BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Het officiële kook topic.

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Feyenoord Nieuws
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 13 mei 2022 - 10:54   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 13 mei 2022 - 06:49 schreef VVout het volgende:
Ga zo naar de groothandel vlees bunkeren voor de BBQ en vanmiddag pareren en marineren. Gaat weer een lekker weekenden worden dit.
Hier ook kriebels in de buik, ik heb vakantie nu, weekje thuis, heerlijk weer, dus alle tijd om wat nieuwe gerechten op de Barbeque te gaan proberen en dan twee weken naar Corfu
piet de paler
 piet de paler - vrijdag 13 mei 2022 - 11:33   quote  deeplink  
Recept voor sateh marinade ?
VVout
 VVout - vrijdag 13 mei 2022 - 11:55   quote  deeplink  
quote:
Op vrijdag 13 mei 2022 - 11:33 schreef piet de paler het volgende:
Recept voor sateh marinade ?
Sjalotjes,knoflook, inwer, citroengras goed fijn hakken even wat aanzetten met sesamolie.

Sambal, koriander, zout en wat kruidnagel er bij en vloeibaar maken met wat rijstwijn en ketjap manis.

Hoeveelheden naar smaak natuurlijk, heeft ieder zo zijn voorkeur.

Marineren doe ik het liefst over de nacht in mijn kelder, niet te koud of te warm.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 13 mei 2022 door VVout --
piet de paler
 piet de paler - vrijdag 13 mei 2022 - 14:01   quote  deeplink  
Dank
VVout
 VVout - zaterdag 14 mei 2022 - 23:12   quote  deeplink  
Goddelijk die tomahawks en spareribs, nu nog een biertje op de kampioenen van vandaag.Proost mannen.
RenatoBos
 RenatoBos - zaterdag 14 mei 2022 - 23:18   quote  deeplink  
Lekkah..
piet de paler
 piet de paler - zondag 15 mei 2022 - 11:29   quote  deeplink  
Vanavond asperges
MightyAce
 MightyAce - zondag 15 mei 2022 - 11:55   quote  deeplink  
Alleen thuis met de jongens, alleen maar vlees dus haha
RenatoBos
 RenatoBos - zondag 15 mei 2022 - 13:46   quote  deeplink  
Menfood
piet de paler
 piet de paler - zondag 15 mei 2022 - 19:52   quote  deeplink  
Asperges tja niet naar mijn zin
Gerard_FR
 Gerard_FR - zondag 15 mei 2022 - 20:01   quote  deeplink  
Je treft het niet piet.
piet de paler
 piet de paler - zondag 15 mei 2022 - 20:21   quote  deeplink  
Nee verloren , geen lekkere asperges, misschien vanavond plonk plonk
RenatoBos
 RenatoBos - zondag 15 mei 2022 - 21:09   quote  deeplink  
Plonk plonk???
ar
 ar - zondag 15 mei 2022 - 21:17   quote  deeplink  
Kip pizza van de BBQ
piet de paler
 piet de paler - dinsdag 17 mei 2022 - 10:27   quote  deeplink  
N..k.en = plonk plonk
Niet van gekomen.........vanavond eet ik kalfs spareribs mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
VVout
 VVout - woensdag 25 mei 2022 - 19:28   quote  deeplink  
Cirkeltje briketten leggen in de kogel, houtsnippers weken in de wijn. Morgen vroeg uit de veren en de BBQ aan steken, zodat we tegen een uur of 8 's avonds onze pulled-pork met een biertje kunnen genieten. Ben echt benieuwd, wat het gaat worden :)
piet de paler
 piet de paler - woensdag 25 mei 2022 - 19:29   quote  deeplink  
Kan geen hap door de keel krijgen
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 25 mei 2022 - 19:54   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 25 mei 2022 - 19:29 schreef piet de paler het volgende:
Kan geen hap door de keel krijgen
Dito hier ben niet wezen eten, straks chips en nootjes
piet de paler
 piet de paler - woensdag 25 mei 2022 - 19:59   quote  deeplink  
Heb wel bij hoge uitzonderingeen klein flesje champagne koud staan.
Hoop dat ik hem kan openenen. En een blikje ganzenlever...........
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 25 mei 2022 - 19:59   quote  deeplink  
Konijnenlever Piet geen gans!!!!
MightyAce
 MightyAce - woensdag 25 mei 2022 - 20:02   quote  deeplink  
Met pruimenlever
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 25 mei 2022 - 20:05   quote  deeplink  
Precies!!!!
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 25 mei 2022 - 20:05   quote  deeplink  
Pruimenlever WTF????
piet de paler
 piet de paler - woensdag 25 mei 2022 - 20:18   quote  deeplink  
Hahaha.
Maar zoals ik al eerdergeroepen heb, ben nog steeds trots op deze selectie dit seizoen.
Maar nu nog steeds geen honger, vriendin gaat wandelen om 21:00 uur lekker rustig
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 25 mei 2022 - 20:29   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 25 mei 2022 - 20:18 schreef piet de paler het volgende:
Hahaha.
Maar zoals ik al eerdergeroepen heb, ben nog steeds trots op deze selectie dit seizoen.
Maar nu nog steeds geen honger, vriendin gaat wandelen om 21:00 uur lekker rustig
Deur op slot doen en pas na de wedstrijd weer binnen laten
VVout
 VVout - woensdag 25 mei 2022 - 20:41   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 25 mei 2022 - 19:54 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

Dito hier ben niet wezen eten, straks chips en nootjes
Vanavond ook van het zelfde, maar morgen ga ik er voor.
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 25 mei 2022 - 20:50   quote  deeplink  
quote:
Op woensdag 25 mei 2022 - 20:41 schreef VVout het volgende:

[..]

Vanavond ook van het zelfde, maar morgen ga ik er voor.
Juist dan halen we de schade wel in
VVout
 VVout - donderdag 26 mei 2022 - 08:48   quote  deeplink  
Trek hem ff hier heen.

BBQ staat mooi op 110° Celcius, das de focus van de dag nu.
VVout
 VVout - donderdag 26 mei 2022 - 08:48   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 mei 2022 - 07:54 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

Aaaaaah slow cooking..wat ga je maken
VVout
 VVout - donderdag 26 mei 2022 - 08:48   quote  deeplink  
Pulled Pork en ga deze week ook nog de Pastrami op de BBQ gooien, staat nu zowat 2 weken in de pekel marinade.
VVout
 VVout - donderdag 26 mei 2022 - 08:48   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 mei 2022 - 08:00 schreef RenatoBos het volgende:

[..]

Lekker man, groot stuk?
VVout
 VVout - donderdag 26 mei 2022 - 08:53   quote  deeplink  
Voor de pulled pork heb ik een uitgebeende kam van ca. 3.5 kilo, rook hem op kersen/appel hout ben benieuwd met roken nog nauwelijks ervaring.

Voor de Pastrami best wel een gigantisch stuk van 7 kilo runder torso, van hier in de Hunsrück lokaal gehouden koeien die vrij grazen.

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 26 mei 2022 door VVout --
RenatoBos
 RenatoBos - donderdag 26 mei 2022 - 09:18   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 mei 2022 - 08:53 schreef VVout het volgende:
Voor de pulled pork heb ik een uitgebeende kam van ca. 3.5 kilo, rook hem op kersen/appel hout ben benieuwd met roken nog nauwelijks ervaring.

Voor de Pastrami best wel een gigantisch stuk van 7 kilo runder torso, van hier in de Hunsrück lokaal gehouden koeien die vrij grazen.
Roken is lastig, je kan hem ook overroken
piet de paler
 piet de paler - donderdag 26 mei 2022 - 09:25   quote  deeplink  
Bij mij hangt het vlees hoog in de schoorsteen. En kijk ik zo nu en dan door het rookluik hoe het ervoor staat.
De schoorsteen is gebouwd voor dit soort zaken ( oude boerderij)
VVout
 VVout - donderdag 26 mei 2022 - 10:29   quote  deeplink  
quote:
Op donderdag 26 mei 2022 - 09:25 schreef piet de paler het volgende:
Bij mij hangt het vlees hoog in de schoorsteen. En kijk ik zo nu en dan door het rookluik hoe het ervoor staat.
De schoorsteen is gebouwd voor dit soort zaken ( oude boerderij)
Voor het omzetten van vetten en pezen tot ultra zacht vlees is het ook belangrijk dat hij tussen de 100 en 120 graden celcius blijft voor de grootste tijd en dan warmt hij in stappen op, naverhand het gevorderd is. De laatste stap is als de kern omhoog gaat van ca. 80 graden naar 90 graden en dan moet hij er uit voordat het droog wordt.

Kan je in je schoorsteen prima doen natuurlijk, zou dat zeker niet laten maar het gaat allemaal niet vanzelf.
piet de paler
 piet de paler - donderdag 26 mei 2022 - 11:29   quote  deeplink  
Zeker niet, geduld en advies van de slager
VVout
 VVout - vrijdag 27 mei 2022 - 18:10   quote  deeplink  
Hij is lekker geworden hoor, ook de rooksmaak heerlijk op niveau. Het opgevangen vet in de schaal er onder gebruikt om een schmalz van te maken met gefruite uitjes, ei, wat peper en selderie volgens Tsjechisch recept van mijn kok. Ook niet verkeerd.

IMG-3876-1.jpg
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 27 mei 2022 - 19:14   quote  deeplink  
Netjes baas
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 31 mei 2022 - 12:33   quote  deeplink  
Lunchen

C6803-BAA-0-F13-461-D-939-B-D204-FA2-CA134.jpg
VVout
 VVout - dinsdag 31 mei 2022 - 12:48   quote  deeplink  
Smakelijk, later in de week de bbq weer aansteken zekers?
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 31 mei 2022 - 13:09   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 31 mei 2022 - 12:48 schreef VVout het volgende:
Smakelijk, later in de week de bbq weer aansteken zekers?
Morgenavond, kijk er al naar uit..
piet de paler
 piet de paler - dinsdag 31 mei 2022 - 15:04   quote  deeplink  
Geluncht bij la place
Wat slecht
VVout
 VVout - dinsdag 31 mei 2022 - 15:42   quote  deeplink  
Lievenvrouwenpolder Beachclub Lekker, lekker aan de zee en lekker eten en prima biertjes Piet.
piet de paler
 piet de paler - dinsdag 31 mei 2022 - 17:48   quote  deeplink  
Bedankt voor de tip
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 31 mei 2022 - 18:20   quote  deeplink  
Staat een stel met twee kinderen voor me die nemen elk twee pizzapunten elk en wat te drinken erbij fucking 72€ kwijt, das je reinste diefstal op zo’n vliegveld
VVout
 VVout - dinsdag 31 mei 2022 - 20:01   quote  deeplink  
He wat, de trring!
MightyAce
 MightyAce - dinsdag 31 mei 2022 - 22:15   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 31 mei 2022 - 18:20 schreef RenatoBos het volgende:
Staat een stel met twee kinderen voor me die nemen elk twee pizzapunten elk en wat te drinken erbij fucking 72€ kwijt, das je reinste diefstal op zo’n vliegveld
Daar kun je bijna van tanken
van geil
 van geil - dinsdag 31 mei 2022 - 22:45   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 31 mei 2022 - 22:15 schreef MightyAce het volgende:

[..]

Daar kun je bijna van tanken
Met een 45km auto dan
VVout
 VVout - dinsdag 31 mei 2022 - 23:20   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 31 mei 2022 - 22:15 schreef MightyAce het volgende:

[..]

Daar kun je bijna van tanken
Steek je de bbq nog geen eens mee aan.
RenatoBos
 RenatoBos - woensdag 01 juni 2022 - 14:17   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 31 mei 2022 - 12:48 schreef VVout het volgende:
Smakelijk, later in de week de bbq weer aansteken zekers?
T-bone steaks vanavond..

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5985
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Het officiële kook topic.









0.0538921