BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Combiregelingen houden uitsupporters thuis

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 31 mei 2013 - 02:22   quote  deeplink  
Combiregelingen houden uitsupporters thuis

Het aantal supporters in de uitvakken neemt in Nederland de laatste jaren meer en meer af. Ontmoedigd door alle maatregelen van de lokale overheden, de onzinnige combis waar supporters mee geconfronteerd worden en als kuddevee worden behandeld, kijken supporters meer en meer de uitwedstrijden van hun club thuis op televisie of met maten in de kroeg. Bij Feyenoord zit het uitvak iedere wedstrijd wel vol (er zijn nog genoeg supporters die zonder slag en stoot in de bussen stappen naar uitwedstrijden) zien we al een aantal seizoenen bij iedere uitwedstrijd genoeg supporters op losse kaarten. Zo is feitelijk ook de Feyenoord Losse Kaarten Groep ontstaan, waar veel supporters zitting nemen die geen uitkaart hebben of deze uit principe niet willen. Honderden Feyenoorders op losse kaarten zijn het gevolg. Kan het niet in het uitvak dan maar op de thuisvakken. Thuisblijven is wat dat betreft echt niet leuker!

Gingen er in het seizoen 2008-09 nog gemiddeld 412 supporters mee naar een uitwedstrijd van hun favoriete club, het afgelopen seizoen (2013-14) waren er dit nog maar het schamele aantal van 310. Bij elf van de zestien clubs (het gepromoveerde Willem II en PEC Zwolle werden niet meegerekend) daalde de laatste twee seizoenen het aantal supporters die bereid waren om hun club achterna te reizen. Een slechte zaak voor de uitsupporter in Nederland. Maar feitelijk is dat de natte droom van iedere burgemeester, nagenoeg geen uitsupporters en minder inzet van politieagenten.

Feyenoord is feitelijk nog de enige club in Nederland die het bordje uitverkocht tevoorschijn kan halen bij iedere uitwedstrijd, maar ook dit aantal is het afgelopen seizoen teruggelopen. Dit heeft te maken dat clubs door veiligheidsredenen of kleinere uitvakken, minder kaarten geven aan de bezoekende club. En wat doet een club als Feyenoord hier tegen? Het staat met de rug tegen de muur, het is take it or leave it!

In een artikel in het NRC Handelsblad van vandaag lazen we dat de uitvakken meer en meer leeg zijn en vooral sfeerloos (joh, hoe zou dat nu komen?). Dit alles dankzij de betuttelende maatregelen waar supporters mee worden geconfronteerd. Veel supporters haken door de vele onzinnige combiwedstrijden (zelfs bij VVV RKC) af en dit is onderhand de doodsteek voor de uitsupporters in Nederland.

De oplossing is voor de komende jaren heel simpel: meer kaarten voor uitwedstrijden, meer vrij-vervoersregelingen en minder overspannen burgemeesters en politieagenten bij alle gemeenten in Nederland. Maar goed, dit roepen wij al jaren en in plaats dat er hier een keer naar geluisterd wordt, is het tegenovergestelde het geval. Uitsupporters zijn lastig en vervelend en die moet je als het nodig is met grof geweld uit de desbetreffende speelstad verdwijnen en waar nodig ook nog eens opzadelen met een langdurig stadionverbod.

Voetbal anno 2013, leuker kunnen ze het niet maken

Uitsupporters.png
Bron:Lunaticnews
RenatoBos
 RenatoBos - maandag 03 juni 2013 - 15:12   quote  deeplink  
Uitsupporters Ranglijst 2013

Feyenoord is met gemiddeld 801 supporters per uitwedstrijd net als vorig seizoen landskampioen uitsupporters dit meldt de website indehekken.net. De Rotterdammers verkochten dit seizoen elk uitvak in de Eredivisie uit. Het gemiddeld aantal supporters dit seizoen is 310. Dat is een stijging van 4% ten opzichte van vorig jaar, toen het gemiddelde 298 was.

Toch daalt het aantal uitsupporters bij 11 van de andere 16 clubs. Als alleen naar de clubs wordt gekeken die dit en vorig seizoen in de Eredivisie speelden daalt het gemiddelde van 320 uitsupporters vorig jaar naar 310 dit jaar, een daling van ruim 3%. Enerzijds komt dit doordat meerdere clubs hun uitvak verkleinden, anderzijds door steeds minder animo. De wedstrijd kijken op Eredivisie Live wordt een steeds aantrekkelijker alternatief voor de uitsupporter die ook dit seizoen weer geconfronteerd werd met combi's, dure kaarten, slechte uitvakken en onzalige aanvangstijdstippen. Zeker in economisch zware tijden is de keuze om de hindernistochten vaker te laten schieten steeds sneller gemaakt.
ranglijst_uitsupporters_2013.jpg
Bron: Indehekken.nl
Fr08kevin
 Fr08kevin - woensdag 05 juni 2013 - 16:20   quote  deeplink  
Droevig dat veel clubs amper supporters meenemen. Zou sfeer heel erg ten goede komen. Een Vitesse bijvoorbeeld leuk dat ze dit jaar met 1200 komen maar als ze volgend jaar weer staan waar ze horen, ergens onder de 4e plaats zijn het er weer 300....sneu!
van geil
 van geil - woensdag 05 juni 2013 - 23:01   quote  deeplink  
weet niet hoe t met de andere clubs is.
maar bij Feyenoord gaan er veel meer als geregistreerd.
in mijn geval zijn bv nec Vitesse rkc willem twee bijna zekerheidjes,en met mij zeker 50 personen meer.dat zal in andere regio's ook t geval zijn.
Bosifyable
 Bosifyable - woensdag 05 juni 2013 - 23:30   quote  deeplink  
PSV is ook altijd druk bezocht. Eigenlijk zitten er bij elke uitwedstrijd honderden Feyenoorders in de thuisvakken.

Famous for travelling!

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 05 juni 2013 door Bosifyable --
Fr08kevin
 Fr08kevin - donderdag 06 juni 2013 - 10:25   quote  deeplink  
PSV uit (beker) was een mooi gezicht dit seizoen. Zat in het uitvak en bij de 1-1 dacht ik zag je in het thuisvak op de lange zijde alleen al een hele groep juichen. Wel zonde dat gemiddeld aantal bezoekers zo laag is, heeft er ook voor gezorgd dat uitvakken steeds kleiner worden terwijl bij Feyenoord naar mijn idee de vraag naar uitkaarten ieder jaar groter wordt.
Bosifyable
 Bosifyable - donderdag 06 juni 2013 - 10:30   quote  deeplink  
Zat toen ook in het stadion, in NN (het vak naast het uitvak) zaten een paar honderd Feyenoorders. Aan de andere kant, waar de spelers naartoe renden na de goal, was het ook druk, want daar stond een hele groep Pelle te knuffelen :') Mooi toch? :)

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3168
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Combiregelingen houden uitsupporters thuis









0.0046448