BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Historische goal: boogbal van Cruijff

Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
GVR
 GVR - woensdag 29 april 2009 - 20:27   quote  deeplink  
Bron: Ajaxinside.nl

Ruim acht jaar na zijn afscheid bij Ajax, maakt Johan Cruijff in 1981 zijn rentree in de Meer tegen Haarlem. In een uitverkocht stadion verslaat Cruijff met een fenomenale boogbal doelman Edward Metgod, die net iets te ver voor zijn doel staat. "Het overzicht van de grote meester," aldus Studio Sport commentator van dienst Hans Kraaij Sr.

Ondanks een team met jonge talenten als Van het Schip, Vanenburg, Olsen en Rijkaard, gaat het in 1981 niet goed met Ajax. De Amsterdammers zijn de twee voorgaande seizoenen kampioen geworden, maar staan nu ver achter op PSV.

Met Johan Cruijff gaat het 1981 ook niet zo goed. Hij zit financieel aan de grond nadat 'compagnon' Michel Basilevich grote sommen geld zou hebben verduisterd. Na twee jaar te hebben gevoetbald in de Verenigde Staten, tekent Cruijff na een seizoen met veel blessureleed, in december 1981 een nieuw contract bij Ajax. Er bestaat onder de supporters enige twijfel of Cruijff "het nog wel kan."

Het is 6 december 1981. Ajax speelt thuis tegen Haarlem. De eerste helft van de wedstrijd gebeurt er weinig bijzonders, maar dan krijgt Cruijff de bal van Soren Lerby. Cruyff ontwijkt een tackle van Haarlem-verdediger Haar en lobt de bal op de rand van het zestien metergebied over keeper Metgod. Het stadion ontploft. Niet alleen door deze weergaloze goal, maar ook omdat hij terug is en omdat hij het nog kan: de grote meester.



-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 30 april 2009 door Boudewijn --
bully
 bully - woensdag 29 april 2009 - 22:01   quote  deeplink  
leuk nostalgie

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3166
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Historische goal: boogbal van Cruijff









0.0083711