BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Vitesse / topic: Vechtarend Hertog overleeft infectie niet

Headliner: Vitesse Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
 Headliner  Headliner - donderdag 08 oktober 2009 - 11:19
Dit topic is geplaatst via het volgende nieuwsbericht:

Vechtarend Hertog overleeft infectie niet (Officiële Vitesse Clubsite)

Thomas
 Thomas - donderdag 08 oktober 2009 - 18:48   quote  deeplink  
quote:

Vechtarend Hertog overleeft infectie niet

Clubsymbool Hertog van voetbalclub Vitesse is niet meer. De Afrikaanse vechtarend, die circa twee weken geleden werd getroffen door aspergillose, een schimmelinfectie die voor komt bij roofvogels, is woensdagmiddag 7 oktober, na een snelle verslechtering van zijn situatie, overleden. Hertog, die op 16 juni 2008 werd geboren, is slechts één jaar oud geworden.

Dierenarts en roofvogelspecialist Frank Verstappen van dierenkliniek Hoofdstraat in Driebergen over de waarschijnlijke doodsoorzaak: Een losgelaten ontstekingsprop is Hertog mogelijk fataal geworden. We wisten dat de kans bestond dat Hertog de infectie niet zou overleven. Aspergillose is namelijk een bekende doodsoorzaak bij roofvogels. Het zit gewoon in de lucht en onder normale omstandigheden krijgt het geen vat op vogels. Wanneer deze, om wat voor een reden dan ook, minder weerstand hebben, worden ze vatbaar voor de schimmel die in een vogellichaam hetzelfde effect heeft als kanker bij mensen. Afhankelijk van het stadium van de verspreiding in het lichaam, hoeft aspergillose niet direct levensbedreigend te zijn en is deze behandelbaar met anti-schimmelmiddelen.

Nadat de diagnose, die aan de hand van het ziektebeeld en bloedonderzoek kon worden vastgesteld, bekend was, was het daarom van belang om via röntgenfotos duidelijkheid te krijgen over de locatie en verspreiding van de schimmel in het lijf van Hertog. Toen bleek dat zijn linkerlong en luchtzak in sterke mate waren aangetast, wisten wij direct dat zijn overlevingskansen minder dan 50 procent waren. Afgelopen zaterdag is de vogel in onze kliniek opgenomen. Sindsdien kreeg Hertog sondevoeding, infuus en alle medicatie per injectie toegediend, omdat de infectie tot gevolg had dat hij niet zelfstandig kon eten. Hierdoor had hij reeds veel gewicht verloren. Woensdagochtend leek Hertog even aan de beterende hand. Helaas was dat van korte duur. Na het middaguur ging zijn toestand snel achteruit en rond 15.00 uur is hij overleden.

Gerard van den Brink, houder- en trainer van Hertog: Mijn vrouw Bettine en ik zijn ongelofelijk aangeslagen. Hertog was een heel bijzondere vogel. Hij heeft in een relatief korte tijd een ongelofelijke populariteit verworven. Sinds zijn presentatie aan het Vitesse-publiek in augustus 2008, is hij uitgegroeid tot een publiekslieveling. Dat blijkt ook wel uit de

vele reacties die wij de afgelopen dagen hebben ontvangen, met name van fans. Voor veel bezoekers was Hertog een hoogtepunt van een middagje of avondje voetbal. Hertog kreeg afgelopen jaar meer media-aandacht dan welke Vitesse-speler dan ook. Het spijt ons enorm dat de Vitesse-supporters niet langer hebben kunnen genieten van hun Hertog.

Ester Bal, woordvoerder Vitesse: Toen we de arend vorig seizoen introduceerden wilden wij hiermee voor een lange periode een icoon aan ons binden dat symbool stond voor onverzettelijkheid, kracht, schoonheid en eigenzinnigheid. Associaties waar de club in totaliteit zich aan hoopt te gaan spiegelen. Daarnaast was het initiatief voor een arend vooral een gebaar naar de fans. Vitesse heeft het zowel financieel als sportief al jaren moeilijk en desondanks zijn veel supporters de club trouw gebleven. Als dank voor hun niet aflatende support, wilden wij onze achterban iets geven dat vertrouwen naar de toekomst zou uitstralen. Een vechtarend kan 40 jaar oud worden en is in tegenstelling tot veel spelers en trainers geen passant. Dat Hertog zo kort bij ons is geweest is zeer spijtig. In de eerste plaats voor het dier zelf en voor zijn verzorgers/trainers en in de tweede plaats voor het Vitesse-publiek. Hertog is binnen een seizoen een traditie geworden. Iedereen weet dat wanneer de Hertogtune wordt ingezet, het echt gaat beginnen. Zijn beeltenis is doorgevoerd in allerlei uitingen, zelfs op de spelersbus. Wij zullen ons blijven spiegelen aan alles waar deze vogel voor stond. Hertog leeft voort in ons clublogo en in onze symboliek.

Vitesse beraadt zich over een eventuele opvolging van Hertog. Voorlopig wil de club daar echter niet op vooruit lopen.


-- dit bericht is voor het laatst aangepast op donderdag 08 oktober 2009 door Thomas --
l.esmeijer
 l.esmeijer - vrijdag 09 oktober 2009 - 10:59   quote  deeplink  
vinden jullie het gek ,dat hij dood is, wilde toch nilson niet meer zien missenen het slechte voetbal. kan het me goed voorstellen hoor, ik ben er zelfs niet lekker van,groetjes
sia
 sia - vrijdag 09 oktober 2009 - 11:49   quote  deeplink  
ja hoor, ze hadden weer wat bij Vitesse; een maf vogeltje...dat moest de club uitstraling geven, en symbool staan voor onze kracht !!! Lachen toch !!
In de loop van het seizoen zagen we de vogel groeien, zowel lichamelijk als in zijn vliegkunsten. er werden relaties gelegd; als hij laag vliegt winnen we !! Er was geen supporter die niet keek als Hertog zou gaan vliegen. Het had immers wel wat om bij elke wedstrijd weer te zien hoe hij weer iets groter was geworden, en tijdens zijn laatste optreden in het stadion imponeerde hij ons toen hij met gespreide vleugels op de arm van zijn trainer zat. Wow !wat een beest! INderdaad,
een en al kracht. Zo sterk zou ons team ook moeten zijn ! En nu is Hertog gestorven. Dag maf vogeltje........

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 09 oktober 2009 door sia --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3164
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Vitesse Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Vitesse / topic: Vechtarend Hertog overleeft infectie niet









0.0063591