|
|
ar
|
|
|
Surinaamse kip met rijst en cassave. |
|
|
|
|
BertusBadeend
|
|
|
Verse kip in zoetzure saus (Thais: Phad Priew Waan)
Eerst snijden: 2 teentjes knoflook halve komkommer 2 tomaten 1 kipfilet
Bereiden: Wokpan heet laten worden op vuur. Lepeltje olie in de pan waarin je de knoflook bruin bakt. Kip op hoog vuur bakken tot ie mooi bruin kleurtje krijgt. Blokjes tomaat en komkommer erbij en 2 minuten mee roerbakken op hoog vuur. Half blikje ananasblokjes erbij gooien.
Dan: 2 lepels tomatenketchup 1 lepel azijn 2 lepels suiker 1 lepel vissaus 3 lepels ananassap uit het blikkie
effe minuut of 2 laten doorsudderen en dan opdienen met rijst.
Eetse :))
-- Edit: bovenstaande is voor 1 persoon ;)
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 17 maart 2016 door BertusBadeend -- |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
En met een lekker Thais vrouwtje ik ben er klaar voor |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Vrouwtje..(?) jij geilt toch op VROUWEN.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote:Op donderdag 17 maart 2016 - 18:36 schreef BertusBadeend het volgende:Verse kip in zoetzure saus (Thais: Phad Priew Waan) Eerst snijden: 2 teentjes knoflook halve komkommer 2 tomaten 1 kipfilet Bereiden: Wokpan heet laten worden op vuur. Lepeltje olie in de pan waarin je de knoflook bruin bakt. Kip op hoog vuur bakken tot ie mooi bruin kleurtje krijgt. Blokjes tomaat en komkommer erbij en 2 minuten mee roerbakken op hoog vuur. Half blikje ananasblokjes erbij gooien. Dan: 2 lepels tomatenketchup 1 lepel azijn 2 lepels suiker 1 lepel vissaus 3 lepels ananassap uit het blikkie effe minuut of 2 laten doorsudderen en dan opdienen met rijst. Eetse :)) -- Edit: bovenstaande is voor 1 persoon ;) Ga ik zeker proberen.. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
quote: Dat bedoel ik, uch! |
|
|
|
|
van geil
|
|
|
Iemand n leuke brunch tip voor Pasen ? |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Condooms met aardbei-smaak.. |
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
Elke slip is eetbaar met genoeg doorzettingsvermogen |
|
|
|
|
van geil
|
|
|
ghe ghe. Er zijn kinderen bij he, heren. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Die van mijn oma echt niet.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Okay is Henk er ook dan..? |
|
|
|
|
van geil
|
|
|
Nee, die heeft nog steeds n straatverbod wereldwijd. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
van geil
|
|
|
34 jaar nog. Als de TBS er op zit. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
van geil
|
|
|
Tweede paasdag veel visite. Familie. Dus morgen al vol aan de bak met voorbereidingen voor de brunch en diner. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Ik ga zo steengrillen en racletten.. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Smakelijk. Heb zelf hier een stuk Prager ham in de oven gezet vanmiddag met een honing mosterd korst. Verse puree en witlof er bij en het ovenvocht van de ham ff opkoken in een pan en wat inbinden voor de saus. Jep, buikje staat weer gespannen. |
|
|
|
|
FR-Henk
|
|
|
quote: Iemand hier die biertje meedrinkt in de isoleercel? |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote:Op zondag 27 maart 2016 - 18:06 schreef VVout het volgende:Smakelijk. Heb zelf hier een stuk Prager ham in de oven gezet vanmiddag met een honing mosterd korst. Verse puree en witlof er bij en het ovenvocht van de ham ff opkoken in een pan en wat inbinden voor de saus. Jep, buikje staat weer gespannen. O joooo dat klinkt ook goed.. |
|
|
|
|
ar
|
|
|
Verse tomatensoep met 1kg romatomaten, en pizza ovenbrood. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Kijk eens aan, iemand die weet hoe je zelf tomatensoep maakt. Lekker in laten koken met wat peper, laurier, beetje suiker. Eventueel nog met look spek of balletjes. Een gesnipperd gefruit uitje gaat er ook altijd in en smullen maar. |
|
|
|
|
ar
|
|
|
quote:Op donderdag 31 maart 2016 - 19:01 schreef VVout het volgende:Kijk eens aan, iemand die weet hoe je zelf tomatensoep maakt. Lekker in laten koken met wat peper, laurier, beetje suiker. Eventueel nog met look spek of balletjes. Een gesnipperd gefruit uitje gaat er ook altijd in en smullen maar. Haha..exact. Ipv laurier had ik tijm en wat knokloof. |
|
|
|
|
FR-Henk
|
|
|
Mag spaghetti met tomatenpuree? Of is dat heel erg 1985? |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Neem een mix, van verse tomaten en tomatenpuree. Dan pak je het frisse van de tomaat en de intense geconcentreerde smaak van de puree bij elkaar. Wat fijn gesneden wortel, look en ui er bij dit eerst ff aanfruiten natuurlijk met eventueeln de ander ingrediënten die je lekker vind van vlees of groente. Het afkruiden met je niet te voorzichtig zijn, voor vier personen gaat er bij mij gewoon een gehoopte theelepel thijm, marjorijn en oregano in of een evenredige verse hoeveelheid met nog wat peper en zout. Afhankelijk van hoe droog dan het geheel is een kopje water er bij en doorroeren en lekker een uur laten sudderen. Ik zelf strooi er ook gelijk drie grote eetlepels paneermeel overheen nadat ik het doorgeroerd heb die kan dan lekker mee tot prut koken en bind het perfect af. Je kan natuurlijk ook met iets uit een pakje afbinden of aardappelmeel. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Pffffffffffff, bruine bonen soep gegeten en smaakte fantastisch.... |
|
|
|
|
Barabas
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Gelukkig is dit geen geurforum.. |
|
|
|
|
Barabas
|
|
|
Geurenradio! Radio Giraffe... Helemaal tot in Delluf u hoort het zelluf!
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 04 april 2016 door Barabas -- |
|
|
|
|
ar
|
|
|
Kip uit de frituur. Zit me niet lekker... |
|
|
|
|
van geil
|
|
|
quote: Kip staat hier 3,5 a 4 uur op het vuur. |
|
|
|
|
ar
|
|
|
quote: Wel beter. Dit doe ik voorlopig niet meer.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Je moet ze wel eerst plukken ar.. |
|
|
|
|
van geil
|
|
|
|
|
|
ar
|
|
|
|
|
|
ar
|
|
|
Home made salade. Zelfgemaakte pizza met kipfilet, rode ui, gele paprika, champignon, BBQ saus. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
ar
|
|
|
|
|
|
VVout
|
|
|
quote: Heb ik ook gemaakt vandaag met Roma tomaatjes, shitake, en courgette. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Okay, ik gooi er altijd ui, paprika, prei, doperwten, ananas, veeeeel gehakt, Stegeman Italiaanse worst, knoflook en Italiaanse kruiden die ik uit Griekenland meeneem.. |
|
|
|
|
ar
|
|
|
Hoezo speciaal uit Griekenland? |
|
|
|
|
Nenam_tiL
|
|
|
quote:Op donderdag 14 april 2016 - 23:20 schreef RenatoBos het volgende:[..] Okay, ik gooi er altijd ui, paprika, prei, doperwten, ananas, veeeeel gehakt, Stegeman Italiaanse worst, knoflook en Italiaanse kruiden die ik uit Griekenland meeneem.. Tik tak tik tak.....nog 38 minuten ;-) |
|
|
|
|
ar
|
|
|
Hee Nenam, zin in een jo.....enkoek? |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Heb ze daar drie jaar geleden eens meegenomen en die zijn super lekker. Ik ben iemand als die op vakantie gaat een hoop kruiden mee terug neem. Vooral voor vlees.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
Nenam_tiL
|
|
|
quote: Alleen met dipsaus....
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 14 april 2016 door Nenam_tiL -- |
|
|
|