BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Column: Zitten Gudde en Van Merwijk wel in De Kuip?

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 31 mei 2013 - 02:24   quote  deeplink  
Zitten Gudde en Van Merwijk wel in De Kuip?

logoreddekuip.jpg

Na vele verhalen te hebben gelezen en gehoord te hebben over het mooiste stadion van Nederland, vond ik het wel eens tijd om ook wat te gaan schrijven. Ik heb leuke dingen gelezen over mensen die al tientallen jaren een seizoenskaart hebben en alle wedstrijden bezoeken. Bij mij ligt het wat anders, ik heb geen seizoenskaart, ben eigenlijk maar twee keer in De Kuip geweest. En de afscheidswedstrijd van Kees van Wonderen tegen VV Bennekom. Drie wedstrijden, veel te weinig, ik geef toe dat ik me er ook voor schaam. Maar ik ben altijd voor Feyenoord geweest, we hebben de laatste jaren op dit seizoen en het vorige na, erg moeilijk gehad. Zowel sportief als financieel. Ik hou eigenlijk niet zo van investeerders, maar toch ben ik verplicht om te zeggen dat ik de vrienden van Feyenoord dankbaar moet zijn. Maar in de moeilijke jaren ben ik vaak uitgelachen als ik vertelde dat ik voor Feyenoord ben. Ik had altijd er altijd maar een ding op te zeggen: Kijk zondag maar eens in De Kuip, de sfeer, de supporters, altijd zitten er minimaal 38.000 supporters. En dat voor een club die helemaal niet zo veel gewonnen heeft. Daar had niemand wat op te zeggen.

De sfeer is uniek, en bovenal; spontaan. Geen ik ben al zes en heb trommel les getrommel of die gozer met een megafoon die roept dat je nu jalalala (al) weer moet gaan zingen maar dan net weer even net iets anders . Oké oké, ik geef toe dan andere stadions ook wel sfeer hebben, maar De Kuip heeft nog iets anders dat heel schaars is, De Kuip is het enige stadion waar ook een atmosfeer hangt. Dat is uniek.

Mijn eerste wedstrijd was tegen Roda JC in het seizoen 2003-04, 3-0 werd het. Je zocht echt letterlijk een Plaatsje in de zon. Prachtige sfeer een dag om nooit te vergeten. De lichtmasten blijven mij nog het meeste bij toen ik De Kuip vanuit de trein zag. Ik verbaas me nog steeds over de schoonheid van de Goliath die in elke hoek staat. Ja ik ben serieus, een lichtmast die boven het dak uitreist. Prachtig gezicht is dat. En dat kleine dakje dat er maar op zit. De vorm daarvan is zo mooi.

Maar er zijn een aantal gekken die De Kuip willen sluiten. Snap ik helemaal niks van en met mij vele andere supporters. Zitten Van Merwijk en Gudde wel in De Kuip of kijken ze thuis? Het blijkt dat ze dus echt in De Kuip zitten. Dan kan je toch nooit voor nieuwbouw gaan. HNS zal nooit het zelfde zijn, het zal ook nooit in de buurt komen. Ik zeg je alvast hoe dat voelt: Als een Vleesvervanger. Nou ja.. voelen, eerder proeven. Je snapt het vast wel of je moet het een keertje eten.

Het is nog steeds een financiële crisis, dagelijks vallen er nog bedrijven om en zitten mensen zonder baan. Banken hebben geld gekregen van de overheid om voort te blijven bestaan, maar moeten nog steeds mensen ontslaan. Maar wat kunnen ze wel: even een voetbal stadion financieren, je hoeft maar tegen een bank aan te leunen en ze vallen om. Een arrogante houding is het tegenover alle mensen die hun baan zijn kwijt geraakt en tegen je eigen supporters, arrogantie hoort niet bij Feyenoord. Ik zeg pleur toch lekker op met je nieuwe stadion. Als ik dan naar de plannen van Red de Kuip kijk zie ik een professioneel plan van amateurs. Gewoon een derde ring erop een geen dak. En al helemaal geen casino!! Ja, echt waar dat willen ze. Want voetbal draait toch om gokken, dat is toch altijd zo geweest. Nou, ik gok van niet.

Het allerergste is nog die deksel die er op HNS moet komen. Een dak past niet bij Feyenoord, in de regen staan dat heb je toch wel over voor je club? Ik hoor ook nooit dat het een probleem is, alleen als het Nederlands elftal speelt is het een probleem. Camp Nou heeft ook geen dak, dat stadion is zelfs zo groot en ver van het veld, dat als je op de derde ring zit en het is mistig dat je niet eens het veld kan zien. Het valt me nog mee dat er bij HNS nog geen atletiekbaan tussen het veld en de tribunes komt zodat we ook nog even een Olympische Spelen mee kunnen pakken. Want dat is belangrijker dan Feyenoord, net zoals de concerten die dan gegeven kunnen worden. Feyenoord? Voetbal? Nee daar gaat het niet om bij HNS.

Nog een voorbeeld: Wembley, ook een nieuw stadion, afschuwelijk. Die trappen zijn zo breed als een tweebaansweg. Verpest de hele sfeer die er juist in Engelse stadions is. Ik zag trouwens tijdens de Champions (?) League-finale dat na de rust ook nog niet iedereen terug is met zijn kroket (nou ja kroket waarschijnlijk fish & chips). Dat heeft die kroketten fanatic van de KNVB vast niet gezien.

Nog even een herinnering (verre of misschien wel stief) Familie van Feyenoord: Met de vijfde begroting van Nederland zijn we vorig jaar toch even mooi tweede geworden en dit jaar eigenlijk weer, eigenlijk gedeeld 2de met P$V. En dat kan volgend jaar ook en misschien zelfs nog meer. Toeval? Krijg de tyfus. Twee bezoeken aan De Kuip, seizoenskaart komt er misschien nog aan, en ik ben voor altijd verliefd op niet alleen Feyenoord maar ook op De Kuip.

Nostalgie mag niet verdwijnen uit het voetbal Red de Kuip!!!!!

Sytze
Bron:Lunaticnews

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3166
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Column: Zitten Gudde en Van Merwijk wel in De Kuip?









0.0068521