|
|
Barabas
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Je hebt hem toch wel weggestuurd.. |
|
|
|
|
van geil
|
|
|
Niets gekookt. Lekkerbekjes gehaald met notensalade. |
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
Morgen klein rijsttafeltje maken. Voor de kokerts onder ons, de recepten plus bereiding:
Snijbonen met garnaal
zakje gesneden snijboontjes 1 pakje Hollandse garnalen (andere kan ook met met Hollandse is het lekkerst vind ik) 1 ui 1 teentje knoflook anderhalve runder bouillonblok ketjap manis
Bereidingswijze:
Olie in de pan. Garnaaltjes even aanbakken Ui erbij en even fruiten en daarna knoflook erbij, weer even bakken. Bouillonblokjes verkruimelen en bij het mengsel doen, weer even roeren. Snijboontjes er doorheen roeren, bakken tot deze gaar zijn. Als laatste klein beetje ketjap manis er door roeren.
Foe young hai
4-5 eieren 300 gram gesneden groente (bijv. boontjes, wortel, champignons, broccoli) 300 gram kipfilet of varkensvlees in stukjes. (of een deel van het vlees vervangen voor garnalen) tomaten puree, ½ bouillonblokje, zout, peper, allesbinder, scheutje citroensap, djahé, laos, ketjap, scheutje melk
Bereiding: Groente koken met iets zout tot het half gaar is. Vlees bakken met iets zout en peper tot het gaar is (op het laatst de garnalen mee roerbakken.) Eieren loskloppen met de melk, iets ketjap en zout, peper in een grote kom. Groente er doormengen (ongeveer 250 ml kookvocht opvangen in een steelpan en op een zacht pitje laten staan) Vlees met een schuimspaan (of de vet er even goed afgieten) door het eimengsel roeren. Klein klontje boter of iets olijfolie in een ruime koekenpan met anti aanbak laag. Als het heet is het eimengsel er in gieten. Op een laag pit bakken met een deksel er op. Voeg aan de kookvocht de tomaten puree, 1/2 bouillonblokje, scheutje citroensap, djahé, laos en wat peper en maak met de allesbinder een mooie saus. Leg een groot plat bord op de koekenpan pak met ovenhandschoenen de koekenpan en draai snel de inhoud van de pan op het bord (boven het aanrechtblad is het handigst) en schuif vervolgens direct de gedraaide omelet weer in de pan. Nog even de ander kant aan laten bakken en de saus er over doen.
FRIKADEL PAN
Benodigdheden.
Één pond half om half gehakt. 2 tenen knoflook geperst Vijf eieren. Zakje geraspte belegen kaas. Één ons ontbijtspek. Één ons ham. Peper, Zout en Nootmuskaat.
Bereiding.
Snij het ontbijtspek en de ham zo fijn mogelijk. Neem een grote kom en doe het h.o.h. gehakt erin. Daarbij de geraspte belegen kaas, de eieren, de fijn gesneden ontbijtspek/ham, de geperste knoflook, peper, zout en nootmuskaat (de hoeveelheid peper, zout en nootmuskaat hangt van jezelf af). Kneed alles goed door elkaar en er een smeuiig papje van maken. Dus geen melk erbij a.u.b. Warm de oven voor op 200 graden celcius Neem een ovenschaal met opstaande rand en doe het smeuiig papje erin. Strijk met een vork het heel lichtjes glad. Doe het in de oven en laat het een uur op 175 graden celsius garen.
Als kelaar, is klaar. Lekker met pandanrijst, eventueel kecap manis, ketimoen en sambal badjas.
Selamat makan! |
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
Ik heb een enorme voorraad aan Molukse recepten, dus mocht iemand iets zoeken een keer... |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
Sateh spek? Heb je het recept |
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
Zoiets?
SATE MARANGGI
Benodigdheden; 500 gr mager varkensvlees 250gram speklappen. 1 shijf gula djawa, geraspt 3 eetlepels kecap manis Ongeveer 20 sate stokjes, gedrenkt in het water, uitgelekt Lontong Kruiden : 12 sjalotten 8 teentjes knoflook 1 1/2 el koriander 2 el 'dik' tamarinde water 1 vleesbouillonblok fijngemaakt(zanza) Chilli Sauce: 5 kleine groene chilipeper, fijngesneden 2 rode tomaat, gehakte 3 sjalotjes, fijngesneden 1 el azijn 5 eetlepels ketjap
Bewerking; Snij het vlees in dobbelstenen van ongeveer 1 cm. Meng met een staafmixer de gula djawa, kecap manis en de kruiden goed door elkaar tot een papje Neem een kom doe daar het vlees met het kruidenpapje in en meng het al omscheppend goed door elkaar. Laat gedurende 60 minuten het vlees marineren. Schuif dan 4-5 stukken vlees, eerst een stukje varkensvlees dan een stukje speklap enz., op elke sate stokje totdat al het vlees op is. Verwarm de grill in een heteluchtoven, grill de sate terwijl je regelmatig de marinade over het vlees met een kwast veegt tot het gelijkmatig gaar is, haal het dan uit de grill. Leg het op een warme schaal en dek het af met alufolie tot alle is gegrilled. PS; Het vlees is gaar wanneer je met een satestokje makkelijk door het vlees kan prikken, dit heb ik van een kok geleerd. Chilisaus; Meng de fijngesneden groene chili, gehakte tomaten en de fijngesneden sjalotten in een kom, voeg azijn en kecap manis toe en met een staafmixer het goed/flink door elkaar roeren. Serveer dus de sate maranggi warm met chilisaus en lontong. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Wat heb jij met moluks dan Stylzz..(?) |
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
ar
|
|
|
Dat zijn heerlijke recepten Ben je wel fokking druk mee denk ik. |
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
Valt mee die drie, andere gerechten wel |
|
|
|
|
van geil
|
|
|
Heerlijk weer, ergens buiten eten. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Geile gaat vreemd, geile gaat vreemd.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Geile gaat vreemd, geile gaat vreemd.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Geile is een veldneukert..geile is een veldneukert.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Geile is een veldneukert..geile is een veldneukert.. |
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
Wij zitten nu buiten, met de frietpan aan |
|
|
|
|
van geil
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Zo ff de T-Bonesteaks, in de marinade masseren..
|
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
Heb je ze nou op de motorkap ? |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Nee straks, eerst ff eten laten zakken en dan kan ze hem krijgen.. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
van geil
|
|
|
Eet smakelijk Renato Omkleden en dan de visite oppikken , en dan eten ergens.
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 06 mei 2016 door van geil -- |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Thanx en jij ook voor straks.. |
|
|
|
|
ar
|
|
|
1e BBQ er op zitten..lovely |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
quote:Op vrijdag 06 mei 2016 - 12:08 schreef Stylzz het volgende:Zoiets? SATE MARANGGI Benodigdheden; 500 gr mager varkensvlees 250gram speklappen. 1 shijf gula djawa, geraspt 3 eetlepels kecap manis Ongeveer 20 sate stokjes, gedrenkt in het water, uitgelekt Lontong Kruiden : 12 sjalotten 8 teentjes knoflook 1 1/2 el koriander 2 el 'dik' tamarinde water 1 vleesbouillonblok fijngemaakt(zanza) Chilli Sauce: 5 kleine groene chilipeper, fijngesneden 2 rode tomaat, gehakte 3 sjalotjes, fijngesneden 1 el azijn 5 eetlepels ketjap
Bewerking; Snij het vlees in dobbelstenen van ongeveer 1 cm. Meng met een staafmixer de gula djawa, kecap manis en de kruiden goed door elkaar tot een papje Neem een kom doe daar het vlees met het kruidenpapje in en meng het al omscheppend goed door elkaar. Laat gedurende 60 minuten het vlees marineren. Schuif dan 4-5 stukken vlees, eerst een stukje varkensvlees dan een stukje speklap enz., op elke sate stokje totdat al het vlees op is. Verwarm de grill in een heteluchtoven, grill de sate terwijl je regelmatig de marinade over het vlees met een kwast veegt tot het gelijkmatig gaar is, haal het dan uit de grill. Leg het op een warme schaal en dek het af met alufolie tot alle is gegrilled. PS; Het vlees is gaar wanneer je met een satestokje makkelijk door het vlees kan prikken, dit heb ik van een kok geleerd. Chilisaus; Meng de fijngesneden groene chili, gehakte tomaten en de fijngesneden sjalotten in een kom, voeg azijn en kecap manis toe en met een staafmixer het goed/flink door elkaar roeren. Serveer dus de sate maranggi warm met chilisaus en lontong. |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
quote:Op vrijdag 06 mei 2016 - 12:08 schreef Stylzz het volgende:Zoiets? SATE MARANGGI Benodigdheden; 500 gr mager varkensvlees 250gram speklappen. 1 shijf gula djawa, geraspt 3 eetlepels kecap manis Ongeveer 20 sate stokjes, gedrenkt in het water, uitgelekt Lontong Kruiden : 12 sjalotten 8 teentjes knoflook 1 1/2 el koriander 2 el 'dik' tamarinde water 1 vleesbouillonblok fijngemaakt(zanza) Chilli Sauce: 5 kleine groene chilipeper, fijngesneden 2 rode tomaat, gehakte 3 sjalotjes, fijngesneden 1 el azijn 5 eetlepels ketjap
Bewerking; Snij het vlees in dobbelstenen van ongeveer 1 cm. Meng met een staafmixer de gula djawa, kecap manis en de kruiden goed door elkaar tot een papje Neem een kom doe daar het vlees met het kruidenpapje in en meng het al omscheppend goed door elkaar. Laat gedurende 60 minuten het vlees marineren. Schuif dan 4-5 stukken vlees, eerst een stukje varkensvlees dan een stukje speklap enz., op elke sate stokje totdat al het vlees op is. Verwarm de grill in een heteluchtoven, grill de sate terwijl je regelmatig de marinade over het vlees met een kwast veegt tot het gelijkmatig gaar is, haal het dan uit de grill. Leg het op een warme schaal en dek het af met alufolie tot alle is gegrilled. PS; Het vlees is gaar wanneer je met een satestokje makkelijk door het vlees kan prikken, dit heb ik van een kok geleerd. Chilisaus; Meng de fijngesneden groene chili, gehakte tomaten en de fijngesneden sjalotten in een kom, voeg azijn en kecap manis toe en met een staafmixer het goed/flink door elkaar roeren. Serveer dus de sate maranggi warm met chilisaus en lontong. Bedankt ik ga het volgende week proberen |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
T bone steak was gisteren prima bevallen. Nog maar ff 1tje gehaald😁
|
|
|
|
|
van geil
|
|
|
quote: Verslik je niet in de groenten ;) |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
Barabas
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Wat jij wilt staat hier in de tuin.. |
|
|
|
|
Barabas
|
|
|
Lekker bij gebakken aardappel. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Ja maar niet om 12 uur smidags.. |
|
|
|
|
Barabas
|
|
|
Aardappel in blokken van 2x2 cm. Even de kook erover en dan bakken in veel olie en wat margarine. 1 min voor tijd een hand vol rozemarijn meebakken, afgieten, zout en peper erbij en klaar.
Ingewikkeld maar wel lekker 😉 |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Ik kook de blokjes altijd met schil. En dan ali ik ze met olijfolie, zout, peper en aardappelkruiden (uit Turkije meegenomen) en dan ruim drie kwartier in de oven bij 180 graden.. |
|
|
|
|
Barabas
|
|
|
Ook lekker, duurt langer... |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Nee toch, kwestie van plannen.. |
|
|
|
|
Barabas
|
|
|
Ik plan me eigen helemaal ondersteboven hiero! Om 11 uur gaan het fornuis en de ovens aan.... 😁 |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
quote:Op zaterdag 07 mei 2016 - 13:08 schreef Barabas het volgende:Ik plan me eigen helemaal ondersteboven hiero! Om 11 uur gaan het fornuis en de ovens aan.... 😁 Waar moeten we zijn? 😉 |
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
Net de Frikadel gemaakt, dat is onwijs veel.. De Foe yong hai wordt vervangen door Saté ajam...
Marinade Saté: Ketjap manis Ketoembar Djahé Djinten Knoflook Beetje piment
Deze keer de saté saus niet zelf gemaakt, dat wordt oer-Hollandse pindasaus. :) |
|
|
|
|
Vincent1970
|
|
|
quote:Op zaterdag 07 mei 2016 - 15:19 schreef Stylzz het volgende:Net de Frikadel gemaakt, dat is onwijs veel.. De Foe yong hai wordt vervangen door Saté ajam... Marinade Saté: Ketjap manis Ketoembar Djahé Djinten Knoflook Beetje piment Deze keer de saté saus niet zelf gemaakt, dat wordt oer-Hollandse pindasaus. :) Naar welke toko ga jij? |
|
|
|
|
Stylzz
|
|
|
|
|
|
Leon FR1908
|
|
|
In de ochtend twee arrepa's op en vanavond gevulde paprika's met salade en rijst met weet ik t wat er allemaal in zat. |
|
|
|
|
Leon FR1908
|
|
|
En morgen na de wedstrijd kampongKita❤ |
|
|
|
|
ar
|
|
|
Turkse pizza.. Jammieeee... |
|
|
|
|
Gerard_FR
|
|
|
|
|