BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Vitesse / topic: 'Vitesse leent geld om spelers op tijd te kunnen betalen'

Headliner: Vitesse Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
 Headliner  Headliner - maandag 07 december 2009 - 16:41
Dit topic is geplaatst via het volgende nieuwsbericht:

'Vitesse leent geld om spelers op tijd te kunnen betalen' (VoetbalZone)

Thomas
 Thomas - maandag 07 december 2009 - 17:05   quote  deeplink  
UPDATE (09-12-2009)
'Vitesse betaalde salarissen spelers niet met geleend geld'
quote:

Vitesse heeft toch geen geld geleend om in november de salarissen van de spelers te kunnen betalen. Dit meldt Omroep Gelderland woensdag op basis van nieuwe informatie.

De Arnhemse club kampt al jaren met financiële problemen. Net als enkele andere clubs heeft ook Vitesse weinig direct beschikbaar geld in kas en moet soms de hulp van derden worden ingeroepen.

Dit gebeurt om tijdelijke tekorten op te vangen. 'Er is echter geen geld aangetrokken voor de betaling van de salarissen van de spelers,' meldt het medium via zijn website.

Ook VI maakte eerder deze week melding van het bericht. De clubleiding heeft altijd ontkend dat de salarissen in november met geleend geld zijn voldaan.
Bron: Sportweek

Origineel bericht:
quote:

De financiële situatie bij Vitesse blijft bijzonder nijpend. De club was jarenlang op sterven na dood, maar wist desondanks het hoofd boven water te houden. Maandag komt Omroep Gelderland echter met het opmerkelijke nieuwtje dat de Arnhemmers de afgelopen maand geld hebben moeten lenen om de spelers te kunnen betalen.

Volgens de regionale omroep hebben diverse bronnen rond het verhaal bevestigd. Vitesse zou bij particulieren hebben aangeklopt om geld te lenen, wat vervolgens direct gebruikt is om de spelers op tijd van hun loon te voorzien. Het zou gaan om een bedrag van 250.000 euro. De clubleiding heeft geweigerd te reageren, en stelt dat de salarissen op tijd zijn overgemaakt.

Vitesse kampt al jaren met financiële tekorten, maar wist dat afgelopen zomer voor een deel te verbloemen met de verkoop van Ricky van Wolfswinkel aan FC Utrecht en Nicky Kuiper aan FC Twente. Dankzij een crediteurenakkoord werd begin 2008 een schuld van 27 miljoen euro weggepoetst.
Wanneer gaan ze nou eens bij het bestuur verstandig om met de financiele middelen, ipv het geld continu maar weg te gooien aan dikke salarissen die bijzonder weinig rendabel zijn?

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op woensdag 09 december 2009 door Thomas --
Ettenleurse Zot
 Ettenleurse Zot - maandag 07 december 2009 - 19:16   quote  deeplink  
Ach, er zal wel weer wat van waar zijn, maar deze geluiden over negatief saldo en zo duiken ieder eind van het jaar weer op, het lijkt wel of de Gelderlander een sponsor heeft om dit ieder jaar weer te publiceren. Ik wordt er dan altijd fijntjes op gewezen dat de gelderlander is ontstaan uit een klein Nijmeegs krantje.......
Sjaakie
 Sjaakie - dinsdag 08 december 2009 - 14:25   quote  deeplink  
Het word echt en keer tijd dat ze dat bestuur eens ff onder handen nemen

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5997
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Vitesse Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Vitesse / topic: 'Vitesse leent geld om spelers op tijd te kunnen betalen'









0.0072948