BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Historische goal: penalty Cruijff-Olsen

Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
GVR
 GVR - dinsdag 14 april 2009 - 09:31   quote  deeplink  
Historische goal: penalty Cruijff-Olsen
Bron: Ajaxinside.nl

Een zeldzaamheid noemde de commentator van dienst het. En dat is het zeker. Niet zozeer een mooi doelpunt, maar historisch is hij zeker wel: de strafschop van Johan Cruijff en Jesper Olsen in de wedstrijd tegen Helmond Sport op 5 december 1982. Cruijff nam namelijk niet gewoon de penalty, maar maakte er een een-tweetje van met Olsen.

Het was natuurlijk afgesproken. Cruijff bukt nog eens om de bal goed te leggen en op dat moment speelt hij de bal naar de inlopende Olsen. Die dribbelt een paar meter en geeft de bal terug aan Cruijff, die de bal voorbij doelman Otto Versfeld van Helmond Sport tikt. Een koud kunstje. Het valt stil in het stadion, de scheidsrechter kijkt even om zich heen, en fluit voor een doelpunt. Een historische goal die de wereld overging en nog steeds in de beeldbanken staat als legendarisch.

Naar ons weten is deze vorm van penalty scoren nog nooit geƫvenaard. Bruno Pereirinha en Rui Pedro, jeugdinternationals van Portugal, probeerden de goal van Cruijff vanaf de penaltystip wel te imiteren, maar dat ging hopeloos mis. In het turnen krijgt een bepaalde beweging of sprong de naam van de bedenker. In het voetbal zie je dit vrijwel nooit, maar naast de Panenka-strafschop is de Cruijff-Olsen-Penalty toch ook een wel een klassieker!

Geniet nog maar eens van deze historische treffer op Ajaxinside.nl
Krunk
 Krunk - dinsdag 14 april 2009 - 09:51   quote  deeplink  
idd GVR.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3096
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Historische goal: penalty Cruijff-Olsen









0.0129711