BETA
Home  |  Inloggen  |  Registreer  |  Zoeken
Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Eigen kweek eerst, Suk, Lucius en kopen kopen niet kijken. Eredivisie speelronde 22

Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  
sportdwaas
 sportdwaas - vrijdag 05 februari 2010 - 13:34   quote  deeplink  
De zware weken zitten er bijna op. De dagen lengen de transfervensters zijn weer een tijdje gesloten, Lucius is geblesseerd, Nijhuis trekt rode kaarten binnenkort ook voor de toeschouwers of cameralieden, PSV en Twente samen aan kop, Feyenoord 13 weken voor het einde bijna net zoveel punten als het hele vorige seizoen, Beenhakkers ongesteld en overal is het geld op dus Chinese koks en Koreaanse werkloze behangers kunnen voor eten een spitspositie veroveren bij 1 van de vaderlandse topclubs.

Op weg naar het einde. Het einde der tijden is nabij. Maandag is de dag des heren bij de KNVB, verder wordt betaald voetbal nu dagelijkse kost. Teveel voetbal is misschien de oorzaak van het financieel verval van de bedrijfstak. Je vraagt je ook af of er in de trainerscursus betaald voetbal wel aandacht wordt besteed aan hoe je een evenwichtige selectie opbouwt. Staan Nederlanders in Indonesië bekend als ´kijken, kijken niet kopen´ in de voetballerij is het meer ´kopen, kopen niet kijken´.

Ik heb al eerder uiteengezet dat clubs slechts een speler moeten kopen die meteen iets kan toevoegen en die ook al bewezen heeft een hoog niveau aan te kunnen. Maar zelfs dan kan het misgaan, kijk naar Feyenoord met Hofland, de Cler, Landzaat en Makaay. Het huidige geldgebrek bij Feyenoord is een zegen voor de club.

Ajax heeft met Huntelaar en Suarez geluk gehad maar da Silva, Svitaniets, Aissati, Sulmani, Wielaert, Luque, Sno (waar hangt die nu uit..) hebben tot een grotere kapitaalvernietiging geleid dan de verkoop van eigen kweek van der Vaart, Babel, Vermaelen en Sneijder heeft opgeleverd en dan hebben we het nog niet eens over de opbrengsten van Huntelaar.

Eigen kweek eerst zou het motto moeten zijn.

Genoeg nu en over naar de wedstrijdprognoses voor de 22e speelronde. Als altijd op hoop en gevoel.

Bookmaker odds (www.betfair.com) tussen haakjes)

Willem II - NAC 3-2 (3,1/3,55/2,44)
Willem II is beter dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. NAC kraakt in al haar voegen en het wachten daar is op de terugkeer van troetelkind Leonardo.

PSV - ADO Den Haag 5-0 (1,17/8,2/26)
Misschien moet Ricky van den Bergh speler/coach worden want Atteveld is steeds meer de sprekende pop van de kliek die De Haag bestiert.

Heerenveen - FC Utrecht 2-2 (2,26/3,4/3,65)
Het is de voetbalgoden verzoeken een trainer te ontslaan die de club leidde naar het enige succes in het bestaan. Op naar nieuwe bitterballen incidenten met Jan Everse.

Roda JC - Sparta Rotterdam 3-1 (1,73/3,95/5,4)
Dit kon wel eens de laatste wedstrijd worden voor F. Adelaar, maar zonder de sterke man van Roda (want zo mogen we de goede man wel noemen die door de hele Arena in bedwang moest worden gehouden)op de bank naast Harm van Veldhoven hangt een verrassing in het diepe zuiden in de lucht.

Heracles - FC Groningen 1-1(2,56/3,45/3,05)
De sjeu is er een beetje uit in Almelo maar op het kunstgras kunnen de noorderburen slecht uit de voeten.

Feyenoord - AZ 3-2 (2,36/3,4/3,45)
Als Advocaat er bij zou zijn een gelijkspelletje. AZ moet winnen en dat geeft de snelle mannen van Feyenoord1 de ruimte te scoren. De Cler in de verdeding maakt mij nerveus dus de nul is niet te houden.

VVV - Vitesse 1-2 (2,24/3,55/3,45)
Carnaval zit al in de Venlose hoofden.

RKC - NEC 4-1 (2,92/3,35/2,6)
Het was zeker ook de verdienste van RKC dat Feyenoord dramatisch speelde in Waalwijk. NEC is te pakken. Alle ballen op Boerrigter.

Ajax - FC Twente 2-2 (1,91/3,65/4,4)
Roda kon het Ajax 1 helft lastig maken daarna was de koek op. Twente is beter fitter en gevaarlijker voor het doel. De Amsterdamse club moet winnen en daarom denk ik dat het een gelijkspelletje wordt. 2x Ruiz en de gelijkmaker van Suk.

De tussenstand qua voorspellingen (juiste winnaar/gelijkspel):Bookmakers (111 uit 189)
Sportdwaas (107 uit 189, 12 uitslagen exact goed)

Voor onbevestigde geruchten, de laatste SEEEKR©, een spelletje Pacman, avant-gardistische sportjournalistiek en primeurs blijf lezen:

www.sportdwaas.blogspot.com nu ook op www.sportdwaas.nl
www.lostpinio.blogspot.com

Disclaimer:Sportdwaas is kritisch Feyenoord supporter en Kameraadje, heeft een abonnement op het Parool (tegen wil en dank) en Eredivisie-live. Sportdwaas volgt voetbal en American Football actief en beschouwt het aandeel Ajax vooralsnog niet koopwaardig. Sportdwaas heeft geen betaalde functies binnen de sportwereld in het algemeen en voetbal in het bijzonder en is van mening dat alle Nederlandse troepen onmiddellijk teruggeroepen moeten worden uit Afghanistan

-- dit bericht is voor het laatst aangepast op vrijdag 05 februari 2010 door sportdwaas --

Plaats een reactie:
 Je naam (of nickname) (verplicht)
 Je e-mail adres (wordt nooit getoond maar moet wel werken!)
 Vul de volgende code hier in: 5968
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en algemene forum regels.
Headliner: Voetbal Nieuws Plaats een nieuw antwoord  

Index / Sport / Voetbal / Voetbal / topic: Eigen kweek eerst, Suk, Lucius en kopen kopen niet kijken. Eredivisie speelronde 22









0.0073969