BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Genieten: De Klassiekers van 2006-2007

Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
GVR
 GVR - dinsdag 28 april 2009 - 12:41   quote  deeplink  
Bron: Ajaxinside.nl

Het is de afgelopen tien jaar niet altijd even denderend geweest. Weinig prijzen werden gewonnen en veel trainers moesten voortijdig vertrekken uit Amsterdam. Toch waren er ook in de afgelopen tien jaar een aantal mooie momenten waar we van hebben kunnen genieten. Waar ik in de afgelopen jaren onder andere van heb genoten? De Klassiekers van het seizoen 2006-2007!

Het zijn altijd bijzondere wedstrijden. De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord in de Amsterdam ArenA en de Kuip. De enige echte Klassieker is een wedstrijd waar spelers en supporters elk jaar al ver van te voren naar uitkijken. Het winnen van de aartsrivaal kan het seizoen extra glans geven of de pijn van andere wedstrijden enigszins verzachten.

Twee keer Huntelaar en twee keer Perez. Op 22 oktober 2006 vernederde Ajax de Rotterdammers in eigen huis, door met 0-4 te winnen. De vraag kwam al snel boven: Was Ajax zo sterk of was Feyenoord zo zwak? Ajax was gewoon sterk, want de 0-2 voorsprong in de rust was allesbehalve geflatteerd. De ploeg van Henk ten Cate had namelijk nog enkele grote kansen gehad en geen enkel gevaar voor het doel van Maarten Stekelenburg gezien.

Was Huntelaar de man die voor rust twee keer het net vond, sloeg de uitstekend spelende Kenneth Perez na de pauze toe. De Deen had uiteindelijk met twee assists en twee treffers een koninklijk aandeel in de overwinning. Dat Feyenoord gefrustreerd raakte van de afslachting, dat was wel duidelijk. Pierre van Hooijdonk kreeg 25 minuten nadat hij was ingevallen in de fout door een grove charge op Urby Emanuelson. Niet veel later kreeg Sebastian Pardo rood, na twee gele kaarten. Nog meer Feyenoorders solliciteerden naar een prent, maar arbiter Temmink hield de kaarten op zak.

In de Amsterdam ArenA was Feyenoord op 4 februari 2007 vanzelfsprekend uit op revanche. Het verschil tussen de twee teams was op het veld weliswaar een stuk kleiner, op het scorebord bleef het verschil vrij groot: 4-1.

Waar Klaas-Jan Huntelaar nog één van de belangrijke krachten was in de wedstrijd in Rotterdam, besloot Henk ten Cate de topscorer in Amsterdam op de bank te houden, omdat de spits niet in grootse vorm stak. Ryan Babel was zijn vervanger. Ook Perez begon op de bank. Edgar Davids maakte zijn ‘debuut’ in het elftal en drukte al direct zijn stempel op de wedstrijd, door de lijnen uit te zetten.

Na een dik half uur was het al 3-0 voor de thuisploeg. Het was niet Babel die de man van de wedstrijd werd. Met uiteindelijk drie doelpunten was dat Wesley Sneijder. Met Davids en de onvermoeibare Gabri achter zich, was de Utrechter vrij om nadrukkelijk de aanval te zoeken. Dat hij, wellicht geïnspireerd door Davids, ook voortdurend als aanjager en balafpakker fungeerde, maakte hem nog waardevoller voor zijn ploeg dan hij met zijn drie treffers al was.

In één seizoen acht doelpunten maken tegen Feyenoord en nauwelijks iets tegen krijgen. Dat is toch genieten!

Bron: Ajaxinside.nl
Krunk
 Krunk - dinsdag 28 april 2009 - 15:42   quote  deeplink  
Echt balen dat Davids er niet meer is. Komt door Marco! Hij jaagt echt veel goede spelers weg door zijn ego getrip. Als hij dat nou eens opzij kan zetten, is hij al goed op weg. Verder zie ik wel mogelijkheden.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3096
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Genieten: De Klassiekers van 2006-2007









0.0079770