BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Het officiële kook topic.

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Feyenoord Nieuws
Barabas
 Barabas - donderdag 21 april 2016 - 21:34   quote  deeplink  
Wat een ellende...
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 21 april 2016 - 22:26   quote  deeplink  
Je hebt hem toch wel weggestuurd..
van geil
 van geil - donderdag 21 april 2016 - 22:52   quote  deeplink  
Niets gekookt.
Lekkerbekjes gehaald met notensalade.
Stylzz
 Stylzz - vrijdag 06 mei 2016 - 08:48   quote  deeplink  
Morgen klein rijsttafeltje maken.
Voor de kokerts onder ons, de recepten plus bereiding:

Snijbonen met garnaal

zakje gesneden snijboontjes
1 pakje Hollandse garnalen (andere kan ook met met Hollandse is het lekkerst vind ik)
1 ui
1 teentje knoflook
anderhalve runder bouillonblok
ketjap manis

Bereidingswijze:

Olie in de pan.
Garnaaltjes even aanbakken
Ui erbij en even fruiten en daarna knoflook erbij, weer even bakken.
Bouillonblokjes verkruimelen en bij het mengsel doen, weer even roeren.
Snijboontjes er doorheen roeren, bakken tot deze gaar zijn.
Als laatste klein beetje ketjap manis er door roeren.

Foe young hai

4-5 eieren
300 gram gesneden groente
(bijv. boontjes, wortel, champignons, broccoli)
300 gram kipfilet of varkensvlees in stukjes.
(of een deel van het vlees vervangen voor garnalen)
tomaten puree, ½ bouillonblokje, zout, peper, allesbinder,
scheutje citroensap, djahé, laos, ketjap, scheutje melk


Bereiding:
Groente koken met iets zout tot het half gaar is.
Vlees bakken met iets zout en peper tot het gaar is
(op het laatst de garnalen mee roerbakken.)
Eieren loskloppen met de melk, iets ketjap en zout, peper in een grote kom.
Groente er doormengen (ongeveer 250 ml kookvocht opvangen in een steelpan
en op een zacht pitje laten staan)
Vlees met een schuimspaan (of de vet er even goed afgieten) door het eimengsel roeren.
Klein klontje boter of iets olijfolie in een ruime koekenpan met anti aanbak laag.
Als het heet is het eimengsel er in gieten. Op een laag pit bakken met een deksel er op.
Voeg aan de kookvocht de tomaten puree, 1/2 bouillonblokje, scheutje citroensap, djahé, laos
en wat peper en maak met de allesbinder een mooie saus.
Leg een groot plat bord op de koekenpan pak met ovenhandschoenen de koekenpan en draai
snel de inhoud van de pan op het bord (boven het aanrechtblad is het handigst) en schuif vervolgens direct de gedraaide omelet weer in de pan. Nog even de ander kant aan laten bakken en de saus er over doen.

FRIKADEL PAN

Benodigdheden.

Één pond half om half gehakt.
2 tenen knoflook geperst
Vijf eieren.
Zakje geraspte belegen kaas.
Één ons ontbijtspek.
Één ons ham.
Peper, Zout en Nootmuskaat.


Bereiding.

Snij het ontbijtspek en de ham zo fijn mogelijk.
Neem een grote kom en doe het h.o.h. gehakt erin.
Daarbij de geraspte belegen kaas, de eieren, de fijn gesneden ontbijtspek/ham, de geperste knoflook, peper, zout en nootmuskaat (de hoeveelheid peper, zout en nootmuskaat hangt van jezelf af).
Kneed alles goed door elkaar en er een smeuiig papje van maken. Dus geen melk erbij a.u.b.
Warm de oven voor op 200 graden celcius
Neem een ovenschaal met opstaande rand en doe het smeuiig papje erin.
Strijk met een vork het heel lichtjes glad.
Doe het in de oven en laat het een uur op 175 graden celsius garen.

Als kelaar, is klaar.
Lekker met pandanrijst, eventueel kecap manis, ketimoen en sambal badjas.

Selamat makan!
Stylzz
 Stylzz - vrijdag 06 mei 2016 - 08:49   quote  deeplink  
Ik heb een enorme voorraad aan Molukse recepten, dus mocht iemand iets zoeken een keer...
piet de paler
 piet de paler - vrijdag 06 mei 2016 - 11:59   quote  deeplink  
Sateh spek? Heb je het recept
Stylzz
 Stylzz - vrijdag 06 mei 2016 - 12:08   quote  deeplink  
Zoiets?

SATE MARANGGI

Benodigdheden;
500 gr mager varkensvlees
250gram speklappen.
1 shijf gula djawa, geraspt
3 eetlepels kecap manis
Ongeveer 20 sate stokjes, gedrenkt in het water, uitgelekt
Lontong
Kruiden :
12 sjalotten
8 teentjes knoflook
1 1/2 el koriander
2 el 'dik' tamarinde water
1 vleesbouillonblok fijngemaakt(zanza)
Chilli Sauce:
5 kleine groene chilipeper, fijngesneden
2 rode tomaat, gehakte
3 sjalotjes, fijngesneden
1 el azijn
5 eetlepels ketjap


Bewerking;
Snij het vlees in dobbelstenen van ongeveer 1 cm.
Meng met een staafmixer de gula djawa, kecap manis en de kruiden goed door elkaar tot een papje
Neem een kom doe daar het vlees met het kruidenpapje in en meng het al omscheppend goed door
elkaar.
Laat gedurende 60 minuten het vlees marineren.
Schuif dan 4-5 stukken vlees, eerst een stukje varkensvlees dan een stukje speklap enz., op elke sate
stokje totdat al het vlees op is.
Verwarm de grill in een heteluchtoven, grill de sate terwijl je regelmatig de marinade over het vlees
met een kwast veegt tot het gelijkmatig gaar is, haal het dan uit de grill. Leg het op een warme schaal
en dek het af met alufolie tot alle is gegrilled.
PS; Het vlees is gaar wanneer je met een satestokje makkelijk door het vlees kan prikken, dit heb ik
van een kok geleerd.
Chilisaus; Meng de fijngesneden groene chili, gehakte tomaten en de fijngesneden sjalotten in een
kom, voeg azijn en kecap manis toe en met een staafmixer het goed/flink door elkaar roeren.
Serveer dus de sate maranggi warm met chilisaus en lontong.
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 12:14   quote  deeplink  
Wat heb jij met moluks dan Stylzz..(?)
Stylzz
 Stylzz - vrijdag 06 mei 2016 - 12:16   quote  deeplink  
Pinda power :)
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 12:16   quote  deeplink  
Peanutbutter..
ar
 ar - vrijdag 06 mei 2016 - 13:31   quote  deeplink  
Dat zijn heerlijke recepten
Ben je wel fokking druk mee denk ik.
Stylzz
 Stylzz - vrijdag 06 mei 2016 - 17:21   quote  deeplink  
Valt mee die drie, andere gerechten wel
van geil
 van geil - vrijdag 06 mei 2016 - 17:24   quote  deeplink  
Heerlijk weer, ergens buiten eten.
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 17:24   quote  deeplink  
Geile gaat vreemd, geile gaat vreemd..
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 17:24   quote  deeplink  
Geile gaat vreemd, geile gaat vreemd..
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 17:25   quote  deeplink  
Geile is een veldneukert..geile is een veldneukert..
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 17:25   quote  deeplink  
Geile is een veldneukert..geile is een veldneukert..
Stylzz
 Stylzz - vrijdag 06 mei 2016 - 17:27   quote  deeplink  
Wij zitten nu buiten, met de frietpan aan
van geil
 van geil - vrijdag 06 mei 2016 - 17:27   quote  deeplink  
;)
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 17:30   quote  deeplink  
Zo ff de T-Bonesteaks, in de marinade masseren..

28uihpl.jpg
Stylzz
 Stylzz - vrijdag 06 mei 2016 - 17:59   quote  deeplink  
Heb je ze nou op de motorkap ?
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 18:24   quote  deeplink  
Nee straks, eerst ff eten laten zakken en dan kan ze hem krijgen..
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 18:24   quote  deeplink  
hi-there-smiley.gif?1292867616

2itsg3l.jpg

hi-there-smiley.gif?1292867616
van geil
 van geil - vrijdag 06 mei 2016 - 18:26   quote  deeplink  
Eet smakelijk Renato
Omkleden en dan de visite oppikken , en dan eten ergens.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 06 mei 2016 door van geil --
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 18:36   quote  deeplink  
Thanx en jij ook voor straks..
ar
 ar - vrijdag 06 mei 2016 - 19:14   quote  deeplink  
1e BBQ er op zitten..lovely
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 06 mei 2016 - 19:26   quote  deeplink  
Ja heerlijk he..
piet de paler
 piet de paler - zaterdag 07 mei 2016 - 10:20   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 06 mei 2016 - 12:08 schreef Stylzz het volgende:
Zoiets?

SATE MARANGGI

Benodigdheden;
500 gr mager varkensvlees
250gram speklappen.
1 shijf gula djawa, geraspt
3 eetlepels kecap manis
Ongeveer 20 sate stokjes, gedrenkt in het water, uitgelekt
Lontong
Kruiden :
12 sjalotten
8 teentjes knoflook
1 1/2 el koriander
2 el 'dik' tamarinde water
1 vleesbouillonblok fijngemaakt(zanza)
Chilli Sauce:
5 kleine groene chilipeper, fijngesneden
2 rode tomaat, gehakte
3 sjalotjes, fijngesneden
1 el azijn
5 eetlepels ketjap


Bewerking;
Snij het vlees in dobbelstenen van ongeveer 1 cm.
Meng met een staafmixer de gula djawa, kecap manis en de kruiden goed door elkaar tot een papje
Neem een kom doe daar het vlees met het kruidenpapje in en meng het al omscheppend goed door
elkaar.
Laat gedurende 60 minuten het vlees marineren.
Schuif dan 4-5 stukken vlees, eerst een stukje varkensvlees dan een stukje speklap enz., op elke sate
stokje totdat al het vlees op is.
Verwarm de grill in een heteluchtoven, grill de sate terwijl je regelmatig de marinade over het vlees
met een kwast veegt tot het gelijkmatig gaar is, haal het dan uit de grill. Leg het op een warme schaal
en dek het af met alufolie tot alle is gegrilled.
PS; Het vlees is gaar wanneer je met een satestokje makkelijk door het vlees kan prikken, dit heb ik
van een kok geleerd.
Chilisaus; Meng de fijngesneden groene chili, gehakte tomaten en de fijngesneden sjalotten in een
kom, voeg azijn en kecap manis toe en met een staafmixer het goed/flink door elkaar roeren.
Serveer dus de sate maranggi warm met chilisaus en lontong.
piet de paler
 piet de paler - zaterdag 07 mei 2016 - 10:20   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 06 mei 2016 - 12:08 schreef Stylzz het volgende:
Zoiets?

SATE MARANGGI

Benodigdheden;
500 gr mager varkensvlees
250gram speklappen.
1 shijf gula djawa, geraspt
3 eetlepels kecap manis
Ongeveer 20 sate stokjes, gedrenkt in het water, uitgelekt
Lontong
Kruiden :
12 sjalotten
8 teentjes knoflook
1 1/2 el koriander
2 el 'dik' tamarinde water
1 vleesbouillonblok fijngemaakt(zanza)
Chilli Sauce:
5 kleine groene chilipeper, fijngesneden
2 rode tomaat, gehakte
3 sjalotjes, fijngesneden
1 el azijn
5 eetlepels ketjap


Bewerking;
Snij het vlees in dobbelstenen van ongeveer 1 cm.
Meng met een staafmixer de gula djawa, kecap manis en de kruiden goed door elkaar tot een papje
Neem een kom doe daar het vlees met het kruidenpapje in en meng het al omscheppend goed door
elkaar.
Laat gedurende 60 minuten het vlees marineren.
Schuif dan 4-5 stukken vlees, eerst een stukje varkensvlees dan een stukje speklap enz., op elke sate
stokje totdat al het vlees op is.
Verwarm de grill in een heteluchtoven, grill de sate terwijl je regelmatig de marinade over het vlees
met een kwast veegt tot het gelijkmatig gaar is, haal het dan uit de grill. Leg het op een warme schaal
en dek het af met alufolie tot alle is gegrilled.
PS; Het vlees is gaar wanneer je met een satestokje makkelijk door het vlees kan prikken, dit heb ik
van een kok geleerd.
Chilisaus; Meng de fijngesneden groene chili, gehakte tomaten en de fijngesneden sjalotten in een
kom, voeg azijn en kecap manis toe en met een staafmixer het goed/flink door elkaar roeren.
Serveer dus de sate maranggi warm met chilisaus en lontong.
Bedankt ik ga het volgende week proberen
RenatoBos
 RenatoBos - zaterdag 07 mei 2016 - 11:46   quote  deeplink  
T bone steak was gisteren prima bevallen. Nog maar ff 1tje gehaald😁

2i75mye.jpg
van geil
 van geil - zaterdag 07 mei 2016 - 12:17   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 07 mei 2016 - 11:46 schreef RenatoBos het volgende:
T bone steak was gisteren prima bevallen. Nog maar ff 1tje gehaald😁

[ afbeelding ]
Verslik je niet in de groenten ;)
RenatoBos
 RenatoBos - zaterdag 07 mei 2016 - 12:42   quote  deeplink  
Haha takje tijm..😂
Barabas
 Barabas - zaterdag 07 mei 2016 - 12:42   quote  deeplink  
Rozemarijn?
RenatoBos
 RenatoBos - zaterdag 07 mei 2016 - 12:44   quote  deeplink  
Wat jij wilt staat hier in de tuin..
Barabas
 Barabas - zaterdag 07 mei 2016 - 12:44   quote  deeplink  
Lekker bij gebakken aardappel.
RenatoBos
 RenatoBos - zaterdag 07 mei 2016 - 12:45   quote  deeplink  
Ja maar niet om 12 uur smidags..
Barabas
 Barabas - zaterdag 07 mei 2016 - 12:47   quote  deeplink  
Aardappel in blokken van 2x2 cm. Even de kook erover en dan bakken in veel olie en wat margarine. 1 min voor tijd een hand vol rozemarijn meebakken, afgieten, zout en peper erbij en klaar.

Ingewikkeld maar wel lekker 😉
RenatoBos
 RenatoBos - zaterdag 07 mei 2016 - 12:49   quote  deeplink  
Ik kook de blokjes altijd met schil. En dan ali ik ze met olijfolie, zout, peper en aardappelkruiden (uit Turkije meegenomen) en dan ruim drie kwartier in de oven bij 180 graden..
Barabas
 Barabas - zaterdag 07 mei 2016 - 12:52   quote  deeplink  
Ook lekker, duurt langer...
RenatoBos
 RenatoBos - zaterdag 07 mei 2016 - 12:56   quote  deeplink  
Nee toch, kwestie van plannen..
Barabas
 Barabas - zaterdag 07 mei 2016 - 13:08   quote  deeplink  
Ik plan me eigen helemaal ondersteboven hiero! Om 11 uur gaan het fornuis en de ovens aan.... 😁
RenatoBos
 RenatoBos - zaterdag 07 mei 2016 - 13:38   quote  deeplink  
Druk tentje dus..👍
Stylzz
 Stylzz - zaterdag 07 mei 2016 - 13:51   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 07 mei 2016 - 13:08 schreef Barabas het volgende:
Ik plan me eigen helemaal ondersteboven hiero! Om 11 uur gaan het fornuis en de ovens aan.... 😁
Waar moeten we zijn? 😉
Stylzz
 Stylzz - zaterdag 07 mei 2016 - 15:19   quote  deeplink  
Net de Frikadel gemaakt, dat is onwijs veel..
De Foe yong hai wordt vervangen door Saté ajam...

Marinade Saté:
Ketjap manis
Ketoembar
Djahé
Djinten
Knoflook
Beetje piment

Deze keer de saté saus niet zelf gemaakt, dat wordt oer-Hollandse pindasaus. :)
Vincent1970
 Vincent1970 - zaterdag 07 mei 2016 - 17:07   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 07 mei 2016 - 15:19 schreef Stylzz het volgende:
Net de Frikadel gemaakt, dat is onwijs veel..
De Foe yong hai wordt vervangen door Saté ajam...

Marinade Saté:
Ketjap manis
Ketoembar
Djahé
Djinten
Knoflook
Beetje piment

Deze keer de saté saus niet zelf gemaakt, dat wordt oer-Hollandse pindasaus. :)
Naar welke toko ga jij?
Stylzz
 Stylzz - zaterdag 07 mei 2016 - 18:21   quote  deeplink  
Den helder of Beverwijk
Leon FR1908
 Leon FR1908 - zaterdag 07 mei 2016 - 19:19   quote  deeplink  
In de ochtend twee arrepa's op en vanavond gevulde paprika's met salade en rijst met weet ik t wat er allemaal in zat.
Leon FR1908
 Leon FR1908 - zaterdag 07 mei 2016 - 19:20   quote  deeplink  
En morgen na de wedstrijd kampongKita❤
ar
 ar - zondag 15 mei 2016 - 00:43   quote  deeplink  
Turkse pizza..
Jammieeee...
Gerard_FR
 Gerard_FR - zondag 15 mei 2016 - 01:04   quote  deeplink  
Wilde ze niet bijten ar?

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 2219
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Het officiële kook topic.









0.0190129