronald Koeman ziet vandaag (donderdag) Abraham en dat ontging de medewerkers van Feyenoord ook zeker niet. Toen de oefenmeester zojuist arriveerde bij Stadion De Kuip wachtte een immense, opblaasbare Abraham hem zwaaiend en lachend op. Een mooie foto werd gemaakt als bewijs. Koeman maakte van de gelegenheid gebruik om de mensen, die het gevaarte hadden geplaatst, te bedanken in een Tweet.

Vandaag is het sowieso een drukke dag voor de 50-jarige oefenmeester. Hij krijgt zijn biografie officieel overhandigd. Vanavond schuift hij aan bij De Wereld Draait Door op Nederland 3.
Bron:Elfvoetbal
Milo
 Milo - donderdag 21 maart 2013 - 15:44   quote  deeplink  
van harte pik!
JanM
 JanM - donderdag 21 maart 2013 - 15:55   quote  deeplink  
Koebraham///HELD!
sevillana
 sevillana - donderdag 21 maart 2013 - 15:59   quote  deeplink  
ik heb begrepen dat hij 12 mei op de Coolsingel in Rotterdam z'n feestje wil vieren, en ...... DAT WE ALLEMAAL ZIJN UITGENODIGD !!!!!!
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 maart 2013 - 16:04   quote  deeplink  
Feyenoord feliciteert Ronald Koeman

20130321_koeman50_abraham_rh.jpg

Feyenoord heeft de vijftigste verjaardag van Ronald Koeman donderdag niet ongemerkt voorbij laten gaan. De hoofdtrainer, die naar aanleiding van zijn verjaardag vorige week al het eerste exemplaar van een speciale uitgave van Feyenoord Magazine in ontvangst mocht nemen, werd donderdag opnieuw verrast door de club.

Dat Feyenoord zijn verjaardag niet was vergeten, merkte Koeman al direct toen hij s ochtends vroeg het terrein van De Kuip op reed en een metershoge Abraham-pop bij zijn kantoor zag staan, met daarbij een grote vlag met de tekst Ronald Koeman 50 jaar.

20130321_koeman50_taart_rh.jpg

De hoofdtrainer ontving direct daaropvolgend de felicitaties van directie, staf en vele overige medewerkers, voordat hij bij het gezamenlijke ontbijt opnieuw verrast werd met een grote taart.

20130321_koeman50_rh.jpg

Alle aanwezige spelers grepen die gelegenheid aan om hun trainer te feliciteren, maar ze vertelden daar niet bij dat ze nog een verrassing voor hem hadden. Die werd even later zichtbaar op het trainingsveld, nadat de spelers tijdens hun warming-up plotseling ontsnapten richting het tweede trainingsveld, om even later weer tevoorschijn te komen met speciale shirts aan met daarop het portret van Koeman en het rugnummer 50. Koeman zelf begon breed te lachen toen hij de ludieke actie van zijn spelers eenmaal in de gaten kreeg en begroette hen met applaus op het moment dat ze hem passeerden op het veld.

20130321_koeman50_pelle_rh.jpg

Koeman liet na afloop van de training weten alle felicitaties en verrassingen erg te waarderen. Ook al vind ik leeftijd zelf niet zo belangrijk, want het gaat erom hoe oud je je voelt, glimlachte hij. De trainer stond desgevraagd ook stil bij zijn periodes bij Feyenoord tot dusver. Ik heb het ontzettend naar mijn zin op dit moment bij de club, vertelde hij. Het mooiste moment dat ik tot dusver heb meegemaakt bij Feyenoord vond ik mijn afscheid als speler tegen Lazio Roma. Ik hoop dat dat hoogtepunt dit seizoen overtroffen gaat worden op 12 mei...

Donderdag (vandaag), op de vijftigste verjaardag van zijn trainer, verschijnt de officiële biografie van Ronald Koeman. De trainer schuift donderdagavond aan bij het programma De Wereld Draait Door om te praten over zijn verjaardag en het boek. De Wereld Draait Door is donderdag om 19.30 uur te zien op Nederland 3.
Bron:Officiële Feyenoord Clubsite
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 maart 2013 - 16:14   quote  deeplink  
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 maart 2013 - 16:38   quote  deeplink  
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 maart 2013 - 16:41   quote  deeplink  
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - donderdag 21 maart 2013 - 16:43   quote  deeplink  
Gefeliciteerd Ronald!
Wim2
 Wim2 - donderdag 21 maart 2013 - 16:44   quote  deeplink  
Gefeliciteerd Ronald. Jammer dat je het volgend seizoen weer met een nieuwe selectie moet doen. Volgend seizoen ben ik al blij als we in het linkerrijtje eindigen. Van Geel gaat serieus alles verkopen.
tomson
 tomson - donderdag 21 maart 2013 - 16:48   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 21 maart 2013 - 16:44 schreef Wim2 het volgende:
Gefeliciteerd Ronald. Jammer dat je het volgend seizoen weer met een nieuwe selectie moet doen. Volgend seizoen ben ik al blij als we in het linkerrijtje eindigen. Van Geel gaat serieus alles verkopen.
vomit.gif

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 21 maart 2013 door tomson --
Leonidas
 Leonidas - donderdag 21 maart 2013 - 17:02   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 21 maart 2013 - 16:44 schreef Wim2 het volgende:
Gefeliciteerd Ronald. Jammer dat je het volgend seizoen weer met een nieuwe selectie moet doen. Volgend seizoen ben ik al blij als we in het linkerrijtje eindigen. Van Geel gaat serieus alles verkopen.
Is dit nou een felicitatie of een jammerklacht Wim?
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 maart 2013 - 17:02   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 21 maart 2013 - 17:02 schreef Leonidas het volgende:

[..]

Is dit nou een felicitatie of een jammerklacht Wim?
Nee meer een schreeuw naar aandacht..
Stylzz
 Stylzz - donderdag 21 maart 2013 - 17:05   quote  deeplink  
Tis gewoon echt klassiek forum trollen
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 maart 2013 - 17:12   quote  deeplink  
Handen afhakken dan maar..
Stylzz
 Stylzz - donderdag 21 maart 2013 - 17:24   quote  deeplink  
T geeft leven... Mwah
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 maart 2013 - 17:41   quote  deeplink  
Het spuit alleen onzin..
FR-Henk
 FR-Henk - donderdag 21 maart 2013 - 19:33   quote  deeplink  
Godverd..., probeer ik die gore lul te negeren, lukt het nog net niet.
Hij heeft echt een touw nodig.
Alexi
 Alexi - donderdag 21 maart 2013 - 19:40   quote  deeplink  
Van harte gefeliciteerd!
el triste
 el triste - donderdag 21 maart 2013 - 20:02   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 21 maart 2013 - 16:44 schreef Wim2 het volgende:
Gefeliciteerd Ronald. Jammer dat je het volgend seizoen weer met een nieuwe selectie moet doen. Volgend seizoen ben ik al blij als we in het linkerrijtje eindigen. Van Geel gaat serieus alles verkopen.
zucht......

Gefeliciteerd Ronald. Hoop dat er dit jaar nog een hoogtepunt bijkomt!
Mooi topic trouwens !

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5140
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Ronald Koeman 50 jaar..!!!









0.0092010