BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Az / topic: GAZPROM WIL AZ

Headliner: AZ Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
 Headliner  Headliner - zaterdag 31 oktober 2009 - 05:37
Dit topic is geplaatst via het volgende nieuwsbericht:

GAZPROM WIL AZ (De Telegraaf)

Boudewijn
 Boudewijn - zaterdag 31 oktober 2009 - 05:40   quote  deeplink  
GAZPROM WIL AZ

ALKMAAR/MOSKOU - Er is een héél grote partij sterk geïnteresseerd in de overname van de aandelen AZ, die momenteel bij de curator van DSB Beheer liggen. Het betreft het grootste aardgasbedrijf ter wereld, namelijk Gazprom.

Dit grootste bedrijf van Rusland wil in de toekomst een grote rol gaan spelen op de Nederlandse aardgasmarkt en ziet in AZ een ideaal vehikel om zich positief te profileren.

Gazprom had eerder een prominente rol bij Zenit St. Petersburg en is momenteel voor de duur van vijf jaar shirtsponsor van Schalke 04, dat per seizoen liefst 25 miljoen euro opstrijkt. Eerder had Gazprom interesse in Volendam, totdat het degradeerde. De Russen zouden niet alleen de club willen overnemen, maar ook belangstelling hebben voor het stadion plus uiteraard het shirtsponsorschap.

Voor AZ is een kapitaalkrachtige koper een ideale situatie, omdat de club dan kan worden uitgebouwd. Toestemming voor de overname is wel nodig van de raad van commissarissen van AZ en van de licentiecommissie van de KNVB. Pikant detail is dat Gazprom in feite een Russisch staatsbedrijf is.

AZ is relatief goedkoop. Scheringa pompte dik 100 miljoen euro in stadion en club. Dat bedrag zal er nu hoogstwaarschijnlijk niet voor op tafel komen.
Boss
 Boss - zaterdag 31 oktober 2009 - 08:53   quote  deeplink  
Lijkt me sterk dat Schalke 25 krijgt. Ajax staat in top van Europa qua shirt sponsoring. (€10)
boss=jos
 boss=jos - zaterdag 31 oktober 2009 - 13:29   quote  deeplink  
Ajax krijgt € 12 mln van Aegon (die andere oplichters)en geen 10.
Boss
 Boss - zaterdag 31 oktober 2009 - 14:15   quote  deeplink  
Dit bedrag is opgebouwd uit een vaste component van 10 miljoen euro en een variabel deel van 2 miljoen euro. Tevens wordt ter versterking van de lancering als hoofdsponsor nog een bedrag van 1,5 miljoen toegevoegd, verdeeld over de eerste 3 jaar. Het totale sponsorbedrag kan hiermee een waarde van 85,5 miljoen euro, exclusief BTW, omvatten. AEGON krijgt vanaf volgend seizoen een prominente plaats op de officiële wedstrijdtenues van alle elftallen van Ajax. Lekker belangrijk, Jos. Gaat meer om de vraag of Schalke €25 krijgt.
jaja
 jaja - zaterdag 31 oktober 2009 - 14:24   quote  deeplink  
weet je waar het omgaat. zoiezo met die russen afhankelijk worden van je gas moet je natuurlijk niet hebben. dat was off topic nou iets over NL de knvb zou dat niet accepteren met ander belangen in andere voetbalclubs. anders krijg je in alkmaar 't VPStadion, het vladimir poetin stadion. die verdiend zijn geld daarmee. blijven ze het bij az wel in de criminele sfeer zoeken.
Boss
 Boss - zaterdag 31 oktober 2009 - 22:41   quote  deeplink  
Gerbrands (AZ): "Gazprom is grote onzin"
De overname van AZ door het Russisch staatsconcern Gazprom is niet aan de orde.
31 okt. 2009 21:50:04
Foto Gallery Zoom
RPL: Zenit new shirt
Gerelateerde links
Teams
AZ Alkmaar
"Geen commentaar, wel grote onzin", dat is de reactie van AZ-directeur Toon Gerbrands op de berichtgeving in de Telegraaf
over de interesse van Gazprom voor de aandelen van AZ tegenover RTV Noord-Holland.

Het Russische gas- en olieconcern zou via AZ de naamsbekendheid op de Nederlandse markt willen vergroten. In de media kwam het Russisch bedrijf naar voren als een serieuze kandidaat voor de overname van de Noord-Hollandse club. Gazprom is reeds sponsor van Schalke 04 en Zenit St. Petersburg (foto).

AZ en de curators van DSB Beheer, waar de AZ-aandelen zijn ondergebracht, hebben overigens afgesproken voorlopig niet te reageren op namen van eventuele kopers. "Daarover nemen we strikte geheimhouding in acht", aldus Gerbrands vrijdagmiddag op een persconferentie over de toekomst van AZ. (RvG)
Boss
 Boss - zaterdag 31 oktober 2009 - 22:43   quote  deeplink  
Jammer! Dan toch maar D.E. ..... Krijgen ze misschien nog gratis punten :)
Gerardus
 Gerardus - maandag 02 november 2009 - 00:03   quote  deeplink  
Ook al zo het waar zijn dan nog zou Gerbrands het verhaal ontkennen.

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 3096
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: AZ Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Az / topic: GAZPROM WIL AZ









0.0054199