BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / FC Utrecht / topic: FC Utrecht maakt hoge verwachtingen waar. NEC - Utrecht en meer

Headliner: FC Utrecht Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - maandag 28 september 2009 - 15:39   quote  deeplink  
In Utrecht worden de hoge verwachtingen tot nu toe waargemaakt en dat verbaast mij ook. Met een goede doelman, defensie, middenveld en aanval hebben de domstedelingen zich geschaard bij de top 5 dat een gaatje heeft geslagen met de rest.

AZ voert het achtervolgende peleton aan met nu al 5 punten achterstand. Gouwe pik Ronald Koeman en zijn team moeten niet zenuwachtig worden anders zijn ze voor de kerst geen titelkandidaat meer.

PSV draait het beste momenteel er wordt tussen neus en lippen door gewoon simpel van iedereen gewonnnen. Slechts VVV en Twente konden punten afsnoepen. Dankzij de goede resultaten blijven ergernissen binnenshuis en dat is een goede basis voor succes.

Hetzelfde geldt voor Ajax, Feyenoord en Twente. De eerste 2 hadden niet te klagen over de scheidsrechters het afgelopen weekend maar desalniettemin waren de overwinningen verdiend. Co Adriaanse ziet Ajax als belangrijkste concurrent van PSV en ziet Twente op den duur afhaken gezien de leeftijd van de spelbepalende Perez en N´Kufo. Ik weet dit niet zo zeker. De selectie van de Tukkers is zo breed en talentrijk inmiddels dat routiniers op gezette tijden rust kan worden gegund. Maar in elke prestatiecurve kan de klad komen door blessures en andere pech bijvoorbeeld. Neem AZ als voorbeeld.

Afhankelijk van de gebeurtenissen in de EL en de invloed die dit heeft op fitheid van de concurrentie zit Feyenoord op het vinkentouw om een gooi naar de titel te doen. Het spel ziet er niet altijd even fraai uit, maar ze hebben een brede selectie zonder al te veel internationale clubverplichtingen. Hoe Mario wil spelen weet iedereen inmiddels en de spelers willen koste wat kost elke wedstrijd winnen. Een aantal onachtzaamheden tegen PSV veroorzaakten de nederlaag maar tot nu toe worden de Rotterdammers in geen enkele wedstrijd overlopen. De mix van heel jong en heel oud begint nu toch zijn vruchten af te werpen en de routiniers kunnen als ze niet teveel hoeven te spelen werken aan herstel en zelfvertrouwen. Een vertrek van de Guzman in de winterstop lijkt op te vangen met Babovic en A-jeugd.

Bij Ajax is het goed dat de teveel gesticulerende Wielaert naar de tribune is verwezen. In de winterstop zal hij waarschijnlijk terugkeren naar de provincie. De verdediging van Ajax staat prima en Jol zal wel een manier vinden om een scorende speler te vinden naast Suarez. Suarez zelf lijkt in ieder geval dit seizoen te willen blijven bij de Amsterdammers maar er zijn kapers op de kust. Met name als Uruquay zich niet weet te plaatsen voor het WK moet je niet gek staan te kijken als Luis alsnog vertrekt in de winterstop. Ajax blijft dan nog steeds heel sterk maar het wordt dan wel lastiger. Of Ajax zal blijven investeren in Micky Suljemani blijft de vraag. Het zou mij niet verbazen als de Serf ook wordt verscheept.

In de uitgestelde wedstrijd van speelronde 4 die woensdag wordt gespeeld geef ik FC Utrecht de beste kansen. Het rommelt bij NEC en de winst bij AZ had meer te maken met het onvermogen van DSB1 dan de kunde van de Nijmegenaren. Utrecht kan de gedeelde 3 plek pakken en dat zal gaan lukken.

NEC - FC Utrecht 1-3 (2,42/3,25/3,05)
De bookmakers zien het anders maar Utrecht gaat winnen in Nijmegen waar vervolgens de pleuris wel zal uitbreken en Leen Looijen zal terugkeren. Of Piet de Visser of Frits Korbach.

De tussenstand qua voorspellingen (juiste winnaar/gelijkspel):Bookmakers (40 uit 71)
Sportdwaas (39 uit 71, 3 uitslagen exact goed)

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEPR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen:

www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl
http://www.phpbbcity.com/rbmb/viewforum.php?f=20 (eerdere beschouwingen netjes op een rijtje)
www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3165
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: FC Utrecht Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / FC Utrecht / topic: FC Utrecht maakt hoge verwachtingen waar. NEC - Utrecht en meer









0.0082910