BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Ajax en AZ gaan punten verliezen. Kristallen bol eredivisie week 6

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - vrijdag 11 september 2009 - 17:02   quote  deeplink  
Die Polen begrepen er allemaal niks van en Beenhakkers weet nu wat een Poolse landdag is. Zoals zo vaak is het Don Leo als trainer net niet gelukt een echte aansprekend resultaat neer te zetten met het Pools nationaal elftal. Het lag natuurlijk aan de Bobo´s van de Poolse bond. Leo heeft inmiddels bijna net zoveel werkgevers gehad als buitenechtelijke relaties en dat spreekt de gemiddelde voetballer en supporter toch wel aan.

Enfin Leo kan zich gaan opmaken voor zijn pensioen bij Feyenoord. Zijn netwerk moet ervoor zorgen dat Feyenoord talenten binnenkrijgt (buiten de eigen jeugd om) tegen een goede prijs. Vooralsnog lukt dat aardig hoewel de fans nu al in lichte paniek zijn over de traptechniek trainingen aan de DVD-Serf (Ignatovich).

Het Nederlands Elftal heeft zich met een uitstekende reeks gekwalificeerd. Geen verliespunten. Woow. ´Luie´ Bert kan zomaar ver komen met deze selectie in Suid Afrika. We spelen daar natuurlijk gewoon thuis. Zijn aanpak is uitermate geschikt voor het bondscoachschap. Ik schreef het al begin 2008. Het grootste probleem voor van Marwijk cs gaat het haantjesgedrag van de ex-Madrilenen worden en het feit dat routiniers als van Nistelrooy en vander Sar opeens weer beschikbaar zijn nu plaatsing een feit is. Geld Geld geld en gemakzucht.

De eerste, en niet de minste, trainer is al gesneuveld bij een eredivisieclub. Sollied en de huidige directie van Hearenfean hadden het niet begrepen. Het gaat niet om het winnen van prijzen daar maar om het koopklaar maken van exotische jeugdspelers en gezochte niet door andere opgemerkte talenten uit Nordische competities.

Bij FC Groningen gebeurd hetzelfde als in Heerenveen alleen het missen van Europees voetbal en een slechte start in de competitie brengt de Euroborgers al snel in de financiele problemen. De financiele huishouding bij de Groningers is onder Nijland toch niet helemaal op orde. Het is interessant te kijken op wat voor een basis spelers als Suarez, Berg, Nevland en Silva zijn binnengehaald (alsmede de overige Scandinaviers en Zuid-Amerikanen) om beter te begrijpen hoe de huidige problemen nu weer zijn ontstaan. Mijn idee is te hoge salarissen en schimmige deals met betrekking tot transferopbrengsten. De gemeente zal binnenkort weer moeten bijspringen vrees ik.

Het zou goed zijn als het profvoetbal enigzins gereguleerd gaat worden en dan wel in die zin dat het aanbod wat schaarser wordt. De burgers, ook de voetballiefhebbers, worden overvoerd met voetbal op de tv. Dit leidt onherroepelijk tot een verzadiging en afnemende belangstelling.

De instelling van de Topklasse door de KNVB is een goed initiatief waardoor er een betere wisselwerking kan gaan ontstaan tussen de amateurs en de profs en het voetbal breed blijft leven.

Internationaal zou het een optie kunnen zijn Europa in te delen in 8 divisies waar jaarlijks de beste 3 clubs per land, plus de bekerwinnaar, worden toegelaten en in een extra competitie, die loopt tot en met maart, uitmaken wie er naar de knockoutfase gaan. Dit is beste omdat het de opmaat kan zijn voor een interessante nationale en internationale competitie. Het aanbod wordt uiteindelijk schaarser en de inkomsten worden eerlijker verdeeld aangezien meer clubs kans hebben deel te nemen. Polen is bijvoorbeeld een ukkiepukkie in voetbaltermen maar er wonen wel bijna 40 miljoen mensen (Noord- en Zuidpolen meegerekend).

Door de invoering van de 2 Topklassen in 2010/2011 degraderen er dit jaar 2 clubs uit de Jupiler league. Naast de periodetitels die er te behalen zijn geeft dit een extra dimensie aan deze competitie. Theoretisch is het mogelijk dat je op de laatste plaats eindigt in de J-league en toch via de nacompetitie promoveert naar de eredivisie. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen. Haarlem, Emmen, Omniworld, Eindhoven en wellicht Fortuna Sittard zijn de belangrijkste kandidaten een stapje terug te maken. In het seizoen 2011/2012 kan de amateurkampioen kiezen een stapje omhoog te maken. Zowel de amateurs van Ajax als van Feyenoord maken dit jaar kans (een kleine) een plaatsje te veroveren in 1 van de 2 Topklassen.

Hier dan maar weer mijn voorspellingen op hoop en gevoel.

PSV - Roda JC 2-1 (1.25/6.2/13)
Roda JC is sterker dan je denkt maar PSV zal zich niet laten verrassen.

Heerenveen - Groningen 1-3 (2/3.45/4.1)
Sollied begreep er niks van. Elm heeft slaapziekte en Jan de Jonge ambitie hoofdtrainer te worden. Het zat Foppe en Riemer toch niet helemaal lekker dat Sollied met name probeerde prijzen te pakken. Er moet geld verdiend worden met doorverkoop van spelers. Foppe en GertJan (al een beetje minder) begrepen dat en Jan de Jonge mist de ervaring en het overwicht prijzen te pakken. Terug naar af in Hearenfean en weer 110 jaar wachten op een beker. Het kampioenschap van Noord-Nederland editie 2009 zal ook verloren gaan. In Groningen zullen de supporters zich eens achter de oren gaan krabben hoe Nijland dat toch allemaal financieel doet en waarom zijn auto dik is en zo...

Twente - FC Utrecht 3-1 (1.57/3.7/6.2)
Van Wolfswinkel moet er nu toch eens wat gaan inschieten anders geloof ik echt niet dat hij een goaltjesdief is. Een uitgerust Twente zal makkelijk winnen.

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 1-1 (7.2/3.9/1.57)
Gelijkspelletje.

Willem II - Feyenoord 0-4 (4.9/3.45/1.76)
Als Feyenoord rustig blijft hebben ze genoeg wapens om een een makkelijk middag in Tilburg te hebben.

Ajax - NAC 2-2 (1.33/5.2/9.2)
De blessure van Vertonghen is geen goed nieuws. NAC pakt een puntje.

VVV-Heracles 1-2 (2.1/3.5/3.35)
Het Heracles van Verbeek is nu ook uit geen walk-over meer en die kort op de man spelende Almeloers zijn teveel voor Honda.

Sparta - RKC 3-1 (1.64/3.35/5.5)
Oh Denneboom oh Denneboom wat zijn je doelpunten wonderschoon.

Vitesse - NEC 4-1 (2.26/3.45/3.4)
NEC gaat de boot in. Met grote cijfers.

De tussenstand qua voorspellingen (juiste winnaar/gelijkspel):Bookmakers ( 25 uit 44)
Sportdwaas (22 uit 44, 2 uitslagen exact goed)

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEPR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen:

www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl
http://www.phpbbcity.com/rbmb/viewforum.php?f=20 (eerdere beschouwingen netjes op een rijtje)
www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5908
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Ajax en AZ gaan punten verliezen. Kristallen bol eredivisie week 6









0.0120370