|
|
RenatoBos
|
|
|
quote:Op vrijdag 13 mei 2022 - 06:49 schreef VVout het volgende:Ga zo naar de groothandel vlees bunkeren voor de BBQ en vanmiddag pareren en marineren. Gaat weer een lekker weekenden worden dit. Hier ook kriebels in de buik, ik heb vakantie nu, weekje thuis, heerlijk weer, dus alle tijd om wat nieuwe gerechten op de Barbeque te gaan proberen en dan twee weken naar Corfu |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
Recept voor sateh marinade ? |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
quote: Sjalotjes,knoflook, inwer, citroengras goed fijn hakken even wat aanzetten met sesamolie.
Sambal, koriander, zout en wat kruidnagel er bij en vloeibaar maken met wat rijstwijn en ketjap manis.
Hoeveelheden naar smaak natuurlijk, heeft ieder zo zijn voorkeur.
Marineren doe ik het liefst over de nacht in mijn kelder, niet te koud of te warm.
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 13 mei 2022 door VVout -- |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Goddelijk die tomahawks en spareribs, nu nog een biertje op de kampioenen van vandaag.Proost mannen. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
|
|
|
MightyAce
|
|
|
Alleen thuis met de jongens, alleen maar vlees dus haha |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
Asperges tja niet naar mijn zin |
|
|
|
|
Gerard_FR
|
|
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
Nee verloren , geen lekkere asperges, misschien vanavond plonk plonk |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
ar
|
|
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
N..k.en = plonk plonk Niet van gekomen.........vanavond eet ik kalfs spareribs mmmmmmmmmmmmmmmmmmm |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Cirkeltje briketten leggen in de kogel, houtsnippers weken in de wijn. Morgen vroeg uit de veren en de BBQ aan steken, zodat we tegen een uur of 8 's avonds onze pulled-pork met een biertje kunnen genieten. Ben echt benieuwd, wat het gaat worden :) |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
Kan geen hap door de keel krijgen |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Dito hier ben niet wezen eten, straks chips en nootjes |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
Heb wel bij hoge uitzonderingeen klein flesje champagne koud staan. Hoop dat ik hem kan openenen. En een blikje ganzenlever........... |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Konijnenlever Piet geen gans!!!! |
|
|
|
|
MightyAce
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
Hahaha. Maar zoals ik al eerdergeroepen heb, ben nog steeds trots op deze selectie dit seizoen. Maar nu nog steeds geen honger, vriendin gaat wandelen om 21:00 uur lekker rustig |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote:Op woensdag 25 mei 2022 - 20:18 schreef piet de paler het volgende:Hahaha. Maar zoals ik al eerdergeroepen heb, ben nog steeds trots op deze selectie dit seizoen. Maar nu nog steeds geen honger, vriendin gaat wandelen om 21:00 uur lekker rustig Deur op slot doen en pas na de wedstrijd weer binnen laten |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
quote: Vanavond ook van het zelfde, maar morgen ga ik er voor. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Juist dan halen we de schade wel in |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Trek hem ff hier heen.
BBQ staat mooi op 110° Celcius, das de focus van de dag nu. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Pulled Pork en ga deze week ook nog de Pastrami op de BBQ gooien, staat nu zowat 2 weken in de pekel marinade. |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Voor de pulled pork heb ik een uitgebeende kam van ca. 3.5 kilo, rook hem op kersen/appel hout ben benieuwd met roken nog nauwelijks ervaring.
Voor de Pastrami best wel een gigantisch stuk van 7 kilo runder torso, van hier in de Hunsrück lokaal gehouden koeien die vrij grazen.
-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 26 mei 2022 door VVout -- |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote:Op donderdag 26 mei 2022 - 08:53 schreef VVout het volgende:Voor de pulled pork heb ik een uitgebeende kam van ca. 3.5 kilo, rook hem op kersen/appel hout ben benieuwd met roken nog nauwelijks ervaring. Voor de Pastrami best wel een gigantisch stuk van 7 kilo runder torso, van hier in de Hunsrück lokaal gehouden koeien die vrij grazen. Roken is lastig, je kan hem ook overroken |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
Bij mij hangt het vlees hoog in de schoorsteen. En kijk ik zo nu en dan door het rookluik hoe het ervoor staat. De schoorsteen is gebouwd voor dit soort zaken ( oude boerderij) |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
quote:Op donderdag 26 mei 2022 - 09:25 schreef piet de paler het volgende:Bij mij hangt het vlees hoog in de schoorsteen. En kijk ik zo nu en dan door het rookluik hoe het ervoor staat. De schoorsteen is gebouwd voor dit soort zaken ( oude boerderij) Voor het omzetten van vetten en pezen tot ultra zacht vlees is het ook belangrijk dat hij tussen de 100 en 120 graden celcius blijft voor de grootste tijd en dan warmt hij in stappen op, naverhand het gevorderd is. De laatste stap is als de kern omhoog gaat van ca. 80 graden naar 90 graden en dan moet hij er uit voordat het droog wordt.
Kan je in je schoorsteen prima doen natuurlijk, zou dat zeker niet laten maar het gaat allemaal niet vanzelf. |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
Zeker niet, geduld en advies van de slager |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Hij is lekker geworden hoor, ook de rooksmaak heerlijk op niveau. Het opgevangen vet in de schaal er onder gebruikt om een schmalz van te maken met gefruite uitjes, ei, wat peper en selderie volgens Tsjechisch recept van mijn kok. Ook niet verkeerd.
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Lunchen
|
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Smakelijk, later in de week de bbq weer aansteken zekers? |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: Morgenavond, kijk er al naar uit.. |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
Geluncht bij la place Wat slecht |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
Lievenvrouwenpolder Beachclub Lekker, lekker aan de zee en lekker eten en prima biertjes Piet. |
|
|
|
|
piet de paler
|
|
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
Staat een stel met twee kinderen voor me die nemen elk twee pizzapunten elk en wat te drinken erbij fucking 72€ kwijt, das je reinste diefstal op zo’n vliegveld |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
|
|
|
MightyAce
|
|
|
quote:Op dinsdag 31 mei 2022 - 18:20 schreef RenatoBos het volgende:Staat een stel met twee kinderen voor me die nemen elk twee pizzapunten elk en wat te drinken erbij fucking 72€ kwijt, das je reinste diefstal op zo’n vliegveld Daar kun je bijna van tanken |
|
|
|
|
van geil
|
|
|
quote: Met een 45km auto dan |
|
|
|
|
VVout
|
|
|
quote: Steek je de bbq nog geen eens mee aan. |
|
|
|
|
RenatoBos
|
|
|
quote: T-bone steaks vanavond.. |
|
|
|