BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Feyenoord. Zo veel meer dan negentig minuten voetbal!

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 03 december 2013 - 00:42   quote  deeplink  
Hand in Hand, voor Feyenoord één!

(Rotterdam, 2 december 2013, bron: defeijenoorder.nl)

Het Legioen is niet alleen hondstrouw maar ook immens. Tienduizenden Feijenoorders vormen elke veertien dagen de twaalfde man in de Kuip, terwijl Feyenoord ook bij uitwedstrijden op de grootste support van de Eredivisie kan rekenen.

Binnen dit prachtige, veelkoppige monster zijn vele grotere en kleinere groepen actief om op hun eigen manier een bijdrage te leveren aan de sfeer en beleving die wedstrijden van Feyenoord zo uniek maken. Op momenten dat het echt nodig is, slaan deze groepen als vanzelf de handen ineen. Voor Feyenoord.

Meer structuur en organisatie binnen en tussen deze groepen is een van de voornaamste redenen geweest voor de oprichting van Vereeniging De Feijenoorder. Niet langer met de pet rond om zaken te kunnen organiseren, niet langer eilandjes die langs elkaar heen werken, voortaan echt Hand in Hand, voor Feyenoord één!. De basis voor deze structuur en organisatie is saamhorigheid en daar hebben we vanaf dag één dan ook maximaal in geïnvesteerd. In financieel opzicht, maar vooral ook in het smeden van banden. Zichtbaar, maar vooral ook achter de schermen.

Behalve van de wedstrijd hebben we gistermiddag in de Kuip dan ook vooral genoten van de bijdragen van al die verschillende groepen, de som der delen die samen met de elf op het veld voor de overwinning zorgden. Waar de Kuip met name door de parterretribunes al intimiderend kon zijn voor tegenstanders, is dit met de verplaatsing van het uitvak naar de tweede ring en de daaropvolgende overname van Vak Y door Feijenoorders nog eens versterkt. Fanatieke Feijenoorders die hun team actief steunen staan nu letterlijk rondom het gehele speelveld.

Waar een tegenstander voorheen bij de toss bewust koos voor wel of juist niet eerst het doel verdedigen voor de fanatieke Noordzijde, moet hij nu ook rekening houden met de overkant.

Waar Vak Y voorheen diende als buffervak of het domein was van uitsupporters of dagjesmensen, staat hier tegenwoordig ook een groep fanatieke Feijenoorders. Voorafgaand aan de belangrijke wedstrijd tegen PSV zagen we daar een mooi staaltje samenwerking: een aantal jongens van Vak Y regelden via de mannen van FRL dat zij de vlaggen van De Feijenoorder konden gebruiken. Het leverde een mooi plaatje op:

20131201-Feyenoord-PSV-_-Vak-Y.jpg

Als Feyenoord nu ook nog iets doet aan de regen aan bier en voorwerpen vanuit het uitvak (gisteren ook vlaggenstokken en zelfs kleine flesjes sterke drank!) en de lexaanwanden tussen de verschillende vakken op de parterre en eerste ring verwijderd, ontstaat ook aan die zijde een machtige muur van Feijenoorders. Wat die lexaanwanden betreft voert Feyenoord nu nog aan dit niet te doen vanwege de bekerfinale en Europese wedstrijden. Wij zijn van mening dat dit géén argumenten zijn. Immers: bij de bekerfinale gaat de gehele korte zijde naar dezelfde club, dus is een afscheiding niet nodig. En Europese thuiswedstrijden waarbij de bezoekende club niet voldoende heeft aan het reguliere uitvak zijn zeer zeldzaam: de laatste keer was Feyenoord Lech Poznan, liefst vijf (!) jaar geleden.

Afijn, nadat de support vanaf de vakken W en Z de laatste jaren al een boost heeft gekregen, wordt het elftal nu dus letterlijk op elke zijde vanaf de parterrevakken gesteund. De Noordzijde fungeert hierbij uiteraard nog altijd als aanjager. En ook op deze zijde werd bij Feyenoord PSV goed samengewerkt tussen de verschillende groepen. Zo werd vooraf afgesproken dat het TIFO-team de opkomst zou verzorgen

20131201-Feyenoord-PSV-_-TIFO.jpg

terwijl de mannen van de FIIIR en FRL in de twaalfde minuut op indrukwekkende wijze de alweer tien jaar geleden vermoorde Udo herdachten. Een waardig eerbetoon vanuit een sterke samenwerking: FIIIR zamelde geld in, samen met FRL werd vervolgens een prachtig doek met portret van Udo gemaakt op de stof die Vereeniging De Feijenoorder deze zomer inkocht. De ochtend van de wedstrijd wordt gezamenlijk het doek opgehangen in een dan nog leeg stadion, waarna de vrienden van Udo poseren voor een groepsfoto, onder het wakend oog van Udo.

Flyers met uitleg en het verzoek om medewerking worden op de stoeltjes op de Noordzijde neergelegd, terwijl de mannen van FRL en FIIIR in de twaalfde minuut zij aan zij staan op de tweede ring om het doek naar beneden te laten komen. Op de eerste ring wordt het doek strak gehouden, terwijl verschillende rookpotten het plaatje compleet maken en het gehele stadion met gezang voor het laatste beetje kippenvel zorgt.

20131201-Feyenoord-PSV-_-Doek-Udo-680x510.jpg

20131201-Feyenoord-PSV-_-Flyer.jpg

20131201-Feyenoord-PSV-_-twaalfde-minuut.jpg

Na de wedstrijd komen de mannen van Vak Y de vlaggen weer keurig terugbrengen en wordt in de Legioenzaal op Rotterdamsche wijze de belangrijke overwinning gevierd. Bij een aantal Feijenoorders gaan de gedachten dan terug naar een dag eerder als de voltallige selectie plus technische staf op dezelfde plek een kijkje komen nemen bij het werk van de vrijwilligers van het TIFO-team en de Legioenzaal. Waardering wordt uitgesproken, terwijl de jongere spelers en Gio speuren naar hun eigen naam op het grote doek dat gemaakt wordt.

20131201-Feyenoord-PSV-_-bezoek-selectie-en-technische-staf-680x507.jpg

Feyenoord. Zo veel meer dan negentig minuten voetbal!
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 03 december 2013 - 00:46   quote  deeplink  
Ik vind het wel gaaf die interactie, prima zaak, tja als het uitvak daar niet in mee wilt helpen doen we het zelf maar..

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 05 december 2013 door RenatoBos --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5128
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Feyenoord. Zo veel meer dan negentig minuten voetbal!









0.0051479