BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Bogarde methode uit de mode. Speelronde 5 Eredivisie

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - vrijdag 28 augustus 2009 - 11:35   quote  deeplink  
Gelukkig kiezen onze Madrid vedetten niet voor de Bogarde methode. Meetrainen voor een dik salaris en weigeren mee te werken aan een transfer. Goed voor de familie maar sportief gezien natuurlijk een zwaktebod. In feite heeft Makaay dat afgelopen winter gedaan door een mogelijke transfer naar Monaco af te laten ketsen.
Maar goed Makaay was al wat ouder dan Winston en kon voor Feyenoord nog van waarde zijn.

Met de CL en EL deelnemers nu bekend en de eerste zorgen voor een aantal clubs in eigen competitie zal de transfercaroussel maandag en ook nog dinsdag op volle toeren draaien. Mijn inschatting is dat bij Feyenoord Hofland, Landzaat en ook Makaay een nieuwe club zullen vinden. Maar een Bogarde scenario is ook hier niet uitgesloten.

Met Babovich heeft Feyenoord een jonge middenvelder aan de selectie toegevoegd. Interessanter lijkt het contact met de steenrijke vader van deze jongen. Waar de man zijn geld aan verdiend heeft is Sportdwaas niet bekend. We mogen hopen dat het niet hetzelfde wordt met deze Serf als de Colins John en Bouaouaoauzan experimenten bij NEC. De aanschaf van Honda is uitgesteld tot in de winterstop maar wat Sportdwaas betreft mag deze Japanner naar een andere club. Met Ono had Feyenoord destijds een goede speler maar door interlandverplichtingen was er bij hem sprake van voortdurende jetlag en heimwee. Honda is een ander verhaal want nog geen international maar let op bij een andere club dan VVV komen deze problemen ook. VVV wil het onderste uit de kan voor Honda en dat kan ze nog wel eens opbreken.

We zullen het zien.

Schilder van NAC verklaarde na de afstraffing van NAC door Villareal dat dit niveau in Nederland niet bestaat. Doelde hij nu op NAC of Villareal... De instelling van NAC in deze 2 wedstrijden deed me een beetje denken aan Feyenoord in de Europese Supercup tegen Real Madrid. We zijn blij dat we tegen ze mogen gaan spelen en gaan ervan genieten. Met een dergelijke instelling wordt het nooit wat.

Sollied zeker en Been nu ook begrijpen dat slechts redelijke resultaten leiden tot een goede sfeer in de spelersgroep. NAC uit is nog te lastig voor de huurlingen in dienst van Harrenfaen maar verder verdient de Noor, met mooi accent en pinocchio neues, ook een standbeeld in een weiland.

Dennis Bergkamp verzuchtte na de verloren halve finale op het WK 98 tegen de Kanaries `misschien zijn we gewoon niet goed genoeg´. Ik denk dat hij gelijk had en heeft en dat de verwachtingspatronen van de Nederlandse supporters voor club en nationaal elftal te hoog zijn. Maar in Zuid-Afrika zijn we favoriet als Ron Vlaar in het centrum van de verdediging staat.

Ik verwacht weinig verrassingen dit weekend en ben benieuwd hoe de selecties er volgende week uitzien.

Hier mijn tips op hoop en gevoel en de bookmakers odds (www.betfair.com) tussen haakjes.

Speelronde 5

Roda JC - Vitesse 2-0 (2.24/3.5/3.45)
Vitesse was onthutsend zwak en Roda veelbelovend vorige week na een 3-0 achterstand in de Kuip. De Limburgers zullen winnen.

RKC Waalwijk - ADO Den Haag 1-3 (2.58/3.65/2.9)
Den Haag is beter ingespeeld dan RKC dus de Waalwijkers moeten nog 1 of 2 weken wachten op punten.

NEC Nijmegen - VVV 2-4 (1.73/2.84/4.2)
VVV maakt tot nu toe een goede indruk. NEC is verdedigend niet zo sterk dus dit wordt de eerste winst voor de Noord-Limburgers.

AZ - Willem II 4-1 (1.23/6/13)
Ondanks de komst van Sheotul is de aanval van de Tilburgers krachteloos. Aerts is zo´n keeper die alles tegen kan houden maar dan toch opeens een lullig balletje laat liggen. Wie weet.

FC Utrecht - Sparta 1-1 (1.64/3.45/5.2)
Sparta heeft een talentvol team en het is gek dat Ajax hier niet wat gaat winkelen. Kijk Heerenveen is de AH en Sparta de Dirk. Net zo goed maar wel goedkoper.

NAC - Heerenveen 3-2 (2.16/3.4/3.05)
Ondanks de beker en plaatsing voor de EL staat Sollied nog steeds onder druk. Friezen zijn nu eenmaal zeurpieten, dat weet ik al heel lang. De enige sfeer in het Abe Lenstra stadion kwam van de Grieken donderdag. En dat Friese volkslied kunnen ze daar ook eens mee ophouden zeg. Een ontspannen NAC gaat zegevieren.

Feyenoord - FC Twente 4-2 (2.42/3.4/3.05)
Twente oogt het hele seizoen al vermoeid. Als Feyenoord vanaf de 1e minuut plankgas geeft wordt het een lange middag voor de Tukker-huurlingen. Heeft McLaren eigenlijk een inburgeringscursus gedaan of geldt dat alleen voor Noord- en Zuid-Polen...

FC Groningen - PSV 1-4 (4.2/3.45/1.88)
Waarschijnlijk een opleving voor PSV.

Heracles - Ajax 1-4 (6/3.85/1.61)
Het is niet te hopen voor Ajax dat Heracles stunt.

De tussenstand qua voorspellingen (juiste winnaar/gelijkspel):Bookmakers (20 uit 35)
Sportdwaas (17 uit 35, 2 uitslagen exact goed)

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEPR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen:

www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl
http://www.phpbbcity.com/rbmb/viewforum.php?f=20 (eerdere beschouwingen netjes op een rijtje)
www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3168
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Bogarde methode uit de mode. Speelronde 5 Eredivisie









0.0119929