BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Het officiële kook topic.

Plaats een nieuw antwoord  
Headliner: Feyenoord Nieuws
ar
 ar - maandag 02 juni 2025 - 22:32   quote  deeplink  
Nice!
Binnenkort voor mij ook een nieuwe.
( smoker)
van geil
 van geil - maandag 02 juni 2025 - 22:42   quote  deeplink  
Vlees suddert in Geesteren op grootste barbecue van Nederland - Oost
VVout
 VVout - dinsdag 03 juni 2025 - 09:42   quote  deeplink  
Heb net een Napoleon kogelgrill binnen met een deelbaar gietijzer rooster en toebehoor voor indirect vuur en spies met motor. Simpel maar vind ze lekker compact en snel te gebruiken als er ergens een lekker stukje vlees in het oog springt :). BTW, mijn leverancier had weer een batch tommahawks binnen, gelijk maar 8 afhandig gemaakt.
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 03 juni 2025 - 11:02   quote  deeplink  
tommahawks Lekker man
RenatoBos
 RenatoBos - vrijdag 15 augustus 2025 - 18:32   quote  deeplink  
Butterfly drumsticks lemon garlic op de BBQ..

IMG-0595.jpgfree image hosting

Met salade en stokbrood en kruidenboter

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 15 augustus 2025 door RenatoBos --
ar
 ar - vrijdag 15 augustus 2025 - 22:38   quote  deeplink  
Oooohhh dat is goud..😋
Leg het overige maar in de koeling.
Maak ik ff een tussenstop ja..
piet de paler
 piet de paler - zaterdag 16 augustus 2025 - 10:13   quote  deeplink  
Vrouw kookt dus pot au feu ( dikke maaltijdsoep)
Omdat ik voetbal wil kijken ........
RenatoBos
 RenatoBos - zaterdag 16 augustus 2025 - 11:18   quote  deeplink  
Taco’s vanavond op de BBQ..
MightyAce
 MightyAce - zaterdag 16 augustus 2025 - 12:38   quote  deeplink  
Net een week camping erop zitten, bijna elke dag BBQ haha
piet de paler
 piet de paler - zaterdag 16 augustus 2025 - 13:11   quote  deeplink  
Ik heb vlees ( karbonade zonder bot) nu wil ik een zoete sate ervan maken.
Er zijn veel marinades, maar weet iemand hier een zoete pittige sate marinade ?
K
Stylzz
 Stylzz - zaterdag 16 augustus 2025 - 13:24   quote  deeplink  
Voor een kilo vlees,
1 ui,
2 tenen knoflook,
1 TL Ketoembar,
1 TL Djahe,
1 TL Laos,
1/2 TL Djinten,
1 TL Palm/bruine suiker,
1 TL Sambal,
4 EL ketjap manis,
1 EL ketjap asin,
Sap van een halve citroen.

Is redelijk zoet
piet de paler
 piet de paler - zaterdag 16 augustus 2025 - 13:31   quote  deeplink  
Bedankt ga even boodschappen doen bij de toko
Stylzz
 Stylzz - zaterdag 16 augustus 2025 - 14:11   quote  deeplink  
Ja mocht je ooit indo-recepten willen ik heb daar een laptop vol mee

Ook dingen die eigenlijk nooit meer echt gemaakt worden
piet de paler
 piet de paler - zaterdag 16 augustus 2025 - 15:56   quote  deeplink  
Ok
piet de paler
 piet de paler - zondag 17 augustus 2025 - 10:43   quote  deeplink  
Staan nu uit te lekken.
Dadelijk rijgen 2 kg vlees, stokjes staan in het water.....
Dat wordt lekker , marinade geproeft lekker hoor.
Stylzz
 Stylzz - zondag 17 augustus 2025 - 10:44   quote  deeplink  
Top, ben benieuwd Piet. Ik gebruik deze zelf ook vaak
piet de paler
 piet de paler - maandag 18 augustus 2025 - 18:44   quote  deeplink  
quote:
Op zondag 17 augustus 2025 - 10:44 schreef Stylzz het volgende:
Top, ben benieuwd Piet. Ik gebruik deze zelf ook vaak
Waren prima , zelfs vrouw at ze ( eet alleen geitevlees en mais hahaha)
Nog een x aantal in de vriezer gelegd .
Bedankt
Stylzz
 Stylzz - maandag 18 augustus 2025 - 18:51   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 18 augustus 2025 - 18:44 schreef piet de paler het volgende:

[..]

Waren prima , zelfs vrouw at ze ( eet alleen geitevlees en mais hahaha)
Nog een x aantal in de vriezer gelegd .
Bedankt
Mooi Piet 👍
VVout
 VVout - maandag 18 augustus 2025 - 22:37   quote  deeplink  
Heb hem ook ff genoteerd, alleen de Laos is nog ff zoeken hier.
Leon FR1908
 Leon FR1908 - maandag 18 augustus 2025 - 22:42   quote  deeplink  
Pas ook gemaakt met varkenshaas en een iets simpelere recept voor de
marinade .
Die van Stylzz lijkt mij nog beter .
Was echt lekker maar achteraf jammer dat ik ook niet zelf
de saté saus had gemaakt maar een pot weko saus kant en klaar.
Dus de volgende keer probeer ik ook de satésaus zelf te maken.
Stylzz
 Stylzz - maandag 18 augustus 2025 - 22:45   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 18 augustus 2025 - 22:42 schreef Leon FR1908 het volgende:
Pas ook gemaakt met varkenshaas en een iets simpelere recept voor de
marinade .
Die van Stylzz lijkt mij nog beter .
Was echt lekker maar achteraf jammer dat ik ook niet zelf
de saté saus had gemaakt maar een pot weko saus kant en klaar.
Dus de volgende keer probeer ik ook de satésaus zelf te maken.
Heb ik wel een recept voor 😉
Leon FR1908
 Leon FR1908 - maandag 18 augustus 2025 - 22:57   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 18 augustus 2025 - 22:45 schreef Stylzz het volgende:

[..]

Heb ik wel een recept voor 😉
Dat dacht ik al ,graag man!

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op maandag 18 augustus 2025 door Leon FR1908 --
VVout
 VVout - maandag 18 augustus 2025 - 23:02   quote  deeplink  
Z'n eentje met pinda's bruin bakken in de pan en dan met wat olie in de blender? Gefruit uitje, knoflook en pepertjes er bij met wat bruine suiker en citroensap en ketjap-manis. Zo ziet hij er bij mij meestal uit.
Stylzz
 Stylzz - dinsdag 19 augustus 2025 - 06:38   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 18 augustus 2025 - 23:02 schreef VVout het volgende:
Z'n eentje met pinda's bruin bakken in de pan en dan met wat olie in de blender? Gefruit uitje, knoflook en pepertjes er bij met wat bruine suiker en citroensap en ketjap-manis. Zo ziet hij er bij mij meestal uit.
Mooie! Is een beetje wat je wil. En vooral de principiële discussie, wat is nu precies een satehsaus of een pindasaus!
Stylzz
 Stylzz - dinsdag 19 augustus 2025 - 06:38   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 18 augustus 2025 - 22:57 schreef Leon FR1908 het volgende:

[..]

Dat dacht ik al ,graag man!
Komt eraan!
CobusIII
 CobusIII - dinsdag 19 augustus 2025 - 09:47   quote  deeplink  
quote:
Op zaterdag 16 augustus 2025 - 14:11 schreef Stylzz het volgende:
Ja mocht je ooit indo-recepten willen ik heb daar een laptop vol mee

Ook dingen die eigenlijk nooit meer echt gemaakt worden
Houd ik me ook aanbevolen als het kan. Laatst nog rendang gemaakt op de Bastard.
Stylzz
 Stylzz - dinsdag 19 augustus 2025 - 09:50   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2025 - 09:47 schreef CobusIII het volgende:

[..]

Houd ik me ook aanbevolen als het kan. Laatst nog rendang gemaakt op de Bastard.
Ik zal wel even wat delen
CobusIII
 CobusIII - dinsdag 19 augustus 2025 - 09:57   quote  deeplink  
Top!
CobusIII
 CobusIII - dinsdag 19 augustus 2025 - 09:58   quote  deeplink  
Ik heb ook nog een mooi kookboek over Ron Blaauw.
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 19 augustus 2025 - 10:58   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2025 - 09:50 schreef Stylzz het volgende:

[..]

Ik zal wel even wat delen
Vol verwachting wacht ik geduldig 😃
Leon FR1908
 Leon FR1908 - dinsdag 19 augustus 2025 - 12:03   quote  deeplink  
quote:
Op dinsdag 19 augustus 2025 - 06:38 schreef Stylzz het volgende:

[..]

Komt eraan!
Lekker man dankjewel 😉
Stylzz
 Stylzz - dinsdag 19 augustus 2025 - 12:59   quote  deeplink  
Haha ja ik moet even op mijn privé laptop zijn, moe vanavond wel lukken
Stylzz
 Stylzz - dinsdag 19 augustus 2025 - 18:22   quote  deeplink  
Katjangsaus

½ el (zonnebloem)olie
1 kleine ui, gesnipperd
4 knoflookteentjes, fijngehakt
½ tl trassi
200 g pindakaas
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek (eventueel)
15 g santen (van een blok, eventueel)
½ el suiker
½ el limoen- of citroensap
Verhit de olie in een steelpan met antiaanbaklaag
en roerbak de ui, knoflook en
trassi 1 minuut.
Roer de pindakaas, ketjap, sambal
(eventueel), santen (eventueel), suiker,
het limoen- of citroensap en 1 dl water
erdoor. Breng de saus al roerende aan de
kook en laat hem op heel laag vuur of op
een vlamverdeler 10 minuten pruttelen;
blijf roeren.
Verdun de saus zo nodig met 3 à 4
eetlepels water.
Stylzz
 Stylzz - dinsdag 19 augustus 2025 - 18:23   quote  deeplink  
Satésaus

Benodigdheden:
2 rode uien
½ eetl. sambal oelek
1 eetl. olie
2 eetl. ketjap manis
¼ blok goela djawa
2 bolletjes stemgember
½ bouillonblokje
3 eetl. water
2 teentjes knoflook
zout
350 gr pindakaas
2 à 3 eetl. tomatenketchup
¼ blok santen
1 kopje melk
1 theel. vetsin

Voorbereiding:
snipper de uien en knoflook heel fijn, smelt in een pannetje de goela djawa in 3 el water.

Bereiding:
Fruit de uien en knoflook in hete olie in ongeveer 2 minuten, voeg pindakaas, melk, ketjap, tomatenketchup, zout, ½ bouillonblokje en vetsin toe. Haal de saus van het vuur en roer haar glad. Snijd de bolletjes gember heel fijn en voeg toe aan de saus. Voeg tenslotte de sambal, santen en goela djawa toe.

Variatie:
i.p.v. goela djawa kan ook 2 eetl. bruine basterdsuiker gebruikt worden. Voor een nog pittiger variant i.p.v. gewone pindakaas Surinaamse pindakaas gebruiken.

Bereidingstijd inclusief de voorbereidingen: ongeveer 10-20 minuten.
Stylzz
 Stylzz - dinsdag 19 augustus 2025 - 18:29   quote  deeplink  
En deze parel wil ik jullie dan niet onthouden:
https://www.dropbox.com/scl/fi/7ijt6o87jbg9w4g60lj23/Kookkunst-uit-het-verre-oosten.pdf?rlkey=nm897cr7abrrsxkhw6ai64rn3&st=q3m4aapz&dl=0
Stylzz
 Stylzz - dinsdag 19 augustus 2025 - 18:32   quote  deeplink  
En hier wordt vast ook wel iemand blij van:
https://www.dropbox.com/scl/fi/mem6s4nfrrbj7n0cnzm9o/Sandhia-s-Surinaamse-Recepten.pdf?rlkey=yl1m5a14wrdm81ask4qhkguz3&st=9bggni5w&dl=0
Stylzz
 Stylzz - dinsdag 19 augustus 2025 - 18:33   quote  deeplink  
Voor de rest heb ik zo veel, dan moeten jullie maar precies aan geven wat je zoekt :)
VVout
 VVout - dinsdag 19 augustus 2025 - 18:52   quote  deeplink  
Dit is inspirerend, ga er mee aan de slag als ik de tijd heb. Tnx ZZ, hier worden we echt blij van ja :))
T-FeYeN00rD
 T-FeYeN00rD - dinsdag 19 augustus 2025 - 19:04   quote  deeplink  
Top Stylzz! Ga ik binnenkort ook wel het nodig mee doen.
Stylzz
 Stylzz - dinsdag 19 augustus 2025 - 19:11   quote  deeplink  
Graag gedaan. Vooral de eerste is echt een verborgen schat
Cruzcontrol
 Cruzcontrol - dinsdag 19 augustus 2025 - 19:13   quote  deeplink  
Hmm lekker water loopt me al in de mond...

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op dinsdag 19 augustus 2025 door Cruzcontrol --
RenatoBos
 RenatoBos - dinsdag 19 augustus 2025 - 19:50   quote  deeplink  
😃
Leon FR1908
 Leon FR1908 - dinsdag 19 augustus 2025 - 21:33   quote  deeplink  
Thanks man ,iedereen gaat aan de Saté !😂
Ga opzoek naar wat ingrediënten en dat moet te doen zijn hier in de stad.
CobusIII
 CobusIII - dinsdag 19 augustus 2025 - 22:57   quote  deeplink  
helemaal goed!
piet de paler
 piet de paler - woensdag 20 augustus 2025 - 13:43   quote  deeplink  
Vanavond lekker ouderwets chinees halen.
Vrouw kookt Afrikaans brrrrrrrrrrrrrrrrrr
Gerard_FR
 Gerard_FR - woensdag 20 augustus 2025 - 20:38   quote  deeplink  
Of geit met pindasaus kan ook piet.
Cruzcontrol
 Cruzcontrol - woensdag 20 augustus 2025 - 20:41   quote  deeplink  
Of vrouw in stukjes, met pinda Satésaus

Lekkah lekkah

Ben je meteen van dat geiten vreten af 🙈🙈🙈

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 20 augustus 2025 door Cruzcontrol --
piet de paler
 piet de paler - donderdag 21 augustus 2025 - 10:24   quote  deeplink  
Het rook weer smerig , mijn ouderwetse babi pangang was heerlijk .
Vanavond mijn keuze. Hache rode kool en aardappeltje
ar
 ar - vrijdag 29 augustus 2025 - 14:32   quote  deeplink  
quote:
Op maandag 18 augustus 2025 - 22:42 schreef Leon FR1908 het volgende:
Pas ook gemaakt met varkenshaas en een iets simpelere recept voor de
marinade .
Die van Stylzz lijkt mij nog beter .
Was echt lekker maar achteraf jammer dat ik ook niet zelf
de saté saus had gemaakt maar een pot weko saus kant en klaar.
Dus de volgende keer probeer ik ook de satésaus zelf te maken.
De wijko satésaus die je met water moet toevoegen is lekkerder dan de kant en klare.
Dat smaakt gewoon chemisch.
Die andere is prima
VVout
 VVout - vrijdag 29 augustus 2025 - 15:50   quote  deeplink  
Gewoon een pot pindakaas van een huismerk, uitjes, ketjap, sambal, knoflook, citroensap, bruine suiker en melk/water 50/50 en klaar. Kant en klaar heb ik nog nooit in huis gehaald hiervoor.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3628
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Feyenoord Nieuws
Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Feyenoord / topic: Het officiële kook topic.









0.0572550