|
|
Peterhs
|
|
|
Een goed stukje lamsvlees op zijn tijd is prima te eten. Lekker mals. |
|
|
|
|
Nenam_tiL
|
|
|
quote: Ik spuug er ook niet op....doe maar een lamsrekkie |
|
|
|
|
Peterhs
|
|
|
Doet het goed op de BBQ haha |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Tja jij bent sowieso een smulpaap VV..
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 21 juli 2015 door RenatoBos -- |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Kan nog wel meer dingen opnoemen die het goed doen op de barbecue 😁 |
|
|
|
|
remco k
|
|
|
baby back ribs...
6 uur op de Q op 125 graadjes.. Hmmmmmm..
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 21 juli 2015 door remco k -- |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
quote: Ghèhè, of je daar iedereen blij mee maakt ;) |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Ik gebruik voor deze ribs "baby back ribs". Deze kun je bv bij beefensteak.nl bestellen. Daar heb ik ook de "ribs rub" besteld en de "Southern Blues American Stockyard".
Ontvlies de ribs (dit is zeer belangrijk) en haal eventuele ongeregeldheden weg.
Spoel de ribs af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier.
Masseer de ribs in met olijfolie en daarna met de "ribs rub".
Verpak de ribs in huishoudfolie en leg ze in de koelkast.
De volgende dag haal je de ribs +/- 6 uur voor etenstijd uit de koelkast en laat ze een uur op huiskamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 110 graden en leg de ribs in de oven voor 2 uur.
Haal de ribs uit de oven en pak ze in met zilverfolie. Doe hier per streng ongeveer 50 ml appelsap bij en maak de pakketten goed dicht. (Let op dat de zilverfolie heel blijft).
Doe de ribs weer terug in de oven voor 1,5 uur.
Maak de pakketjes open (pas op de stoom/vocht en ribs zijn heel heet) en leg de ribs op een ovenrooster.
Smeer de ribs aan beide zijde in met "Southern Blues American Stockyard" en doe de ribs weer terug in de oven voor een uur.
Smeer de ribs na 25 minuten nog een keer in met de "Southern Blues American Stockyard".
Als het uur voorbij is zijn ze klaar, smakelijk Co.. Dit recept heb ik van een grillmastert die af en toe masterclasses houd.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
VVout
|
|
|
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 - 13:31 schreef RenatoBos het volgende:[..] Ik gebruik voor deze ribs ... een grillmastert die af en toe masterclasses houd.. Appelsap, het zal ook weer eens niet waar zijn, en bedankt hè gelijk trek gekregen in wat lekkers. |
|
|
|
|
Eide
|
|
|
Appelsap? Echt? Onverwacht ingrediënt. Dank voor het recept, gaan we eens proberen. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Toch zie je appelsap vaak gebruikt worden bij de bereiding van ribs.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 - 13:58 schreef VVout het volgende:[..] Appelsap, het zal ook weer eens niet waar zijn, en bedankt hè gelijk trek gekregen in wat lekkers. Ghehe, juist, ik ben niet bevorderlijk voor je kilootjes he geloof ik..😉 |
|
|
|
|
remco k
|
|
|
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 - 13:31 schreef RenatoBos het volgende:[..] Ik gebruik voor deze ribs "baby back ribs". Deze kun je bv bij beefensteak.nl bestellen. Daar heb ik ook de "ribs rub" besteld en de "Southern Blues American Stockyard". Ontvlies de ribs (dit is zeer belangrijk) en haal eventuele ongeregeldheden weg. Spoel de ribs af onder de kraan en dep ze droog met keukenpapier. Masseer de ribs in met olijfolie en daarna met de "ribs rub". Verpak de ribs in huishoudfolie en leg ze in de koelkast. De volgende dag haal je de ribs +/- 6 uur voor etenstijd uit de koelkast en laat ze een uur op huiskamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 110 graden en leg de ribs in de oven voor 2 uur. Haal de ribs uit de oven en pak ze in met zilverfolie. Doe hier per streng ongeveer 50 ml appelsap bij en maak de pakketten goed dicht. (Let op dat de zilverfolie heel blijft). Doe de ribs weer terug in de oven voor 1,5 uur. Maak de pakketjes open (pas op de stoom/vocht en ribs zijn heel heet) en leg de ribs op een ovenrooster. Smeer de ribs aan beide zijde in met "Southern Blues American Stockyard" en doe de ribs weer terug in de oven voor een uur. Smeer de ribs na 25 minuten nog een keer in met de "Southern Blues American Stockyard". Als het uur voorbij is zijn ze klaar, smakelijk Co.. Dit recept heb ik van een grillmastert die af en toe masterclasses houd.. Lijkt me op zich prima.. MAAAAAR!!!!!!
Ik gebruik niks kant en klaars, en al helemaal die rubs niet..
En dan de ribs in de oven klaar maken. Kerel... Ga je heel diep schamen...
Ik leg het 1 keer uit, en dan is het ook wel weer klaar..
Stap in je auto. Rijd naar de dichtsbijzijnde Hanos of echte slager. En vraag om 8 KG "dik bevleesde Iberico Ribs" Waarschijnlijk duurt dat een weekje voordat die ze in huis heeft..
Als je ze eenmaal hebt ontdooi je ze in de koelkast. Ontvlies je ze zoals je zelf ook al aangeeft, tip: doe dit met een keukendoekje dat is wat minder een smeerbende..
de avond voordat je ze maakt meng je een een halve liter appelsap met het sap van twee citroenen.. Hier smeer je de ribs flink mee in. In een dikke zak afsluiten en terug leggen de koelkast in..
volgende ochtend rond de klok van achten.. Alles insmeren met de volgende rub: 1 El bruine suiker 1 EL Chilipoeder 1 EL zoete Paprikapoeder 1 Tl zwarte peper versgemalen 1 TL knoflookpoeder 1 TL Uien Poeder 1 TL gedroogde provencaalse kruiden
Rond de klok van 12en: Insmeren met: 2 EL currysaus 4 EL lichte mosterd.
Bereid de BBQ voor middels de "minion Method" hiermee bereik je een temperatuur van ongeveer 110 graden in de Q..
Leg alle ribs in een daarvoor bestemd rek zo ver mogelijk bij de kolen weg, zorg dat er een flinke lekbak onder staat met een cm of twee appelsap en water..
zorg dat om 12:30 de ribs op de Q liggen..
na de eerste twee uur en daarna ieder half uur de Ribs nat maken met die appelsap en citroen die nog over is.. Tot ongeveer 17:00 uur.
Voor die tijd maak je de volgende saus..
250ML ketchup 75 ML appelazijn 2 EL bruine suiker 4 TL worchester saus 1 EL honing 1 EL Melasse. een teentje knoflook.
Maak hier op laag vuur een mooi sausje van, 20 minuten laten intrekken zonder dat het pruttelt..
Smeer om 1700 de ribs met deze saus rijk in, en verpak ze in aluminium folie. Leg ze daarna nog een uurtje op de Q.
Rond de klok van 14:00 zet je hier een bericht neer dat ze rond 1800 klaar zijn, dan gaan de meesten het wel redden naar jouw huis..
En om 18:00 eet jij de beste ribs die jij ooit gehad hebt..
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 21 juli 2015 door remco k -- |
|
|
|
|
remco k
|
|
|
Tering, heb net besloten de ribs vrijdag uit de vriezer te halen.. |
|
|
|
|
remco k
|
|
|
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 - 14:29 schreef Eide het volgende:Appelsap? Echt? Onverwacht ingrediënt. Dank voor het recept, gaan we eens proberen. Appelsap en de Q zijn de mooiste combinaties.. Zeker met Ribs en braadstukken.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Recept ga ik ook zeker proberen Remco, ziet er smakelijk uit. En tja vervang oven door bbq, patati patata, ti's nu weer voor de bbq natuurlijk.. |
|
|
|
|
remco k
|
|
|
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 - 16:09 schreef RenatoBos het volgende:Recept ga ik ook zeker proberen Remco, ziet er smakelijk uit. En tja vervang oven door bbq, patati patata, ti's nu weer voor de bbq natuurlijk.. Hahaha, tis altijd weer voor de Q pik.. Gewoon aangooien.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Tja als je kijkt wat je erna voor te snaaien krijgt heb je wel een punt hiermee.. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Heb maar gelijk een deeplinkje in mijn favorieten gezet, gaan we gewoon doen binnenkort. |
|
|
|
|
remco k
|
|
|
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 - 17:35 schreef VVout het volgende:Heb maar gelijk een deeplinkje in mijn favorieten gezet, gaan we gewoon doen binnenkort. Geen genoegen nemen met gewone ribs als je mijn recept gaat maken..
En goed opletten dat je de Q aangooit volgens de minion methode..
Kortgezegd, bij een ronde Q, stapel je heel strak een derde van het rooster drie lagen vol, vervolgens zorg je dat je 8 tot 10 briketten heet maakt, en deze leg je op 1 kant van de stapel kolen..
Dan heb je voldoende om de Q 10 uur aan te houden.. Wel zo handig als je na de 6 uur voor de ribs nog wat meer klaar wil maken.. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Heb de thema's doorgenomen, dit gaat lukken zo gauw ik tijd heb. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Je kan ook Cootje huren VV, best goedkoop ook heb ik begrepen.. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Bedoel je Boes? Maar dan is het leuke er van af, ik hobby graag met eten. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Di misschien ook wel, daar komt trouwens dat recept van mij vandaan..😃 |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Heb trouwens net ook nog een interessant receptje gepost gekregen, een bbq met een groot deksel heb ik ook al op het oog. |
|
|
|
|
remco k
|
|
|
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 - 20:51 schreef VVout het volgende:Heb trouwens net ook nog een interessant receptje gepost gekregen, een bbq met een groot deksel heb ik ook al op het oog. Ikzelf had de 47 weber. Heb sinds vorig jaar de 57 GBS van Weber.. Echt een heel fijn apparaat..
En eerlijk gezegd vind ik de prijzen van Weber wel meevallen..
Volgend jaar wil ik een smokey mountain erbij hebben.. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Ik zit eigenlijk al een tijdje hiernaar te kijken, deze spreekt me echt aan alleen is hiervan de prijs minder flex.
Maar goed het dak kan dicht en dan kun je hem wel lekker opstoken.
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 - 20:51 schreef VVout het volgende:Heb trouwens net ook nog een interessant receptje gepost gekregen, een bbq met een groot deksel heb ik ook al op het oog. O gaaf, laat eens zien..😉 Kun je gelijk een paar forumleden uit nodigen voor de barbecue..😉 |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 - 22:18 schreef VVout het volgende:Ik zit eigenlijk al een tijdje hiernaar te kijken, deze spreekt me echt aan alleen is hiervan de prijs minder flex. Maar goed het dak kan dicht en dan kun je hem wel lekker opstoken. [ afbeelding ] Lijkt verdomme wel een loc.. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
De droom van menig grilfanaat deze. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Kan ik me voorstellen, ziet er maar al te gaaf uit.. |
|
|
|
|
Peterhs
|
|
|
quote: Wanneer komen we bij jou eten dan? Ik krijg trek! |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Joh ga lekker bij VV Peet, je zult een WARM onthaal krijgen.. |
|
|
|
|
remco k
|
|
|
quote: Heel mooi ding kerel.. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
quote: Kan ook op bezoek komen hoor! |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
Peterhs
|
|
|
quote: Ja, met een knuppel met Feyenoordlogo in mijn nek zeker...? |
|
|
|
|
Peterhs
|
|
|
quote:Op dinsdag 21 juli 2015 - 22:18 schreef VVout het volgende:Ik zit eigenlijk al een tijdje hiernaar te kijken, deze spreekt me echt aan alleen is hiervan de prijs minder flex. Maar goed het dak kan dicht en dan kun je hem wel lekker opstoken. [ afbeelding ] Ik ben deze aan het opbouwen:
Je kan het wel gebruiken als bbq, maar ik heb hem echt gekocht als sfeerhaard.
Zit er wel aan te denken om een gasbbq te kopen bij cranenbroek. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Tja het gaat me te ver om je levend op het vuur te gooien Peet..😉
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 24 juli 2015 door RenatoBos -- |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote:Op vrijdag 24 juli 2015 - 09:55 schreef Peterhs het volgende:[..] Ik ben deze aan het opbouwen: [ afbeelding ] Je kan het wel gebruiken als bbq, maar ik heb hem echt gekocht als sfeerhaard. Zit er wel aan te denken om een gasbbq te kopen bij cranenbroek. Gaaf man zo 1 soort heb ik ook, ik heb met cement de naden dicht gesmeerd en daarna geverfd zodat het 1 geheel lijkt.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Heb er een foto van in het Feyenoordcafe staan, waar je natuurlijk van harte welkom bent. Ti's die foto met dat verkeersbord op de voorgrond.. |
|
|
|
|
Peterhs
|
|
|
quote: Weet je het zeker? Nadat je al dat vet hebt weg gesneden, blijft er enkel nog wat kluifvlees over :) |
|
|
|
|
Peterhs
|
|
|
quote:Op vrijdag 24 juli 2015 - 10:23 schreef RenatoBos het volgende:Heb er een foto van in het Feyenoordcafe staan, waar je natuurlijk van harte welkom bent. Ti's die foto met dat verkeersbord op de voorgrond.. Kon het zo snel niet vinden. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Whahahahaa laat dan maar das niet echt koosjert..😂 |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Momentje, zoek hem ff op.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Bord is wat te groot om de bbq te zien..
|
|
|
|
|
Peterhs
|
|
|
quote: Ik zie hier enkel een rood kruis, dus is niet te zien. (kan aan inet van werk te maken hebben) Al heb ik het idee, dat ik het niet eens wil zien haha. |
|
|
|