BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / FC Utrecht / topic: Betonvoetbal levert punten op. Eredivisie week 11

Headliner: FC Utrecht Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - vrijdag 23 oktober 2009 - 13:22   quote  deeplink  
Wat is verontrustender voor Feyenoord? Het feit dat Theo Lucius gaat tekenen bij FC Den Bosch in een ultieme poging wraak te nemen op zijn laatste werkgever of het feit dat er na het pensioen van Coen Moulijn nooit meer een veel scorende spits is opgestaan in Rotterdam?

Het blijft kip en ei voor wat betreft het scoren maar Cor van der Gijp verzuchtte al eens met een knipoog "vind je het gek dat ik zo weinig scoor met zo'n beroerde linksbuiten?" Dordtse (als ik me niet vergis) Cor en oom van grappenmaker René van der Gijp scoorde 171 keer voor Feyenoord en Ove Kindval maakte er ook nog eens 120.

Scoringsmachines hebben aangevers nodig en die ontbreken er nogal wat in het huidige voetbal. Hoge salarissen, mooie vrouwen en lucratieve transfers verdien je niet door een balletje breed te geven op een vrijstaande medespeler. Zelfs de diepgelovige hotseknotse Kuijt maakt zich hieraan schuldig.

De nog immer in fijne snit gehulde Coen verdient dus echt dat standbeeld voor de Kuip, waarvan ik voorstel dat dak er nu maar eens af te halen. A. het regent maar 15% van de tijd en B. als het regent is dat in 75% van de gevallen s'nachts.

Hoe simpel is voetbal? Coen trainde hard op 1 beweging om zijn man voorbij te komen en een eindpass op maat te geven. Dat is wat je nodig hebt. Gerd Muller trainde eindeloos op het aannemen van de bal met de rug naar de goal. Kontje naar achteren en vanuit de draai schieten. Resultaat vele kampioenschappen WK titel en drie Europacups 1. Dat is wat je nodig hebt

Van Hooydonk benaderde met zijn vrijetrappen specialiteit waar hij eindeloos aan schaafde de voetbalethiek van Muller en Moulijn. Die mentaliteit bracht Feyenoord mede (want hij deed het niet alleen) verrassend de laatste Europese prijs voor een Nederlandse club. Helaas dacht Pierre (keep your hands up for the money) verders teveel aan de bankrekening maar gezien zijn vaderloze opvoeding is dit psychologisch gezien te begrijpen en te verdedigen.

Na een week met dagelijks voetbal denk ik dat het beter is te minderen. Lege tribunes, vrij zicht op beton en staal, onderstrepen mijn gelijk.

De UEFA moet gewoon terug naar het formaat waarbij alleen de kampioenen in de Europacup 1 spelen (desnoods in een volledige uit/thuis competitie met een playoffs tussen de beste vier). De UEFA cup zou met 3 deelnemers per land (inclusief de bekerwinnaar) dan een aardig entertainment kunnen zijn als je de groepsfases regionaal indeelt. Noord, Zuid, Oost en West dus.

Door schaarste krijg je vraag en trek. Het is nu teveel.

Op maar weer naar de voorspellingen op hoop en gevoel.

Bookmaker odds (www.betfair.com) tussen haakjes)

FC Utrecht - Roda JC 2-1 (1.61/4.2/6.8)
Ik gun het de zuidlimburgers maar het zit er niet in.

ADO Den Haag - Sparta 3-1 (2.12/3.65/3.8)
Met de nodige medewerking van Feyenoord haalde Sparta 3 punten. Het zal ADO niet overkomen.

Feyenoord - VVV 2-1 (1.43/5.2/9.2)
Leerdam is terug dus Fer naar het middenveld. Biseswar voor Cisse en Makaay voor Tomasson. Van Bronckhorst is nu de zwakke schakel in de defensie dus let op voor de winterstop zit ook hij op de bank.

Vitesse - Heracles 1-1 (2.02/3.6/4.1))
Gelijkspelletje

NAC - RKC 3-1 (1.38/5.5/10.5)
NAC heeft het eindelijk een beetje rustig

AZ - Ajax 1-3 (3.15/3.6/2.42)
Mooie wedstrijd om jezelf in de etalage te spelen. Makkie voor Ajax dus weer.

Twente - Groningen 2-2 (1.44/4.7/9.4)
Daar zit je na Moldavië niet op te wachten. Holla en de rest.

Willem II - Heerenveen 2-0 (3.15/3.55/2.4)
Wie weet.

NEC - PSV 1-3 (6.2/4.1/1.63)
Net als bij de Mos staat bij Lodeweges in de afvloeingsregeling met de Philips Sportvereniging dat de oude werkgever geen strobreed in de weg gelegd mag worden.

De tussenstand qua voorspellingen (juiste winnaar/gelijkspel):Bookmakers (49 uit 90)
Sportdwaas (47 uit 90, 3 uitslagen exact goed)

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEPR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen:

www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl
http://www.setbb.com/rbmbtk/viewforum.php?f=11&mforum=rbmbtk (eerdere beschouwingen in de toekomst netjes op een rijtje)
www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3165
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: FC Utrecht Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / FC Utrecht / topic: Betonvoetbal levert punten op. Eredivisie week 11









0.0072121