BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Vanaf volgend seizoen beloftenteams in Jupiler League

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 23 mei 2013 - 17:17   quote  deeplink  
Vanaf volgend seizoen beloftenteams in Jupiler League

600x400-aaaafr.jpg

De clubs uit de Jupiler League zijn onder protest akkoord gegaan met de toetreding van beloftenteams. Welke ploegen dat zijn is nog niet bekend. De grootste gegadigden lijken Jong Ajaks, Jong PSV en Jong FC Twente.
De KNVB heeft de clubs de garantie gegeven dat er geen competitievervalsing gaat plaatsvinden op het tweede niveau van Nederland. Dit omdat bijvoorbeeld Ajaks en PSV een samenwerkingsverband hebben met respectievelijk Almere City FC en FC Eindhoven. Specifiek dit onderwerp was een groot struikelblok voor de andere betrokken clubs.


De bond wil vervalsing tegen gaan door bijvoorbeeld de onderlinge wedstrijden van Eindhoven en PSV in te delen in de eerste vier ronden van een periode. Dit om de beslissende fase van een periodetitel soepel te laten verlopen.

Daarnaast stelde de KNVB een expliciete regel op voor de toe te treden tweede teams van clubs uit de Eredivisie. Zo mogen die elftallen slechts drie dispensatiespelers van voetballers ouder dan 23 jaar op stellen. Het akkoord van de clubs uit de Eerste Divisie werd min of meer opgelegd door televisiezenders Fox en Eredivisie Live.

Attractiever

De zenders gaven aan dat de productiekosten van een miljoen euro per jaar bij de clubs kwam te liggen wanneer er geen akkoord zou komen. De zenders denken de competitie attractiever te maken met de toetreding van de beloftenteams.

Daarbij werd ook direct duidelijk dat er geen Topklassers naar de Jupiler League kunnen promoveren. Dit omdat de clubs in de Jupiler League de televisiegelden, die aanzienlijk hoger liggen dan de voorgaande jaren, niet willen verdelen over nog meer clubs.

Dat is met name een hard gelag voor Katwijk en Achilles '29, de kampioenen van de Topklasse zaterdag en zondag. Komend weekend strijden beide teams om de algehele Topklasse-titel. Waar de kampioen van de Topklasse de voorgaande jaren promotierecht kreeg, is dat dit seizoen uitgesloten.
Bron:VI
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 23 mei 2013 - 17:18   quote  deeplink  
Feyenoord wil dit toch niet..?
Zullen ze nu wel overstag gaan als het door gaat, kan me bijvoorbeeld voorstellen dat je eigen jeugd misschien makkelijker naar een andere club overstappen omdat die wel in de JL spelen, vanwege de ervaring..
VVout
 VVout - vrijdag 24 mei 2013 - 14:57   quote  deeplink  
Gewoon een huidige club uit een lagere divisie ondersteunen en mee samenwerken, is beter voor de diversentijd en krijg je ook geen gelul met allerlei regeltjes als.

Er een belofteteam zou promoveren naar de eredivisie heb je misschien tweemaal de zelfde club binnen de zelfde divisie, wat niet mag.

De locatie waar het team speelt, stel belofte- en hoofd- elftal spelen op gelijke datum thuis.

Het geschuif binnen de twee teams alleen in de transferperiode en niet meer als 15 wedstrijden binnen het hoofdelftal om in de belofte te mogen spelen.

Het wordt er allemaal niet makkelijker op en vind het geen goede zaak.
RedDevil1990
 RedDevil1990 - vrijdag 24 mei 2013 - 17:36   quote  deeplink  
Plus je bent als JL club verplicht 16 profcontract spelers te hebben volgens mij
Daarom zijn er al aantal clubs failliet dat krijg je met die inkomsten daar bijna niet rond
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 13 mei 2014 - 08:10   quote  deeplink  
Beloften op zoek naar meer weerstand in Jupiler League

Jupiler_League.jpg

In een gedevalueerde beloftencompetitie werd Jong Feyenoord/Excelsior gisteren algeheel kampioen. De Rotterdammers versloegen Jong Vitesse met 3-1 in De Kuip. Het elftal van talenten én reservespelers kon zich dit seizoen echter niet meten met Jong PSV, Jong FC Twente en Jong Ajaks.

Technisch directeur Martin van Geel wil dan ook vanaf 2015 meedoen in de Jupiler League met het tweede elftal van Feyenoord. De kostenpost van 700.000 euro was vorig seizoen nog de reden om af te haken, maar Van Geel ziet nu ook de noodzaak in van een competitie met meer weerstand.

De beloftencompetitie verandert volgend seizoen ook weer van opzet. Dit jaar was er sprake van twee poules, divisie A en B, waarvan de nummers één het tegen elkaar uitvochten voor het algeheel kampionschap. De competitie begint volgend seizoen met vier voorrondepoules van vijf of zes teams, daarna volgt een volledige competitie.
Bron:AD
Wim2
 Wim2 - dinsdag 13 mei 2014 - 08:23   quote  deeplink  
Leuk!

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3145
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Vanaf volgend seizoen beloftenteams in Jupiler League









0.0076050