BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Zware test voor Suarez en zijn cluppie in week 3

Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - woensdag 12 augustus 2009 - 16:44   quote  deeplink  
De eerste 2 weken van de vaderlandse competitie zitten erop en slechts Utrecht en Ajax zijn zonder puntenverlies. Feyenoord en Utrecht hebben nog geen tegendoelpunten en Sparta en RKC zijn puntloos. Verder blijkt dat voetballers niet alleen illegaal gokken en vuurwerk verkopen maar ook in hun vrije tijd weed-agrarier zijn. Woooow, te weinig trainen leidt tot niks dus..

Met nog 96 punten te laaie is de strijd om het kampioenschap van Nederland volledig open en pas bij het sluiten van de transfermarkt eind augustus kan er een voorzichtige prognose worden gedaan over wie er kampioen wordt. Het is te vroeg Heracles en Heerenveen als titelkandidaten af te zeggen zeker nu de eerste ook uit punten begint te pakken en de inleen Friezen nu echt aan de bak moeten.

De AFC Ajax aka FC Suarez staat nu fier bovenaan en, net als vroeger bij Bayern alle balle op Kalle gingen, moet nu bij Ajax alles richting Suarez. Alles wat van zijn voet niet richting of in het doel gaat moet worden opgepikt door de andere waterdragers waarvan de Zeeuw en van der Wiel internationale allure hebben. Gevreesd moet worden dat Suarez nog voor het einde van de 1e transferperiode vertrekt. Ik hoop het niet want dan weer een smaakmaker weg van onze nationale velden. Ricky van den Bergh de hagenees zou een goede opvolger voor hem zijn, vooropgesteld dat je hem in dezelfde linie zet.

Naast Ricky van den Bergh, en Luis S. is Honda een van de smaakmakers van de eerste weken. Nederlandse topclubs hebben een kans laten liggen toen VVV degradeerde hem in te lijven, maar wie weet eindigt de Japanse technicus toch nog bij een Nederlandse club voor begin september. Wat bij de 3 genoemde spelers opvalt is een absolute wil te winnen en zich daarvoor in te zetten. Ze nemen riscico en zijn voortdurend in beweging. Ricky is labiel maar in een sterker team en in de voorste linie goed voor minimaal 20 doelpunten. Hugo Borst zal je kunnen vertellen hoe sterk het tandem van den Bergh/Koevermans bij Sparta was.

Bij Feyenoord gaat het een stuk beter dan aan het begin van het vorige seizoen en Mariodonna heeft de luxe het zonder Timmer en Lucius te kunnen doen en te beschikken over een redelijk fitte selectie die het toelaat Tomasson en Makaay tijdig rust te gunnen. Mario is alleen nog een beetje teveel supporter en te weinig trainer maar als die balans terug is verwacht ik een heel goed seizoen. Het is voor Mario wel te hopen dat Vlaar fit blijft en de aanval wat makkelijker gaat scoren.

Heracles heeft onder GJ Verbeek en met hulp van de scheidsrechters ook een bliksemstart gemaakt en het lijkt er daardoor weer op dat de Almeloers zich gaan handhaven ook natuurlijk vanwege dat verdomde kunstgras.

Wedstrijden van de week zijn wat mij betreft PSV-Ajax en Heracles-Feyenoord. Deze wedstrijden kunnen cruciaal zijn voor de richting waarin Ajax, PSV en Feyenoord zich zullen bewegen.

Ik hoop dat Ajax en Feyenoord zullen winnen en verwacht dat de trainers van deze clubs alles in het werk zullen stellen dit voor elkaar te krijgen. Voor beide teams zal het niet makkelijk worden maar als het lukt zijn de beide kemphanen weer favoriet voor de titel. Een ander voordeel van eventuele winst van de Amsterdammers in Einhoven zal zijn dat daar dan zeker weer de pleuris zal uitbreken.

Psychologie
De grootste winst in het voetbal is nog steeds te boeken in het conditionele en psychologische vlak. Kijk maar weer eens naar AZ. Grote winst in de JC schaal leidde tot overmoed en onderschatting van de tegenstander. Te laat wakker dus verlies. Ronald Koeman moet nog steeds veel leren en moet er korter op zitten. Deze selectie van AZ eindigde als 10e en 1e de afgelopen 2 jaar dus er zijn geen goede redenen het in 1 wedstrijd rustig aan te doen.

Tegenstanders die de vorige wedstrijd hebben verloren zijn scherp. Kijk naar Groningen, Vitesse en AZ.

Van Marwijk groef een psychologische valkuil, ingegeven door al bezig te zijn met een nieuwe baan, voor zijn ploeg Feyenoord, die in de winterstop 07/08 nog 2e stond, door maar te blijven roepen dat de beker de snelste weg was naar Europees voetbal. Resultaat was weinig inzet en geloof bij spelers in de competitie wedstrijden waardoor kans op titel respectievelijk playoffs CL snel verkeken raakte. Les is dat je bij voetballers de lat hoger moet leggen dan gebruikelijk.

Overig nieuws
Zenith Petersburg deed wat Feyenoord met van Marwijk had moeten doen, ontslaan omdat de trainer teveel met de nieuwe werkgever bezig is.

Hier dan maar weer de voorspellingen op hoop en gevoel voor speelronde 3 (www.betfair.com bookmaker odds tussen haakjes).

Sparta Rotterdam - Willem II 1-2 (1,96/3,65/4,2)
Sparta moet winnnen om niet nu al degradatiekandidaat te worden, maar ik ben bang dat het niet zal lukken.

SC Heerenveen - Vitesse 2-1 (1,8/3,3/5)
Vorig jaar wonnen de Arnhemmers verrassend in Heerenveen. Als dat weer gebeurd dan kan Sollied wellicht na 3 weken en bekerwinst weer plaats maken voor de Haan. Niet dus.

RKC Waalwijk - AZ 1-3 (7/3,9/1,49)
Het was best aardig wat RKC liet zien in de Arena maar DSB1 is te sterk voor ze.

ADO Den Haag - FC Twente 1-3 (5,4/3,8/1,55)
Zonder R. van den Bergh en met een onervaren keeper zal het niet lukken de Tukkers te verslaan.

FC Groningen - NAC Breda 2-2 (1,86/3,2/3,65)
Gelijkspelletje

PSV - Ajax 1-2 (2,42/3,35/3,1)
Suarez zal teveel blijken te zijn en met de Zeeuw en Enoh op het middenveld wordt Affelay geneutraliseerd. Het verdere goede nieuws voor Ajax is dat zelfs bij verlies PSV nog een punt achterstaat. Wat een luxe

Heracles Almelo - Feyenoord 0-3 (3,25/3,15/2,2)
Feyenoord zal niet verliezen in Almelo.

FC Utrecht - VVV Venlo 2-2 (1,54/3,4/5,3)
Gelijkspelletje

Roda JC - NEC 2-1 (2,56/3,25/2,74)
Roda uit blijft te lastig voor de zuid-Gelderlanders

De tussenstand qua voorspellingen (juiste winnaar/gelijkspel):Bookmakers ( 9 uit 18)
Sportdwaas (6 uit 18, 1 uitslag exact goed)

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEPRĀ©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen:

www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl
http://www.phpbbcity.com/rbmb/viewforum.php?f=20 (eerdere beschouwingen netjes op een rijtje)
www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 12 augustus 2009 door sportdwaas --
Boudewijn
 Boudewijn - woensdag 12 augustus 2009 - 17:27   quote  deeplink  
- offtopic berichten verwijderd -

de regels lijken me duidelijk voor Krunk/thedon (en de rest)

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 12 augustus 2009 door Boudewijn --
freakie
 freakie - donderdag 13 augustus 2009 - 21:19   quote  deeplink  
Hoezow kan fyenoord niet gelijk spelen of verliezen van heracles vindt namelijk het nivo van heracles niet veel verschil hebben met vitesse's nivo.. of zie ik dat verkeert? als je die balle alleen naar voren trapt heb je het al helemaal lastig...
bully
 bully - vrijdag 14 augustus 2009 - 03:04   quote  deeplink  
je kan van iedereen verliezen.
en denk zeker dat feyenoord het moeilijk krijgt tegen heracles.
vooral om hun thuisvoordeel op kunstgras waar heracles nou echt niet teveel verliest.
en hoop dat sportdwaas gelijk heefd dat ajax van psv wint.
maar wat ik al aangaf die toppers zijn wedstrijden opzich.
ik hoop gewoon dat ajax wint dan heb je alvast de eerste concurent een knauw gegeven.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3097
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Ajax Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Ajax / topic: Zware test voor Suarez en zijn cluppie in week 3









0.0063920