BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / sc Heerenveen / topic: Sollied kan met Heerenveen prijzen pakken, PSV eerstvolgende slachtoffer. Week 13

Headliner: sc Heerenveen Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - vrijdag 28 november 2008 - 16:15   quote  deeplink  
Bij PSV is het dit jaar een beetje alles of niets. Ondanks dat zijn ook de Eindhovenaren nog steeds in de race voor de landstitel. Op basis van het aanwezige talent moeten Ajax en AZ echter betere kansen worden toegedicht. Op dit moment morgen kan het anders zijn.

Twente, NAC, Groningen en ook Heerenveen zijn zeker nog kansrijk. Heerenveen had vorig weekend een off-day in Enschede maar geef Sollied de tijd en met het aanwezig talent gaat hij prijzen pakken. Niet alle Friezen geloven erin, wat wil je zonder landgenoten in de basis, want geruchten over het vertrek van de Noor steken de kop op.

Uri Coronel en nu ook Louis van Gaal zijn van mening dat Ajax en AZ eventueel nog wel een keer de Champions League kunnen winnen. Ik denk dat ze gelijk hebben en dat je de namen van Feyenoord en PSV hier aan kan toevoegen. Door de hoge omloopsnelheid van spelers of door het te grote arsenaal aan spelers lukt het trainers haast niet meer om goed ingespeelde teams het veld in te krijgen. Als dat Ajax en AZ met zondermeer veel goede selectiespelers wel lukt is alles mogelijk. Feyenoord heeft het in 2002 met het winnen van de UEFA cup ook bewezen.

Het feit dat 5 Nederlandse clubs, in de groepsfase zitten van de UEFA Cup is veelzeggend over de kwaliteit van het Nederlandse voetbal. Verdedigend schiet het hier en daar tekort maar als eigen jeugd wordt ingepast ziet de sportieve toekomst van het vaderlandse favoriete tijdsverdrijf er goed uit. Financieel is het een ander verhaal.

Internationaal gezien lijkt er voorlopig een einde te komen aan het smijten met (sponsor-)geld in de voetballerij. Clubs met een goede jeugdopleiding en een trouwe supportsschare zijn volgens mij de komende jaren in het voordeel. De komende transferperiode zal het uitwijzen of het klopt met dat geld.

Scouts als Piet de Visser verklaren dat clubs alles moeten doen om jeugdig talent te behouden. Sportdwaas denkt dat de problemen zich vanzelf oplossen. Een vroeg vertrek van jeugdspelers naar buitenlandse topclubs heeft vooralsnog niet geleid tot grote sportieve successen voor deze jongens. Kijk naar Tim Krul, hij zou dolgraag terugkeren. Eerder vertrok een middenvelder, ik ben zijn naam vergeten, van Feyenoord naar Spanje. Ik geloof naar Barcelona maar het kan ook Espanyol zijn geweest. Het werd geen succes en waar hij nu speelt ik weet het echt niet. Het geld is goed maar sportief draait het meestal op een fiasco uit.

In een verder verleden vertrok het jonge Feyenoord talent Raymond Victoria naar Bayern Munchen (op amateurbasis). Hij brak nooit door maar is via de Graafschap en Willem II toch nog goed terecht gekomen.

Royston Drenthe is een ander geval. Real Madrid bood zoveel dat het voor alle partijen (behalve Real zelf) goed was. En die malle Drenthe heeft zoveel ambitie dat het best een heel bruikbare speler kan worden voor de Madrilenen (misschien moet hij dan wel zijn haar laten knippen).

Maar ja de nationale overgang van ADO Den Haag van een negentienjarige Janmaat naar het verre Heerenveen lijkt ook een sportief drama te worden. Hoeveel jeugdigde talenten zijn er PSV niet ten onder gegaan?
In ander nieuws
Schalke 04 verloor thuis inde UEFA cup en zal vol aan de bak moeten de voorzitter rustig te houden.

De amateurs
Ben benieuwd of er nog wat doorgaat morgen.

Jupiler League
Leuke wedstrijden zijn RBC-Helmond Sport en FC Zwolle tegen Excelsior.

KNVB Beker
Geen nieuws.

Gehoord/gelezen
In Hamburg… “Wallen dicht dan ook de Reeperbahn schließen!”..

Voorbeschouwingen speelronde 13
Tussen haakjes de de bookmakers odds winstthuis/gelijk/winstuit en inzet afgerond naar beneden op moment van publikatie (bron: www.betfair.com er zijn dus ook andere goksites etc).

FC Groningen-AZ 3-2 (2.7/3.75/2.7 £14000)
Als AZ kampioen wil worden moet het uit in de €borg winnen. Ron Jans is geen vriend van Louis van Gaal volgens mij en ondanks de afwezigheid van Berg heeft Groningen de beste kansen te winnen. De bookmakers odds zijn voor winst van Groningen of AZ gelijk. Curieus.

De Graafschap – Roda JC 0-3 (3.1/3.55/2.44 £ 4390)
Ik verwacht een zeer defensief en counterend Roda dat zal proberen de nieuwe trainer zijn eerste succes te geven. De Graafschap is aanvallend te zwak om het de Limburgers moeilijk te maken. De gecombineerde domheid van den Ouden, publiek en Volmer van afgelopen zaterdag zouden nog wel eens het keerpunt in het seizoen kunnen blijken te zijn.

Heracles-Willem II 4-2 (2.38/3.55/3.1 £317)
Heracles zal winnen.

Heerenveen-PSV 5-3 (2.82/3.7/2.6 £667)
Een uitgerust Heerenveen zou moeten kunnen afrekenen met de nog steeds aangeslagen Eindhovenaren.

ADO Den Haag-FC Twente 1-3 (5.2/4/1.76 £7800)
Het is niet uit te sluiten dat ADO voor een verrassing zorgt maar dan moeten de aanvallers wel gaan scoren.

NEC-Volendam 1-0 (1.36/5.3/11 £322)
Ik verwacht dat Volendam dit seizoen uit nog wel eens voor een verrassing kan zorgen. NEC is dus gewaarschuwd want in mijn ogen is Verhoeven niet veel minder dan Gomes.

Sparta-NAC 3-1 (3.85/3.9/1.98 £2300)
Sparta heeft een goed voetballende ploeg met een aantal zeer getalenteerde, snelle en handige spelers die het NAC moeilijk kunnen maken. Sparta wint.

Ajax-FC Utrecht 3-1 (1.33/5.7/11.5 £1010)
Ook gezien de bekerontmoeting eerder dit jaar een beladen wedstrijd. Een team als Utrecht is zeker niet kansloos in Amsterdam maar ik verwacht geen verrassing hier.

Vitesse-Feyenoord 2-6 (2.98/3.75/2.34 £312)
Als Feyenoord om wat voor reden dan ook ongeconcentreerd uit de startblokken komt krijgen ze het heel moeilijk. De voor een Groninger behoorlijk praatzieke Westerhof is niet echt goed bezig de laatste weken. Heeft hij last van Montezuma’s wraak? Bij Feyenoord is het 5 voor 12 voor de Cler en Timmer. Er is sprake van een onafgebroken reeks van mentale blunders bij deze heren. Giovanni van Bronckhorst een linie terug (net als bij Oranje) is een optie. Timmer is inmiddels zo onrustig dat het goed zou zijn hem een aantal weken te vervangen door de kalme van Dijk. De bij Excelsior gestalde Mulder of Darley komen in aanmerking om het volgende seizoen te starten.

De tussenstand qua voorspellingen (juiste winnaar/gelijkspel):
Bookmakers (59 uit 108)
Sportdwaas (48 uit 108, 5 uitslagen exact goed)

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEPR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen:

www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl
http://www.phpbbcity.com/rbmb/viewforum.php?f=20 (eerdere beschouwingen netjes op een rijtje)
www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:
Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5942
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: sc Heerenveen Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / sc Heerenveen / topic: Sollied kan met Heerenveen prijzen pakken, PSV eerstvolgende slachtoffer. Week 13









0.0076930