BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: 3 keer kampioen in 40 jaar :-(

Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
Stylzz
 Stylzz - woensdag 11 maart 2015 - 21:46   quote  deeplink  
Zet jezelf schrap: Dit is een artikel dat het boekje had kunnen halen! Dit seizoen kreeg Feyenoord al bijna 100.000 euro boete van de UEFA voor incompetente organisatie. Geen baas in eigen huis. Volle trappen. Deuren die gesloten waren er niet open konden voor hulpdiensten. Een tie-wrap uitvak: Tuurlijk. De UEFA = MAFIA vlaggen op het Maasgebouw een gehele wedstrijddag (HAHAHA!), maar de UEFA legt met boetes een pijnlijke ader bloot van Feyenoord: Incompetente Organisatie.

Op nationaal niveau is het niet veel beter. Eric Gudde heeft openlijk ruzie met Burgermeester Aboutaleb. Eric Gudde heeft openlijk ruzie met Sportclub Feyenoord (gehad). Eric Gudde heeft openlijk ruzie met de supporters. Eric Gudde. Eric Gudde. Eric Gudde. Niet slecht voor iemand die werd aangesteld met de opdracht de Feyenoord familie dichter bij elkaar brengen en het realiseren van draagvlak bij de gemeente voor een nieuw stadion. Ofschoon een nieuw stadion het meest kansloze der kansloze plannen is, zijn beide opdrachten faliekant: MISLUKT [X].

Eric Gudde is helaas maar het topje van de onkundige ijsberg: Feyenoord is verzadigd met bestuurders die niet de juiste competenties hebben voor de rol die ze vervullen. Neem Rob Slotboom: RvC Technische zaken. Is nooit verder gekomen dat de B2 van de amateurtak van Feyenoord. Neem Jan van Merwijk: was voor hij directeur werd verantwoordelijk voor het controleren of de hekken dicht waren (geen grap). Neem Gerard Kerkum: Was voetballer, heeft nu het lot van de club in handen met een gouden aandeel. Neem Joris van Benthem: Hoe hij zich omhoog gelikt heeft is al helemaal een raadsel; Joris gaf rondleidingen in het stadion (geen grap). Het gaat maar door, het gaat maar door. De meest amateuristische vereniging van Nederland, maar het ergste is nog wel: Ze hebben bijna allemaal niets met Feyenoord. Professioneel noemen ze dat dan. Wij noemen dat een onbetrokken 9 tot 5 mentaliteit.

Helaas brengt middelmaat ook de nodige belangenverstrengelingen met zich mee. Zo had Pim Blokland toen hij de, door Jorien van den Herik opgerichte, Vrienden van Feyenoord weer tot leven wekte een rol als bestuurslid van de Stichting Continuïteit Feyenoord. De stichting die de aandelen van Feyenoord beheert + het gouden aandeel. 49% + invloed = controle. Toen supporters daar achter kwamen stapte Pim terug. Ernstige belangenverstrengeling was namelijk wel heel makkelijk aantoonbaar; bovendien werkt het allerlei strafrechtelijke overtredingen in de hand. Daarover zo meer. Bij Feyenoord zit het dus goed mis. Niet voor niets is de club de afgelopen 40 (!!) jaar slechts 3 (!!!) keer landskampioen geworden. Dat is geen incident meer; dat is een patroon. Een patroon van systematisch wanbeleid van de bovenste plank.

Een patroon van eigenbelang boven clubbelang. Een patroon waarin iedere bestuurder al vele jaren jaarlijks veel geld uit Feyenoord trekt vanuit diverse posities. Een patroon waar de club Feyenoord ernstig onder te lijden heeft, maar wellicht het ergste; een patroon dat niemand lijkt te willen doorbreken omdat anders hun eigenbelangetjes verloren gaan. Zo ontstaat de vicieuze cirkel van nooit meer kampioen. Wel of geen verbouw of nieuwbouw, het maakt allemaal niet uit; als er in de organisatie van Feyenoord niet substantieel iets veranderd dan zullen we altijd blijven staan waar we nu staan. Dick van Well verwoorde het recent mooi tegenover democratisch gekozen en ondemocratisch ontslagen bestuurslid Roeland van Meerveld; wij halen Ajax nooit meer in. Een trieste conclusie van iemand wiens enige doel eigenlijk zou moeten zijn om dat te bewerkstelligen. Maar Dick wil dat helemaal niet. Dick wil aanzien. Eric wil geld en bonussen toelages. Pim wil heel veel geld, en macht, en aanzien. Iedereen wil macht en aanzien. Iedereen wil geld. En geld? Geld corrumpeert als -het behouden van- macht en aanzien het niet al doen!

Wie namelijk de onderstaande lijst bekijkt van mensen die betrokken zijn in een of andere hoedanigheid bij een of andere vage besloten stichting of ander duister zaakje (haha nu niet meer) van Feyenoord komt tot de wonderbaarlijke conclusies dat;
1.Een heleboel mensen een heleboel petten delen binnen een heleboel functies en dus een heleboel potentiële belangenverstrengeling moeten hebben;
2.De VvF niet alleen 49% van de aandelen heeft, maar ook nog eens 2/5 stem in het STICO. Geld corrumpeert en van 2/5 naar 3/5 en dus een meerderheid is slechts één stem: Wouter Rijneveld of Gerard Kerkum. Want: Eén VvFer die al vanaf het begin Lunatic News volgt vertelde ons recent dat hij zelfs een tijdje heeft gedacht dat Kerkum ook erbij hoorde. Vrijwel elke vergadering van de VvF schoof hij aan. Bizar? BIZAR! Belangenverstrengeling tot de max. Maar wat verwacht je van een seniele oude debiel? Nee, dan trekpop² Wouter Rijneveld. Die had maanden geleden al weg moeten zijn officieel, maar ach: Zo makkelijk ze Roeland van Meerveld eruit pleuren, zo moeilijk is het schijnbaar om wettelijke verplichte nieuwe invulling te geven aan een sleutel-functie. Haha. Incompetente organisatie! En;
3.De VvF niet alleen 49% van de aandelen heeft en minimaal een 2/5 stem in het STICO (en dus een overgrote meerderheid), maar ook twee van de vier posities in de Raad van Commissarissen van Feyenoord. We kunnen dus gerust stellen dat de VvF de club in handen heeft. Bizar²!! Was het niet Pim Blokland die zei dat supporters het beleid natuurlijk niet konden bepalen en is het niet dezelfde Pim die zelf altijd zegt dat hij ook maar een supporter is. Als je een supporter bent en je hebt geen verstand; logisch dat je niet mee mag praten. Maar als je geen verstand hebt, maar wel een eurotje meer is dat schijnbaar ineens dus geen probleem meer;

Voor elke journalist, elke aandeelhouder, elke supporter, elke Feyenoord-watcher, elke bestuurder, iedereen die zakelijk betrokken is bij Feyenoord: Jullie zullen allemaal beamen dat zowel Pim Blokland als Rob Slotboom uitgesproken (hetzij met eenvoudig weerlegbare argumenten) onvermurwbare voorstanders waren van nieuwbouw. Elke journalist en politicus zal beamen dat hetzelfde geldt voor de algemeen directeuren: Eric Gudde en Jan van Merwijk. Sterker nog: Eric Gudde greep zelf het middelpunt van de belangstelling met de kop: Gudde wil zelfs bij nee van gemeente geen renovatie In dat licht bezien is het uitermate vreemd dat de volledige Feyenoord-familie razend enthousiast was over de renovatie-plannen, maar dat een kleine groep mensen schijnbaar de club dusdanig in hun greep heeft dat Feyenoord nu bukt onder het juk van eigenbelang!

Dan blijft alleen nog het volgende over: Een meerderheidsaandeelhouder kan in geen geval instructies geven aan het bestuur. Het bestuur is wat dat betreft onafhankelijk, al dient men rekening te houden met de rechten van de meerderheidsaandeelhouder. Deze partij kan als onderdeel van de Algemene vergadering van Aandeelhouders bijvoorbeeld bestuurders benoemen en ontslaan, waardoor er indirect wel degelijk sprake is van een bepaalde macht. Aan de andere kant geeft de wet aan dat bestuurders vrij en autonoom mogen handelen. Wat dat betreft is er sprake van een spel der belangen, op basis waarvan de macht in ieder geval niet bij één partij komt te liggen. Is dit niet zo? Dan spreekt met van onbehoorlijk bestuur of zelfs wanbeleid. Moeten wij de puntjes nog voor jullie invullen? Het mooie van dit alles is: Het is dus strafbaar. Ja Joris, zelfs in het land van FeyeNoord-Korea.

Dus als de nieuwe, wellicht wel integere, Fred Teeven niets te doen heeft dit weekend en ons wil verlossen: Graag!

Directie Club
##Eric Gudde
##Mark Koevermans
##Martin van Geel

RvC Feyenoord
##Dick van Well (aftredend voorzitter)
##Gerard Hoetmer (aantredend voorzitter)
##Pim Blokland (VvF)
##William Bontes
##Rob Slotboom (VvF)

Key-holders
##Raymond Salomon
##Ton Strooband
##Joris van Benthem
##Bernard Gerritsma

Stico (51% aandelen Feyenoord Rotterdam N.V.)
##Gerard Kerkum (aftredend voorzitter)
##Dick van Well (aantredend voorzitter)
##Gerard Moussault
##Wouter Rijneveld
##Jan Struijk
##Joop Gardien

Vrienden van Feyenoord (49% aandelen Feyenoord Rotterdam N.V.)
##Pim Blokland (RvC Feyenoord)
##Gerard Baks
##Beja de Hoog
##Boudewijn Poelman
##Ronald Brus
##Joop Gardien (STICO)
##Herman van Drie
##Jan Struijk (STICO)
##Kurt Martens
##Mark van Beek (SsF + Persoonlijk = trekpop)
##Marcel van Gelderen
##Marco Leemberg
##Patrick van der Spek
##Rik Maaskant
##Robert Slotboom (RvC Feyenoord)
##Thijs Nicodem
##Hans Vervat (RvC Stadion)
##Bram Faasse
##Freek van Woerkom
##Henk Moerman
##Jacques van Gorp
##Jan Rapmund
##Heidi van Schaften
##Jos Kaalen
##Puck Willemstein
##Ruud Willemstein
##Aangevuld met inzending VvFers ##Michel Perridon
##Remco Schoonderwoerd (verstand van Pim en tafelgast)
##Willem van t Wout
##Peter Goedvolk

** Deze lijst is waarschijnlijk niet compleet, mocht u meer mensen aan de schandpaal van 16 jaar geen kampioen en er toch niets aan doen willen nagelen. Klik hier en stuur ons een bericht!

Directie Stadion
##Jan van Merwijk

RvC Stadion
##Rene van Ierschot
##Jan den Hartog
##Cees Ultee
##Cees Maas
##Cees de Bruin
##Hans Vervat
##Wim van Sluis

http://www.lunaticnews.nl/nieuws/3-keer-kampioen-in-40-jaar/
tomson
 tomson - woensdag 11 maart 2015 - 21:49   quote  deeplink  
Indrukwekkend lijstje. Maar of iedereen die er op staat ook daadwerkelijk (mede) schuld draagt lijkt me een beetje over the top.
FR-Henk
 FR-Henk - woensdag 11 maart 2015 - 21:50   quote  deeplink  
O.
Mooi dan.
FR-Henk
 FR-Henk - woensdag 11 maart 2015 - 21:51   quote  deeplink  
Vooringenomen, suggestief en bol van aannames.
Maar kritiek mag. Is alleen zo lastig er in te lezen.
Stylzz
 Stylzz - woensdag 11 maart 2015 - 21:54   quote  deeplink  
T heeft wel een kern van waarheid natuurlijk. Je moet t met een Lunaticnews/FRFC1908 smaakje lezen.. Maar goed.
Stylzz
 Stylzz - woensdag 11 maart 2015 - 21:55   quote  deeplink  
T mag geen toeval zijn dat dit nu komt. Dit is ook de RdK stroming. Dus deze menen zullen zich nu hard maken om ervoor te zorgen dat Feyenoord een bepaalde koers gaat varen.
FR-Henk
 FR-Henk - woensdag 11 maart 2015 - 21:57   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 11 maart 2015 - 21:55 schreef Stylzz het volgende:
T mag geen toeval zijn dat dit nu komt. Dit is ook de RdK stroming. Dus deze menen zullen zich nu hard maken om ervoor te zorgen dat Feyenoord een bepaalde koers gaat varen.
Dat mag dan ook, alleen de toonzetting is ruk.
If we can't join them, kill them.

Help je de club mee...
tomson
 tomson - woensdag 11 maart 2015 - 22:02   quote  deeplink  
Er moeten koppen rollen. Hoe dat maakt niets uit.
Stylzz
 Stylzz - woensdag 11 maart 2015 - 22:16   quote  deeplink  
Is ook wel zo denk ik, misschien is verandering van inzicht wel noodzakelijk.
Barabas
 Barabas - woensdag 11 maart 2015 - 22:32   quote  deeplink  
Toch geweldig hoe diezelfde mensen die de initiatieven van Blokland en consorten zo hard en luidkeels toejuichden nu net zo makkelijk met snoeiharde, ongefundeerde en grotendeels onterechte kritiek komen aanzetten. En dat nadat we door deze mensen uit de shit zijn geholpen. Is mij te makkelijk en bovendien erg laag-bij-de-gronds.

De onvrede houdt aan, maar er wordt energie gestoken in de verkeerde dingen. Bijvoorbeeld 10 jaar vergaderen over een verbouwing die toch niet doorgaat.
Barabas
 Barabas - woensdag 11 maart 2015 - 22:34   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 11 maart 2015 - 22:02 schreef tomson het volgende:
Er moeten koppen rollen. Hoe dat maakt niets uit.
Aan wie zit je te denken dan?
Stylzz
 Stylzz - woensdag 11 maart 2015 - 22:38   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 11 maart 2015 - 22:32 schreef Barabas het volgende:
Toch geweldig hoe diezelfde mensen die de initiatieven van Blokland en consorten zo hard en luidkeels toejuichden nu net zo makkelijk met snoeiharde, ongefundeerde en grotendeels onterechte kritiek komen aanzetten. En dat nadat we door deze mensen uit de shit zijn geholpen. Is mij te makkelijk en bovendien erg laag-bij-de-gronds.

De onvrede houdt aan, maar er wordt energie gestoken in de verkeerde dingen. Bijvoorbeeld 10 jaar vergaderen over een verbouwing die toch niet doorgaat.
Maar dit zijn niet de mensen die de initiatieven van Blokland en consorten toegejuicht hebben. Juist niet. Deze hebben het altijd als een strop om de nek gezien. Ondanks dat er misschien geen andere keuze was. Deze mensen zijn nu een tijdje in de luwte, omdat ze de voortgang van Feyenoord niet in de weg willen zitten, maar als het scheef dreigt te gaan, staan ze vooraan. Uit liefde, niet uit sensatiezucht.
Barabas
 Barabas - woensdag 11 maart 2015 - 22:39   quote  deeplink  
Die van Loenatic bedoel je?
Stylzz
 Stylzz - woensdag 11 maart 2015 - 22:45   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 11 maart 2015 - 22:39 schreef Barabas het volgende:
Die van Loenatic bedoel je?
onder andere. t is een groter geheel.
tomson
 tomson - woensdag 11 maart 2015 - 22:49   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 11 maart 2015 - 22:34 schreef Barabas het volgende:

[..]

Aan wie zit je te denken dan?
Slechts een constatering he, niet mijn wens.Daarvoor weet ik veel te weinig ins en outs. Mijn oordeel zou nooit goed te onderbouwen zijn, daarvoor heb je inzicht (en begrip van) alle stukken nodig. Ga het rijtje maar af :Gudde, V Merwijk, Koevermans, v Geel en het nieuwe stadion werkgroepje...
Barabas
 Barabas - woensdag 11 maart 2015 - 22:50   quote  deeplink  
En begrijp ik het goed als er vandaag een grens is bereikt. Wat die groep mensen betreft in ieder geval?

En wat zit daar nog meer achter dan? Gaat het echt alleen maar uit clubliefde van hun kant? Of zijn er ook nog andere belangen in het spel?
Barabas
 Barabas - woensdag 11 maart 2015 - 22:53   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 11 maart 2015 - 22:49 schreef tomson het volgende:

[..]

Slechts een constatering he, niet mijn wens.Daarvoor weet ik veel te weinig ins en outs. Mijn oordeel zou nooit goed te onderbouwen zijn, daarvoor heb je inzicht (en begrip van) alle stukken nodig. Ga het rijtje maar af :Gudde, V Merwijk, Koevermans, v Geel en het nieuwe stadion werkgroepje...
Ik vind het ook allemaal troebel. Veel mensen die het beste voor hebben met de club.... het gaat alleen om zoveel verschillende manieren.

Tijd voor een onafhankelijk onderzoek?
Barabas
 Barabas - woensdag 11 maart 2015 - 22:55   quote  deeplink  
Dat van die boetes vind ik overigens een zeer goed punt. Onverteerbaar zelfs.

Net als dat degenen die ons gefinancierd hebben om zo uit de shit te komen de credits daarvoor verdienen én moeten houden.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 11 maart 2015 door Barabas --
DeS.C.F
 DeS.C.F - vrijdag 13 maart 2015 - 04:07   quote  deeplink  
Laatste 45jaar zijn er maar 2 clubs die de dienst uitmaken in NL
Ajax en Psv.. daarom niet meer wijzen naar andere clubs maar in
de spiegel kijken! dat heeft de club te weinig gedaan in de spiegel kijken.
V Geel wat moet je daar nou mee om de top te bereiken...

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3096
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: 3 keer kampioen in 40 jaar :-(









0.0068659