BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Jong Feyenoord/Excelsior kampioen van de beloften

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
RenatoBos
 RenatoBos - maandag 12 mei 2014 - 20:24   quote  deeplink  
JONG FEYENOORD KAMPIOEN

600x400-01442683.JPG

Jong Feyenoord/Excelsior heeft de finale gewonnen van Jong Vitesse met 3-1 in De Kuip en is hierdoor kampioen geworden van de beloften. Goals werden gemaakt door Bosz (E.D.), Te Vrede en Lopes Cabral.

bloemen.jpg

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 12 mei 2014 door RenatoBos --
RenatoBos
 RenatoBos - maandag 12 mei 2014 - 20:32   quote  deeplink  
JONG FEYENOORD/EXCELSIOR KAMPIOEN!

bekerfinale.jpg

Jong Feyenoord/Excelsior is maandagavond in De Kuip algeheel kampioen bij de beloften geworden. De ploeg, die zich eerder al tot kampioen in poule B had gekroond, won met 3-1 van Jong Vitesse, dat op de eerste plaats in poule A was geëindigd. Mitchell Te Vrede en Rodney Lopes Cabral scoorden namens de Rotterdamse beloften, terwijl de score werd geopend door een eigen doelpunt van Gino Bosz. In de slotfase maakte Sander van de Streek het enige doelpunt namens de bezoekers.

Hoewel Jong Feyenoord/Excelsior bij rust gezien het spel niet volledig tevreden kon terugkijken op de eerste helft, maakte de 2-0 tussenstand veel goed. De thuisploeg, die massaal werd gesteund door enkele duizenden Feyenoord-supporters, was met name in de openingsfase slordig in balbezit, waardoor het spel zich voornamelijk op eigen helft afspeelde. Niet voor niets duurde het ruim een kwartier voordat voor de eerste keer het doel van de bezoekers onder vuur werd genomen. Een schotje van Joey Sleegers werd toen gered door keeper Eloy Room.

Tegen die tijd stond desondanks al een voorsprong voor Jong Feyenoord/Excelsior op het scorebord. Die was te danken aan een carambole die voor Jong Vitesse ongelukkig uitpakte. Op een moment dat er nauwelijks gevaar dreigde, zag Miquel Nelom een voorzet via het been van Gino Bosz in het doel van de bezoekers verdwijnen: 1-0.

Vanaf dat moment kreeg Jong Feyenoord/Excelsior meer grip op de wedstrijd. Op momenten dat de ploeg even aanzette werd duidelijk dat het krachtsverschil tussen beide ploegen behoorlijk groot was. Halverwege de eerste helft had Sleegers bijvoorbeeld al de 2-0 op zijn schoen na een voorzet vanaf de zijlijn van Mitchell Te Vrede, maar de middenvelder zijn zag prima schot gered worden. Twintig minuten later werd de marge alsnog vergroot tot twee doelpunten, toen Ruud Vormer op het juiste moment John Goossens de diepte in stuurde. De linkspoot legde oog in oog met Room de bal af, waardoor Te Vrede alleen nog binnen hoefde te tikken.

Jong Vitesse, dat voor rust twee keer de lat raakte via schoten van afstand, kwam er in de tweede helft nauwelijks meer aan te pas, zo zag onder meer de volledige technische staf van Feyenoord vanaf de tribune. Jong Feyenoord/Excelsior voerde het tempo en de druk op en wist de wedstrijd binnen het uur te beslissen. Dat gebeurde dankzij Goossens, die tien minuten na rust de opgekomen Lopes Cabral op de rechterflank vond. De vleugelverdediger kreeg vervolgens alle tijd om de bal in de verre hoek te schieten.

Omdat Jong Feyenoord/Excelsior achterin de zaken op orde had en Kostas Lamprou een foutloze wedstrijd keepte, kwam de voorsprong vrijwel geen moment meer in gevaar. Sander van de Streek wist weliswaar in de slotfase via een intikker nog tegen te scoren, maar dat was te laat om de spanning terug in de wedstrijd te brengen.

Jong Feyenoord/Excelsior Jong Vitesse 3-1
Scoreverloop:
8 1-0 Bosz (e.d.)
44 2-0 Te Vrede
55 3-0 Lopes Cabral
86 3-1 Van de Streek

Scheidsrechter: Mulder

Geel : Bakkal (Jong Feyenoord/Excelsior)

Opstellingen:
Jong Feyenoord/Excelsior:
Lamprou; Lopes Cabral, Hardeveld, Van Beek, Nelom; Vormer, Karsdorp, Bakkal (68 Dekker); Goossens (84 Dammers), Te Vrede en Sleegers.
Jong Vitesse: Room; Beissel, Metalsi, Lieftink (75 De Kler), Achenteh; Bosz, Kallon (61 Ennali), Van de Streek; Djurdjevic (75 Talsma), Osman en Hamdaoui.
Bron:Officiële Feyenoord Clubsite
Wim2
 Wim2 - maandag 12 mei 2014 - 20:58   quote  deeplink  
Lekker! Weer een bewijs waarom we de beste jeugd hebben.
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - maandag 12 mei 2014 - 21:47   quote  deeplink  
mwa, zijn vooral ook de reserves. Lang niet allemaal echt nog jeugd te noemen. Prestaties A1 en B1 zijn m.i. betere indicators, al zegt dat ook zeker niet alles.
lijdensweg
 lijdensweg - maandag 12 mei 2014 - 22:43   quote  deeplink  
mmmmm, beloftes ??? Goossens, Vormer, Bakkal, Nelom ...
van geil
 van geil - maandag 12 mei 2014 - 22:45   quote  deeplink  
dat soort spelers horen dan in de Jupiler league te spelen.
gaat gebeuren

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 12 mei 2014 door van geil --
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 13 mei 2014 - 06:23   quote  deeplink  
LODEWIJKS: TROTS OP DE PLOEG

5c95bf6afcd78a0ea70b69e98d47f97a_660_300_crop.jpg

Met een glimlach op zijn gezicht keek Patrick Lodewijks maandag rond op het veld van De Kuip, met een medaille om zijn nek. De coach zag hoe zijn spelers de flessen champagne ontkurkten, terwijl de kampioensschaal trots werd getoond aan de supporters. Hartstikke mooi dat we, na het divisiekampioenschap, ook deze prijs hebben gepakt, reageerde Lodewijks kort na afloop van de finale om het algeheel kampioenschap van Nederland, waarin Jong Feyenoord/Excelsior met 3-1 te sterk was voor Jong Vitesse.

Voorafgaand aan dit seizoen was het kampioenschap niet het hoofddoel voor ons, vervolgde Lodewijks, die dit seizoen samen met Pierre van Hooijdonk de leiding had over het beloftenteam. De prioriteit ligt bij het ontwikkelen van de spelers. Toen de titel gaandeweg dit seizoen haalbaar bleek voor ons, zijn we er vol voor gegaan. Daar ben je sportman voor. Ondertussen zijn de jongens stappen blijven maken in hun ontwikkeling. Als er op hen een beroep werd gedaan in het eerste elftal, vielen ze daar nooit uit de toon. Dat is knap, ook omdat we nooit over een vaste samenstelling van de selectie konden beschikken. Daarom ben ik heel trots op de ploeg.

Hoewel Jong Feyenoord/Excelsior in de finale kon uitlopen naar een 3-0 voorsprong, zag Lodewijks hoe zijn ploeg een allesbehalve eenvoudige avond beleefde. Zeker in de eerste helft leden we veel balverlies en hadden we geen grip op het middenveld, blikte hij terug. We kwamen fortuinlijk op voorsprong, maar vervolgens hing de gelijkmaker in de lucht. Gelukkig viel dat doelpunt niet, terwijl we kort voor rust zelf wel scoorden. Na wat omzettingen in de rust ging het in de tweede helft beter, met de snelle 3-0 als gevolg. Daarmee was de wedstrijd beslist en kon het feestje met de supporters beginnen. Prachtig dat er zoveel naar het stadion waren gekomen om ons te steunen.
Bron:Officiële Feyenoord Clubsite

Trainer Patrick Lodewijks na binnenhalen titel
http://youtu.be/VHhEBfuj-zg
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 13 mei 2014 - 06:24   quote  deeplink  
Samenvatting Jong. Feyenoord - Jong Vitesse (helaas zonder de 1-0)
http://youtu.be/xrlVxHMW3CU
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 13 mei 2014 - 06:24   quote  deeplink  
Mitchell te Vrede na de 3-1 overwinning op Jong Vitesse
http://youtu.be/FDKa4EULXJk
Wim2
 Wim2 - dinsdag 13 mei 2014 - 08:25   quote  deeplink  
Die mithel heeft het buskruit niet uitgevonden..
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 13 mei 2014 - 09:29   quote  deeplink  
Joh..
tomson
 tomson - dinsdag 13 mei 2014 - 09:31   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 13 mei 2014 - 08:25 schreef Wim2 het volgende:
Die mithel heeft het buskruit niet uitgevonden..
Als je wilt oordelen over iemands intelligentie, zorg dan minimaal dat je diegene zijn naam fatsoenlijk spelt :)

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 13 mei 2014 door tomson --
tomson
 tomson - dinsdag 13 mei 2014 - 09:31   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 13 mei 2014 - 09:29 schreef RenatoBos het volgende:
Joh..
Haha
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 15 mei 2014 - 09:46   quote  deeplink  
600x200-jongfety.JPG

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5977
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Jong Feyenoord/Excelsior kampioen van de beloften









0.0066061